PLAVBA DO POLÁRNÍCH MOŘÍ - přednáška R. Krautschneidera

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » sob lis 15, 2008 11:00 pm

Ahoj, Baharisi, díky za zhodnocení a pěkné shrnutí. Pro příště se ještě trochu polepším s přípravou, aby bylo míň improvizace. Snad jsem něco okoukal z Tvojí sympatické důslednosti.
Za čtrnáct dní přijede Fanda, založím na to vlákno.
P.S. S Messerschmity jste měli recht, to letadlo ve Znojmě byl nejaký ruský veterán SU.
A nebyla to ani stihačka ale bojový letoun. :lol:
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » ned lis 16, 2008 11:41 pm

Ke slovům díků nemohu nepřidat pochvalu na nesmírně podařené místo přednášky a posléze i debaty J.I. Čajový klub jistě stojí za návštěvu i když zrovna nevypráví žádná mořeplavecká legenda a "klubovna" Travellers hostelu s neuvěřitelnou vyhlídkou jakbysmet.

Takže: díky teisto, díky ostatní klucí a jejich partnerky - bylo nám velkým potěšením se s Vámi setkat, byť jsme museli o půl druhý zbaběle prchnout...
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » pon lis 17, 2008 10:06 am

Nám so synom sa tiež všetko páčilo, ďakujeme!
Teistovi za obetavé organizačné nasadenie, Rudovi za to že si zážitky z ciest nenecháva iba pre seba. Baharisovi za zorganizovanie pekného výletu okolo Vranovskej priehrady a všetkým zúčastneným za milú ľudskú (a tiež nemenej hodnotnú psiu) spoločnosť v skvelej atmoške úžasnej čajovne, nočnom znojemskom podzemí, vodáckom klube u MaPu a pametihodnostiach zasadených v nádhernej prírode v okolí.
:good: :masslol: :thankyou: :clap:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » pon lis 17, 2008 8:40 pm

Lodenica na kopci :o , videl toto niekedy svet? Ale inač bola velmi pekná. :)
Ruda bol v postate taký ako jeho knihy, ale naživo asi 10x lepší. Samozrejme sa neudržal a rozprával ako kde koho stretol. Zrejme sú to preňho hlboké emotívne zážitky, ale je asi nemožné preniesť ich na čitatelov, alebo v našom prípade počúvajúcich. Predstavil nám rýchlym prierezom svoju filmovú produkciu a malú omrvinku nám s toho premietol. Mohlo to byť tak hodina čistého premietania, ale sledoval som to jedným dychom. Má natočených vyše 10 hodín filmov, teda taký menší festival. Niektoré filmy boli spojené s jeho úvahami o svete a boli velmi pôsobivé. A to bolo pre nás to zaujímave, stretnutie s Rudom a nie koho Ruda stretol. Rozprával o plavbe v búrkach, ako túžil nafilmovať hurikán, ako jazdí skoro sám na Viktorke a ako by chcel mať na nej partiu kamarátov. Asi je Viktorka naozajstné sústo lebo sa pustil do stavania, resp. znovustavania Polky a nadchýnal sa pri tom novými technológiami. Dnes je to všetko tak jednoduché že si ju staviam sám a ani nechcem aby mi niekto pomáhal. A vtedy to už bol Ruda ako som si ho predstavoval. Vo svojich 65 rokoch tam poskakoval ako výsadkár a keď sa lúčil s tými staříkmi, jeho kamarátmi z detstva, vtedy som si uvedomil že tie severné moria ho asi zocelujú.
Som rád že som tam bol, že som sa s ním mohol chvílu porozprávať, že mi podpísal knihu.

To ostatné čo sme potom zažili by som nazval nočnou plavbou. A po dvojhodinovom spánku som sa vybral na dennú plavbu. :? Ja že som pil pivo o šiestej ráno? Ale za pohlad na brieždenie /kuropění/ to stálo, to treba zažiť.

Zpět na