Staneme se společně jako -jachtig info- sponzory D. Křížka ?

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř zář 16, 2009 11:22 am

jsem pro Lakomcovu ideu
Lakomec

Příspěvekod Lakomec » stř zář 16, 2009 11:56 am

zdendaSzER píše:Lakomče:
Klidně tykej / vždyť používáš slova typu ku..a, p..a apod./ nehraj si na slušňáka a nebuď přizdisráč.

Milý Zdeňku, asi nechápeš význam slov přizdisráč a slušný. Byl jsem upozorněn, abych byl slušný, tak se o to snažím.
Slibuji Ti však, že pokud se někdy potkáme, použiji všechna slova typu ku..a, p..a apod, které jen znám a doufám, že ještě nějaká vymyslím, aby přesně vystihli podstatu.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 203
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř zář 16, 2009 9:23 pm

Tahle debata se posunula někam na okraj slušnosti k urážkám a vzájemnému napadání. Zkuste si prosím přečíst toto vlákno znovu, od začátku, zjistíte že nápad podpořit Davida+ vznikl jaksi spontánně, pro dobrý pocit pomoci a třeba proto, mít na závodní lodi, která pluje přes Atlantik třeba jen jeden šeklík... David sám nikoho o nic nežádal, o této akci ani nevěděl, dočetl se to teprve od svého managera přes SMS. Byl to jen můj nápad.
Děkuji všem, co již peníze poslali i těm co je teprve pošlou, děkuji i těm, co je sice nepošlou, ale nikoho neuráží a nenapadají .
Naposledy upravil(a) geronimo dne stř zář 16, 2009 9:39 pm, celkem upraveno 1 x.
pepek namornik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepek namornik » stř zář 16, 2009 9:37 pm

Souhlasim, pojdte to uz prestat komentovat. Jeden nazor od kazdeho (at jiz je jakykoliv) uplne staci, tím se pravidla demokracie naplni a dejme ted prostor dalsim at se take vyjádri a ne znechucene odejdou.
Pepa
Kreyson
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

"Národ sobě a jachting.info pro Davida"

Příspěvekod Kreyson » stř zář 23, 2009 4:41 pm

Přátelé a kamarádi,
musím říci, že mně vaše spontánní sbírka udělala velikou radost. S ničím podobným jsem vůbec nepočítal a jsem rád, že se najde tolik nadšenců, kteří neváhají pomoci. Je jasné, že svým jachtěním nezachraňuji svět a v podstatě jen dělám radost lidem, kteří mně fandí. Nestavíme ani Národní divadlo a tak se nedá počítat s tím, že vybraná částka pokryje celý projekt. Nicméně je to důkaz toho, že nejezdím jen sám za sebe a že plním sny i některých z vás.
Nebudu předstírat, že mě nemrzely urážlivé komentáře, ale myslím, že je to způsobeno spíše neinformovaností. Společné setkání, promítání filmů a beseda, by pomohli k vzájemnému poznání. Rád přijedu mezi vás. Věřte, že musím makat, nejsem jak někdo píše nemakačenko. Vím co je práce, ale pokud chci působit mezi profesionálními závodními jachtaři, pak opravdu nemohu stíhat běžnou práci. A věřte, že bych si to v některých situacích s mnohými z vás rád vyměnil. Také si rozhodně nehraji na velkého námořníka. Ano, myslím, že umím jet s lodí rychle, ale o moři se toho mám stále hodně co učit. V tom smekám před řadou z vás.
Dnes musím odjet na závody katamaránů Extreme 40 do Amsterdamu a v neděli už musím do Chorvatska na další regatu. Až se vrátím, tak bych rád vymyslel anketu, ve které by jste sami rozhodli na jaký účel budou vybrané peníze vynaloženy. Ještě jednou moc velké díky.
S pozdravem
David Křížek - www.davidkrizek.cz
PS: Nevěřte všemu co se píše. Vycházejí rozhovory, které jsem ani neposkytl z míst, kde jsem ani časově nemohl být. Těším se na osobní setkání s každým z vás.david +
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » stř zář 23, 2009 7:10 pm

Takže dnes odesláno za posádku s/y Paringa (jsme dva, tak dvě sta)

A Davide, pořádně jim to v těch závodech nandej!!
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » stř zář 23, 2009 7:35 pm

Za sebe bych tě poprosil Davide o jediné. Můžeš číslo účtu uvést na svém webu?
Ne, že bych podezíral geronima, ale myslím, že by to mohlo pomoci někomu, kdo třeba má špatnou zkušenost a chtěl by se takto ujistit, že posílá peníze opravdu tobě.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned zář 27, 2009 8:25 pm

Na Davidovo stránkách http://davidkrizek.cz/ je v novinkách potvrzení pravosti zde zveřejněného čísla účtu.
Kreyson
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Podpora od přátel

Příspěvekod Kreyson » stř říj 14, 2009 2:47 pm

Přátelé a kamarádi,
chtěl bych vám moc poděkovat za příspěvky, které dorazili na můj účet. Je to gesto velké jachtařské solidarity a udělalo mi to obrovskou radost. Sice částka nepokryje náklady na můj plánovaný start v závodě do Mexika (http://www.lasolidaireduchocolat.com/en/), ale mám radost, že se najde dost lidí, kteří mně fandí a jsou ochotni mě podpořit i jinak než dobrým slovem. Nyní poctivě trénuji na skifu RS 700 a zítra jedu testovat katamarán Eagle 20. Musím říci, že voda už je pěkně studená. Ještě mě čeká několik regat, zejména Mistrovství Chorvatska a legendární Jabuka a pak už jen zimní příprava.
Dozvěděl jsem se, že plánujete společné setkání na výstavě v Brně, ale v tom termínu mám být zrovna na moři. Celkem mě to mrzí, protože bych vám rád osobně poděkoval a také bych se rád setkal i s lidmi, kteří dle zpráv ve fóru nepatří do mého fan-clubu. Pokud by se má účast na regatě z nějakého důvodu zrušila, pak určitě dorazím.
V současné době je vybráno 3855,-Kč. Moc a moc díky všem. Na konci listopadu udělám konečný součet a předložím několik možností na využití těchto prostředků.
Užívejte konec sezóny a těším se na společné setkání.
S pozdravem David+ (www.davidkrizek.cz)
La Solidaire du Chocolat Web David Křížek
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » čtv říj 15, 2009 10:49 am

Držím palce :thmbup: a závidím i tu studenou vodu...
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát říj 16, 2009 6:38 pm

Ať počítám jak počítám, všichni co slíbili peníze poslat je ještě neposlali, škoda... :cry:
ale dá se to ještě napravit, číslo konta stále platí :good:
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát říj 16, 2009 7:51 pm

Obávám se, že teď co Davidův start je nejistý, ne-li nemožný, asi moc lidí už zájem mít nebude.
Ale dostát svým slibům je správné. Nebo se nemá slibovat.

Nebo, že by vyčkávali až David napíše co s těma penězma bude ....? :?
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » pát říj 16, 2009 10:33 pm

Nedá mi to a musím zde uveřejnit mojí malou poznámku, a mám na mysli jakoukoliv peněžní sbírku zde všeobecně pro cokoliv co souvisí s těmito stránkami JI.Přečetla jsem zde spoustu ŘEČÍ,............A sbírka na pana Křížka je zrovna dobrým příkladem myšlení českého člověka ( domnívám se, že většina zaregistrovaných jsou Češi) ale zkuste se na sbírku na pana Křížka podívat takhle: právě jsem si přečetla, kolik je na těchto stránkách zaregistrovaných lidí a je to 4108 osob. Pan Křížek napsal 14.10., že je vybráno 3855,- Kč, stačí jednoduchá matematika a jasně z toho vyplývá, že naprostá většina zaregistrovaných buď nechce přispět a to už je jedno z jakého důvodu a nebo je jí to jedno a vše ignoruje.To, že někdo nechce přispět chápu, má k tomu nějaký důvod, ale ta lhostejnost a ignorace, ta v pořádku není.Jen si představte když 4108 osob pošle 100,- Kč, nebo jen polovina těch lidí, nebo i jen čtvrtina, už vznikne částka, se kterou se dá něco dělat, a už je jedno jestli se podpoří pan Křížek, nebo JI,nebo cokoliv dobrého, co může prospět všem, kteří sem chodí a kterým informace zde získané pomáhají.

jednou se považujete za jachtaře a proto sem asi chodíte, nebo naprostá většina z Vás, tak si myslím, jen můj osobní názor, že udělat aspoň něco malého ať pro pana Křížka, nebo pro JI, nebo aktivitu s jachtingem spojenou by Vás mělo těšit, zahřát Vás u srdce vědomí, že jste taky nějak přispěli.(no to už stačí..) A naprosto se ztotožňuji s tím, že každý kdo loď má, nebo na ní aktivně jezdí, nebo o lodích už něco ví, musí potvrdit, že v částkách, které jsou k tomuto sportu, nebo koníčku potřeba je 100,- Kč naprosto zanedbatelná částka... :) :) :) Omlouvám se těm, které jsem unavila, ale prostě mi to nedalo :(
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

sbírka

Příspěvekod pecho » pát říj 16, 2009 10:48 pm

Patřím k těm, kteří o takových věcech nediskutují, buďto chci přispět nebo nechci, myslím a doufám, že jsem byl první, který přispěl, v poznámce jsem napsal: ať se daří, zdraví za VVKND Pecho, doufám, že David z toho vytušil, že se jedná o JI a nás VeleVáženého klubu Námořních Důchodců. Zdraví Pecho :good:
Naposledy upravil(a) pecho dne sob říj 17, 2009 8:52 am, celkem upraveno 1 x.
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » sob říj 17, 2009 12:43 am

Pro Marcelita:
Není mi zcela jasné proč máš takové poznámky, poznámky na "myšlení českého človeka". Vždy když se u nás v Čechách někomu nelíbí, že ostatní nesdílí nadšení přispět na nějakou rádoby bohulibou činnost, kterou on považuje za "dobrou" vytáhnou se jakési argumenty, že jsme zavistivý, přizdisráči (promiňte mi ten výraz), malost českého národa,..... atd., atd.
Mě osobně sport nic moc neříká. Na fotbal a na hokej nekoukám pokud se nehraje mistrovství světa a nehrajeme o první místo, často ani nevím, že se o to první místo hraje, s ostatními sporty je to obdobně. Sport vnímám tak, že si tím někdo vydělává, komu se to líbí, jde se podívat a zaplatí za to, eventuelně nějakým způsobem přispěje. Předpokládám, že někdo namítne, že sportovci reprezentují naší republiku, ale smysluplnější a i přínosnější mi přijde když k zviditelnění přispěje třeba nějaký vědec.
Je mi bližší kultura, radši jdu do divadla nebo na konzert, kniha,…. - snad nejsem divný, ne? Doufám, že netrpím tou nemocí myšlení českého národa, nebo že nejsem lhostejný a ignorant, jak se snažíš podsunout! Prostě mám hodnoty asi trochu jinde.
Jachting provozuji a fandím mu coby rekreačnímu vyžití, poznání moře, větru, přírody, lidí, zemí, …. Honění se okolo bójí, eventuelně přejezdy přes oceány kdo tam bude dříve mě nechávají naprosto chladným. Na druhou stranu chápu, že to někoho bere a baví, je to jeho svobodná volba. Ale zase Ty nech ty ostatní, aby taky měli svůj náhled na věc a svoje peníze eventuelně svůj volný čas dali tam kam oni uznají za vhodné.
Tak mi tak trochu přijde, že podle vybraných pěněz tady asi bude docela málo zaregistrovaných jachtařů, kteří jsou duší závodníci.
Nechtěl jsem do tohoto vlákna z výše uvedených důvodů vůbec psát, ale obdobně, „Nedá mi to a musím zde uveřejnit mojí malou poznámku“ a přijde mi krajně nevhodné, aby kdokoliv očerňoval ty co nesdílí názor s dalšími i kdyby to měl být jen jeden, třeba já.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

+

Příspěvekod Ferdinand » sob říj 17, 2009 8:13 am

MartinB máš ode mě 1 s * jsem stejného názoru. Proč přispívat na něco na co nechci ???
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » sob říj 17, 2009 9:23 am

Proč přispívat na něco na co nechci ???

Ale nikdo nikoho do ničeho nenutí, kdo chtěl, peníze poslal, kdo nechtěl
neposlal. :whist:
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob říj 17, 2009 10:02 am

geronimo píše:
Proč přispívat na něco na co nechci ???

Ale nikdo nikoho do ničeho nenutí, kdo chtěl, peníze poslal, kdo nechtěl
neposlal. :whist:

Presne tak. Nakonec jde v souctu jen o par korun.

Podivejte se treba jak to zmakli duchodci radioamateri pri expedici na Petr I isl.
Stalo to pres 1000000 US dolaru......A to to zpunktovala parta, kde to tahli duchodci, zadni mistri sveta.
http://69.89.25.185/~trexsoft/t-rexsoft ... 1help.html
Zverejnili seznam velkych sponzoru, je jich tam snad nekolik stovek z celeho sveta. Najmuli si i lod s vrtulnikem, ten udelal pri vykladce a nakladce pokazde okolo 100 letu....Priprava trvala 2 roky. Vsechno za penize od sponzoru.Je bezne ze lidi poslou i jen 1 USD a nikoho to nepohorsuje. Kdyby se kazdy predvadel jako je to tady, tak be se psalo jeste ted, tri roku po expedici.
Takovych expedic poradaji desitky rocne, ne za takove penize, ale stotisice USD stoji kazda....
Holt jsou akce ze to jeden neutahne a tak se hledaji sponzori. Hazeni klacku pod nohy snad svedci i o zavisti.

Snad k tomu priste ani nedelat zadne vlakno, napsat o co se jedna a nenechat k tomu moznost psat......Vzdyt je to snad i ostuda JI, snad to tak vidi vic lidi z JI.

Tady vubec nekteri vic pisou nez delaji. Treba MaPa zorganizoval setakani VVKD a nakonec nas tam bylo do pauzirovaneho mariase. melo to take svoje prednosti. Je videt ze to mnozi berou jen jako virtualni klub
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

sraz VVKND

Příspěvekod pecho » sob říj 17, 2009 10:24 am

Tak Béďo, nebuď na mě takovej zlej, kdyby to šlo, tak bych přijel, ale mám toho moc, nikdy nekončící rekonstrukce baráku a dělat starostu v dnešní době taky není žádná legrace, shánění projektantů, firmu přes dotace, územní plány, provozní problémy obce, atd.atd. a to nemluvím o zdravotních záležitostech a běhání po kontrolách ve šptiále.Budu se snažit se polepšit. :) Zdraví Pecho
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob říj 17, 2009 10:51 am

To Pecho.
To nebylo adresne na nikoho. Pokud nezapomenu tak do sousedniho metsa prijedu na tu besedu.
Podivej se na
http://www.prdec.cz/
Takze se uz pripravujeme az bude to dvojmesto....
Marcelita
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Marcelita » sob říj 17, 2009 11:31 am

Zdravím,asi jsem to napsala špatně, protože jak tak koukám na ty reakce, pochopili jste to jinak, než jsem měla na mysli.Hlavně jsem chtěla poukázat na to, z kolika lidí, jaká hrstka reaguje na takovou věc.
Rozhodně jsem neměla v úmyslu nikoho očerňovat!!!!
Martinovi B a Ferdinandovi a všem co pochopili stejně jako oni se z celého srdce omlouvám!! Nechtěla jsem nikoho napadat a nikomu nijak ubližovat..mrzí mě, že jsem se teda špatně vyjádřila, jak jsem už napsala výše.

Bedo, souhlasím s Tebou myslím si, že je nad slunce jasné, že by bylo lepší se zde příště takovým aktivitám vyhnout.

Geronimo, tak jsme na tom asi stejně.............. :) :(
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob říj 17, 2009 11:57 am

Chce to jen zverejnit ucet a na co to je a basta.
Kreyson
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Kreyson » čtv lis 26, 2009 10:27 am

Přátelé a kamarádi,
ještě jednou bych vám chtěl moc poděkovat za příspěvky, které dorazili na můj účet. Mrzelo mě, že jsem se s vámi nemohl setkat na výstavě v Brně. Namísto toho jsem závodil a trénoval v Chorvatsku a stálo to celkem za to. Nyní jsem zpět v ČR a trénuji na domovském Boleváku na velmi vratkém a akčním skifu RS700. Včera jsme měli závody zimní série, která vyvrcholí Mikulášskou regatou 5. prosince. To proběhne i slavnostní křest lodí, tak kdo se chce přijít podívat, je srdečně zván.
Jinak vybraná částka se ustálila na 3855,- Kč. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří přispěli, ale i těm, kteří ze svého přesvědčení nepřispěli, ale alespoň neuráželi ty štědré. Věřte mi, že jste mi udělali velikou radost. Až budu uprostřed moře, nebo oceánu a budou mi docházet síly, pak si vzpomenu na svůj JI fan-club a budu bojovat. To byste nevěřili, kolik je ve vzpomínkách na přátele síly. Moc vám za to díky.
Původně jsem sháněl prostředky na svůj další oceánský závod na Class 40 z Francie do Mexika. Projekt měl sponzorskou podporu a byly by prostředky na 2/3 rozpočtu. Chybělo 25 tis. €, které se v dnešní náročné době nepodařilo zajistit. Závodu jsem se tedy nezúčastnil, ale život jde dál. Sledoval jsem regatu tedy alespoň přes internet. Pole zasáhly tři velmi silné bouře a velká část závodu se odjela na stoupačku. Všichni moji kamarádi z Minitransatu si vedli velice dobře, jen Nico z Austrálie nakonec uvíznul až na pláži v Acapulku. Asi na něho dolehla euforie průjezdu cílem a nezmobilizoval naplno síly na přistání. Ze zkušenosti z kvalifikací vím, že se to stává nezvykle často.
Je tedy jasné, že vybraná částka nepokryje jachtařský projekt, ale může mi pomoci i jinak. Navrhuji využít prostředky na: 1) Jachtařské Gore-texové holinky Dubary, nebo Musto (Aigle mi při předchozích závodech přes oceán 2x praskly na noze při usušení během spánku s nohami u generátoru a jsou jak cedník); 2) startovné na největší závod katamaránů na světě Round Texel (v letošním roce jsme byli na 7. místě z 550 lodí); 3) příspěvek na nákup plachty na skif RS700; 4) další možnosti.
Chtěl bych poprosit dárce, kteří mají zájem ovlivnit využití vybrané částky, aby mi do 11. prosince poslali své návrhy na mail info@davidkrizek.cz. Jinak vlajka jachting.info bude po celý následující rok vlát na některých z lodí, na kterých budu jezdit (tedy jen v době mimo závod). Ještě jednou díky vám všem a těším se na setkání s každým z vás.
S pozdravem
David Křížek
Obrázek

Obrázek

(www.davidkrizek.cz; Facebook: David Křížek, Czech Skiff, Czech Catamaran)
info@davidkrizek.czDavid Křížek
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » čtv lis 26, 2009 1:31 pm

Díky za nové info a za fotky :good: . Ohledně sponzorské miničástky - (neodvažuji se mluvit za jiné dárce) nalož s ní jak potřebuješ, od toho jsou dárečky ;) ...
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát lis 27, 2009 6:54 pm

Když koupíš holinky, bude nás hřát pomyšlení, že Tě hřejou holinky, a když budeš stát na bedně s vlajkou JI na Round Texel taky dobrý :good:

Zpět na