Magická Antarktida

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Magická Antarktida

Příspěvekod Libor » ned led 03, 2010 12:48 pm

V prosinci vyšla další kniha od Karin....o plavbě do Antarktidy. Články o této expedici byly v časopisech i jinde.

Obrázek

Anotace
Tam, kde končí sny Sto let starý trojstěžník, který dosud pluje na plachty, vyplouvá v únoru roku 2008 na svou sedmou výpravu do Antarktidy. Na pomyslném konci světa a také konci Jižní Ameriky se schází padesát pět lidí deseti různých národností. Tito lidé se nikdy předtím neviděli, profesionální posádku tvoří šestnáct z nich, zbytek jsou nadšenci, kteří by se během plavby trvající dva měsíce měli profesionálními jachtaři teprve stát. Autorka se na tuto dobrodružnou výpravu dostala jako první Češka v pozici lodní lékařky. Plavba do nejodlehlejších míst naší planety je spojena s překonáváním bouří, zimy, neustálého mokra a prochladnutí a hlavně s překonáním sama sebe. Pod rouškou cestopisného charakteru knihy čtenáře provází psychologické vykreslení jednotlivých postav a vývoj mezilidských vztahů na palubě. Příběhy zachycují napětí i spřízněnost osudů účastníků plavby a pojí se do sounáležitosti lásky, ale i nenávisti. Kniha je doplněna množstvím exkluzivních fotografií.

K dostání také zde:
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1488
Jezura
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

právě na ČRO 1 začíná rozhovor s Karin P.

Příspěvekod Jezura » stř úno 24, 2010 11:08 pm

tak poslouchejte
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv úno 25, 2010 8:48 am

Pozdě....
Když to dáš sem 3 minuty po začátku, už to moc z nás nestihne....

To už pak dej raději odkaz, nebo soubor:

[stream]http://jachting.info/data/Downloads/rozhlas/Radio%20na%20prani%20-%20audio.mp3[/stream]
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » čtv úno 25, 2010 11:07 am

Už jsem to četl a byl jsem trochu zklamán. "Psychologické vykreslení jednotlivých postav a vývoj mezilidských vztahů na palubě" mě připadalo spíš jako čtení bulvárního časopisu. Karin promiň, ale starší knihy se mi líbily více .
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob bře 20, 2010 8:40 pm

Jsem cca v polovině a není to jen psychologie....(bouře, plavby, zátoky, výstupy)
A je pravdou, že na 2 měsíční plavbě psychologie je také důležitou součástí plavby.... ;)
Takže pro zájemce o vztahy v posádce atd ....asi doporučená četba :D

Zpět na