Volvo Ocean Race Game

Odkazy na zajímavé video a filmy s jachtařskou tématikou, TV a rozhlasové pořady, apod.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř lis 19, 2008 12:23 pm

Nemáš tak úplně pravdu Designere. Ráno jsem netrpělivě zapínal PC, jestli se mé předpoklady vyplnily a byl jsem příjemě překvapen.
Bylo to lepší, než jsem čekal :jupi: :

ObrázekObrázek
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř lis 19, 2008 12:37 pm

snad se to od tebe v lednu taky naučím :shock: zatím všechno dřu růčo :?
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » stř lis 19, 2008 1:05 pm

Jelikož nebudu teď mít čas hlídat svoji loď a nevím jak zrušit registraci, odhlašuji se ze skupiny JI (abych nekazil statistiku :-)). Šťastnou plavbu....
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » stř lis 19, 2008 3:26 pm

to baharis: já měl zato, že ve východní variantě vytrváš a nezůstanu zde sám... ale asi jsi dobře udělal, já za 24 hodin propadl přesně o 50 000 míst - ano, to je až téměř úplně na konec.

Takže buďte vklidu, já jistím startovní pole zprava :D Ale má to zase tu výhodu, že teď už se můžu jen zlepšovat... A navíc, každý závod končí až v cíli, takže bojuju dále.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř lis 19, 2008 4:24 pm

Je potřeba přizpůsobit se podmínkám :D
A nejsi tam sám. Tatíneček je ještě pod tebou. Sleduji vás a čekám, jak vám tento záměr vyjde. :thmbup:
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » stř lis 19, 2008 9:26 pm

Jo záměr je jedna věc a čas u pc druhá. Hezky jsem se propadl z 700 na 66000. Nechal jsem to jet na větrné kormidlo relativně co nejrychleji po dobu cca 24 hodin co jsem byl mimo pc. Bohužel mít víc času , tak stoupám přimřeně skupině. :hmm: Za 24 hodin vjedu do tišin a pak protivětry, tak uvidíme. :? Bude dost ošidně é dostat se do tišin. Už jsem takhle byl 60Nm za "lodickou" u Kapverd a pak jsem viděl jen zbytek ztěžně. :lol: Tady bude velká loterie kolem rovníku. Kdo tam chytí vítr vyhraje. :crazy: A takhle nám ukáže.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » stř lis 19, 2008 10:07 pm

porad mi nejde dokoupit kredit,ani pres kartu ani paypalem,po zadani zeme a druhu platby mi to napise velkym pismem payment in progres a vubec nic se nedeje,ani to nenabidne kolonky k vyplneni udaju,proste nic. :x :x :x ma s tim nekdo nejakou zkusenost?uz mne to sourani bez light spinu nebavi..... :cry:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 19, 2008 10:15 pm

Ta hra je opravdu vysoce nakažlivá (nevěřil jsem, nakoukl a už se vezu :x ), už Vás stíhám.....pravě jsem naskočil....
Light Spin je zdarma dane, alespoň jsem ho měl, něž jsem dokoupil přístroje, pro noční plavbu.
Ten kup dane je jednoduchý, já volil paypal a bylo to hned připsané. Jdeš koupit kredit, zvolíš typ platby (u paypal mě to přesměrovalo na paypal), potvrdíš a hned se objeví kredity. Ty pak směníš dle potřeby....
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř lis 19, 2008 10:15 pm

Pokusím se popsat postup.
Shop - Buy Credits - Czech Republic - Continue - CZK 469, 95 (do kříže 2000 credits a MasterCard) - Objeví se rekapitulace, pokračování Continue. No a jsi tam.

EDIT: Dan má Light Spinn tuším roztrhaný. Potřebuje opravnou sadu...

Vítej ve smečce Libore. Pluješ s tou Bluenose1, jak mě psal Johna?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 19, 2008 10:38 pm

Ty taky Baharisi to musíš prásknout.... :roll: Střídání za kormidlem myslím není zakázané, nikde jsem nic takového nečetl :D .
Snažím se, ale nésu z toho chytrý. Plachty přitáhnout či povolit nejdú. Tož točím tím kolečkem, aby ta rychlost byla co největší a sem tam mi to píše že jsem získal pár míst. No konec závodního pole to jistí, uvidíme za pár dní. lodicka to valí teda fest.
Je někde aktuální tabulka členů jachting.info ?
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » stř lis 19, 2008 10:39 pm

diky,delal jsem to presne jak popisujete,ale asi meli nejaky problem,no na posledni pokus se mi zadarilo nakoupit i pres to,ze paypal se mnou komunikoval v holandstine a odmital prepnout do nejakeho normalniho jazyka. :shock: .schvalne kdo vi jak se rekne holandsky Velka Britanie.... :whist: :whist:
Libore bacha,je to VELMI nakazlive,nektere podeziram ze si uz v noci nastavuji budiky... :D
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 19, 2008 10:57 pm

dan píše:Libore bacha,je to VELMI nakazlive,nektere podeziram ze si uz v noci nastavuji budiky... :D

Proto jsem koupil "Auto".... :D, budíka ne eeeeeeeeeeeee :x
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř lis 19, 2008 11:19 pm

Tabulka už není. Kdo pluje má přehled v programu a kdo nejede asi naše bláznění až tak nezajímá. Jerryx sice udělal "Skupinu" J.I., jenže v ní je i spousta nečlenů. Takže členy mám v "Přátelích".
No a potom na skupinu se dostaneš přes ikonu vpravo dole "ranking", na přátele kousek nad ní "My list of friends". Také můžeš přes "Results". Přátele si můžeš tvořit libovolně.
Co se týká plachet, davej si pozor. Ne vždy pro daný kurz a sílu větru se hodí stejná (velká) plachta. Chce to vždy zkoušet.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř lis 19, 2008 11:22 pm

Nevím, jak budík. Někdo podle mě nespí vůbec. Takový týpci jako kardio nebo lodicka (a někteří další) do příštího léta prostě nezamhouří oko :shock: a tak obyčejné smrtelníky naprosto deklasují :hmm:

smike a macgregor taky :o

a taky baharis,sendvic,playboy,dumber,hannah,skorapky a další. Ježíši, chlapi, počkejte na mě!!! :cry:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř lis 19, 2008 11:42 pm

janekz píše:to baharis: já měl zato, že ve východní variantě vytrváš a nezůstanu zde sám... ale asi jsi dobře udělal, já za 24 hodin propadl přesně o 50 000 míst - ano, to je až téměř úplně na konec.

Takže buďte vklidu, já jistím startovní pole zprava :D Ale má to zase tu výhodu, že teď už se můžu jen zlepšovat... A navíc, každý závod končí až v cíli, takže bojuju dále.

austrálii a tasmánii už ale objevili :whist:
maxik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod maxik » čtv lis 20, 2008 1:08 am

nevim, jak to pocita poradi, ale behem 10 minut skacu i o 20000.jestli jedu na vychod nebo na sever.
Vcera jsem (dle rady) o pul jedne rano vytrimoval lod, a ejhle, novy kurz nelze ulozit, jakas francouzska hlaska, ze mam smulu.
Kdyz odbylo na kostele jedna a furt nic, tak jsem sel dohajan, s tim, ze rano v 8 jsem byl uplne gde sem nechtel a navic skoro bez vetru. prima. odpoledne jsem si hral a znova. Zacinam je podezrivat, ze mam limit na pocet zmen smeru za(5?) minut. nevim.
tak a dneska zmena skok v 0:20 znova. Dekuju za upozorneni.
Sportu zdar. Maxik
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » čtv lis 20, 2008 6:14 am

maxik píše:Vcera jsem (dle rady) o pul jedne rano vytrimoval lod, a ejhle, novy kurz nelze ulozit, jakas francouzska hlaska, ze mam smulu.

ja to resim tak, ze dam reload a upravim kurs az pak. Zatim vzdy pomohlo
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » čtv lis 20, 2008 7:14 am

Tak jsem měl na noc autopilota, ten to v noci otočil a jsem jinde, než jsem chtěl být. Budu muset tu noc nějak vypilovat. Teď se jen těžko a pomalu budu vracet :-(
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv lis 20, 2008 7:31 am

Autopilot je na dvě věci...
Ráno jsem zjistil, že v noci (asi podle větru) otočil o 90 st. a ztráta 5 000 míst :gun:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 20, 2008 7:36 am

Předpokládám, že jsi měl na mysli větrné kormidlo...
No jo. Pokud je večer zapneš, musíš počítat s tím že při změně větru dojde i ke změně kurzu. A ne vždy předpověď odpovídá skutečnosti. Někdy je lépe nastavit kormidlo klasicky a naprogramovat autopilota na půlnoc, na změnu kurzu. Ale růčo je růčo. Pokud to jde, vydržet do půlnoci, podívat se na směry větru před špicí a ručně nastavit.

Prosím vás, vidím, že většina flotily míří rovnou na sever. Měl jsem za to, že nejlepší způsob jak překonat ty tišiny na rovníku, je prosmýknout se těsně kolem Madagaskaru. On si člověk moc nevybere, ale nemyslíte, že to může být nejvýhodnější?
Ta trasa přímo na sever se mě moc nepozdává. Podle předpovědi za těmi tišinami má být ještě protivítr...
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 20, 2008 7:41 am

Ale přeci jak se bude měnit vítr víte podle předpovědi!!! Tak čemu se divíte???
Pokud nastavíte větrné kormidlo na určitou hodnotu, je přeci jasné, že to bude hlídat. Někdy to pomůže, někdy by to uškodilo a proto to nepoužiji.
Pole závodníků je celkem zahuštěné na malém prostoru. Když se podíváte na kolegu kousek před/za vámi a vidíte ten obrovský rozdíl v pořadí, dá se tušit, kolik lodiček na tom malém prostoru je. Posuny o stovky míst nebudou zvláštností.

EDIT: Do háje :gun: Až teď jsem si všimnul toho kontrolního majáku :smash:
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » čtv lis 20, 2008 7:52 am

Baharisi díky za ten maják, momentálně mě to sice moc netrápí neb mě zase vypekla předpověď počasí, přesto je to informace dosti podstatná.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 20, 2008 8:01 am

Já myslel, že jen já jsem takový kůň. Celý včerejšek jsem to šteloval do hajzlu.
Do prčic, to je ráno.... :puke:
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv lis 20, 2008 8:28 am

Baharis píše:Do háje :gun: Až teď jsem si všimnul toho kontrolního majáku :smash:

Aký maják, kde a načo ????? :shock:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 20, 2008 8:33 am

Na pozici S19°53' E57°58' je maják. Předpokládám, že ten kdo poctivě četl instrukce k druhé etapě se dočetl, že se má míjet levobokem. Já jen odvozuji ze situace jak je na mapě.

Zpět na