Omlouvám se za pozdní odpověď. Jezdím teď dost často do Německa a nemám extra moc času u pc.
Co se týče projektu, tak máš pravdu. Je tam celkem málo kotvišť. Bohužel můj předpoklad toho, že se lidé budou chtít zapojit a sami budou doplňovat se opravdu velmi špatně vyplnil. Nechci tam cpát za každou cenu hodně kotvišť. Chtěl jsem tam umistňovat jen ty, které jsou ověřené a ke kterým jsou nějaké informace. A já jsem nikde jinde než v HR osobně nebyl

. Takže plnění kotvišť krom slabých výjimek je čistě jen na mě. Aby byla aspoň nějaká motivace, tak je předpoveď počasí vázána na konkrétní polohu kotviště. Takže když uživatel vloží kotviště, tak pro něj dostane také předpověď.
Co se týče dalších věcí, tak komunita se zvyšuje narůstajícím tempem. Nejsou to sice desetitisíce, ale dle přístupů je registrováno cca 150 lidí a denní využití je cca okolo 5 lidí denně. Není to moc. V podstatě server ani neví, že se tam něco děje, ale jede to v porovnání 40% cz, 20% sk a 40% zahraničí od ge, uk, usa atd.
Můj hlavní záměr byl dát vše potřebné na jedno místo, a to se podařilo. Na jedné stránce jsou dostupné informace, předpověď počasí aktuální pro kohokoliv, diskuze ke konkrétnímu kotvišti (obecná diskuze je zbytečnou duplicitou), hodnocení, fotografie a další kotviště v okolí. Další nápady samozřejmě uvítám. Další věci typu lodní deník a podobně už jsou spíše pro lidi, kteří neradí používají v dnešní době papírovou podobu.
Co se týče mobilní aplikace, tak zde je to trochu těžší. Já jsem PHP programátor a správce serverů. Takže tento celý portál jsem byl schopný udělat sám. Ale Javu neumím. Mobilní aplikace v tomto rozsahu by stála okolo 50 000 - 80 000 jedna platforma (android) a na to by se musel sehnat investor. Abych tomu aspoň trochu pomohl, tak aktuálně se vytváří jen hodně jednoduchá aplikace kvůli geolokaci a sledování polohy. Jelikož mám v plánu udělat možnost jednoduché sledování polohy a následného automatického zpracování do lodního deníku. Tak snad bude co nejdříve hotová. Minimálně je alespoň portál uzpůsoben perfektně mobilním platformám. Takže použití na mobilu, tabletu atd není sebemenší problém. Výjma samozřejmě náročnějšího použití na data. Ale to je převážně první načtení. Zbytek se cachuje do zařízení.
Když to řeknu takto, tak letošní rok je hlavně o analýze potřeb uživatelů. Zkoumá se podle záznamů co kdo používá, jak to používá (anonymně) a snaží se sbírat poznatky od lidí.