Dovolená na jachtě

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Dovolená na jachtě

Příspěvekod Libor » stř dub 11, 2012 11:06 am

Právě v těchto dnech vychází nová kniha pro začínající jachtaře (toho není nikdy dost ;) ).

Tato kniha bude pokřtěna na výstavě Lodě na vodě tuto sobotu 14.4. v Praze na Rašínově nábřeží.
Po té bude ihned k dostání přímo na výstavě na stánku společnosti i f p p u b l i s h i n g a posléze také u nás v E-shopu.

DOVOLENÁ NA JACHTĚ
Jaroslav Foršt, František Novotný

Praktické rady pro všechny, kteří si chtějí splnit sny.
Kompletní průvodce dovolenou na plachetnici.

Snad každý někdy pomyslel jaké by bylo plout na plachetnici mořem, poslouchat křik racků, svistot
větru v lanoví a šumění vln pod přídí. Ta nádhera, moře, vlny, loď pod plachtami a nikde nikdo. Říká se, že moře poskytuje člověku svobodu, jakou již nikde jinde nezažije. A nebo toulání se mezi ostrovy, ať už řeckými, chorvatskými nebo karibskými, koupání v liduprázdných zátokách, průzračné moře, civilizací nezasažené pobřeží… Jsou to sny... ale kdo říká, že sny se
nemůžou splnit?
Kniha Dovolená na jachtě pomůže splnit právě ten sen, který mnozí snili při baterce, pod peřinou, při četbě dobrodružných knížek. Dokáže odpovědět na spoustu otázek, které je možné ve vztahu k dovolené na moři položit.

Může člověk jen tak vyplout na moře? Je to vůbec bezpečné? Mám se bát mořské nemoci? Kde je
možné plachetnici pronajmout ? Co všechno je třeba umět? Kolik to bude stát?
Na všechny tyto otázky a na spoustu dalších odpoví kniha
DOVOLENÁ NA JACHTĚ
Naučíte se:
 Jak a kde si pronajmout loď.
 Jak poznat správného kapitána.
 Jak zbytečně neutratit peníze.
Také se naučíte:
 Spoustu věcí o plachetnicích, plachtách a obsluze lodi.
 Jak být platným členem posádky.
 Jak se bránit mořské nemoci, a mnoho dalších věcí.

Týden na jachtě na moři je tou nejlepší relaxační technikou dneška!
Obrázek
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2042
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: Dovolená na jachtě

Příspěvekod ficcus » stř dub 11, 2012 1:59 pm

Libor píše:Právě v těchto dnech vychází nová kniha pro začínající jachtaře (toho není nikdy dost ;) ). ...

Tak to já bych to zas tak nepřeháněl. Pak jsou paluby plné přemoudřelých nováčků :D
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř dub 11, 2012 2:01 pm

Neříkej, že nováček jako na obálce by se ti nelíbil. I přemoudřelý ;)
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » stř dub 11, 2012 2:14 pm

No ... tu jo ;) Na přemoudřelé teoretiky mám stejně své metody 8) Fuj, to ale zní, jako bych byl kapitán 7 moří :D Tak to fakt nejsem :mad:
mirko
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod mirko » stř led 13, 2021 10:13 pm

Ahoj,
tuto knihu jsem koupil s vánoční slevou a vůbec toho nelituji. Naopak, mrzí mě, že se mi nedostala do rukou dříve, ne-li jako první.
Je to vynikající kniha pro začátečníky a skvělé opakování pro středně pokročilé. Dává komplexní pohled na jachting, a to je na ní cenné.
Podotýkám, že nemám vůbec nic společného s autory ani vydavatelstvím
Je to výborná kniha v tom smyslu, že dává výborný přehled nejen o skipperských dovednostech, ale zejména o organizačních, plánovacích a finančních věcech okolo plavby.
Font písma je výborně čitelný a je plná obrázků a ilustrací.
Jediné, co bych jí vytknul, je, že finanční rozpočet by mohl být aktualizovaný (2012), buď formou vloženého lístečku, nebo na stránce eshopu. Ale co, důležitá je struktura rozpočtu, aktualizaci cen si asi lze dohledat.
Obsah v prvním příspěvku potvrzuji: Jak se dostat na moře, Jak vypadá plachetnice, Jak to chodí na lodi, Konečně vyplouváme, Plavba na moři, Nebezpečné okamžiky a základy bezpečnosti na moři a v přístavu, Oblíbené destinace a oblíbené zvyky, Závěr
Co bych vyzdvihnul: výběr agentury, jak si vybrat loď, organizační a cestovní záležitosti, finanční rozpočet plavby, výběr kapitána, pojištění, praktické minimum, jak to chodí v marině, problematika lodních záchodů, proč někteří kapitáni řvou (buď jde o cholerika, nebo chce v rozbouřených živlech přeřvat loď) a spoustu dalšího.
Zaujala mě příhoda s mladým, technicky naprosto kompetentním kapitánem, se znalostí revíru, bohužel však organizačně neschopným – dokud byla možnost natankovat, nic neřekl, na otevřeném lodi za bezvětří si pak museli vyprosit kanystr od lodi stejné agentury – stresující den dovolené.
Popravdě řečeno, chcete-li si plavbu o dovolené užít, nemusíte být kapitánem, stačí, když si jí užijete jako kompetentní člen posádky, popř. jako druhý či "latentní" kapitán (s papíry), ale bez přímé odpovědnosti.
Uvidíte-li publikaci ve slevě, koupí určitě nic nezkazíte. Uvádím web , abyste jí nemuseli hledat, ale fakt mě prosím nepodezírejte, že s nimi mám něco společného
Dovolenkové plavbě zdar!
Mirek
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2042
admin
PS: opraven odkaz
mirko
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod mirko » čtv led 14, 2021 6:42 pm

No vida, tak tady tu krasavici máte v íšopu taky
Podle mne nepostradatelná kniha pro
- začátečníky
- středně pokročilé
- instruktory
- dovolenkáře, kteří si chtějí kapitána s lodí najímat (a nestresovat se tak odpovědností, manévry apod.)
Technické znalosti na palubě nejsou zdaleka všechno, je spousta věcí okolo, které jsou neméně důležité
Nadšením z této publikace se netajím, jelikož poskytuje celkový obrázek o jachtingu (jako když si složíte puzzle z jedn. dílků)
Před autory smekám

Zpět na