Volvo Ocean Race Game
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- prezident
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
presne tak
116 nestiham ani ja , dokonca to je podla mna daleko, skor planujem zvrtnut na sever
dost sa bojim ako to bude vyzerat po zmene, ake tam budu vetry, no snad nam bude Neptun nakloneny
dost sa bojim ako to bude vyzerat po zmene, ake tam budu vetry, no snad nam bude Neptun nakloneny
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Stibi píše:Bilardos: ses nějak rozjel, ne?
Já jsem obrat na sever udělal celkem brzo, ale pak jsem dostal bobky a začal jsem se vracet k většině lodí. To byla veliká chyba. Teď už jsem mohl být tam, kam
oba míříme. A tak jsem z místa 1225 skočil hodně hluboko...
Na severu se na můj vkus moc točí vítr a pokud bych neseděl u PC celý den, viděl bych v tom veliký problém a větrné kormidlo by to nezachránilo.
- Stibi
- návštěvník fóra
Já rozhodně nechci být inkognito.
Jen mi bylo blbý se ze začátku, co jsem jel dobře, se chlubit, no a teď už není čím
Ne, to je jen vtip, já jsem taková lehce introvertní povaha s velmi svérázným druhem humoru. To je celý tím.
Má loď se jmenuje Svedka, jako Švédka, ale bez diakritiky. To je po mý reálný lodi, která má takový jméno (bojím se
ho změnit!).
Jen mi bylo blbý se ze začátku, co jsem jel dobře, se chlubit, no a teď už není čím

Ne, to je jen vtip, já jsem taková lehce introvertní povaha s velmi svérázným druhem humoru. To je celý tím.
Má loď se jmenuje Svedka, jako Švédka, ale bez diakritiky. To je po mý reálný lodi, která má takový jméno (bojím se
ho změnit!).
- Stibi
- návštěvník fóra
Myslím že strategie dostat se na 116 je lepší než moje. V původním plánu jsem počítal, že tam v tý oblasti co jste bude slabej vítr, ale teď vidím, že to je celkem rozumná investice, protože pak máte přímou cestu na sever a dlouho na krásnej směr větru. Hmm, asi jsem v loji, budu muset často křižovat, sice budu mít silnej vítr, ale ...
Asi vím jak to skončí.
EDIT: Právě jsem se super pochválil
Asi vím jak to skončí.
EDIT: Právě jsem se super pochválil

- gtpraha
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To STIBI:
O dobré strategii si můžeme popovídat tak pozítří. Zatím trpím jak zvíře - z hezkého čísla 12 856 v poledne je to rázem 26 302.
No ale když jsem se podíval na VOR, tak hoši to tam brázdí taky víceméně východní cestou. A jsou zhruba na našich pozicích, akorát že to celé táhli více při břehu.
O dobré strategii si můžeme popovídat tak pozítří. Zatím trpím jak zvíře - z hezkého čísla 12 856 v poledne je to rázem 26 302.
No ale když jsem se podíval na VOR, tak hoši to tam brázdí taky víceméně východní cestou. A jsou zhruba na našich pozicích, akorát že to celé táhli více při břehu.
- gtpraha
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
To Baharis:
Musím pochválit načasování obratu našeho východního křídla. To že balancujeme na 115,30 nám dává skvělou možnost výběru mezi dvěma větrnými vektory. Tím ale pozitiva nejspíš končí. Na to, jak nám včera drasticky klesalo umístění na můj vkus dnes hodně pomalu stoupá.
Jako taktická varianta to nebylo špatné, ale na špici nás to asi nedotlačí.
Musím pochválit načasování obratu našeho východního křídla. To že balancujeme na 115,30 nám dává skvělou možnost výběru mezi dvěma větrnými vektory. Tím ale pozitiva nejspíš končí. Na to, jak nám včera drasticky klesalo umístění na můj vkus dnes hodně pomalu stoupá.
Jako taktická varianta to nebylo špatné, ale na špici nás to asi nedotlačí.
- prezident
- návštěvník fóra
moj nazor
ja by som to tak cierne nevidel, ty co su viac na zapad sa budu musiet vraciat ku nam, kazdopadne ak vydrzi predpoved 24 hodin iba stupame. Potom ked nedostanu nejaky mega darcek v severaku, tak rychlo im to nepojde smerom na vychod, ale to je len moj skromny nazor 

Zdravím kluky východňáky
Má podobné pocity. Myslel jsem, že to teď půjde v pořadí nahoru rychleji. Nejde, ale zase můžeme jít na dva dny od PC a ono to jede samo. Čas by měl pracovat pro nás.
To rozhraní byl to úmysl, no uvidíme. Chtěl jsem zaplout do 115, ale vidím že kolega Prezident, i když je na silnějším větru, má jej víc zepředu a rychleji nepluje. Snad to využijeme později.
Je vidět, že Aldabra opět ví co dělá. Je na ideální linii k cíli, je vepředu a mastí si to opět za výborným výsledkem. Kluci co mu hodili lano na tom nemohou prodělat. Ale už se mě několikrát stalo, že jsme se i při rozdílně volené trase, v nějakém dalším sektoru opět setkali.

Má podobné pocity. Myslel jsem, že to teď půjde v pořadí nahoru rychleji. Nejde, ale zase můžeme jít na dva dny od PC a ono to jede samo. Čas by měl pracovat pro nás.
To rozhraní byl to úmysl, no uvidíme. Chtěl jsem zaplout do 115, ale vidím že kolega Prezident, i když je na silnějším větru, má jej víc zepředu a rychleji nepluje. Snad to využijeme později.
Je vidět, že Aldabra opět ví co dělá. Je na ideální linii k cíli, je vepředu a mastí si to opět za výborným výsledkem. Kluci co mu hodili lano na tom nemohou prodělat. Ale už se mě několikrát stalo, že jsme se i při rozdílně volené trase, v nějakém dalším sektoru opět setkali.
- mpako
- návštěvník fóra
nevim jestli jste zaznamenali zmenu v nastaveni lodi - pokud pojedete OSTRE proti vetru, coz jeste vcera slo a dalo se v extremnich podminkach pouzit, tak se zastavite.
Organizatori rikaji, ze nyni lode pecliveji kopiruji polary jak byly zverejneny a ze neocekavali, ze by vubec nekdo mohl pouzit tak extremni kurz.
Ja vcera v noci peclive planoval postup sve severni lodi jako pomaly ale bezpecny - nenarazit do pobrezi a od cca. 00.00 do 6.30 jsem stal... (Pokusnici3)
nastvalo me to dost.
Organizatori rikaji, ze nyni lode pecliveji kopiruji polary jak byly zverejneny a ze neocekavali, ze by vubec nekdo mohl pouzit tak extremni kurz.
Ja vcera v noci peclive planoval postup sve severni lodi jako pomaly ale bezpecny - nenarazit do pobrezi a od cca. 00.00 do 6.30 jsem stal... (Pokusnici3)
nastvalo me to dost.