ALJAŠSKÝ DENÍK

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

ALJAŠSKÝ DENÍK

Příspěvekod Libor » stř dub 20, 2011 9:53 pm

Do prodeje jde nová kniha Richarda Konkolského, která vychází po více, nežli třicetileté odmlce. Kniha se jmenuje ALJAŠSKÝ DENÍK a zahajuje plánovanou sérii 12 knih, které bude Richard postupně, společně se svou ženou Mirkou, vydávat v následujících letech. Je to strhující čtení o cestě za původními aljašskými obyvateli, které vám umožní nahlédnout do současného života i nesmírně zajímavé minulosti Inuitů. Richard opět ukazuje, že je výborným vypravěčem, který díky svému pozorovacímu talentu dokáže mistrně popsat tuto nesmírně zajímavou část světa.

Kniha je celobarevná, se 456 fotkami a obrázky, pevná vazba. Součástí knihy je i DVD Osamělý mořeplavec.

Cena knihy: 597,-Kč včetně DPH

RICHARD KONKOLSKI

ALJAŠSKÝ DENÍK

Slovo autora:
Většina čtenářů bude pravděpodobně ode mne očekávat knihu o moři, bouřích, plachetnicích a objevitelských plavbách, nebo o náročných závodech osamělých mořeplavců. Tentokrát vám ale nabízím deník ze své cesty na Aljašku. Původně jsem se chystal nafilmovat unikátní domorodý lov velryb na pobřeží Beaufortova moře, nezbytný jak pro život Inuitů v náročném arktickém podnebí, tak pro uchování jejich kultury. K mému zklamání však z lovu sešlo. Aljaška mě uchvacovala již od mládí a když mi nevyšla kdysi plánovaná plavba do těchto končin na palubě Niké, bez problémů jsem se spokojil s „plavbou“ na palubě letadla. Aljašský deník sice popisuje pouze nejsevernější část Aljašky, kde se místo vysokých hor prostírá plochá věčně promrzlá tundra, ale zdejší řeka Colville je stejně zajímavá, jako zlatonosné přítoky Yukonu a osudy místních Eskymáků jsou stejně zajímavé jako krátkodechá sláva zlatokopů z Dawsonu. Tento deník vás zavede do míst, kde jste ještě nebyli.

http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1870

Obrázek
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv dub 21, 2011 9:02 am

To vypadá super! :-)

Zpět na