Akce školení-základy astronavigace(diskuze k oběma školením)
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
janekz píše:Hlásím účast jednoho kusu posluchače ze Zlína. Jelikož já už to minulé školení absolvoval, vyšlu na denní nasávání vědomostí synka a pak se před večerní párty vyměníme. OK?
Pakliže by byl zájem, mohl bych prezentovat své konkrétní výsledky z právě absolvované plavby s windwardem, kde jsem si sextantění užil až až.
Ahoj, janekz
Ja se domnivam, ze byste mohli oba dva na kurs.
(Syn se s tebou podeli o poplatek, kdyz mu pujcis sextant.)
Prezentovat konkretni vysledky bych rad osobne poprosil. Dostal jses k metode interceptu, pokud vim.
S uctou
windward
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem se právě dozvěděl, že školení bude v Brně, lépe řečeno nedaleko přehrady. Toto místo vychází z časových možností školitele, přestože jsme se snažili udělat maximum, aby opakování proběhlo pro změnu v Praze.
Jedná se zatím o 2 místa.
První je u přehrady a druhé je ve Veverské Bytýšce. Přesně upřesním snad do konce týdne.
Jedná se zatím o 2 místa.
První je u přehrady a druhé je ve Veverské Bytýšce. Přesně upřesním snad do konce týdne.
Vycházím z místa školení v Brně. Pokud mě přijmete bez sextantu, rád si to vyslechnu pro rozšíření obecného vědění. Připouštím, že ne za účelem naučení. Nebudu rušit!!!
Jinak dojedu na neoficiální část a zůstanu až do konce. S ubytováním nepočítám, mám to za rohem.
Pokud by byl zájem, můžu na tu neofic. část vzít nějaké příslušenství výbavy. Někdy je lepší si to před případnou koupí ošahat. Napadá mě ultra mobilní notebook HTC Shift (samozřejmě s MapSourcem), vysílačky, ruční reflektor, windmeter, měnič12V/230V, nevím o co by byl ještě zájem...
Napsal bych i GPSmap 276C, ale to by se v tomto případě mohlo jevit jako provokace a to bych nerad. Takže snad silniční navigace Garmin Nuvi 670.
Jinak dojedu na neoficiální část a zůstanu až do konce. S ubytováním nepočítám, mám to za rohem.
Pokud by byl zájem, můžu na tu neofic. část vzít nějaké příslušenství výbavy. Někdy je lepší si to před případnou koupí ošahat. Napadá mě ultra mobilní notebook HTC Shift (samozřejmě s MapSourcem), vysílačky, ruční reflektor, windmeter, měnič12V/230V, nevím o co by byl ještě zájem...
Napsal bych i GPSmap 276C, ale to by se v tomto případě mohlo jevit jako provokace a to bych nerad. Takže snad silniční navigace Garmin Nuvi 670.
školení zase v Brně
Hm, - škoda, že to nebude tentokrát v Praze nebo někde poblíž
Možná by se dostavil další okruh zájemců, kteří nejsou ještě úplně rozhodnuti, ale sympatizují.
(Jako třeba já
)
Ostatně Baharis to vystihl - přijet nasát atmosféru...
Zrovna jsem si říkal, že místo pro školení by nebyl asi problém zajistit (posluchárnu s vybavením),
ale to ubytování, to nevím.
Možná by se dostavil další okruh zájemců, kteří nejsou ještě úplně rozhodnuti, ale sympatizují.
(Jako třeba já
)
Ostatně Baharis to vystihl - přijet nasát atmosféru...
Zrovna jsem si říkal, že místo pro školení by nebyl asi problém zajistit (posluchárnu s vybavením),
ale to ubytování, to nevím.
Nestranně k nářkům na místo školení:
Nic nového, už to tu zaznělo. Za hubičku je nabízena služba v řádu několika tisíc CZK. Navíc s bohatou "poškolení" podporou. Pokud by to lektor dělal pro tolik lidí komerčně, mohl by na Maltě zůstat do konce roku. Jediné co si asi přeje je, aby to měl za barákem.
Já to chápu a pokud by bylo v Praze školení o které bych měl eminentní zájem, určitě bych si dokázal spočítat jestli jet 200 km, nebo zaplatit drahé školení v místě bydliště.
Nic nového, už to tu zaznělo. Za hubičku je nabízena služba v řádu několika tisíc CZK. Navíc s bohatou "poškolení" podporou. Pokud by to lektor dělal pro tolik lidí komerčně, mohl by na Maltě zůstat do konce roku. Jediné co si asi přeje je, aby to měl za barákem.
Já to chápu a pokud by bylo v Praze školení o které bych měl eminentní zájem, určitě bych si dokázal spočítat jestli jet 200 km, nebo zaplatit drahé školení v místě bydliště.

- hlawa
- návštěvník fóra

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Baharis píše:Nestranně k nářkům na místo školení:
to nejsou nářky, to jen ze slušnosti oznamuji, že můžu být ze seznamu vyškrnut, to jen aby jste zbytečně nesháněli židli i pro mě. Windwardovu aktivitu samozřejmě oceňuji.
Bohužel čas který mám musím věnovat přípravě lodě na sezonu.
Toto je asi off topic, tak mě klidně smažte.
Zdravím
To je v pořádku, nebylo to konkrétně na tebe a nemusíme snad ani nic mazat. Jsem jen chtěl připomenout situaci.
B.Ahoj, pratele!
Jen par vet k tomu mistu skoleni. Do vcerejska jsem se opravdu chystal udelat skoleni v Praze a Libor uz mel nachystany i misto. Avsak jsem vcera promluvil s rodinou a manzelka mi tak nejak nenapadne naznacila, ze jsem patrne zapomnel, ze zrovna o inkriminovanem vikende bude oslava synovych narozenin.
(Ja jsem si to fakt neuvedomil.)
Je to jediny vikend mezi plavbami, kdy se uvidim s rodinou, tak se prosim nezlobte. Bude-li zajem o jeste jedno opakovani nekdy na podzim, budeme se snazit to udelat v Praze.
Zdravim z Malty.
windward
Jen par vet k tomu mistu skoleni. Do vcerejska jsem se opravdu chystal udelat skoleni v Praze a Libor uz mel nachystany i misto. Avsak jsem vcera promluvil s rodinou a manzelka mi tak nejak nenapadne naznacila, ze jsem patrne zapomnel, ze zrovna o inkriminovanem vikende bude oslava synovych narozenin.
(Ja jsem si to fakt neuvedomil.)
Je to jediny vikend mezi plavbami, kdy se uvidim s rodinou, tak se prosim nezlobte. Bude-li zajem o jeste jedno opakovani nekdy na podzim, budeme se snazit to udelat v Praze.
Zdravim z Malty.
windward
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Tak abych to uvedl trochu na pravou míru.
Opravdu se jako varianta č.1 připravovala verze "Praha". Byla tak nějak na řadě.
Ale vzhledem k časovému vytížení školitele to bude v Brně. Myslím že už zítra sem vložím odkaz na místo a další upřesnění.
Není to třeba zkoumat co a jak a proč.
Prostě portál všem nabízí účast na školení astronavigace, které bude 19.4. v Brně. Konec. Kdo bude chtít a moc, přijede.
Ruda K., mimo jiných, má jednu hezkou frázi, kterou bych si dovolil parafrázovat: "Na školení je ten, kdo tam chce být a kdo nechce, ten tam není". Nic mezi tím.
Navíc zde alffa dobrovolně, jako sondu zda je zájem o opakování, vedl předběžný, podotýkám předběžný, seznam zájemců.
Takže se netřeba hlásit, odhlalšovat a zase hlásit. Již brzy bude zahájen příjem oficiálních přihlášek i s evidencí.
Ještě k tomu nasátí atmosféry.
Pokus se myslí atmosféra astronavigace, je to na místě. Ale jinak je to opravdu školení astronavigace, nic víc , nic míň.
Pokud je zájem se setkat, povykládat si a nasát atmosféru "společného ducha", není přeci problém uspořádat mimořádné výjezdní zasedání členů fóra.
Řádné probíhá jednou ročně u příležitosti výstavy v Brně.
Opravdu se jako varianta č.1 připravovala verze "Praha". Byla tak nějak na řadě.
Ale vzhledem k časovému vytížení školitele to bude v Brně. Myslím že už zítra sem vložím odkaz na místo a další upřesnění.
Není to třeba zkoumat co a jak a proč.
Prostě portál všem nabízí účast na školení astronavigace, které bude 19.4. v Brně. Konec. Kdo bude chtít a moc, přijede.
Ruda K., mimo jiných, má jednu hezkou frázi, kterou bych si dovolil parafrázovat: "Na školení je ten, kdo tam chce být a kdo nechce, ten tam není". Nic mezi tím.
Navíc zde alffa dobrovolně, jako sondu zda je zájem o opakování, vedl předběžný, podotýkám předběžný, seznam zájemců.
Takže se netřeba hlásit, odhlalšovat a zase hlásit. Již brzy bude zahájen příjem oficiálních přihlášek i s evidencí.
Ještě k tomu nasátí atmosféry.
Pokus se myslí atmosféra astronavigace, je to na místě. Ale jinak je to opravdu školení astronavigace, nic víc , nic míň.
Pokud je zájem se setkat, povykládat si a nasát atmosféru "společného ducha", není přeci problém uspořádat mimořádné výjezdní zasedání členů fóra.
Řádné probíhá jednou ročně u příležitosti výstavy v Brně.- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopila
Neuskuteční se v Praze, kde mělo být dle plánu, ale v Brně z důvodu časového vytížení školitele.
Ve hře jsou jen dvě místa, v jednom je 8 dvoulůžkových pokojů a trochu dále od MHD a v druhém 7 dvoulůžkových pokojů+2 singl, celkem nedaleko zastávky Bus č. 52.
Podle předběžných požadavků na nocleh se vejdeme na obě místa. Doufám, že se mi už dnes (nejpozději zítra) podaří sem dát definitivní místo školení a začneme s oficiálním přihlašováním.
Neuskuteční se v Praze, kde mělo být dle plánu, ale v Brně z důvodu časového vytížení školitele.
Ve hře jsou jen dvě místa, v jednom je 8 dvoulůžkových pokojů a trochu dále od MHD a v druhém 7 dvoulůžkových pokojů+2 singl, celkem nedaleko zastávky Bus č. 52.
Podle předběžných požadavků na nocleh se vejdeme na obě místa. Doufám, že se mi už dnes (nejpozději zítra) podaří sem dát definitivní místo školení a začneme s oficiálním přihlašováním.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Meryl píše:Ono se to rýsuje, že by chtěla jet z Prahy i kamarádka a kamrád.
Zdraví Meryl
Každý nový kamarád bude jistě vítán.
To all,
Jelikož do Brna nejedu, mohu někomu zapůjčit sextant.
Pouze někomu spolehlivému
Bydlím 18 Km od Prahy, směr Slaný. Pražáci a okolní, máte možnost. Projíždějící kolem, klidně v den konání ráno. Budit mě nebudete, stejně nespím.
Podrobnosti po SZ.
Ahoj a hodně zdaru, alffa
- janekz
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, rád bych do Brna přihlásil kamaráda Libora z Karlových Varů. On si je totiž jistější v chirurgických rukavicích se skalpelem než s počítačovou myší (bez rukavic). Na fóru se už registroval a dál prý neví jak. Bohužel neznám jeho nick, nemůžu se mu dovolat, asi zas řeže nějakého nebožáka. Sextant má a zájem taky. Má strach, aby na něj zbylo místo, proto takto kvaltuju.
Díky
Ahoj, Janek
Díky
Ahoj, Janek