VADEMEKUM: začínajícího skippera (skripta zdarma) verze 1.3

Tipy od čtenářů pro čtenáře na zajímavé knihy s lodní tématikou

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 04, 2010 7:29 pm

A to byl a je jeden z důvodů, z těch hlavních, proč vznikl tento portál..... ;)

Zmapovat, uložit a uchránit jachtařské informační zdroje ... pro všechny budoucí.....
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » čtv lis 04, 2010 7:52 pm

Jenže když je modul "Ke stažení" stále neaktivní, dopadlo by to asi podobně, jenom by byly stížnosti v jiném vlákně ;)
Mám nápad - co udělat stahovací modul jen pro autorské soubory?
Sajri něco napsal o historii astronavigace, je tu registrovaný, bude to tam mít. Jakub něco napsal, chce to zdarma zveřejnit, tak to taky bude k dispozici.
Všechno vložené se bude kontrolovat administrátory, když budou mít pochybnost o autorských právech, tak to neodkliknou ke zveřejnění. Vkladatel je buďto autor, nebo musí administrátorovi dokázat, že vkládaný soubor je k volnému použití.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 04, 2010 8:56 pm

Je aktívní, jen není přístupný, jerryx je moc vytížený.....

Ale jinak máš pravdu, to by šlo. Minimálně polovina, ne-li více obsahu jsou volně dostupné zdroje. Jen ta práce to probrat.... :hmm:
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát lis 05, 2010 12:04 am

Strycek_Bidlo píše:Jenže když je modul "Ke stažení" stále neaktivní, dopadlo by to asi podobně, jenom by byly stížnosti v jiném vlákně ;)

bla bla bla ... kecat umi kazdy ...
Strycek_Bidlo píše:Mám nápad - co udělat stahovací modul jen pro autorské soubory?
Sajri něco napsal o historii astronavigace, je tu registrovaný, bude to tam mít. Jakub něco napsal, chce to zdarma zveřejnit, tak to taky bude k dispozici.
Všechno vložené se bude kontrolovat administrátory, když budou mít pochybnost o autorských právech, tak to neodkliknou ke zveřejnění. Vkladatel je buďto autor, nebo musí administrátorovi dokázat, že vkládaný soubor je k volnému použití.

napadu ma kazdej spoustu, ale co takhle taky neco udelat a ne jen kecat ... sorry, strycku, ale napadu mam asi tak milion, uznavam, ze inspiraci byli i samozrejme uzivatele tohoto fora, pripadne jejich pozadavky ... jenze tim se nic samo neudela ... mozna to vidim moc cerne, ale zatim kdokoliv kdo neco udelal, tak si vzdycky prihral polivcicku - a zarny pripad jsi ty :-(
stavajici modul byl vypnut kvuli vam uzivatelum ... nebo vlastne kvuli par blbcum, kteri meli jen kecy a pritom IMHO udelali pro ostatni uplne "censored" ...
novy modul je tesne pred ukoncenim, bude toto resit ... nicmene uz ted si umim predstavit, jak tito moralisti zase vylezou - nicmene to uz bude na spravci tohoto modulu a me je to uprimne uplne u prd...

Libor píše:Je aktívní, jen není přístupný, jerryx je moc vytížený.....

jerryx to dela zadarmo (vlastne sorry, mel jsem jednu bezva slevu na lodi) a jen, protoze ho to bavi ... delam na na webu v podstate kazdy den (teda netvrdim, ze nastesti jen ja), i kdyz ne vsechno je videt uzivateli ... a mam poslouchat jeste jen blby kecy ? :x
... a tudiz jakykoliv kseft, ktery nese penize, tak ma prednost ... a jakakoliv zabava bez pocitace ma taky prednost :P sorry ...

Libor píše:Ale jinak máš pravdu, to by šlo. Minimálně polovina, ne-li více obsahu jsou volně dostupné zdroje. Jen ta práce to probrat.... Hmmmm

jj, je to pravda, smazte to ostatni a je to v poho ... prace je prece dobre placena, treba strycek by se toho mohl ujmout :P

:sorry:, musim se zaroven omluvit, ale tohle mi fakt hejba se zluci, ale nezlob te se na me (a kdyz budete, tak vam to stejne bude houby platny ;-)), ale na webu se dela porad, dela se zadarmo a stale se tady objevuji vychcankove, kteri z tohoto webu jen a jen tezi ...
nastesti tady, ale jsou lide kteri i davaji ... a nastesti tech je zatim vetsina ... i treba jen svymi dotazy ;-) ... a pred temi se hluboce sklanim a dekuji jim :thankyou:
kucin
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod kucin » pát lis 05, 2010 8:21 am

Bude tedy vademecum někde v dohledné době ke stažení? Jsem začínající jachtař a jsem vděčný za každou dobrou radu.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát lis 05, 2010 8:33 am

To ti zodpoví asi jen tvůrce a majitel. Až se tu ukáže, případně si dá stránky do pořádku.

Jako začínající jachtař - lačnící po vědomostech, sem určitě docházíš alespoň obden a vademecum jsi mohl mít už dávno stažené... :?
kucin
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod kucin » pát lis 05, 2010 10:32 am

Jsem zde každý den kromě víkendu a máš pravdu že jsem to prošvihl.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pát lis 05, 2010 10:54 am

Koukám Jerryxi, že už to znáš - každý dobrý skutek nezůstane po zásluze nepotrestán... :hmm:
nohal
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod nohal » pát lis 05, 2010 11:00 am

Tak abys mel o vikendu co cist:
Vademekum zacinajiciho skipera - verze 1.2
Je to o jednu verzi pozadu, ale nez to Jakub zase zprovozni, mohlo by ti to stacit...

Pavel
kucin
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod kucin » pát lis 05, 2010 2:05 pm

Díky moc.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » sob lis 06, 2010 12:07 am

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
:hmm: :? :? :? :? :? :hmm:
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř pro 01, 2010 7:46 am

Koukám, že stránky jsou i po měsíci mimo provoz :(
Nemáte někdo i zbývající dokumenty, které tam měl? Teďka jsem se dostal k barevné laserovce, kde bych si to mohl vytisknout jenom za cenu papíru, tak bych to rád realizoval.
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » stř pro 01, 2010 12:50 pm

Předpokládám že víc míst ke stažení nevadí. :)
Soubor Vademekum skippera.pdf 26.5.2010
Vademekum Skippera - depositfiles.com
Vademekum skippera - Edisk.cz
Vademekum skippera - Uloz.to
Vademekum skippera - Rapidshare.de
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » pon pro 06, 2010 2:21 am

Zdravim,

nevim proc mi stranky nefunguji a jsem z toho trochu nastvany, zaplaceno je az do brezna a nic jsem s nimi nedelal jelikoz jsem na lodi az do konce unora, situaci uz resim via email s hostingem a uvidim jak se situace vyvine, doufam ze pujde jen o nejakou drobnou chybu.

Priznive info pro priznivce: momentalne dokoncuji publikaci o terestricke navigaci a vypocitane pozici, jak to bude mozne tak bude uverejnena.
Program Passage Plan Calculator neni korektni, nepocita nektere kurzy a vzdalenosti spravne, po delsim studiu a priprave jsem vytvoril novou verzi programu, ktera je kompatibilni se systemem WGS-84 a pocita loksodromu spravne i ortodromu.
Bude dodan program na morske proudy v Anglickem kanale, ovsem momentalne nemohu provest upload, bude proveden ASAP.

Nepriznive info pro priznivce: Astro-nav. v praxi mam rozepsanou vice jak do poloviny, ale neni cas ani chut to dopsat, tak snad se to zmeni. Ale vse postupne.
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » pon pro 06, 2010 2:51 pm

Zdravim,

stranky WWW.VADEMEKUM-SKIPPERA.COM jsou znovu v provozu.

Chyba byla u hostingove spolecnosti. Platim pouze za domenu a to se asi nekomu prestalo libit.
Tak mi stranky zablokovali. Maji napsane ze FREE hosting je bez tech. podpory. Takze mi nikdo
neodpovidal na moje dotazy. Potom co jsem pozadal o prevod na placeny hosting za 1200Kc
mi bylo okamzite odpovezeno, ze problem je vyresen a ted uz muzu zaplatit. Myslim, ze pointa
je jasna neni to treba dale rozvadet.

Dnes dodam novy PASSAGE PLAN CALCULATOR a ENGLISH CHANNEL CURRENTS

Do konce unora se pokusim dodat komplet terestrickou navigaci.

Omlouvam se za vznikle potize vsem tem, kteri si koupili nove tiskarny na tisk meho Vademeka. :D :D :D

Jakub
Naposledy upravil(a) sklenar_jakub dne pon pro 06, 2010 3:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon pro 06, 2010 3:05 pm

Neomlouvej se ...a přidávej ;)
Nebo aktualizuj, týdně alespoň jednu novou verzi, pak tiskárny nestihnout ani vychladnout a jejich koupě se tak vyplatí... :lol:
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » pon pro 06, 2010 3:14 pm

Ahoj Libore,

dodavat se bude, to je jasne, ovsem s tema verzema to nechci prehanet, aby v tom nebyl gulas. :D
Docela me zarazi pristup tech hosting. firem :(
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon pro 06, 2010 3:34 pm

Co tě zaráží? Že když je něco za darmo, stojí to za prd? To je přeci stará známá pravda. :D
Také jsem začínal se stránkami na hostingu "zadarmo". Nevydržel jsem tam ani dva měsíce. Každý si tím asi musí projít...
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » pon pro 06, 2010 4:09 pm

Nevim Baharisi, mozna jejich pristup, zpusob jednani etc. (to ze chce kazdy penize je mi jasne), s tou starou pravdou si nejsem jist, mozna jsi si vsiml ze na www.vademekum-skippera.com je vse zadarmo, hodnoceni nechavam na tobe :D
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon pro 06, 2010 4:29 pm

Vanedekum ti asi hodnotit nebudu. Jednak se necítím dostatečně kompetentní a jednak jsem ho celé nečetl. Vše co potřebuji buď vím, nebo mám dostatek literatury doma.

Nicméně s tou pravdou si jist jsem 100%ně. Nemůžeš toto pravidlo zavádět na sebe. Nejde o někoho kdo něco doma v nadšení tvoří a nabízí k volnému požívání. Bavím se o firmách které komerčně nabízí nějaké produkty a nějaký očesaný základ i "zadarmo". A to je vždy to co nemá uspokojit, ale pouze nalákat.
Takto jsem to myslel. A jinak, přeji ti hodně elánu v tvorbě pro naše nováčky. :thmbup:
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » pon led 24, 2011 11:44 pm

Zdravím všechny příznivce vademekum-skippera.com, jachtaře, námořníky jak je komu libo . . .

Dnes jsem stránky obohatil o volně dostupné 60-ti stránkové skriptum, které jsem nakonec jednoduše nazval

TERESTRICKÁ NAVIGACE

Věřím, že se bude líbit. I když se jedná o tematiku ne příliš aktuální vzhledem k
značnému rozšíření jistého systému navigace. (GPS) ;) Připomínky, jako vždy, jsou vítány.

Navštivte tedy WWW.VADEMEKUM-SKIPPERA.COM

Autor
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » úte led 25, 2011 3:40 am

sklenar_jakub píše:Navštivte tedy WWW.VADEMEKUM-SKIPPERA.COM Autor

To je pěkně vypečenej hosting :gun:
Zas pro změnu nefunguje: ppc.xls
No hlavně že je ten hosting MODERNÍ :lol:

Not Found

Požadovaná adresa URL / ppc.xls nebyla nalezena na tomto serveru.

Navíc bylo 404 Not Found chybě při pokusu o použití ErrorDocument zpracovávat žádosti.

Moderní hosting PIPNI - http://www.pipni.cz/ - Apache Server at www.vademekum-skippera.com Port 80
sklenar_jakub
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sklenar_jakub » úte led 25, 2011 6:21 am

Tak PPC by mel jiz fungovat normalne, stranky snad take v tomto modernim hostingu :D
terrier
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod terrier » úte led 25, 2011 8:07 am

Osobně si myslím, že by mělo být správně použito slovo drift a nikoli drif které používáš, ale nejsem jazykovědec mohu se mýlit.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte led 25, 2011 6:06 pm

[mod="Baharis"]Tak jak zde zaznělo, diskuze díky porušení Pravidel uživatelem Lodní kladka ztratila souvislost.
Vlákno bylo pročištěno. Protože se toto nedodržování pravidel stále opakuje a náprava se nepředpokládá, budu žádat pro Lodní kladku BAN.[/mod]

Zpět na