DRUHÝ KURZ JACHTINGU NAŠEHO PORTÁLU

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

DRUHÝ KURZ JACHTINGU NAŠEHO PORTÁLU

Příspěvekod Libor » pon úno 07, 2011 6:10 pm

Vážení přátelé!

První kurz v roce 2009 se setkal s velkým ohlasem. Výsledkem je další pokračování.

Tato akce, stejně jako posledně, je pořádaná za finančni podpory partnera portálu – známé české společnosti YachtNet s.r.o.(www.yachtnet.cz), která od roku 2000 pořádá u nás v republice kurzy jachtingu, zajímavé plavby a zajišťuje pronájmy lodí po celém světě. Účast této společnosti na projektu je zárukou vysoké kvality našeho kurzu. Sponzor poskytuje účastníkům kurzu loď, instruktora a palivo. To znamená, že účastníci absolvují náš kurz zcela zdarma.

Společně se sponzorem a instruktorem windwardem přejme účastníkům našeho již 2. kurzu jachtingu na moři alespoň stopu vody pod kýlem!

------------------------------------------------------------

Propozice a podmínky účasti

Kdy a kde proběhne kurz

Kurz proběhne v Chorvatsku v termínu 02.04-09.04. 2011

Popis kurzu

Kurz proběhne v souladu s Doporučením pro výcvik jachtařů Ministerstva dopravy České republiky a interními směrnicemi společnosti YachtNet, držitele certifikátu kvality ISO9001. To vše spolu se zkušenostmi instruktora Romana Verby zaručuje vysokou kvalitu kurzu.

Cílem kurzu je naučit zájemce všemu nezbytnému pro bezpečné ovládání plachetnice. Na konci kurzu je možné složit zkoušku a získat nejrozšířenější chorvatský průkaz Voditelj brodice – Kategorija B, který opravňuje k řízení jachty do 30 tun celkového výtlaku. Každý účastník kurzu se dobrovolně rozhodne, zda půjde ke zkoušce.

Instruktor Roman Verba (windward) je jmenovaným instruktorem Ministerstva dopravy České republiky. Kurz pod jeho vedením splňuje všechny podmínky praktického výcviku nezbytné pro pozdější obdržení průkazu Velitel námořní jachty – skupina C, vystavovaný zmiňovaným ministerstvem dopravy ČR.

Speciální bonus pro budoucí kapitány

Každý účastník kurzu, který na konci kurzu úspěšně složí zkoušku na chorvatském kapitanátě, získává bonusový certifikát na částku 100,- euro. Tento certifikát je možné uplatnit na svůj první pronájem jachty o délce od 36 stop u společnosti YachtNet do konce roku 2011.

Co poskytuje sponzor společnost YachtNet

- publikace Staňte se kapitánem od Romana Verby s věnováním autora
- pronájem námořní plachetnice
- instruktora
- palivo
- tranzit-log

Co si hradí účastníci kurzu sami

Účastníci kurzu si hradí:

- vlastní dopravu k místu konání kurzu a zpět
- dopravu instruktora z Brna a zpět do Brna (instruktor obvykle jede společně se všemi)
- stravu a pití pro sebe a instruktora na lodi, nebo na břehu (jak to více vyhovuje posádce)
- veškeré poplatky spojené s plavbou (pobytová taxa, stání v marinách nebo na bojích, atd.)
- případně poplatek chorvatskému kapitanátu za složení zkoušky a vystavení průkazu (cca 850,- Kn na osobu)

Podmínky účasti

1. Kurz je určen pro osobu starší 16 let, která nikdy nebyla na žádném kurzu jachtingu, není aktivním závodním jachtařem, nikdy se neplavila na námořní jachtě na moři, nebo ve vnitrozemí.

2. Kurzu se může zúčastnit pouze registrovaný uživatel portálu www.jachting.info s datem registrace na portále 7. 8.2010 nebo starším,, s výjimkou administrátorů, moderátorů, atd. a také členů jejich rodin.

3. Zájemce musí vyplnit přihlášku (ke stažení zde) a zaslat jí na adresu v ní uvedenou.

4. Kapacita kurzu je 6 osob. Pokud počet podaných přihlášek přesáhne kapacitu kurzu, pak z celkového počtu přihlášek bude vylosováno 6 účastníků a dva náhradníci. Výsledky losování budou zveřejněny na stránkách portálu www.jachting.info. Náhradník, získá právo účasti pokud se uvolní z nějakého důvodu některé místo z 6-ti vylosovaných míst.

5. Přihlášku lze podat počínaje dneškem až do 10.03.2011 (datem podání přihlášky je datum podání zásilky k poštovní přepravě). Případné slosování proběhne dne 15.03.2011. Po tomto datu portál předá seznam zájemců, kteří nabyli právo účasti, společnosti YachtNet.

6. Zájemce, který nabyl právo účasti, složí neprodleně nevratnou zálohu ve výši 1000,- Kč na účet 670100-2208307182/6210. Z těchto peněz bude vytvořená lodní pokladna pro pokrytí společných nákladů spojených s plavbou. Případný přebytek bude vrácen účastníkům plavby ihned po ukončení kurzu přímo na místě. V případě, že kurz z nějakého důvodu nebude uskutečněn, bude tato záloha vracena zájemci v plné výši.

Dárek pro účastníky kurzu

Na závěr malé překvapení. Každý účastník kurzu obdrží od nakladatelství IFP Publishing & Engineering s.r.o praktický prezent - knížku Počasí na moři.

Pokyny pro účastníky kurzu

Každý účastník obdrží přesné pokyny pro účast na plavbě (boarding-pass, seznam nezbytných věcí, atd.) přímo od společnosti YachtNet.

Veškeré otázky budou zodpovězeny v tomto vlákně.
sucri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

kurz 2011

Příspěvekod sucri » pon úno 07, 2011 7:53 pm

Ahoj Libore,

to je super nabídka,ale chci se zeptat nebo spíš ujistit.Když jsem se loni účastnil fajn regatky,už se nemůžu přihlásit na kurz?Dle bodu 1 jsem se plavil na moři.Chápu to správnš?

Zdravím Mirek
Stanly
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stanly » pon úno 07, 2011 8:24 pm

Tak to je BOMBA! Škoda jen pro ty z nás, kteří jsme již držiteli uvedených licencí.
Nebyl by obdobný sponzor na nějakou tu přeplavbu - př.za účelem rozšíření licence MD ČR "C" na "B"?! :mad: :mad:
Do toho bychom jistě mnozí s radostí vlítli ..... (samo, že YN obdobné přeplavby ročně pořádá, ale než se člověk rozhodne, je již obsazeno ....).
:x :x
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon úno 07, 2011 8:44 pm

Ano Sucri, chápeš to správně.

Stanly tak se rozhoduj rychleji ... ;) A pokud bys takového sponzora našel, dej mi vědět, jedu taky :D
DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DarkDruid » pon úno 07, 2011 8:51 pm

Pochvala, super akce :good: Jen jsem poměrně zvědav, jestli se povede naplnit těch 6 osob. Lidí, kteří tu jsou zaregistrovaní déle než půl roku a zároveň ještě nevstoupili na palubu lodi, takových tu tipuju zas tak moc nebude. :?
Stanly
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stanly » pon úno 07, 2011 9:26 pm

Libore!
(Site building team) Dík za radu. Však víš, jak jsem TO myslel, .... a nad tím sehnáním sponzora se vážně zamyslím.
Když už Tě mám na vlákně - podaď mi, jak už konečně nebýt "nováčkem na fóru"?! Za další tři roky? :cry: :cry:
stano
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod stano » pon úno 07, 2011 9:29 pm

Ahoj , kurzu sa môžem zúčastniť aj keď som zo Slovenska?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon úno 07, 2011 9:32 pm

Stanly: Povýšení si tu nevysedíš, to si musíš zasloužit. :lol:
Na všech fórech phpBB to je stejné. Nastaví se parametry podle počtu příspěvků ;)

stano: Áno aj.
Stanly
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stanly » pon úno 07, 2011 9:43 pm

To Baharis!
OK. Faktem je, že vyzobávám hodně INFO z Vašeho (našeho) serveru. Holt budu na fóru reagovat častěji....abych se toho nováčkovství (já starej kus) zbavil.
Pozn.: Předešlé prosím nekomentovat. Není taky co.
S pozdravem - "Všude dobře, na moři nejlíp"! Vás Stanley
Kubajzz
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Kubajzz » pon úno 07, 2011 10:06 pm

Moc krásná nabídka. Jen už jsem si několik málo dní na lodi prožil....

Přeji budoucím kapitánům, ať jim týden na moři dá dostatek znalostí a zkušeností pro legální a hlavně bezpečné vedení lodi.

Já se budu nadále plavit v ilegalitě.
pkokoska
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pkokoska » úte úno 08, 2011 6:25 am

DarkDruid píše:Pochvala, super akce :good: Jen jsem poměrně zvědav, jestli se povede naplnit těch 6 osob. Lidí, kteří tu jsou zaregistrovaní déle než půl roku a zároveň ještě nevstoupili na palubu lodi, takových tu tipuju zas tak moc nebude. :?

Ahoj, vyzera to byt bomba akcia.

ja som este na mori jachte nebol, takze mam sancu :)

a urcite tu este takych par zaciatocnikov je

:good: :good:
Mech
nováček na fóru
nováček na fóru

Dotaz

Příspěvekod Mech » úte úno 08, 2011 8:20 am

Ahoj,
možná jsem tomu obře neporozuměl, takže se raději přeptám: "Mohu na kurz přihlásit syna?"
Mech
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 8:39 am

Pokud splňuje vypsané podmínky, ano.
Ale to se může přihlásit i sám...., ne?
Mech
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Mech » úte úno 08, 2011 8:51 am

Ahoj Libore,
dík za rychlou odpověď, nicméně se omlouvám, za svoji asi nedostatečně formulovanou otázku. Zkusím znovu.
Můj syn samozřejmě registrován není a na základě znění bodu 2 v podmínkách pro účast (viz - "2. Kurzu se může zúčastnit pouze registrovaný uživatel portálu www.jachting.info s datem registrace na portále 7. 8.2010 nebo starším,, s výjimkou administrátorů, moderátorů, atd. a také členů jejich rodin."), mi není zcela jasné, zda se na něj vyjímka registrace vztahuje, či nikoliv.
Mech
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 9:04 am

Aha, už ti rozumím.
Ale to se týká členů rodin našich lidí v týmu JI. Abychom si to tu nerozebrali mezi sebou.

Jinak řečeno nikdo z týmu JI a ani nikdo z jeho rodiny nemá nárok, bohužel. Mám syna a dceru......

Ale tot nemá nic společného s rodinami registrovaných uživatelů.

Avšak syn nesplňuje podmínku registrace. Touto podmínkou se zase sleduje, aby registrace nebyla ryze účelová pro tuto jednu konkrétní akci, jako se dělo při minulém kurzu.
Mech
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Mech » úte úno 08, 2011 9:30 am

Děkuji. Rozumím. Asi to tedy zbude na mně. Ne, že bych kristepane nechtěl, spíše časové možnosti - no nic budu týden uvažovat a nějak se rozhodnu. Škoda příležitosti nevyužít.
Tuto aktivitu vám všem samozřejmě velice chválím a držím do budoucna palce.
Mech
pripluv
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pripluv » úte úno 08, 2011 9:58 am

…s výjimkou administrátorů, moderátorů, atd. a také členů jejich rodin…

Aha, já na začátku pochopil, že výjimka se stahuje na moderátory apod. ve smyslu, že ti si mohou členy svých rodin vzít.

A ono to je evidentně tak, že moderátoři a spol. se vůbec nemohou přihlásit. Je tak?

:)
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 10:29 am

Je tak.

Vše pro uživatele portálu .... ;)
Pořád děláme maximum možného... :D
piko
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod piko » úte úno 08, 2011 11:41 am

Ahoj,
určitě dobrá akce. Tento rok si chci udělat chorvatský kapitánský průkaz. Do podmínek bych se vešel (u kormidla na moři jsem stál jen jednou, to když si kapitán šel odpočinout, ale zbudila ho lodní siréna. Snažil jsem se mu vysvětlit, že ten obrovský ropný tanker mi nedal přednost, měl zastavit a počkat než přejedu. Nepomohlo to. Pak už jsem vařil jen špagety :-)
Ale pokud budu čekat do poloviny března, zda jsem mezi "vyvolenými", tak už budou obsazeny všechny termíny kapitánských kurzů v Chorvatsku.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 08, 2011 12:10 pm

Je mi líto piko, nevejdeš se do podmínky hned první... :hmm:
piko
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod piko » úte úno 08, 2011 12:49 pm

Libor píše:Je mi líto piko, nevejdeš se do podmínky hned první... :hmm:

Aha, nevšiml jsem té vnitrozemské plavby. Na druhou stranu neznám nikoho, kdo by byl přihlášený na jachtařském foru a nikdy nevstoupil na lod! Možná by stálo za to upřesnit první podmínku. Je plavba parníkem z Prahy na Slapy považována za vnitrozemskou plavbu? To by už bylo lepší organizovat kurs pro děti registrovaných uživatelů, jak bylo dotazováno výše. Jinak přeji příjemnou plavbu.
MonikaF
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod MonikaF » úte úno 08, 2011 1:08 pm

Mám dotaz:"nikdy se neplavila na námořní jachtě na moři, nebo ve vnitrozemí." Rozumím tomu dobře, že v tom vnitrozemí to nebylo nikdy na námořní jachtě? Nebo je to myšleno : neplavil se nikdy ani ve vnitrozemí. Mám jen okruhovku a s tou jezdím na přehradě sem a tam. Můžu se tedy zúčasnit? Jinak vše splňuji.
Naposledy upravil(a) MonikaF dne úte úno 08, 2011 1:19 pm, celkem upraveno 1 x.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » úte úno 08, 2011 1:17 pm

:lol: :lol: :lol: jojo, každý dobrý skutek bývá po zásluze postrestán :lol:
V atmosféře okolních dotazů se taky optám ... mohly by se plavby zúčastnit Dorotka s Klárkou ? Na moři sice dle svého popisu byly, ale nějak si to neužily, takže se to snad ani nemůže počítat :lol:
janosik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod janosik » úte úno 08, 2011 1:20 pm

Já to splňuji, až na tu registraci o 20dní a vyjímky se neuděluji:(
dfogel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod dfogel » úte úno 08, 2011 1:20 pm

minulej rok mi to nevyslo.tenhle rok se prihlasim.vzdyt ja nebyl ani na mori :)

Zpět na