Online mapy kotvišť, zátok a marin

Internetové stránky (odkazy), které by mohly zajímat i ostatní

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Online mapy kotvišť, zátok a marin

Příspěvekod webholding » pon led 13, 2014 3:40 pm

Zdravím jachtaři,
rád bych Vám představil můj nový projekt Safe Anchorages | Online mapy kotvišť, zátok a marín, který se nachází na adrese http://www.safeanchorages.com. Jedná se o projekt určený pro jachtaře (kromě reklam), kteří si jako já chtějí trochu zpohodlnit plavbu. Zatím je projekt v plenkách a v podstatě jde zatím pouze o hledání a přidávání kotvišť. Nicméně se na něm stále pracuje a můj hlavní záměr je dostat použití internetu přímo na samotné plavby. Hledání nejbližších kotvišť podle mé polohy, podle směru větru, podle hledaných služeb či možností restaurace a jiných. Samozřejmostí jsou zkušennosti z návštěv, hodnocení kotviště a plně responzivní design (použití na mobilech i tabletech).

Za případnou radu či chválu děkuji a kritiku také zvládnu přijmout :)
Michal
Naposledy upravil(a) webholding dne sob bře 08, 2014 12:04 pm, celkem upraveno 1 x.
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » pon led 13, 2014 4:04 pm

Je to dobrá myšlenka a užitečná, až se to rozběhne, asi bude hodně sledovaná. ;) Líbí se mi i plány rozšíření. Možná bys mohl na úvodní stránce upřesnit lokalizaci projektu, zda je to pro Evropu, celosvětově či jen Chorvatsko, která tam zatím máš jako jediné, a to mě osobně nezajímá. :?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pon led 13, 2014 6:11 pm

Registrace je zdarme jen za předpokladu, že někdo přidá 10 kotvišť.
Jak máš zajištěno, že vložené informace budou pravdivé? Někdo je schopnej vymyslet si 10 kotvišť jen aby měl zdarma registraci.
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod webholding » pon led 13, 2014 6:22 pm

To: Hauz
Pravda, spatne vysvetleno. Jde o to, ze kotviste, ktere tam jsou nyni jsou z reviru, ktery znam (minimalne statem kdyz uz jsem tam nebyl osobne). Je potreba doplnit hodne mist a byl bych rad, aby se hodne mist doplnilo. Doplnovat mohou sami lide s tim, ze z toho posleze budou mit samozrejme jiste vyhody.

To: Zdenda
Registrace jako takova je a bude stale zdarma. Jedine, co asi v budoucnu zdarma nebude, budou sluzby, ktere budou hodne vytezovat bud server, nebo za ne budu muset provadet platby tretim stranam. Jako napriklad vyssi limit google API, samotny vykon serveru, ci hodiny a hodiny programovani. Ale jak jsem psal, samotna registrace (s niz souvisi prohlizeni, pridavani, atd...) zdarma jsou a budou. Tato nabidka je mirena na ty specialni funkce. Co se tyce verohodnosti kotvist, tak po vlozeni kotviste samozrejme musi projit (zatim jen mou) kontrolou. Nedelam si zase iluze, ze by se extra hodne lidi chtelo podilet na pridavani kotvist, tak zatim jsem v klidu. A uvidi se, co prinese budoucnost. Nyni se snazim soustredit na delani funkci, ktere lidem nejak pomuzou, nez abych delal neprolomitelne obrany a kontroly, ktere nyni stejne nejsou potreba.
kkruska
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kkruska » pon led 13, 2014 6:38 pm

Zajimava myslenka, me se libi... zaregistroval jsem se, a chtěl jsem pridat nejake to kotviste.. ale jak na to? , jak ho pridam na mapku ?
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pon led 13, 2014 6:55 pm

Taky rád přidam nějaký kotviště. V létě budu na jadranu minimálně měsíc.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » pon led 13, 2014 9:06 pm

v čem je to lepší než 777 a jeho aktualizace? neexistuje už něco rozšířenějšího? Z čeho by sis trošku naplnil databázi?
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » pon led 13, 2014 9:40 pm

Jak se opravý kotviště, které je špatně nebo neaktuální? Např. zátoka Tijaščica. otok Tijat jsou od jara 2013 jen placené bóje
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod webholding » pon led 13, 2014 9:50 pm

to: Zdenda12345
Dekuji a budu rad, kdyz se podari mapu rychle (bez ztraty kvality) plnit

to: martinptacek
Tak samozrejme v chorvatsku se be osmicek sam neobejdu a urcite je nechci nahrazovat. Prece jen v osmickach je vice podrobnosti. Databaze je potreba plnit a sam se budu snazit jak to jen pujde. Jen to hold nejakou chvili bude trvat a snazim se svuj cas rozlozit mezi jak pridavani novych kotvist, tak programovani novych funkci. Denne se snazim aspon tech cca 30 kotvist pridat. Jen by to chtelo i nejake jine, nez jen HR.

to: kolovratek
Pokud jsi prihlaseny a jsi na detailu kotviste, tak mas v hornim menu rozbalovaci polozku Kotviste. Tam je odkaz nahlasit chybu. Pres ten se da (zatim) popsat chyba. Planuji udelat trochu lepsi editaci pro nezakladatele kotviste, jen musim jeste vymyslet zpusob, jak by se to provadelo. Jelikoz neni mozne nechat kazdeho menit cokoliv bez predchoziho zkontrolovani at uz nyni administratorem a do budoucna moderatory.

Urcite zitra hned napisu nejake FAQ, kde bych mohl vice veci vysvetlit ci popsat. Dekuji vsem.
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » pon led 13, 2014 11:48 pm

Pro vzdálenost k nejbližšímu kotvišti používáš km. Jestli pro to nemáš nějaký "technický" důvod, doporučoval bych raději nm. Přeci jenom jsme (tedy předpokládám, že nejenom já) na lodích zvyklí uvažovat spíše v nich...

Jinak skvělý nápad. Tady na fóru už obdobný pokus byl, ale nějak to bohužel postupně umřelo.

Wlady

PS: Na Brači v zátoce Osibova máš hloubku 12m2.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » úte led 14, 2014 8:20 pm

Používat pro celý web subdoménu admin mi přijde poněkud zvláštní :?
Hodnota takového projektu spočívá v kvalitních datech, takže přeju spoustu nadšených přispěvatelů ;)
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Brubbel » stř led 15, 2014 10:20 am

ahoj, mam IE 8 a je to v nem totalne pomaly, spatne se to zobrazuje a pada to. Podarilo se mi pridat kotviste, ale jen nazev, dal to upravit nejde - zasekne se a padne.
V FF 3.6 se dostanu alespon do upravy kotviste, ale muzu zmenit jen jmeno, nic vic.

edit: stahnul jsem novy FireFox ver 26 a pridavani kotvist funguje.
rogix
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod rogix » stř led 15, 2014 5:38 pm

Brubbel píše:ahoj, mam IE 8 a je to v nem totalne pomaly

mozno by si mal vyskusat IE6 :D

sorry za OT, ale takmer denne bojujem s problemami ze si zakaznik z nejakeho podivneho dovodu zmysli, ze musi nevyhnutne pouzivat nejaky predpotopny browser. ked som to zbadal aj tu, skoro ma vystrelo. koniec OT
skyline
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyline » čtv led 16, 2014 3:17 pm

Prihlasený a pridávam...
Ako myslím že každý osobný názor je fajn.
V 888čkách najdeš toho vela ale predsa len to osobne čo sa ti tam stalo nenajdeš...

Super nápad budem sa snažiť doplňovať ako to pojde

:good:
modrymax
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod modrymax » sob led 18, 2014 10:33 am

Ahoj webholding :)
Na adrese lodninoviny.cz v sekci virtual pilot máš
asi 170 záznamů pro Chorvatsko, tak to můžeš použit,
je to podobný projekt :D
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » sob led 18, 2014 11:18 am

A co na to pan Google...?

Dodatečné smluvní podmínky Map Google a Google Earth, z 1.3.2012, odstavec 2 - Omezení použití, písmeno "g"

2. Omezení použití. Bez předchozího písemného oprávnění společnosti Google (nebo případně poskytovatele konkrétního obsahu) se musíte zdržet následujícího jednání:

(g) používání produktů pro tvorbu databáze míst či jiných přehledů lokálních informací.

Doplňuji - notabene za účelem výdělku :-)
nemo66
nováček na fóru
nováček na fóru

....Online mapy kotvišť, zátok a marin

Příspěvekod nemo66 » sob led 18, 2014 8:23 pm

Držím palce a přeju hodně přispěvatelů, v květnu po plavbě taky přispěju :)
MERCHANT
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MERCHANT » ned led 19, 2014 8:39 am

Zajímavý projekt. Půjdou tam dávat také fotky?
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » čtv črc 17, 2014 9:35 am

Ahoj,
zajimavej projekt.

Skoda, ze zatim tam mas hlavne chorvatsko, par mist v Italii a jinak nic moc. Recko, Balt, Turecko apod. nic :( To je skoda.

Napr. oproti podobnemu projektu https://activecaptain.com mas alespon co do poctu kotvist co dohanet ;)

Napises neco o tom jak to pokracuje? Napr. kolik pribyva mesicne kotvist , kolik se registruje lidi apod. ? Chystas napr. mobilni aplikaci pro androida, iPhone ? (Pro pouziti na lodi je to podle me privetivejsi)

Diky
Dodo
webholding
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod webholding » čtv črc 24, 2014 8:35 am

Omlouvám se za pozdní odpověď. Jezdím teď dost často do Německa a nemám extra moc času u pc.

Co se týče projektu, tak máš pravdu. Je tam celkem málo kotvišť. Bohužel můj předpoklad toho, že se lidé budou chtít zapojit a sami budou doplňovat se opravdu velmi špatně vyplnil. Nechci tam cpát za každou cenu hodně kotvišť. Chtěl jsem tam umistňovat jen ty, které jsou ověřené a ke kterým jsou nějaké informace. A já jsem nikde jinde než v HR osobně nebyl :(. Takže plnění kotvišť krom slabých výjimek je čistě jen na mě. Aby byla aspoň nějaká motivace, tak je předpoveď počasí vázána na konkrétní polohu kotviště. Takže když uživatel vloží kotviště, tak pro něj dostane také předpověď.

Co se týče dalších věcí, tak komunita se zvyšuje narůstajícím tempem. Nejsou to sice desetitisíce, ale dle přístupů je registrováno cca 150 lidí a denní využití je cca okolo 5 lidí denně. Není to moc. V podstatě server ani neví, že se tam něco děje, ale jede to v porovnání 40% cz, 20% sk a 40% zahraničí od ge, uk, usa atd.

Můj hlavní záměr byl dát vše potřebné na jedno místo, a to se podařilo. Na jedné stránce jsou dostupné informace, předpověď počasí aktuální pro kohokoliv, diskuze ke konkrétnímu kotvišti (obecná diskuze je zbytečnou duplicitou), hodnocení, fotografie a další kotviště v okolí. Další nápady samozřejmě uvítám. Další věci typu lodní deník a podobně už jsou spíše pro lidi, kteří neradí používají v dnešní době papírovou podobu.

Co se týče mobilní aplikace, tak zde je to trochu těžší. Já jsem PHP programátor a správce serverů. Takže tento celý portál jsem byl schopný udělat sám. Ale Javu neumím. Mobilní aplikace v tomto rozsahu by stála okolo 50 000 - 80 000 jedna platforma (android) a na to by se musel sehnat investor. Abych tomu aspoň trochu pomohl, tak aktuálně se vytváří jen hodně jednoduchá aplikace kvůli geolokaci a sledování polohy. Jelikož mám v plánu udělat možnost jednoduché sledování polohy a následného automatického zpracování do lodního deníku. Tak snad bude co nejdříve hotová. Minimálně je alespoň portál uzpůsoben perfektně mobilním platformám. Takže použití na mobilu, tabletu atd není sebemenší problém. Výjma samozřejmě náročnějšího použití na data. Ale to je převážně první načtení. Zbytek se cachuje do zařízení.

Když to řeknu takto, tak letošní rok je hlavně o analýze potřeb uživatelů. Zkoumá se podle záznamů co kdo používá, jak to používá (anonymně) a snaží se sbírat poznatky od lidí.
mipe
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod mipe » čtv črc 24, 2014 4:32 pm

Pri všetkej úcte k Tvojej snahe, nie je lepšie využívať systémové vlastnosti a znalosti Wikipedie, v tomto prípade Jachtári pre jachtárov, tu: WIKI
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » čtv črc 24, 2014 6:55 pm

Nezlob se, ale vynalézáš vynalezený. Navionics europe, jsou námořní mapy celé evropy. Přístavy, kotviště, můžěš fotit, fotka se ti uloží tam kde jsi to vyfotil.Zároveň to funguje jako GPS. měla by se tam ukládat i projetá trasa a jiné různé vymuženosti, ale jeto bohužel americky :(
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 418

Příspěvekod lynx » pát črc 25, 2014 9:12 am

Doplním skvělou stránku marinas.com
Kliknutím na záložku Maps/Charts se člověk dostane na mapu světa, kde se při dostatečném přiblížení oblasti zájmu zobrazují ikonky pro velké množství objektů. Ty, které nepotřebujeme, se dají vypnout na panelu vlevo.
Jo, a Chorvatsko je tam taky.
mipe
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod mipe » pát črc 25, 2014 2:16 pm

Podobne World Marine Guide, kde sú okrem marín aj kotviská. TU
Wiki má však presne tú výhodu, že tam môžu zapisovať skúsenosti a tak to stále aj aktualizovať priamo jachtári.
Aby toho nebolo málo, ešte jeden link na mariny a kotviská Portmaps TU

Zpět na