Volvo Ocean Race Game
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Von také PetrM je PAN navigátor!!! To vážně. Ale jinak dle mých záznamů při rozhodování o východní variantě byl Petr 13 mil přede mnou, včera večer 7 za mnou a teď 14 za mnou. To samozřejmě není směrodatné, protože se za tu dobu dostal podstatně více nad vítr.mpako píše:organizatori pisou - PetrM pouziva motor - jinak neni mozna jak dojel Baharise...
No a co se týká té "východní" euforie, tak mám pocit že se obě křídla stejně nahoře sejdou do jedné guče. Blížíme se ke konci příznivých větrů. Ale když vezmu v úvahu že jsem/jsme opouštěli hlavní pole někde na pozici 13000, tak snad jsme něco vydělali. I když mohli jsme víc.
Samozřejmě děkujeme za morální podporu!!!

já si pořád myslím, že východní cesta je výhodnější a ti co jeli středem se nechali strhnout davem... bohužel mě mrzí, že jsem udělal v noci z úterý na středu chybu a příliš brzo otočil na sever (přes naprogramování kormidla) a nedojel do mnohem lepšího větru, čímž jsem následně ztratil tak 30 mil...
- Bilardos
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Můj problém je, že mám dvě lodi. Původní záměr byl jedna na výsledek a druhá na experimentální jízdu. Problém mě nastal když mě hlavní lod přes noc stála a tak se testovací dostala dopředu a překvapěvě se drží natolik dobře, že je mi líto jí z takové pozice (+- 800) odvolat. Hlavní lod se trošinku šrábala nahoru a z cca 23tis. se dostala až na 6tis., ale nenapadá mě jak snížit ztrátu, kterou na špici nabrala. Ještě že jsem si před pádem uložil svou rekordní pozici
No ted mě nezbývá, než se s oběma snažit na max a na experimenty není čas 
No ted mě nezbývá, než se s oběma snažit na max a na experimenty není čas 
- prezident
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
tak teraz neviem pani
skusim to reznut na tom silnom vetre krizom krazom
ale musim sa priznat ze si uzivam 58 miesto, prooosimmm nech to vydrzi :
ale musim sa priznat ze si uzivam 58 miesto, prooosimmm nech to vydrzi :

- prezident
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
ale
dost ma schladila predpoved pocasia, mal som najprv v plane to napalit medzi Taiwanom a Cinou ale po 36 hodinach sa tam ukazuje nejaka nekalost. Re e na 67 stupnov a potom zase hore , uvidime. A okrem toho ja som skromny chalanisko, skoda ze sa tam nedala dat klubovka jachting.info uz by som ju mal hore
akurat som ale zistil ze cim je clovek vyssie tak tym ma plytsi spanok. Sa mi ani nechce zaspat
PetrM by o tom vedel asi hovorit ze
pochvalujem si to moje rozhodnutie supovat to hore , vtedy ked sme rozmyslali ze ci dalej east alebo zmena , zatial, aby som to nezakrikol klop klop
PetrM by o tom vedel asi hovorit ze
pochvalujem si to moje rozhodnutie supovat to hore , vtedy ked sme rozmyslali ze ci dalej east alebo zmena , zatial, aby som to nezakrikol klop klop

- Bilardos
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
gtpraha píše:Ahoj vespolek,
asi se to tu už někde objevilo - ale pro připomenutí - nevíte při jaké větru se musí refovat, aby nám to nepotrhalo nádobíčko?
Brzy to asi bude aktuální.
Dík za včechny sklerotiky.
Jsem se díval a u Geny píšou do 20 uzlů, takže bud to risknu a otestuju opravný kit, nebo přijde výměna. Uvidíme, co ostatní