PLAVBA KAPITÁNŮ 2008 GR
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Plavba Gr
Ahoj, Maris mi psal SZ ohledně plavby. Neohradil jsem se proti tomu, že to organizuji, chtěl jsem jen vyjádřit názor, že objednat loď není nic světoborného a že to nic nestojí, takže to tak necítím, ale to je asi prkotina. Je objednaná loď Bav 49, platit se nic nemusí, s firmou spolupracuji dlouho, takže na placení je čas. Maris vyjádřil názor, jestli nebude lepší vzít dvě menší, než jednu velkou. Já jsem osobně pro tu větší, je to pro 10 lidí a pokud počítám dobře, letenkymá koupeno 10 lidí: Lakomec +3, Meryl + 2, Maris + 1, Pepa. to je info od Meryl. Takže neočekávám ponorku, náklady jsem udržel na těch 360 EUR na osobu za 12 dní plavby. Pro mě je to uzavřené, pokud někdo bude chtít ještě naskočit, jednoho můžeme vzít. A pokud se rozhodnou další, pokusím se jim zabezpečit loď, ale je to na nich. Příjde mi nekorektní vůči těm, co se rozhodli, brát loď navíc pro ty, kteří nevědí, jestli pojedou. Nevím jak to je s ostatníma, ale rozhodně nemám v úmyslu vybírat od 10 lidí cenu jako za 14, když pak nikdo další nepojede, zůstalo by to na nás. Jedno místo tam je, loď je to velká, 11 lidí bude taky O.K. Psal pecho, že má problémy, tak uvidíme. pokud bude moct jet, můžeme ho vzít. Probereme to všechno v Libštátě.
- Meryl
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Ahoj kamarádi,
ano, potvzuji, že máme zajištěné letenky (tj. pro Marise a jeho ženu, pro Pepu, Jindru, Dalibora a mne).
Chtěla bych tímto podpořit Petra (Lakomce), že mu moc děkuji, nejen za to, že objednal loď,
ale že to vůbec vymyslel. A to není nezanedbatelné, protože (promiňte mi) málokdo udělá něco pro druhé nezištně.
Beru to jako výbornou příležitost se něčemu přiučit a poznat Řecko, do kterého bych se sama napoprvé neodvážila.
Ještě malou poznámku - tu loď budeme mít za velmi slušnou cenu.
Mohu-li mluvit alespoň za nás tři (Jindra, Dalibor a já), tak my se těšíme, že poznáme a naučíme se zacházet
s 15-ti metrovou lodí - varianta dvě malé lodě by se s nadšením u nás nesetkala...
To bych raději sehnala další zájemce.
Petře, asi by bylo rozumné nejpozději v dubnu vybrat min. 50 % zálohu na loď.
Zdraví Meryl
ano, potvzuji, že máme zajištěné letenky (tj. pro Marise a jeho ženu, pro Pepu, Jindru, Dalibora a mne).
Chtěla bych tímto podpořit Petra (Lakomce), že mu moc děkuji, nejen za to, že objednal loď,
ale že to vůbec vymyslel. A to není nezanedbatelné, protože (promiňte mi) málokdo udělá něco pro druhé nezištně.
Beru to jako výbornou příležitost se něčemu přiučit a poznat Řecko, do kterého bych se sama napoprvé neodvážila.
Ještě malou poznámku - tu loď budeme mít za velmi slušnou cenu.

Mohu-li mluvit alespoň za nás tři (Jindra, Dalibor a já), tak my se těšíme, že poznáme a naučíme se zacházet
s 15-ti metrovou lodí - varianta dvě malé lodě by se s nadšením u nás nesetkala...

To bych raději sehnala další zájemce.
Petře, asi by bylo rozumné nejpozději v dubnu vybrat min. 50 % zálohu na loď.
Zdraví Meryl
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
plavba kapitánů GR
To Lakomec a Meryl,
všechno v pohodě,co jsem psal v SZ Petrovi,to byl můj osobní názor,který vycházel částečně ze zkušeností z plaveb na větších lodích a částečně také z vašich poznámek.Petr přece napsal,že je možné vzít buď vetší loď(B49),nebo dvě menší(B37),ať se rozhodneme.
I Meryl napsala "aby nás nebylo na lodi moc,ale tak akorát".
Myslím ale,že už to nemá cenu tady rozebírat,probereme to v Libštátě.
Jinak ale oběma díky.
všechno v pohodě,co jsem psal v SZ Petrovi,to byl můj osobní názor,který vycházel částečně ze zkušeností z plaveb na větších lodích a částečně také z vašich poznámek.Petr přece napsal,že je možné vzít buď vetší loď(B49),nebo dvě menší(B37),ať se rozhodneme.
I Meryl napsala "aby nás nebylo na lodi moc,ale tak akorát".
Myslím ale,že už to nemá cenu tady rozebírat,probereme to v Libštátě.
Jinak ale oběma díky.

- 1thais
- návštěvník fóra
MERYL
sleduji vaše organizování a připadá mi dokonalé.Už jenom to,že hlavní organizátor platí stejně jako ostatní je neobyčejně fér.Koukám se často na tento blok a je to jako bych jela s vámi
Takže doufám,že pak vypíchnete informace o cestě a budeme se moci i ti co nejedeme- potěšit.Myslím tím -zážitky z plavby
Už se moc těším!
sleduji vaše organizování a připadá mi dokonalé.Už jenom to,že hlavní organizátor platí stejně jako ostatní je neobyčejně fér.Koukám se často na tento blok a je to jako bych jela s vámi

Takže doufám,že pak vypíchnete informace o cestě a budeme se moci i ti co nejedeme- potěšit.Myslím tím -zážitky z plavby
Už se moc těším!
- Stanly
- návštěvník fóra
K dopravě do Řecka 2008! Vzhledem k rozsahu diskuse není možno reagovat na všechny myšlenky! Já všdy upřednostňuji dopravu autem(viz.Baharis) - navíc mám vždy hromadu věcí "pro loď, navigaci ap..." tj.min.další taška,kytara.... . Letos jedeme opět yachtat na Kiklády (viz.Kalendář akcí) od 7.6.-14.6.2008, 3 lodě! Můj boj o dopravu nakonec vyhrála rodina a kamarádi a tak to bude letecky! K tomu (a proto píšu) upozornění na současnou akci SkyEurope!!!! Lze objednat letenky Praha-Atheny (platí do 18.6.2008) v rámci Valentýna, kdy za cenu jedné letenky letí 2 osoby! Bomba-ne?! Jelikož chceme i shlédnout alespoň kousek Athén termín nám až tak nevadí (odlet čt 5.6./nalodění 7.6./vylodění 14.6./zpět 16.6.(z Ne na Po nad ránem). Jo a celková cena cena - vč. zabukování letu ap. - cca 4600,-Kč -ale 2 osoby!!!! Tj. 8 člen.posádka 36800,- za 18400,- . Vím, že auto by bylo lacinější, ale..... Snad se někdo chytnete! Všem AHOJ-Stanly!
- Papito
- pravidelný návštěvník
To Lakomec
Ahoj, omlouvám se, že vám lezu do akce, ale zaujala mě v tvém vyprávění návštěva Turecka.
Pluji na začátku května z Ath. na Rhodes, s plánovanými návštěvami ostrovů Dodecanesie, čili Patmos, Leros, Kalymnos, Kos, Simi a Rodos. Mám cukání navštívit Bodrum nebo Marmaris, ale neumím si představit jak to funguje, když chceš s lodí registrovanou v Řecku přistát v Turecku. Vzájemná nenávist těchto národů je nejen legendární, ale skutečná. Byl jsem kdysi svědkem toho, že turisté, kteří si z Rhodu udělali jednodenní výlet do Marmaris ,našli po návratu kufry na ulici.
Díky předem za info,
Papito
P.S. ČSA zavedli program click4Sky, ve kterém létají do řady evropských destinací za 1990 Kč konečná cena, Atheny jsou jednou z nich...
Pluji na začátku května z Ath. na Rhodes, s plánovanými návštěvami ostrovů Dodecanesie, čili Patmos, Leros, Kalymnos, Kos, Simi a Rodos. Mám cukání navštívit Bodrum nebo Marmaris, ale neumím si představit jak to funguje, když chceš s lodí registrovanou v Řecku přistát v Turecku. Vzájemná nenávist těchto národů je nejen legendární, ale skutečná. Byl jsem kdysi svědkem toho, že turisté, kteří si z Rhodu udělali jednodenní výlet do Marmaris ,našli po návratu kufry na ulici.
Díky předem za info,
Papito
P.S. ČSA zavedli program click4Sky, ve kterém létají do řady evropských destinací za 1990 Kč konečná cena, Atheny jsou jednou z nich...
turecko
to papito - turecko je v pohodě. Bodrum je krásný, navíc z Kosu jen dvě hodiny plavby. Kup si tureckou vlajku a zhruba v polovině vzdálenosti ji dej pod pravý sáling. Když budeš vplouvat do maríny, zavolej vysílačkou správu maríny, kanál je vyznačený na zdi maríny, uvidíš ho. Připluje gumák, odveze Tě na místo v maríně, podá Ti mooring, došťouchá do pozice stání, na mole bude čekat maník s papírama, zapíše si tě a poprosí tě, aby jsi přišel do recepce zaplatit za marínu. Absolutně žádný problém s řeckou vlajkou, Bodrum žije z turistů a je jedno, pod jakou vlajkou připlují. NA recepci Tě zaregistrují a zaplatíš, my jsme platili za BAV 44 za jednu noc asi 56 EUR + WIFI internet na celý pobyt 3 EUR. Dají Ti papíry na transit log, který jako kapitán pro posádku budeš muset oběhat. Zaplatíš cca 30EUR a půjdeš k doktorovi, pak Harbour office, pak Pasovka a celnice. V Harbour office po mně chtěli asi 3 EUR. Z maríny Tě odveze na druhý břeh ten gumák, který Tě dostrkal na místo, takže je to za 2 minuty. Zpět pěšky podél vody, asi 10 min. A před odplutím to samé kolečko, jen bez doktora. Když to budeš přihlašovat, podívej se přesně na úřední hodiny a potvrď si to s nima, abys nemusel při odplutí čekat, jako já letos. Zaplacený transit log tě neopravňuje k volnému plutí po Turecku, je to jen jako transit, tam a zpět. Ale to stačí, pro nás to byla letos jen zastávka, jachtíme v Řecku. Bodrum je pěkný. Už jsem tady na nějakém topicu zadával adresu bodrummarina, myslím že to bylo v revírech, tak se podívej. Podtrženo sečteno, super den v Bodrumu, v maríně veškerý servis, vstup do Captains Club v ceně maríny, bazén atd., ve městě koupíš vše co chceš, perfektně se najíš a za cca 5 EUR na osobu se podíváš do největší pevnosti ve středomoří, je fakt impozantní. Všude minarety, jsi zkrátka jinde. To celé za 100 EUR a loď, takže cca 12 EUR na osobu.
- Papito
- pravidelný návštěvník
Řecko - Turecko
to Lakomec,
díky za vyčerpávající informace. Zdá se, že během devatenácti let, kdy jsem tam byl naposledy, udělaly vztahy mezi Řeky a Turky znatelný pokrok. Jestliže je to tak, nebudu váhat Bodrum navštívit, pokud počasí dovolí dodržet plán cesty. Rozhodně chci také zkusit Marmaris, který mě tehdy okouzlil. O zkušenostech podám zprávu.
Přeji všem účastníkům tohoto topicu pěknou plavbu v Egejském moři a těším se na výměnu zkušeností.
díky za vyčerpávající informace. Zdá se, že během devatenácti let, kdy jsem tam byl naposledy, udělaly vztahy mezi Řeky a Turky znatelný pokrok. Jestliže je to tak, nebudu váhat Bodrum navštívit, pokud počasí dovolí dodržet plán cesty. Rozhodně chci také zkusit Marmaris, který mě tehdy okouzlil. O zkušenostech podám zprávu.
Přeji všem účastníkům tohoto topicu pěknou plavbu v Egejském moři a těším se na výměnu zkušeností.
to MERYL
Ahoj Meryl, prosím zavolej mi, mám přehled plateb za plavbu a myslím, že někdo ještě nezaplatil. Přišel jsem o všechna data v počítači, takže nemám Tvé číslo a ani email adresu. A navíc mě to tady ani nepustí do SZ, že nejsem registrovaný uživatel. Tak s tím nebudu bojovat, ozvi se prosím. Ahoj
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Re: to MERYL
Lakomec píše: A navíc mě to tady ani nepustí do SZ, že nejsem registrovaný uživatel. Tak s tím nebudu bojovat, ozvi se prosím. Ahoj
Kdyby jsi nebyl registrovaný, nemohl by jsi psát žádné příspěvky.
Trochu jsem Ti upravil „osobní nastavení“ prubni to teď.
Pokud to nepůjde, napiš mě na e-mail.

alffa
To Alffa
Moc děkuji, teď jsem to vyzkoušel a je to v pohodě. Děkuji
Tak to jsem rád.
díky za info
a
Tak to jsem rád.

Řecko
Ahoj všem, tak jsem asi definitivně uzavřel plavbu v Řecku, dnes jsem si koupi letenku a i pro zbytek posádky. Takže BAVARIA 49 je plná. Jen pro info ostatním teda upřesňuji, že vyplouváme z Atén 10.10.2008 a plujeme přes Milos, Thira, Nisiros, Bodrum, Kos, Ios, Naxos, Delos, Syros, Kithnos a Sounion zpět do Atén a odlétáme zpět do Prahy 22.10.2008 ve 4:30 hod místního času. Takže pokud někdo bude v tu dobu v řecku, rádi se uvidíme kdekoliv v Egejském moři