Soubory ke stažení
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike
Soubory ke stažení
Ahoj
jsem tu nový. Mám takový skromný dotaz.
Rád bych se podíval na nějaké mapy v sekci "ke stažení"
Kde bych mohl získat potřebné body?
Děkuji za info.
J.H.
jsem tu nový. Mám takový skromný dotaz.
Rád bych se podíval na nějaké mapy v sekci "ke stažení"
Kde bych mohl získat potřebné body?
Děkuji za info.
J.H.
- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
Re: Soubory ke stažení
Ahoj, vítej ve fóru.
Získávání bodů před lety dobře popsal moderátor Pepa. Počty bodů se možná trochu změnily, ale princip zůstává.
Jen dodám, že je trapné a jsme trochu alergičtí na to, když někdo honí body „hodnotnými“ příspěvky typu „Super“, „hustý“ a podobně.
Získávání bodů před lety dobře popsal moderátor Pepa. Počty bodů se možná trochu změnily, ale princip zůstává.
Jen dodám, že je trapné a jsme trochu alergičtí na to, když někdo honí body „hodnotnými“ příspěvky typu „Super“, „hustý“ a podobně.
Pepa píše:Myslím, že v tomto vlákně by mělo být ucelenější info, jak ty zdejší body získat.
Není to nijak složité a možností je hned několik.
1/za každý příspěvek je jeden bod - počet příspěvků a body za ně vidíš pod svým nickem
2/vložením zajímavého odkazu do nového modulu "odkazy". Za každý odkaz /přijatý/ máš 2 body. Jde tedy o to, vložit nějaký zajímavý odkaz na internetové stránky související s celou zájmovou sférou tohto webu.
3/vložením zajímavého materiálu do modulu "ke stažení". Za každý takto nahraný materiál máš 10 bodů.
Mohou to být knížky, plány, pracovní postupy, metodické postupy, učební materiály. Tedy zase obecně cokoliv hodnotného a souvidejícího s okruhem zájmů tohto webu.
4/vložením a přijetím článku, vlastního nebo převzatého, související s tématikou. počet bodů je myslím také 10.
5/hodnoceny jsou i komentáře článků, stejně jako příspěvek.
Skutečný počet bodů není tedy to, co máš ve fóru pod nickem, ale zjistíš to, když klikneš na svůj účet. Je to napsané hned pod obrázkem nicku.
Body nutné ke stažení jsou v průměru od 20 do 50.
Jsem si vědom, že můžeme do nekonečna diskutovat o tom, zda tento systém je dobrý nebo špatný.
Bude to vždy subjektivní úhel pohledu.
Důvod k tomuto je jednoduchý. Chceme, aby maximum informací bylo všem přísupné, ale nechceme, aby to bylo úplně zdarma. Toto je minimální aktivita, jež od osoby, která má stejného koníčka jako mi ostatní, očekáváme.
Je to vlastně takový malý vklad v prospěch všech ostatních a za to každý může následně čerpat veškeré informace zde soustředěné.
Osobně si myslím, že to není nefér.
…
Pepa
-
- moderátor
- Reputace: 234
lynx píše:Jen dodám, že je trapné a jsme trochu alergičtí na to, když někdo honí body „hodnotnými“ příspěvky typu „Super“, „hustý“ a podobně.
Tak to jsme Lynxi ve vzácné shodě. Jen čekám, zda se konečně ti dva - tři, co jsou tím u mne proslulí, konečně chytěj za nos.
Ahoj všem,
Jelikož jsem opravdu hodně velký začátečník, co se lodí týká. Zatím jsem ve fázi sbírání jak teoretických, tak praktických informací.
Zároveň ale chápu proč je to tak nastaveno a fórum se nebudu snažit zahlcovat nesmysly.
Je mi tedy jasné, že do sekce "ke stažení" se pěkně dlouho nedostanu.
Děkuji za jasné a srozumitelné vysvětlení.
Jelikož jsem opravdu hodně velký začátečník, co se lodí týká. Zatím jsem ve fázi sbírání jak teoretických, tak praktických informací.
Zároveň ale chápu proč je to tak nastaveno a fórum se nebudu snažit zahlcovat nesmysly.
Je mi tedy jasné, že do sekce "ke stažení" se pěkně dlouho nedostanu.

Děkuji za jasné a srozumitelné vysvětlení.

- lynx
- zkušený harcovník
Věc není tak beznadějná, jak by mohla vypadat. Pokud vládneš nějakým jazykem, ve kterém vycházejí články/reportáže/zprávy o jachtingu a lodích, zkus něco přeložit a dát to sem. Počet bodů hned poskočí. 
P. S. Google Translator prosím ne.

- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
Můj pohled na tuto záležitost:
- zkus si nějak vyplnit profil - zatím je těžce anonymní
- napiš něco o sobě
- nikdy jsi se nezvezl na lodi, na lodičce, na kánoi?
Tady zatím nemám pocit, že by se někdo povyšoval s lodí za mega. Někdo třeba jen oplachtí nafukovací člun, nebo kánoi a nestane se předmětem posměchu. Nebo jezdí mořský kajak. Nebo se neplaví vůbec..
- zkus si nějak vyplnit profil - zatím je těžce anonymní
- napiš něco o sobě
- nikdy jsi se nezvezl na lodi, na lodičce, na kánoi?
Tady zatím nemám pocit, že by se někdo povyšoval s lodí za mega. Někdo třeba jen oplachtí nafukovací člun, nebo kánoi a nestane se předmětem posměchu. Nebo jezdí mořský kajak. Nebo se neplaví vůbec..
- pelda5
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Zdravím všechny, jsem rovněž začátečník, určité věci, formuláře bych si rovněž rád prohlédl, ovšem narážím na stejný problém s login failed. I když jsem část profilu vyplnil, stejně mě to tam nepustí....a psát nějaké bláboly, když opravdu začínám, se mi jaksi ke splnění potenciálního počtu bodů nechce-asi by to ani nebylo fér.....Díky za případné info. Petr
lynx píše:Věc není tak beznadějná, jak by mohla vypadat. Pokud vládneš nějakým jazykem, ve kterém vycházejí články/reportáže/zprávy o jachtingu a lodích, zkus něco přeložit a dát to sem. Počet bodů hned poskočí.
Jenže s těmi body je to Lynxi jinak.
Viz diskuse zde : viewtopic.php?f=42&t=5552&p=189707#p189707
A stále je to oficielně nevysvětleno

-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Ahoj, vysvětlení máš tady. Zdá se mi to napsané dost polopaticky a pochopitelně
viewtopic.php?f=7&t=10655 Přeji hezký den
viewtopic.php?f=7&t=10655 Přeji hezký den
Já o tomhle vysvětlení vím, protože mi to Jerryx napsal do SZ, ale bohužel, viz výše, o tom nevědí mnozí moderátoři a zkušení uživatelé.
- lynx
- zkušený harcovník
PetrC píše:lynx píše:Věc není tak beznadějná, jak by mohla vypadat. Pokud vládneš nějakým jazykem, ve kterém vycházejí články/reportáže/zprávy o jachtingu a lodích, zkus něco přeložit a dát to sem. Počet bodů hned poskočí.
Jenže s těmi body je to Lynxi jinak.
Viz diskuse zde : viewtopic.php?f=42&t=5552&p=189707#p189707
A stále je to oficielně nevysvětleno
Máš pravdu, tiše jsem předpokládal, že bodovací systém zůstal po přechodu do nového fóra stejný. Což se nestalo. Promiň, že jsem Ti podal nesprávnou informaci.
Ale kdyby bodový systém fungoval, považoval bych za správné, že noví členové můžou uložené věci stahovat, až když si to zaslouží.
Taky mne zajímaly v dáunloudu knihy o stavbě lodi. Po několika pokusech jsem to vzdal. Plány na lodičku mám, překližka je objednaná. Řada návodů a doporučení je na JI a na netu, jsou zde lidi co už něco sešili a slepili a konečně kus překližky zase není tak drahý. Tak proč to nezkusit i bez knihy. 

Tak uz konecne chapem niektore prispevky. Niekedy sa mi uz nozik vo vrecku otvara, ked vidim urcite osoby ako nieco komentuju, len aby komentovali. Ako ,,chrobak truhlik" pise len preto, aby sa mohol pochvalit (kam zas cestuje, co si zas kupil, aky je on uzasny....) a 90% diskusii sa odkloni od temy a zacne sa diskutovat, kto dalej docura a kto ma aky pipik. Viem, ze je to uhol pohladu. Osobne by som privital radsej mierny rocny clensky poplatok na fungovanie stranky ako davat nic nehovoriace prispevky, len aby som mal body. Verim, ze aj kvoli tomu sem vela ludi, co mohli skutocne nieco uzitocne povedat prestalo chodit. Ale vlastne ani clenske nezabrani niektorym, aby si nacechrali svoje ego, lebo zrejme v krcme a v blizkom okoli ich uz nikto nechce pocuvat. Viem, ze prispevok je asi onicom, ale mozno mi aspon nahra nejake body

Nectes pozorne. Jak bylo uvedeno, ted uz ti body nepomohou. Pricitani pro nove uzivatele neni funkcni. Ale ty, jako stary uzivatel bys mohl nabidnout sluzbu a tem potrebnym to stahnout. Ja uz to chtel udelat, ale jsem tady nyni mene. Nicmene, pokud se nekdo nebude dozadovat reakce ihned, nabizim, at mi posle SZ a ja mu to stahnu a poslu mailem.
O nefunkcnosti ziskani kreditu novych uzivatelu se pise zde:
http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=7&t=10655
P.S.
Zadne body nechci
O nefunkcnosti ziskani kreditu novych uzivatelu se pise zde:
http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=7&t=10655
P.S.
Zadne body nechci

- ferdas
- aktívní jachtař
- Reputace: 36
včera jsem mu poslal SZ s nabídkou pomoci
Děkuji moc za nabídku, kterou jsem opravdu uvítal.
Chtěl jsem dát i palec nahoru, ale píše mi to, že nemám dostatek reputačních bodů. Mám si počkat na jejich doplnění. Má reputační síla je 1. Pevně věřím, že do té doby nesejdu věkem a že mne nedoběhne ten ,,němec,,.
Chtěl jsem dát i palec nahoru, ale píše mi to, že nemám dostatek reputačních bodů. Mám si počkat na jejich doplnění. Má reputační síla je 1. Pevně věřím, že do té doby nesejdu věkem a že mne nedoběhne ten ,,němec,,.

S těmi body je to jinak, viz diskuse výše.
Výborně, čtení je v kompu a palec se povedlo přidat. Tak to má být. Ještě jednou díky.