opravy příspěvků

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » pát lis 27, 2009 8:23 pm

Mě nemožnost úprav taky vadí a to tak že dost, s tím že nemohu upravovat jsem se vyrovnal ale ten důvod proč. To že to je kolektivní trest je mrzuté a je to stejné jako když pár jedinců neumí rozsvítit v lese, nebo když prší, policajti to neuměj pokutovat, tak já pak jako trotl musím svítit na slunce v pravý poledne. Tady se nějakej hulvát po vyřazení rozhod mazat příspěvky čímž se mu nakonec ještě podařilo potrestat všechny kterým se nelíbilo jeho navážení se. No co je to prostě změna, člověk se přizpůsobí, jen dotyčný se teď asi natřásá jaký je to pašák. Samozřejmě chápu, že jde o kontinuitu a zachování dat, jen to malé cosi mě trošku mrzí.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát lis 27, 2009 10:56 pm

a což se teda dohodnout, že opravy ano, a pokud musím pozměnit smysl - napíšu kravinu a dojde mi to až pozdějc, tak na upozorním přiměřenou omluvou, třeba tučnou. celkem nevím, proč kvůli pár nedisciplovanejm srabům by mělo trpět zdravé jádro do něhož bych se dovolil taky připočítat. no a když se přesto trochu poškorpíme, tak to je aspoň jisté oživení :whist:
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned pro 06, 2009 8:22 pm

Promiň Ivane, ale vlákno Mapy Odry je dle mého celkem v pohodě. Alespoň v tom smyslu, pokračovat v daném tématu, pro které bylo založené. Nanejvýš ještě mohu odstranit ten poslední příspěvek. Nebo se tam nedá diskutovat o Odře? Nebo o čem by se tam mělo diskutovat?

To co tam není, tam nepatří a není smazáno, je přesunuto. Že bychom to někde vystavovali.... A jak by se to mělo jmenovat? Diskuze mezi nepřizpůsobivým nováčkem a moderátorem? Není tam nic, co by někomu prospělo.

Nemám trpělivost kontrolovat slovo od slova, co jsi napsal. Pro mě je důležité, že sem někdo vlítnul a myslel si že je v hospodě u piva. (no přeci chudák nebude zakládat nové vlákno). Já jsem jej 2x slušně upozornil, Denis 1x. Denis mu založil nové vlákno o Moravě. Co ještě víc? Nakonec jsem to po dohodě s kolegy přesunul mimo fórum, a Achab to stále nechápal. Další své připomínky jsem mu poslal soukromou zprávou. Doporučil jsem mu mimo jiné přečíst si Pravidla fóra.

Takže. Co bylo na konci vlákna pro zájemce o Mapy Odry není důležité. Diskuzi o Moravě jsme přesunuli, pokud máš dotaz na marinizaci Achabove manželky, máme tu na to vlákno, jako téměř na všechno.

Nevím o co ti jde. Pokud máš zájem, jasně specifikuj své dotazy (bez omáčky) a já se ti pokusím odpovědět.

Jsou ale věci o kterých se dá diskutovat a pak ty o kterých má majitel stránek a jeho tým moderátorů celkem jasno. Děláme něco pro druhé i pro sebe. Děláme to léta a tak jak nejlépe umíme. Ne všem se dá zavděčit. Dá se přihlédnout k různým názorům, ale cíl si musí každý co něco tvoří, určit sám a jít za ním. Jinak by nikam nedošel.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » ned pro 06, 2009 9:14 pm

ivan píše:I Ústava se vyvíjí.

A to je právě ten průser. :!: alffa
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » ned pro 06, 2009 9:18 pm

Je úžasné ak sa sedemdesiatročný zapojí do diskusie a je blbé ak to dopadne tak, že je on s toho znechutený. My ovšem môžeme len ťažko dedukovať kto má aké predpoklady bezproblémovo zvládať komunikáciu podla pravidiel ktoré sú tu. Na tých pravidlách netrváme striktne, ale trváme. Myslím že Baharis a ja sme vcelku kultivovane upozornili a nasmerovali nového člena, bolo by vhodné ak by to akceptoval. Nie je dobré riešenie ak v špecialne orientovanom vlákne zostanú príspevky totálne od veci. Preto sú zmazané.

Na tomto fóre nikdy neplatil seniorský princíp a ani platiť nebude. To by som ja ročník 58 mal vyžadovať od ročníkov okolo 80 aby sa správali ku mne slušne a s úctou a aby brali ohlad? Ťažko by ma urazili ak by tak konali. Pevne verím že Achab má podobný pohlad na mladších a ani našu autoritu moderátorov nebude brať ako prekážku. Zakončím to dnes už zludovelým porekadlom: "pokud nejde vo zdraví tak de vo "censored"". Takže až tak moc to neprežívajme.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » ned pro 06, 2009 9:41 pm

ivan píše:Řekněme si "Nejsme jako oni"

To jsem nějak nepochopil.
Nebuďme jako kdo, co :?:

ivan píše:zkusme inspiraci za velkou louží.

Máš snad na mysli USA? Kde žaluje každý každého, za cokoli? I milý úsměv?
Jednoduše to nazve sexuálním harašením?
Co si vzít příklad spíš někde v Evropě. Třeba UK?
Tam už platí zákony 500 let. Nikdo neotravuje rekreační jachtaře s nějakými papíry. Například.
A světe div se, ono to funguje. :!:
alffa
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned pro 06, 2009 10:03 pm

Snad tu nebude přemoderované. Ale tvůj příspěvek se týká mě, protože reaguje na moji činnost.

- Pokud je ve vlákně off-topic a je to trochu vypreparovatelné, VŽDY to rozdělíme, založíme nové vlákno, pojmenujeme a zařadíme. K tomu nemusíme být vyzýváni.
- Pokud je to ale nic neříkající marast, dohady, strkanice, prostě to nemá nic společného s jachtingem a nikomu to nic neřekne, tak to uklidíme. Rozhoduje moderátor. Konec.
- Každého, obzvláště nováčka, se snažíme nasměrovat, aby se tu zorientoval a pochopil chod fóra. Všichni to za chvíli pochopí a my jsme rádi, že jsme někomu zase pomohli. Nepochopí to jenom ten, kdo to nechce pochopit.
- Na ukončení toho konkrétního příkladu neshledávám žádnou závadu a dnes bych to udělal stejně.

Dovolím si dva příběhy. Mám přítele, který né že je jachtař. On na své lodi - na moři celoročně žije. Obrovská studnice vědomostí. Několikrát za rok se vídáme a perfektní pokec. Bohužel, pro fórum, naprosto nepoužitelný (promiň M.) Diskuze přes klávesy mu prostě nejde, říká věci co se nad sklenkou běžně říkají, ale zde to prostě nejde. Říká, že ty bláboly zde někdy ani nemůže číst. Na druhou stranu, že se sem-tam něco zajímavého dozví. Dostal BAN. Admini ti mohou potvrdit, že jsem za něj ani jednou neloboval, protože vím, že on se nezmění a zde prostě místo nemá. Škoda.

Druhý příběh. V počátcích internetu, když jsem začínal objevovat diskusní fóra, jsem našel jedno z nejlepších o satelitní navigaci. Vletěl jsem tam, buch buch a už jsem byl ve při s moderátorem. Nejdřív jsem vypěnil, co si ten kretén vlastně myslí, když já si chcu vykládat? Slovo dalo slovo a málem jsem vyletěl. Urazil jsem se, odhlásil a nejmíň tři dny jsem tam nepáchnul. Jenomže jsem zjistil, že ty informace prostě potřebuji. Tak jsem se vrátil a alespoň četl. Oni si tam povídali, jako by se nic nestalo! Nikoho nezajímalo, že já tam nejsem. Tak jsem se znovu přihlásil a začal pomaličku polehoučku znovu. Zapadl jsem tam, moderátor si mě ani nevšimnul a já časem zjistil, že on tam je jak v poledne tak o půlnoci, že se snaží lidem pomáhat, odpovídat a udržovat pořádek. Včechno pěkně roztříděné, vždy k dohledání. Když jsem to pak zpětně zhodnotil, musel jsem uznat že on v tom střetu měl pravdu a kretén jsem byl já.

Demokracie je nejhorší způsob vládnutí a při řízení jakéhokoliv subjektu naprosto nepoužitelná. Majitel může přihlížet k zájmům a potřebám ostatních, ale konečné - manažerské rozhodnutí je vždy na něm.

Nevím co přesně si z toho vzít. Každý ať si vezme co chce. Mě z toho vychází, že je důležité si říct, jestli já více potřebuji tu-onu komunitu a dokáži se přizpůsobit jejím pravidlům, nebo ta komunita mě. Já zatím takový king, aby platilo to druhé, nikdy nebyl. Takže se musím přizpůsobit.
:offtopic: Přizpůsobování "ustavě za louží" myslíš potomky těch, co dokázali zlikvidovat populaci celého kontinentu a teď si říkají kolébka demokracie? Ti co pro své státní zájmy rozpoutávají války ve třetím světě? Tak to mě je opravdu k smíchu, to opravdu ne.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned pro 06, 2009 10:22 pm

Hele Baharisi, ty off topíku, naštuduj si dejiny a potom sa vyjadruj k ústave USA. Niečo by si si mohol prečítať o indiánskych vojnách, o Algonkínskych kmeňoch a podobne, na túto tému Vinetou I-III jednoducho nestačí. ;)
FordPerfect
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod FordPerfect » pon úno 01, 2010 11:47 am

Ok, napisal som to uz v SZ Vilme, ale zopakujem to. Moderacia per se nie je zla. Medzi moderaciou a cenzurou je ale priepastny rozdiel. Presunutie prispevkov ktore sa vzdialili od povodneho tematu do osobitneho vlakna je moderacia. Ich vymazanie je cenzura (alebo buzeracia, zalezi na motivacii a sposobe). Odstranenie celeho vlakna je hruba cenzura. Povodne vlakno boli 4 strany prispevkov. Niektore boli kratke v duchu "hlasim sa", a niektore boli informativne, napriklad na konci tie od majitela Kate.
Moderacia je a bude - tak ako kazda ludska cinnost - vzdy nekonzistentna. U niektorych ludi preto, lebo nemaju ziadnu integritu a nedokazu odolat zachvatom vsemocnosti. U inych skratka preto, ze su len ludia. Raz sa vyspia tak, raz onak, s niektorymi prispevkami a autormi sa stotoznuju viac, s inymi menej. Nerovnomernost moderacie sa da minimalizovat tym ze moderacia bude minimalna - preto tvrdim ze menej je viacej.
Verim Vilme ze odstranenie vlakna je iba docasne. Pockame a uvidime ako sa s tym moderatori vysporiadaju.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon úno 01, 2010 11:58 am

Ivane, myslím že mierne preháňaš.
Každý kto napíše príspevok má možnosť jeho dodatočnej opravy a prípadne aj zmazania. Rozmýšlali sme nad tým že to zrušíme, ale po búrlivej diskusii kde ludia požadovali zachovať túto funkciu, sme možnosť editu ponechali. Ak ju niekto použije, tak nemôžeš predsa s toho obviňovať moderátorov. To teda pardon, to by som si vyprosil. Ďalej by som ťa rád upozornil, že viacero ludí neznáša ak sa odborné diskusie znehodnocujú nevhodnými príspevkami. A samotní zakladatelia vlakna, alebo diskutujúci požadujú aby sme zakročili a mazali. Teda zasa Ivane, pardon. Niekedy to dospeje až do tej miery, že moderovania sa ujímajú samotný uživatelia. Viď posledné aktuálne príspevok elana,
http://jachting.info/modules.php?name=F ... 5202#65202

Každý má málo času a nie je v našich silách sa vracať k starým vláknam. Ja osobne sa snažím o údržbu vlákna o Dunaji a mažem s toho príspevky ktoré stratili aktuálnosť. V prvom rade emotívne, teda ako "to ale bola vlna", alebo informatívne ako " Miri, ideš zajtra na Dunaj?"

Niekedy sa robí úprava zlučovaním tém, alebo presunutím časti diskusie do témy príslušnej. A skoro vždy sa to deje na základe požiadaviek diskutujúcich. Ak to nepostrehneš, tak môže v tebe vznikať dojem že niekto niečo zmazal. Ale aby sme nemlátili slamu naprázdno, ak budeš mať, alebo máš konkrétne poznanie že niekto z týmu niečo dôležité zmazal, tak to napíš. A ja osobne ti garantujem že tvoju sťažnosť nikto nezmaže a že vec budeme preverovať. Ak by to totiž bolo tak ako píšeš, tak sú pre mňa len dve možnosti, buď sa zmení niečo v týme, alebo ja v tom týme nebudem. Je to totiž vec mojej osobnej cti.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon úno 01, 2010 12:08 pm

Ford Perfect, Tvá SZ měla jenom tři řádky ....
Začínám mít pocit, že mě někam tlačíš....
Mám i já možnost mít nějaký názor na moderování nebo mám reagovat podle toho, kdo se v daném momentu nejvíce ozývá ?

Dlouhodobě sleduji přání uživatelů na webu. V zásadě se tu ozývají dva hlavní proudy.
Jeden si stěžuje, že forum je málo věcné, druhý proud žádá bezmeznou svobodu svým projevům k čemukoli.

Mě osobně je líto, když ve vlákně o možných skvělých kurzech nedebatují zájemci o
kurz a začíná tam málem světonázorová debata...

Hodně věcí děláme citem, nechceme mít na vše pravidla (ovšem to zas jiným vadí, že nejsou pravidla :) ).
V zásadě se při užívání fora člověk nesplete, věnuje-li se věcem kolem jachtingu, slušně a bez chytračení, jak forum využít ke svým privátním zájmům. :)
Je to málo nebo hodně na jeden web. :?
FordPerfect
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod FordPerfect » pon úno 01, 2010 12:24 pm

Vilma, nikam ta netlacim.
Ale no, presunutie s jednoriadkovym prispevkom o dovode a novom mieste nie je cenzura. Ja som nepovedal ze kazda moderacia je nevyhnutne zla, iba ze menej je viacej. Chapem, ze je to pracne a mozno zbytocne. V povodnom vlakne uz na tuto temu nebudem pokracovat - bolo by to opakovanie uz povedaneho ad nauseam. Pekny den. :-)

Napisal som to najskor do vlakna, ale potom som z toho urobil SZ, lebo som nechcel robit bordel v Lakomcovom vlakne. Pisal som jednu spravu za druhou, neuvedomil som som si, ze tu prvu spravu nikto nemoze vidiet. Myslim, ze to co som napisal Ivanovi sa ideovo aj obsahovo zhoduje s tym co som napisal tebe, aj ked som nepouzil som tie iste slova.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » pon úno 01, 2010 12:25 pm

Ja som bol tiež "postihnutý" odsunutím môjho príspevku z vlákna reportáž o Tise a bolo mi založené vlákno Jozzefova reportáž...

Vtedy som sa ohradil voči tomu a v súkromnej správe som aj napísal svoje výhrady. Ale akceptoval som pravidlá a ďalej som do toho nevŕtal.
Ukázal sa však môj predpoklad ako správny. Miesto jednej reportáže o plavbe Dunaj - Tisa tu máme hneď tri . A všetky zanikli dostratena.

Pritom to mohla byť pekná konfrontácia a doplňovanie jedného druhým.
Nehovoriac o tom, že ak by nebola možnosť presúvať vlákna, tak by bola vyššia zodpovednosť a uváženie pri písaní textov.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon úno 01, 2010 1:01 pm

Jozzef, ja to vidím inak, ty si nebol postihnutý, ty si postihol mňa a natlačil si sa do mojej reportáže. :) Ja som poprosil v tedy kolegov, lebo som akurát odchádzal, aby ti spravili vlastné tvoje vlákno. Ak si chcel písať do mojej reportáže, tak si to mohol so mnou prebrať. A aké tri reportáže tam máme o Tise? Ja čo som začal si aj dokončím, možno :), ale najskorej som bol zaplatiť pokutu v Maďarsku a trochu som musel s toho vychladnúť. Ak by som to dopísal s horúcou hlavou, tak by mi hneď poslali prihlášku do SNS a to mi ma hodilo o zem :lol:.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » pon úno 01, 2010 1:06 pm

Nebolo to myslené osobne, ale na konkrétnom príklade som chcel dokázať , že rozvetvovanie vlákien je veľakrát na škodu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon úno 01, 2010 1:11 pm

Ani ja to nemyslím osobne, preto som hýril smajlíkami, ale chcem aby boli príklady jasné. Ak by som nebol moderátor, tak by som ako zakladatel vlákna požiadal o ochranu. Čo sa aj niekedy deje. Ludia nám niekedy rozhorčene napíšu že ten blbec mu tam robí bordel, tak s tým niečo spravte. Tak čo s tým? Je to tak ako napísala Vilma, jeden chce čehy, druhý hota.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 192
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát čer 11, 2010 5:23 pm

Už se tu na fóru zase objevuje nepříjemný nešvar, mazání příspěvků.... :x Tenkrát je tím kdo porušuje pravidla doktorq10
Pokud to bude pokračovat, budeme opět donuceni tu funkci pro uživatele vypnout.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát čer 11, 2010 5:44 pm

Nebude Libore lepšie vypnúť len toho porušovatela? Dávam len tak do placu. Možno si doktorq10 uvedomí že porušil pravidla /aj slušnosti/ a dá nejaké vysvetlenie a ešte lepšie ak sa ospravedlní. V žiadnom prípade nebudeme trpieť mazanie vlastných príspevkov tak, že sa tým naruší zrozumitelnosť vlákna.
samoliter
účet uživatele zrušen
Reputace: 0

Oprava příspěvků.

Příspěvekod samoliter » sob čer 12, 2010 8:52 am

Já se moc nevyznám v programech. Nešlo by to upravit tak, aby jsme mohli opravovat jen poslední příspěvek? Občas se stane, že po vložení příspěvku zjistím, že mám tam pravopisnou chybu. Nebo musím změnit stylizaci věty, aby v kontextu vyzněla jinak.

Zpět na