Volvo Ocean Race Game

Odkazy na zajímavé video a filmy s jachtařskou tématikou, TV a rozhlasové pořady, apod.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » ned led 25, 2009 6:41 pm

To petrM: A který čech to je, nebo je to tajemství? Mě ho to neukazuje

Podle ugrib v 18:00 jsi podle mě na nejlepší cestě a náskok by jsi měl rapidně stáhnout, ne-li v budoucnu ještě lépe. Bohužel zatím na déle předpovědi úplně nevychází přesně, celkově to zatím vypadá víc než dobře. Nechci to zakřiknout ale zdá se, že i oproti aldabrovi jsi to vyřešil dobře, máš tedy nějakou představu kolik vás okolo tebe je, pochytal jsi někoho nebo chceš být radši inkognito?
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » ned led 25, 2009 6:53 pm

jóó to je jachting...sedět v kavárně, kafíčko a posádku honit někde u Thajwanu.. :lool:

to petrM:réčko asi penalizované není, jen asi i záleží v které minutě té refreshovací desetiminutovky se udělá.. a tím se pozice vůči druhé lodi, která otočí později v té samé desetiminutovce posune třeba o půl stupně. (moje doměnka)

to Marks: jestli vyjde předpověď, tak Aldabra má našlápnuto sakra dobře..
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » ned led 25, 2009 7:12 pm

Jo smiku, je to možný, já tyhle věci přesně nepočítám, takže jsou to jen mé pocity. Prostě na to kouknu projedu pár pozic s číslíčkama a nechám tu svojí kedlubnu vyhodnotit po svým. Rozhodující asi zase bude ta oblast bezvětří a jestli bude výhodnější zprava nebo zleva. Každopádně máme dvě želízka v ohni na východě a dvě na západě a těším se na ostrý souboj o vítězství, čímž chci doplnit co jsem minule zapoměl napsat a tím jest že držím palce všem, ať se jim daří v boji o špici a snad ještě více každému v minisoubojích i kdyby šlo o stodvacátou tisícou pozici. Hezký večer všem.
oprava: vidím tři želízka na západě a upřesním, že tam taky možná všechny nemám
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned led 25, 2009 7:40 pm

Klucííí, (už jsem doma ;) ) a o jakých réčkách, vyplácení se a penalizaci to mluvíte? Já jsem úplně mimo mísu. :?
PetrM
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod PetrM » ned led 25, 2009 8:59 pm

Cech co byl nejblize k cili se jmenuje Silver Wave.

K zelizkam, z tech co ja mam v pratelich jsme vsichni out v boji o prvni desitku i Aldabra, kterou nemam v pratelich. Na vychode jsou postaveny dobre tyto me zname lode Laiska a , dlouhodoby druh z vychodni varianty, Sonolento. Obe maji naskok tak 4hod jizdy, tam se vejde jeste spousta lodi. Dobrou zpravou je, ze vim kde jsem ty hodiny provaril.

K RE, penalizacim a jizde proti vetru. Penalizace pri recku je v realu v tom, ze lod pri obratu zpomaluje a chvili trva nez se lod zase rozjede na maximalni rychlost. Jak je to ve hre netusim. Takze kdyz realna volvo 70 je-ly inport race, tak hlavni strategii byla minimalizace poctu obratu.
Strucne jizda proti vetru: nema cenu dlouhodobe jezdit mensi kurzy, nez maximalni stoupaci kurzy proti vetru. Kdyz jsou lidske zdroje a ztrata z RE bezvyznamna, tak je lepsi to jedno re navic udelat. Ve hre jeden/dva stupne jsou OK, je to v radu setin nm/hod. Ale 5 stupnu uz dela jednotky desetin nm/hod.

Zajimave je, ze rano u ariadny byla spousta lodi (cela prvni petka). Neni mi jasne kam se podely.
mpako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mpako » ned led 25, 2009 10:21 pm

uz je zase cela prvni petka kolem Ariadny
ono ty lode tam jsou furt ale hra zobrazuje prvnich 5 a pratele a pak nahodne lode
takze kdyz nahodou nekdo je na kruznici bliz k cili tak se ukazuje v prvni petce a "opravdova" spica neni videt...
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon led 26, 2009 8:43 am

Ariadna má evidentně dobře našlápnuto. Pokud neudělá chybu, jakou udělali konkurenti Aldabra i INC LLC (měli chvilku stopku co vím), tak určitě. Mě se v noco povedla další stopka na jedné lodi :-(
Jinak jsem původně vevěřil, že trasa na Tw jako volil mezi prvními Laiska bude až tak srovnatelná. Myslím, že to vyšlu +- na stejno s tím, že kdybych to bral nad tw, tak bych měl asi klidnější noc a možná bych se nedostal na tu stopku. Ale i tak si myslím, že si velká většina z nás vede velice dobře. Je pravda, že nách chybí někdo na úplné špici, ale tolik JI lodí do 10.000 asi ještě nebylo. Tak ať vám to vydží. Věřím, že mnozí máme stejný cíl. Být do odjezdu na Baharisovu akci v cíli etapy :D
kecemis
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kecemis » pon led 26, 2009 8:51 pm

A sakra to si clovek zajede na 5 dni zalyzovat a hned je z toho nejake 69000 misto :hmm:
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » pon led 26, 2009 8:56 pm

kecemis píše:A sakra to si clovek zajede na 5 dni zalyzovat a hned je z toho nejake 69000 misto :hmm:

Máš si najít nahradního kormidelníka, určitě by se někdo našel
Rady66
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rady66 » pon led 26, 2009 9:14 pm

Nestastnik Milan ...asi taky nekam odcestoval?
A kdo ma korab jmenem lodicka? Distance 60 miles :D
...hrozne navykova aplikace tohle Volvooceanracegame...
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pon led 26, 2009 9:44 pm

lodicka hraje v teto etape roli bludneho holandana :oops:
LordJura
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LordJura » pon led 26, 2009 9:54 pm

Rady66 píše:Nestastnik Milan ...asi taky nekam odcestoval?
A kdo ma korab jmenem lodicka? Distance 60 miles :D
...hrozne navykova aplikace tohle Volvooceanracegame...

klika, že se to obnovuje jednou za 10 minut a ne každých 5 minut ;-)
vektor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vektor » pon led 26, 2009 10:46 pm

i skorapky tudle etapu vypouštěj ... no, vypouštěj ... nejede mi to :gun: od Rady66 je ten úsměv vyloženě hnusnej ...
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » pon led 26, 2009 11:10 pm

vektor píše:i skorapky tudle etapu vypouštěj ... no, vypouštěj ... nejede mi to :gun: od Rady66 je ten úsměv vyloženě hnusnej ...

Tomu říkáš vypouštění?
Se podívej na lod z týmu JI pod názvem KOH-I-NOOR , ten bojuje o posledního fleka, do cíle to má nějakých 1632mn, takže na špičku ztrácí pouhých 1160mn s pořadím 133700
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » úte led 27, 2009 9:42 am

máte někdo zprávy z ofiko závodu, rusko se ukazuje DNS a za ní má někdo odstup nula, co se tam tak děje?
Ve hře se nějak neukazují nová you tube, dá se někde schlídnout ten mazec v moři šestnáct.
Tak trochu off topic, ale předem dík mára
Rady66
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Rady66 » úte led 27, 2009 12:52 pm

vektor píše:i skorapky tudle etapu vypouštěj ... no, vypouštěj ... nejede mi to :gun: od Rady66 je ten úsměv vyloženě hnusnej ...

:D promiň....vsak se mi ten škleb hned vymstil...dneska rano jsem to zapichnul do Číny :D
mpako
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mpako » úte led 27, 2009 3:01 pm

marks píše:máte někdo zprávy z ofiko závodu, rusko se ukazuje DNS a za ní má někdo odstup nula, co se tam tak děje?
Ve hře se nějak neukazují nová you tube, dá se někde schlídnout ten mazec v moři šestnáct.
Tak trochu off topic, ale předem dík mára

strucne - rusove nemaji penize, lod se tranportuje do jizni afriky a mozna bude startovat v nejake dalsi etape pokud sezenou penize.
Ericsson 3 se zacala potapet, situace nyni pod kontrolou (4metrova prasklina a otevrena dira v trupu)
Telefonica Blue odstoupila z teto etapy, trup ma zavazne praskliny
Puma - zlomene rahno, po oprave se vratila do zavodu
Delta LLoyd a Green Dragon - rozsahle potize s materialem
...
http://www.volvooceanrace.org/multimedia/video-gallery/
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

špatná zpráva

Příspěvekod pecho » stř led 28, 2009 8:48 am

Teď jsem toto vyšmouloval, takže jachtařské pořady asi minus: :cry: Zdraví Pecho
Jestli jsem :offtopic: prosím o přemístění i když je toto "masmedia a nosiče", díky a omluva.
HN.IHNED.CZ 28. 1. 2009 02:24
Televize Z1 má potíže: propouští a platí pozdě
První digitální televize Z1 startovala v červnu se 150členným týmem. Po prvním půlroce, kdy na mediální svět doléhá podobná krize jako na jiná odvětví, však musela značně přehodnotit své plány.
reklama
HN, titulní strana

Televize ukončila spolupráci s desítkami lidí, zejména externistů. Ruší pořady a někteří spolupracovníci čekají na své výplaty i několik měsíců.
"Tento týden jsem dostala peníze za listopad a část peněz za prosinec. Televize mi stále dluží osm tisíc za telefon," říká Markéta Klibi, která na Z1 připravovala například pořad Runway.

HN mluvily se šesti lidmi, kterým televize platí pozdě a kteří na část peněz stále čekají. Televize dluží i firmám, které jí zajišťují servisní služby. "Zaplatili mi zhruba třicet procent toho, co dluží. Pro vybrané pořady jim přitom zajišťuji veškerou techniku, zvuk či světla," říká jeden ze spolupracovníků, který si nepřál být jmenován - ze strachu, aby své peníze dostal zpět.
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Bilardos » stř led 28, 2009 9:45 am

Po několika off topic příspěvcích bych měl dotazy k VORG.
1) Když se dívám na finiš, tak podle mě Ariadna a další jsou nějak nesmyslně moc vlevo. Jde přece o to, byt co nejdřím na kružnici 30nm a tak se mě zdá ideální to valit napřímo. Předpokládám ale, že takový člověk ví (narozdíl odemě) co dělá. Proto by mi to mohl někdo objasnit.
2) Pokud jsem někde ztrácel, tak přes noc. Poradil by někdo jak minimalizovat tyto noční ztráty? (Tím nemyslím noc prosedět u PC :D )
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » stř led 28, 2009 11:05 am

Ariadna ma v tesnom zavese dalsie lode, ide na maximalnu rychlost, cize napriamo najkratsou cestou a rovno po vetre by isla pomalsie. Je otazne ci by dosiahla cielovu kruznicu skor pri nizsej rychlosti ... ja by som to tiez neriskoval, ked za mnou valia na max rychlost, nenechal by som sa predbehnut.
Bohuzial, ja to este neriesim, vymotavam sa este len spomedzi ostrovcekov. :(
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » stř led 28, 2009 11:22 am

Já ti dám že se vymotáváš, jedeš pořád rovně a ještě mě u toho pěkě proháníš ;) . Ti dělám předsazenou hlídku a ty na mě takhle, ale je fakt že se tu chvílema se stopkama přetrh pytlel.
Ariadna si jednoznačně jel nad vítr, a idelálně je teď asi ten kdo má maximálku na kolmici tečny kružnice.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř led 28, 2009 11:39 am

1) Ariadna s ostatními pluli "nesmyslně" vlevo právě proto, aby se po změně větru dostali co nejvíce větru bokem.
2) Pokud nechceš sedět přes noc u počítače, požádej o to manželku. :D Ale vážně, co asi tak dělat? Jediné co jde, je naprogramovat autopilota. Nebo se nechat vzbudit.

BTW: Také vás žena považuje za praštěné? Já toho měl včera nějak dost, tak jsem šel v osm spát s tím, že mě v jedenáct vzbudí. Vznikl nějaký informační šum a ráno v šest jsem se vzbudil po dlouhé době krásně vyspaný. Deset mil jsem plul místo na spinaker na Code zero. Sice o 50 míst propad, ale zase vocode, že? ;)
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod marks » stř led 28, 2009 11:56 am

Copak,že žena to bych přežil, ale že už si to i sám uvědomuju a nic s tím nehodlám dělat, to už bude závislost. S postupem času, mě na hře trošku vadí, že vítr není zohledňován jako v Ugrib, tím myslím že pro kažou souřadnici se mění. Chápu, že by to pro server bylo nesmírně náročné, ale pro realitu a učení se plout by to bylo zajímavější.
To miloš: Jestli chceš jet na horu, což teď podle předpovědi vidím jako rozumné, čeká nás mazáckej kousek, ty ostrůvky by měly bejt, 28 a 31, no a kdyby panu borečkovi ta devětadvacítka nevyšla můžeš to někam odklonit. :lol:

edit: tak nevyšla, jedu zpět, v levo je ten vítr lepší, tak až mě ostrůvky pustí tak tam.
PetrM
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PetrM » stř led 28, 2009 8:43 pm

Promenlivy vitr s kazdou desetinou stupne najdete ve virtualnim zavodeni zdarma zde http://www.sailonline.org/ . Je tam nulova sance na vitezstvi, jezdi tam dva bozi, kteri jsou vzdy prvni a druhej. Je dobry, ze zakladni matematika tam nelze pouzit. Takze jezdim pouze dle pocitu. Moc to nefunguje. :? Je tam penalizovano RE, zmena uhlu na vitr. Zase chybi moznost vybirat plachty.

Ad noc ve VORG: Sezen si hlidku z jineho casoveho pasma nejlepe z Kanady (napr. Ariadna, INC). Vymenou jim to ohlidas pres jejich noc. :rofl:

Gratulace tem co budou do rana v cili. Sbirejte poradne sily, pristi etapa bude dost dlouha.
Ostatni zase jeste chvili potrenuji. :D
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř led 28, 2009 10:37 pm

Podívám se na VORG a co nevidím:
Obrázek
Obrázek

Klucí blahopřeju :good: :good:

Učíte se rychle, příště už to bude bedna, tedy zlato a hodinky k tomu :whist:

Zpět na