Praha zřejmě bude středem vesmíru

Internetové stránky (odkazy), které by mohly zajímat i ostatní

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » pon lis 01, 2010 12:00 am

Galileo "vymyslela" EU s tím, že část peněz dá EU a část zainteresované firmy. Jenže ty firmy neposháněli dostatek peněz a tím se dostal Galileo do finančních problémů. Nakonec se rozhodlo, že to tedy "zatáhne" EU, protože by to jinak šlo do kytek.
Takže je to takový poloEU-polosoukromý projekt.
Nicméně na začátku byl sumit EU v Nice (myslím), kde se tomu dala zelená.
(to tu ale asi už všechno je někde na JI, jak psal Libor)

Martin
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » ned pro 05, 2010 7:04 pm

dovolím si drobně provokativní doplnění diskuze -- Ruský systém Glonass se rozšiřuje. Takže ještě podobný příspěvek za Galileo a budeme se americkému GPS omlouvat .... nebo jak kdo .. já osobně o něm nikdy nepochyboval ;)
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » ned pro 05, 2010 9:18 pm

TashonkaWitko píše:dovolím si drobně provokativní doplnění diskuze -- Ruský systém Glonass se rozšiřuje. Takže ještě podobný příspěvek za Galileo a budeme se americkému GPS omlouvat .... nebo jak kdo .. já osobně o něm nikdy nepochyboval ;)

to, že sem tam někomu spadne nějaká rachejtle do hnoje není nic zvláštního. to se děje od dob pana Wernera von Brauna.
kterýho btw.amíci unesli, aby měli vůbec nějakou rachejtli

nepřipadá ti logické, že na vojenském systému jedné země, navíc usa, nechce být závislá celá zeměkoule?
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » pon pro 06, 2010 8:26 am

Davide, Vím, že rakety padají ... to bylo jen takové popíchnutí, navíc podpořené pořádnou dávkou grogu - mám za sebou tři hodiny cesty vlakem z Prahy v nevytopeném vlaku, brrr ... ;)
a jen dodatek k té otázce - ano, naprosto logické mi to přijde u Rusů, případně Číňanů. NAprosto nelogické mi to přijde u Evropy, což jsou země, které za svoji pustou existenci vděčí výhradně Americe. Zde tu neustále se opakující nedůvěru opravdu nechápu, ale to uz jsem, myslím, říkal. Ale protože tohle je o politice a o té se mi tu bavit nechce, končím .. navíc mi došel včera rum :?
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » čtv led 20, 2011 6:10 pm

Nejake nove informace o systemu Galileo ... http://mobil.idnes.cz/k-cemu-je-galileo ... vigace_mer
8)

Zpět na