marks píše:.. zjistil jsi už něco o tom načítání větru? Kdysi jsi psal o Ugrib někde kolem 17:45 a 5:45 ale ty poslední změny mi s ugrib nesedí skoro vůbec...
Me naopak sedi presne. Kdyz jsem videl videl vitr na pondeli 11, tak me to radost neudelalo. A kdyz jsem videl vitr na pondeli 23, tak mi bylo jasne, ze GAME OVER. Takze dneska mi ten 1 uzel vubec nemohl rozhodit. 3 zmeny zasadne horsi nez predpoved 12 hod stara.
Ja jsem nic nezjistil, vse je uvedeno v anglickem navodu zverejnenem pri minule etape. Hra bere vitr dle meteorologickeho modelu, ktery umi zobrazit i Ugrid. Pouziva data z 9 GMT (UTC) a 21 GMT (UTC) a vzdy pouzije data z nejaktualnejsiho modelu, ten byva zverejnovan cca 6/18 30. Ted mi ukazuje, ze model je z 12 00 UTC, takze rano by mel byt z 00 UTC.
Osobne jsem pro navrat zmen vetru na 12/24 a aktualizaci po 20 minutach dle posledniho modelu. Stejne jako to bylo na zacatku. Kdy jeste presne nesel zjisti budouci vitr 4 hodiny predem, to jsme jeste hrali hru.
Na webu skutecneho zavodu psali, ze meteorologicke modely predpokladaji rychlejsi a silnejsi tvoreni tlakovych nizi...