Mandatory Safety Equipment in CZ
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike
Re: Mandatory Safety Equipment in CZ
Když jsi zmínil ten hasičák, na tom dojelo vícero řidičů v Polsku, o A a D ani nemluvě. Proto na tržištích například v Jablonce, anebo v Novém Targu se HP běžně nabízejí na mnoha stáncích. Byť jsou jen symbolické s 1kg náplní. Pokud to řidič nemá, okamžitě a bez pardónu platí. Výška pokuty je citelně vyšší než cena HP. V mém okolí, pokud někdo jede do A/D/PL, automaticky si předem zjišťuje zda HP se musí, další výbava detto. A rovnou kupuje. Dnes už si nikdo na tuto drobnost ani nestěžuje, protože při kontrole to každý má. Pokud ode mne kupují HP, často slyším o nedávných případech, kdy nějaký jejich známý neměl a platil. A řidiči platili a platí bez remcání, bude se snad někdo dohadovat s D/A/PL policajtem, zda zaplatí anebo ne?
Nicméně bylo by jistě zajímavé a potěšující se například dočíst, že řidič namísto HP vytasil eurolegislatívu v aktuálním znění, policajt pochopil a pokuta se neplatila.

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mandatory Safety Equipment in CZ
Ono bude asi záležet na místní legislativě jak je to nadefinováno, viz alkoholtester ve Franci. Musí mít každý řidič nikoliv povinná výbava vozidla....
A dohadovat se s policajtem vždy zavání. Pokud Vám dá za pravdu, jistě si dá záležet aby něco našel (vzorek pneu, data na lékárničce či obsahu...atd.).
Nehledě na to že tato výbava je zpravidla ku prospěchu. Na lodí vozíme (to či ono) ....proto abychom to nepotřebovali (já třeba 3 hasičáky + roušku)
A dohadovat se s policajtem vždy zavání. Pokud Vám dá za pravdu, jistě si dá záležet aby něco našel (vzorek pneu, data na lékárničce či obsahu...atd.).
Nehledě na to že tato výbava je zpravidla ku prospěchu. Na lodí vozíme (to či ono) ....proto abychom to nepotřebovali (já třeba 3 hasičáky + roušku)