Volvo Ocean Race Game
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- mpako
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
podle udaju z fora -
Gena jede nejlepe do 24 uzlu, uhel vetru 65, vetsi vitr -> Jib2, vetsi uhel CodeZero.
24 uzlu je hranicni vitr i pro dalsi plachty tedy z CodeZero rychle na Jib2 (s malou oblasti standardu Jib) a LiSpi na HeavySpi kdy na Spi se prechazi v uhlu vetru 130, zase maly kousek existuje pro standard spi
jeste oblast od vetru 26 a vyse a 130 a 135 uhel je nejlepsi standard Jib
Gena jede nejlepe do 24 uzlu, uhel vetru 65, vetsi vitr -> Jib2, vetsi uhel CodeZero.
24 uzlu je hranicni vitr i pro dalsi plachty tedy z CodeZero rychle na Jib2 (s malou oblasti standardu Jib) a LiSpi na HeavySpi kdy na Spi se prechazi v uhlu vetru 130, zase maly kousek existuje pro standard spi
jeste oblast od vetru 26 a vyse a 130 a 135 uhel je nejlepsi standard Jib
Na forum chodim pouze vecer (jeste ne kazdy). V praci sotva stiham ridit lod. Zrovna dneska jsem musel rezignovat na propluti South rock light a ukaznene ho nechal na levoboku, jako realna flotila.
Jsem rad, ze vam Baharis ukazal nepatrnou vyhodnost vychodniho kridla. Bohuzel pouze vuci vam ci vitezi prvni etapy (Aldabra). Vitez minule etapy (ariadna) je uplne jinde.
Badal jste nekdo na zmenach v polarech? Zatim jsem se docetl pouze o nepluti pri uhlu na vitr 29 a mensi.
Jsem rad, ze vam Baharis ukazal nepatrnou vyhodnost vychodniho kridla. Bohuzel pouze vuci vam ci vitezi prvni etapy (Aldabra). Vitez minule etapy (ariadna) je uplne jinde.
Badal jste nekdo na zmenach v polarech? Zatim jsem se docetl pouze o nepluti pri uhlu na vitr 29 a mensi.
ad polarni diagramy:
- uplne puvodne se rychlosti dopocitavaly az k nule, tzn. ze se dalo je v podstate skoro uplne proti vetru (i kdyz pomalu)
- v teto etape udelali upravu, ze kurz 0 - 29 stupne vcetne byla rychlost nula
- a ted to zmenili na 0 - 10 stupnu vcetne je rychlost nula
ostatni rychlosti vypadaji beze zmeny ... bez zaruky
- uplne puvodne se rychlosti dopocitavaly az k nule, tzn. ze se dalo je v podstate skoro uplne proti vetru (i kdyz pomalu)
- v teto etape udelali upravu, ze kurz 0 - 29 stupne vcetne byla rychlost nula
- a ted to zmenili na 0 - 10 stupnu vcetne je rychlost nula
ostatni rychlosti vypadaji beze zmeny ... bez zaruky

- mpako
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
jestli jeste nekdo hleda vysvetleni zmeny v polarech - puvodni zmena zastavila lod pri uhlu na vitr pod 30 stupnu, po mnoha protestech vcetne meho se rozhodli znovu lode rozjet i takzvanych nemoznych uhlech (pod 30) samozrejme pomaleji.
za sve protesty v ofi foru jsem dostal vystrahu, ze me zakazi publikovat...
jenze me tou puvodni zmenou zastavili na celou noc, zrusili celou strategii druhe lode a tak jsem byl docela nastvany ze najednou to zase jde...
tak zase vzhuru do boure, prave lode to maji trochu horsi nez my, more ma 16 metru a vitr vidite na plose...
za sve protesty v ofi foru jsem dostal vystrahu, ze me zakazi publikovat...
jenze me tou puvodni zmenou zastavili na celou noc, zrusili celou strategii druhe lode a tak jsem byl docela nastvany ze najednou to zase jde...
tak zase vzhuru do boure, prave lode to maji trochu horsi nez my, more ma 16 metru a vitr vidite na plose...
Ti echt východňári, jejichž jsem měl čest být chvíli být členem, ti jsou chytří až vyčuraní.
Podívej se na předpověď za 36 hodin. Povalí si to na bočáček až nahoru. No jo, no. Kdo umí, ten umí. Kdoví, kolik jich tam je. Je blbé, že si člověk nemůže na moment prokliknout cele startovní pole. Ale: Přej a bude ti přáno.
Tak ať vám to kluci pluje

Podívej se na předpověď za 36 hodin. Povalí si to na bočáček až nahoru. No jo, no. Kdo umí, ten umí. Kdoví, kolik jich tam je. Je blbé, že si člověk nemůže na moment prokliknout cele startovní pole. Ale: Přej a bude ti přáno.
Tak ať vám to kluci pluje

Přeci tě neopustím.
A ještě budeme muset dořešit ten nabouraný lebý bok. Já mám plachty nalevo, takže jsem měl přednost!!!
Nene. Když začnu nějakou akci, tak ji také dokončím. Není nic horšího, než měnit rozhodnutí během rozjeté akce. Navíc vidím cestičky, kterými by jsme se mohli prosmýknout, takže kdoví...

Nene. Když začnu nějakou akci, tak ji také dokončím. Není nic horšího, než měnit rozhodnutí během rozjeté akce. Navíc vidím cestičky, kterými by jsme se mohli prosmýknout, takže kdoví...
Reakce z akce taiwan levobokem. Pocity aktualne spise negativni.
1)mezi Cinou a Taiwanem ma foukat jihovychod. Zrovna ted pri zavode v jednom sektoru fouka sever a hned na to navazuje vychod. Misto aby celo krizovalo, celo jede stoupacku a pak dokonce bocak. Misto abych ukrojil 20-40 nm, tak nic.
2) Cesi jsou cestni.
"Pekne" stoupaji proti vetru a nevyuzivaji prekvapive smery vetru.
3) Nez jsem se vratil z lyzi, tak mi Smike dojel.
4) Nejlepsi nakonec. Nejblize k cili je cech
, ktery svym uhlem proti vetru dava vsem navedomi "Vase badani nad polary, znalost efektivni cesty k mistu s mensim uhlem nez je maximalni stoupacka je vam k nicemu. Ja si klidne muzu dovolit ztracet cca 2.4 nm za hod (abych nemusel delat re)".
Po mem upozorneni se trochu polepsil a uz je na cca 0.4nm za hod. Je fakt, ze netusim, zda-li je re nejak penalizovano, ale pro delku postupu v jednotkach hodin, se dle me, musi obrat navic vyplatit.
1)mezi Cinou a Taiwanem ma foukat jihovychod. Zrovna ted pri zavode v jednom sektoru fouka sever a hned na to navazuje vychod. Misto aby celo krizovalo, celo jede stoupacku a pak dokonce bocak. Misto abych ukrojil 20-40 nm, tak nic.

2) Cesi jsou cestni.

3) Nez jsem se vratil z lyzi, tak mi Smike dojel.
4) Nejlepsi nakonec. Nejblize k cili je cech

Já se z lyží ještě nevrátil.
Manželka běhá v Brně po Olympii a já sedím v kavárně nad NTB. Alespoň tu je free WI-FIna a nemusím být na GPRS, jako přes den na Pustevnách. Než jsem odtud sem dojel, přišel jsem o 300 míst...
Abych řekl pravdu, úplně všemu jsem Petře nerozuměl. Už toho mám dnes plné brejle a moc mě to asi nemyslí.

Manželka běhá v Brně po Olympii a já sedím v kavárně nad NTB. Alespoň tu je free WI-FIna a nemusím být na GPRS, jako přes den na Pustevnách. Než jsem odtud sem dojel, přišel jsem o 300 míst...
Abych řekl pravdu, úplně všemu jsem Petře nerozuměl. Už toho mám dnes plné brejle a moc mě to asi nemyslí.