Cany Lanex Offshore Cup na Baltu 20-27.9.2014

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod matt » stř zář 24, 2014 10:30 pm

Tak jak to tady tak čtu, tak jsem asi rád, že chodim s horečkama do práce a nenechal jsem se přemluvit, abych s 0 zkušenostma vyplul na tuhle akci... třeba to klapne příště a za leších podmínek :)

Ale stejně vám aspoň tu chvilku plachtění závidim :cry:
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv zář 25, 2014 7:16 am

KUA to byl asi nějaký skorotajný závod :? :x

I Čany tají výsledky ..... :o
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv zář 25, 2014 8:02 am

Vsechny lode jsou jiz v marine.
Vecer bude slavnostni vyhlaseni a predani cen.
Posadka Tomase Motala nakonec dokazala i s pocatecnim hendykepem ziskat treti misto.
Gratuluji.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 26, 2014 7:19 am

Matte lepsi podminky necekej....

Vysledky (ofiko po uplynuti lhuty pro protest):
1.Masata
2.Nedvedicky
3.Motal
4.Bejvl

Ostatni DNS.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pát zář 26, 2014 7:36 am

Sláva vítězům, čest poraženým, uznání všem.
spuzva
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod spuzva » pát zář 26, 2014 7:42 am

Blahopreji vsem zucastnenym!
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bedrich » pát zář 26, 2014 7:49 am

Ty technický problémy, to je teda pech. Držel jsem vám palce. Jarda
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pát zář 26, 2014 10:41 am

Omen píše:Sláva vítězům, čest poraženým, uznání všem.

Nejdrive se rozdaji medajle a potom jdou vysledky tisku.
jozinn74
Červená karta
Červená karta

Příspěvekod jozinn74 » pát zář 26, 2014 11:42 am

Libor píše:Skvele pluje posadka pod vedenim Tomase Motala.
Zaslouzi si obdiv a uznani.Startovali posledni se ztratou 5 hodin a nyni to vypada ze by mohli dojet na tretim miste.

Hele, co je to za akci? Videl jsem pred casem na toto reklamu na Ocku, hledal jsem nejake info a az zde neco malo ctu, ani web, ani FB. Tak si rikam, konecne perfektni utajena akce, s reklamou v TV.
Neni vubec dulezite ze jednu lod policie nepusti, druha neodstartuje v casovem limitu a stejne skonci treti, a organizator pusti zavod kdyz vi ze bude vic jak 8 Bf?
Uznanim posadkam, kteri zavod regulerne dokoncili.
V Alpe de Huez se jezdi na cerne sjezdovce (16km) La Sarene hodne divny zavod, zavod horskych kol, vitezem je ten, kdo dojede do cile. Organizator se urcite inspiroval zde.o rozhodcim pomlcim, mel snist vlastni licenci.
jozinn74
Červená karta
Červená karta

Příspěvekod jozinn74 » pát zář 26, 2014 11:54 am

Libor píše:Vsechny lode jsou jiz v marine.
Vecer bude slavnostni vyhlaseni a predani cen.
Posadka Tomase Motala nakonec dokazala i s pocatecnim hendykepem ziskat treti misto.
Gratuluji.

Libor, ty ostudo! Hendikepem, ale asi slo o preklep, i a y jsou na klavesnici hned vedle sebe ;-)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob zář 27, 2014 4:59 pm

Jožine ty seš ale nějakej chytrej.....

Neděláš mezinárodního rozhodčího?

Kde jsi byl na 8Bft? Kdo ti říkal že nesmí být 8Bft.? To by se asi nejeli ani jiné offshore regaty (např. Fastnet aj.).

Že v Chorvatsku se nad 8 nejezdí neznamená že to tak automaticky bude všude.

Navíc předpověď byla 6Bft. a víc jak 7Bft. nebylo po celou dobu.

Opakovaný start v offshore regatách je možný. Není to nic proti ničemu. Jasně že na okruhovém typu závodů kdy jedna etapa má něco kolem pár hodin až den je to nesmysl....

Kritizovat umí většina, něco udělat pak menšina. Přijeď a ukaž jak se to dělá.....

Než napíšeš blábol, přečti si jak ten závod vznikl, kde se inspiroval a proč je to tak. Záložka: o závodě.
Vypsání závodu jsi jistě četl, že?

Ano, napsal jsem hrubku. Na mobilu nemám klávesnici. Ale to je teď jedno.

Radím ti. Netapetuj fórum, jinak bude postih. Ber to jako varování. Tvoje příspěvky o ničem tu nemají místo. A jestli honíš body abys mohl stahovat soubory, není problém ti je smáznout jedním kliknutím.
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » sob zář 27, 2014 8:57 pm

To Libore, já bych ho smáznul, je to o ničem.
MB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod MB » sob zář 27, 2014 8:57 pm

Respekt k účastníkům, gratulace "bednařům" !!
Doufám že organizátorům vydrží elán !
Klidně napíšu že Vám závidím, nestydím se za to :-)
Doufám že bude někde popis kdo, jak a proč :-)
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » sob zář 27, 2014 11:27 pm

Určitě se popis celé akce objeví na stránkách ČANY, musíme to dát dohromady.
Taktéž někteří účastníci závodu přislíbili popsat svoje zážitky a tak se taky časem objeví.
Určitě se na JI objeví zmínka, že je něco nového.
jozinn74
Červená karta
Červená karta

Příspěvekod jozinn74 » ned zář 28, 2014 6:16 am

Hele fakt? To bude moc prima, uz se na to tesim, hlavne ta posadka ktera nemohla ani vyplout. Nebo bude i zajimave povidani Lanex Balt vs Fastnet.to je ale sranda. sobory nechci, jsou mi uplne volny stejne jako nejakej Libor ;-))
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Příspěvekod Jardasu » ned zář 28, 2014 10:06 am

jozinn74 píše:Hele fakt? To bude moc prima, uz se na to tesim, hlavne ta posadka ktera nemohla ani vyplout. Nebo bude i zajimave povidani Lanex Balt vs Fastnet.to je ale sranda. sobory nechci, jsou mi uplne volny stejne jako nejakej Libor ;-))

kdo něco umí a není líný, tak něco dělá, kdo nic neumí, kritizuje....

Kdybys uměl číst, tak by ses dozvěděl, že lodi bylo zakázáno Policií vyplout proto, že charterovka, nikoli pořadatel, zanedbala povinné revize bezpečnostní výbavy a Policie před vyplutím kontroluje lodě, zda jsou v řádném stavu. To by se té lodi přihodilo i kdyby to byl běžný charterový výlet.

Nechtěl bych tě mít v posádce, nebo potkat na lodi, ale to naštěstí nejspíš nehrozí....
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned zář 28, 2014 10:09 am

MartinB píše:Určitě se popis celé akce objeví na stránkách ČANY, musíme to dát dohromady.
Taktéž někteří účastníci závodu přislíbili popsat svoje zážitky a tak se taky časem objeví.

Na CANY si ale prectu jen kousek.....pro pokracovani ve cteni se musim prihlasit a k tomu je potreba byt clenem CANY....Tak kdyz uz o te regate budete psat jen na WEBu CANY, tak to nechte precist vsem.
marky32
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marky32 » ned zář 28, 2014 12:16 pm

Beda píše:
MartinB píše:Určitě se popis celé akce objeví na stránkách ČANY, musíme to dát dohromady.

Na CANY si ale prectu jen kousek.....pro pokracovani ve cteni se musim prihlasit a k tomu je potreba byt clenem CANY....Tak kdyz uz o te regate budete psat jen na WEBu CANY, tak to nechte precist vsem.

Tohle není pravdivá informace.

Články na stránkách cany.cz, které se týkají závodů si může přečíst každý, ať už je členem nebo není. Pokud někdo z účastníků závodu nějaké povídání napíše a pošle nám ho k uveřejnění, tak ho uveřejníme a bude to podobné jako v loňském roce, tedy k přečtení pro každého!

Ano, na stránkách existují články pouze pro členy. Jde hlavně o překlady ze zahraničních zdrojů od někoho z našich členů, nebo od profesionálního překladatele. Nevidím důvod, proč by to mělo být jinak. Například já překladu dávám svůj volný čas a dělám to hlavně pro členy čany. Nicméně i tak je tam hodně článků, které žádnou registraci nepotřebují! To jen na upřesnění.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned zář 28, 2014 2:49 pm

Napsal jsem to protoze jsem na to narazil u nejakeho povidani...Jasne je to vas WEB tak si stanovujete podminky. je to potom podobne jako na erotickych WEBech, ukazou holku, ale dalsich 50 snimku je pro registrovane, teda placene. U vas registrovany clen = clen CANY platici prispevky.

Jsem zaregistrovany na desitkach WEBu ruznych spolku, at vojenskych, amaterskych, rozsahem jiste vetsim jak je WEB CANY, prekladu je tam take hromada, clanku z casopisu, manualu atd, volne pristupne. Obcas se setkam na amaterskych WEBech kde je potom pristup do amaterkych siti kde se i vysila chteji poslat sken koncese a zase zadarmo. Prave z amatereni jsem zvyklej ze je vse pristupne pro vsechny. Treba mame v radioklubu prevadec OK0BS a OK0S v cene pres 100000 kc, takovych jsou po republice desitky, zere to elektriku a vse to paltime samy, my treba mame sponzora, ale jsou lidi ze to financujou vsechno sami. Mame WEB http://ok1kpa.com/
take volne pristupny kazdemu.

Je to WEB CANY tak si stanovujete pravidla, menit je nemusis, ale nepis ze je to nepravdiva informace, holt tam jsou veci pro me nepristupne.....

Abych si mohl ty clanky cist je to pro me jako nejachare, dokonce neplavce jako natlak....
Ze nekde maji nejake organizacni zpravy jen pro cleny a ostanim po tom nic neni je pochopitelne.....ale ze predemnou tajite ten clanek o preplavbe na Faerské ostrovy.

Nahanet si cleny aby platili ze to ze si neco prectou.....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sólová přeplavba na Faerské ostrovy

Zveřejněno 15. 9. 2014 20:18
Napsal/Vložil: Lucie Schürerová

Sestavení kyvadlového větrného kormidla podle sady výkresů umožnilo Ianu Kirkwoodovi uskutečnit sólovou plavbu na Faerské ostrovy

O autorovi: Ian Kirkwood začal s jachtingem v roce 2009. Plaví se na plachetnici Verl 900 z roku 1979 v oblasti Isle of Skye. Podrobnější informace o Verl 900 naleznete na webu http://verl900.wordpress.com

Co asi obnáší plavit se na malé jachtě stovky mil daleko? Jakožto námořník s omezeným rozpočtem jsem si často prohlížel větrná kormidla, která byla aktuálně v nabídce, a přemítal, kdy si asi budu moci dovolit ospravedlnit výdaj 2000 - 3000 liber, abych svoji Verl 900 osadil touto vymožeností. V hlavě se mi líhla myšlenka, že s takovýmto vybavením bych dokázal vyrazit do širého světa exotických destinací, kam bych už potřeboval pas a potkal lidi hovořící jinými jazyky. Ovšem bez samostatného kormidelního systému se mi to pravděpodobně nepodaří, jelikož bych vyplouval ze severozápadního Skotska.

Přihlásit se k přečtení článku

neni zadny preklad......
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
marky32
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marky32 » ned zář 28, 2014 4:07 pm

Nebudu odbíhat od tématu tohoto vlákna, které původně bylo založeno za účelem hledání člena do posádky závodního týmu jachting.info. Chtěl jsem jen opravit příspěvek od Beda, že články o závodě nejdou číst.

Články týkající se letošního závodu, stejně jako loňského, jsou dostupné všem, koho to zajímá.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » ned zář 28, 2014 8:17 pm

Ale no tak, vzdyt jste uz velci kluci :x , prece sem nebudete sazet nesmysly a dohadovat se jak baby na trhu.
Vsechno chce svuj cas. Vratili jsme se vcera nad ranem ( my pomalejsi ;) ) a dnes byl prece krasny den, ktery bylo mozno plne prozit, tak proc si to kazit.

P

ps: puvodni umysl jiz asi neni, Mirku, nutno mit na zreteli.
Zakladat nove vlakno je asi taky nesmysl. vsichni vime, ze jde o CANY Lanex Offshore Cup, necht si tedy plyne.

pps: a vubec, zajima nekoho neco konkretniho, nebo tady budeme jen tak tlachat ?
spuzva
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod spuzva » ned zář 28, 2014 9:51 pm

Libore, chci se zeptat k tomu pocasi a vetru. Lode byly vsechny z charteru, ze? Jak jste resili pojisteni? Protoze jak znamo, nektere charterovky pri regatach zvysuji kauce. A taky mne zajima smlouva charteru, protoze treba Mola ma ve smlouve, ze s jejima lodema nesmís nad 7 Bf vyplout. Diky za info, S.
marky32
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod marky32 » ned zář 28, 2014 10:37 pm

Svobodak píše:ps: puvodni umysl jiz asi neni, Mirku, nutno mit na zreteli.
Zakladat nove vlakno je asi taky nesmysl. vsichni vime, ze jde o CANY Lanex Offshore Cup, necht si tedy plyne.

pps: a vubec, zajima nekoho neco konkretniho, nebo tady budeme jen tak tlachat ?

Pavle, máš pravdu, nechal jsem se unést. Měl jsem dojem, že se odbíhá moc od tématu vlákna a samozřejmě si uvědomuji, že původní smysl vlákna již není a píše se jen o závodě.

to Spuzva
Vím, že ses ptal Libora, ale snad nevadí, že odpovím k našemu charteru. Třeba to bude zajímat i ostatní.
Loď jsme měli od PCO Privat charter Ostsee a při pronájmu jsme přiznali, že pojedeme závod kolem Bornholmu. První reakce byla, že zvýšil cenu za pronájem, jako by to bylo v letní sezoně a kauci zvednul na dvojnásobek. Po několika emailech dal cenu za pronájem na původní částku, která byla u lodě uvedena, ale u kauce neslevil. Dávali jsme €1500.

Pojišťovali jsme se u Pantaeniuse a opět jsme se zajímali, jestli mají nějaké vyjímky, pokud jde o účast v závodě. Nebyl s tím problém a pojištění se vztahovalo i na plachty a tak jsme se u nich pojistili. Nevýhoda např. ve srovnání s Yacht poolem je, že nabízejí pojištění na omezenou dobu max 60 dní a je to docela dost peněz.

Yacht pool neměl nijak výhodné pojištění pokud šlo o účast v závodě. Nabízeli velkou spoluúčast a vyjmutí plachet z pojištění.

Upřímně řečeno, omezení pro vyplutí v charterové smlouvě jsme neřešili.
spuzva
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod spuzva » ned zář 28, 2014 10:54 pm

Diky Marky, posles mi link na tu pojistovnu? I tak kauce 1500 je ok. Ja pojistuju sebe kazdy rok u Yachtpoolu, letos jsem ale platil kauci 3,5 tis eur v st. Malo a pojistka na rok vysla na 400 eur
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon zář 29, 2014 9:47 am

No ono je to docela zajímavé z tohoto pohledu.
Byli jsme podruhé. A pokaždé to byl extrém z opačného konce spektra.

Loni se vším všudy a ještě chtěli pyroschein (pyro průkaz a explosivní signální prostředky). Ten jsme si u nich dodělávali den před vyplutím. |Více v loňském vlákně.

Letos nikdo nic nechtěl. Dokonce ani kauci. Takový check-in a check-aut jsem ještě nezažil.
Možná to trochu bylo zapříčiněno tím, že jsme měli loď přes prostředníka z Holandska a ten moc nekomunikoval. Jeden mail když chtěli doplatek za loď a jedna mail den před nástupem.

Stručně takto. V podmínkách o větru atd. nikde nic nebylo. Na webu ani v potvrzovacím mailu.
Na konci pár poznámek o možných doplňkových službách a věta že účast v regatě info na vyžádání.
Kdo se neptá, neví .....

Stručně průběh:

2 z členů posádky jeli o den dříve. Na loď přijeli ve večerních hodinách. Loď otevřená, rozsvícená. Na stole sherry a složka s protokolem, či spíše s inventářem lodě.

Druhý den po poledni, kolem 14 dojeli zbývající. Zavolám na uvedený kontakt a paní povídá, že její muž se vrátí odněkud až kolem 18 hodiny. Že si máme sami zkontrolovat loď podle inventáře. Nespěchali jsme.
Po 18 hodině dorazil chlapík. Přivítání, dotaz zda jsme si loď zkontrolovali. Ano. Tady prosím jeden podpis. Sbalil složku s papíry (bez kopie) , rozloučil se a zmizel.

To samé (ještě rychleji) při předání po návratu. Až bude sbaleni řekněte nám. Přišel (bez papírů), zeptal se na loď (o závadách částečně věděl z doby kdy nám spravovali převod od kormidelního kola na kormidlo).Popsal jsem mu co vše na lodi nefunguje, poděkoval, podal mi ruku a popřál šťastnou cestu domů. Na dotaz co kde podepsat mávl jen rukou.

Celé to netrvalo než pár minut.

A to je celé.

Zpět na