After Dunaj-party 2015

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

jsekera
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod jsekera » úte zář 01, 2015 9:46 pm

tož ináč......
vzhledem k tomu, že vodostavy jsou takové, jaké jsou navrhuju následující:
plán A: kemp Neszmely, event. ostrov, pokud to voda dovolí.........
priorota, ale závislá od počasí..........

plán B: hrušovská zdrž, jistota hladiny, jistota plavby, trochu méně atraktivní okolí.....

mezi plánem A a B se rozhodnem 10dní, týden před termínem, důležité je to rozhodnutí zavčas udělat, tak aby byla jistá rezerva pro ty co přijedou pomalu,po vodě.
Určitě budu raději na stejném místě s možností se plavit, než na novém, hezkém místě, ale na suchu........

co vy na to!? dva plány, jeden musí vyjít.....!!!!!!

sek

P.S: mít tak vždy možnost mít plán B..... :-)
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mjr » úte zář 01, 2015 10:47 pm

VD Gabčíkovo to istí, nad ním bude vody dosť. Vždy sa dá ísť na Hrušovskú zdrž. Myslím, že sa to týždeň vopred rozhodne samo.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte zář 01, 2015 11:17 pm

Kilda, som presvedčený, že Blahoš hovoril o sjezdu a vjazdu 20 cm pre kempink, vjazd do skanzenu neexistuje že je neprístupný.
Ešte raz všetkým, Jožko pred akciou telefonicky preverí u vedúcich kempu aj skanzenu aká je situácia a dá zavčasu vedieť. Termín je ešte ďaleko a stav Dunaja, je ako ženská nálada.
martin76
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod martin76 » stř zář 02, 2015 5:35 am

Tento víkend som bol v skanzene bez problémov sa tam dá plávať aj za takéhoto nízkeho stavu a oproti v Moči sú krásne miesta na tábor nie.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » stř zář 02, 2015 9:25 am

OK
Naposledy upravil(a) Jozef. dne úte zář 08, 2015 12:37 pm, celkem upraveno 1 x.
martin76
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod martin76 » stř zář 02, 2015 10:50 am

Prepáč Jozef zle som to napísal :-) Naozaj tam sú pekné miesta na táborenie.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » čtv zář 03, 2015 8:46 am

Som tu neni
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv zář 03, 2015 4:10 pm

lebon píše:Som tu neni

Pri písaní slova "táborenie" mu vypadlo e, teda tábor.nie ;) . Aj horšie sa stáva, nypríklad ak ti vypadne myšlienka. To sa tu stáva dosť často :lol: že jeden o voze a druhý o koze.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » čtv zář 03, 2015 9:11 pm

Ale v Moči su tiež pekné miesta na tábor,nie?
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » úte zář 08, 2015 9:13 am

Síce som to vlákno aj s pozvánkou na akciu založil ja, ale v rámci demokratickej diskusie sa v podstate posunul termín a hlavne miesto úplne mimo pôvodný nápad. Takže určite bude treba dobrovoľníka, ktorý má miestnu znalosť a zorganizuje a zabezpečí táborisko, parkovanie, smeti, prípadne prenosné wc. Lebo pod VD Dunaj nepoznám skoro vôbec.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

tábore nie

Příspěvekod Jozef. » úte zář 08, 2015 10:13 am

Počasie už zrejme nebude na kúpanie.
Naposledy upravil(a) Jozef. dne úte zář 08, 2015 12:39 pm, celkem upraveno 1 x.
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » úte zář 08, 2015 10:31 am

Tak ako píšeš sa to dá riešiť, keď sa stretne partia piatich - šiestich ľudí. Ale nás tam bolo pred rokom možno 30. Tento rok som nebol, neviem. Dedko vždy riešil prenosný záchod, čo sa nám osvedčilo, lebo pri takom počte mať wc v prírode na ostrove, no neviem. Rovnako pre toľkých ľudí je vždy fajn mať kotlinu, centrálne varený guláš. Autá inde, táborenie inde. Gumáky budú mať problém to odviezť, veľké člny možno ani neprídu a ľudia bez člnov, ktorí spávajú v autách, majú tiež problém, ako sa tam dostať.

Úplne vážne, ostrovy si nechajme na menej početnú romantiku. Poďme buď na pevninu, kde sa dá v okolí aj parkovať, alebo do kempu. Inak sa to bude komplikovať.

A to, že to bol len návrh sa síce cení, ale treba navrhovať veci, ktoré potom vieme aj zabezpečiť. Nič v zlom, len niekto to bude musieť aj zrealizovať. Nemám problém ísť aj dole na juh, ale vie niekto dať zaručený tip na miesto, ktoré spĺňa vyššie uvedené požiadavky?
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » úte zář 08, 2015 10:35 am

P.S.: Tou otázkou na miesto samozrejme myslím miesto na pevnine mimo kempu. Na kempy tu už tipy sú, ako napísal aj Jozef. Tam stačí asi okolo 19.09. zavolať, aká je tam situácia, vodostav, služby a vieme sa rozhodnúť. V prípade pevniny mimo kempu si to zbytočne nekomplikujme a vyberme niečo overené.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » ned zář 13, 2015 6:24 pm

Tak přátelé,kamarádi,termín se neúprosně blíží,tak bych rád věděl kudy,kudy cestička k Vám.Podle lokality musím zvolit cestu,jestli na Bratislavu,či na Bytču a jako člen méněcenné skupiny EU,jakou měnou se vybavit,protože v hospůdkách u kompy Maďarsku euro nemají rádi a zbytek forintů se mi během léta podařilo prožrat,s korunou nelze bodovat,mám trošku náročnější přípravu.Opakuju,je mi úplně jedno,kde přijedu,akorát potřebuju trošku předstih.Mám to přece jenom 400km.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon zář 14, 2015 10:21 am

Vrátil som sa z Rumunských hôr a nestačím sa diviť,
mjr, ak by si toto vlákno nezaložil ty, založil by som ho ja. Ak si ho založil a pozývaš ludí, tak sa cítiš byť organizátor? Lebo to znamená prevziať aj určitú zodpovednosť, napríklad za ten chemický záchod. Ten treba nielen objednať, ale hlavne zaplatiť, ak nepríde dosť ludí, cvakneš to? Pri prvej a druhej Dunaj párty som prebral túto zodpovednosť ja s Dedkom. Bavíme sa tu dosť dlho o tom, že by sme sa mohli stretnúť aj inde ako na brehu priehrady a ty kúsok pred realizáciou všetko napísané spochybníš.
Jozef sa ponúkol, že ukáže menej skúseným kamarátom spôsob ako chodíme my na vodu a miesta ktoré máme radi. Dedko je so svojou Marijke na priehrade, preto to nemôže zorganizovať nikde inde, len tam, na "osvedčenom" mieste.. Dedko je preč, nič nezorganizuje, nezúčastní sa ničoho. Takže buď to zorganizuješ Ty na priehrade, alebo Jozef na miestach ktoré popísal.

Zhrniem to ešte raz.
-Na termíne sme sa dohodli a keď bude ako tak pekne, tak ideme.
-Marína v Nesméji je prístupná po vode aj autom.
-Ubytovanie je možné aj na historickej lodi v kajutách, ak niekoho trápi kolko to stojí, Jozef to zistí presne /nie je to drahé/.
-Alternatíva ostrov, Je to kúsok od Nesméji. Na ostrove sa kotví bezproblémovo, 10 - 15 lodí tam kotví bežne, Velké lode tam nerobia žiadne vlnobitie !!! Les je rozsiahli a na záchod sa doň chodí po celú sezónu a aj večší páni ako sme my. Ak by to robilo niekomu psychické problémi, nech to vyskúša ako sa človek vyvýjal.
- Ak by niekto chcel ísť s malým gumákom, nech sa tu prihlási a budeme to riešiť, aby sa mohol bezproblémovo zúčastniť.

Možnosti:
-Môžme ísť na plavbu do Ostrihomu, boli sme tam 100x, ale skrz Vás tam radi pôjdeme aj stoprvý krát.
-Môžme ísť nižšie a pozrieť si deltu Ipla, môžme ísť ešte nižšie a pozrieť na úžasný štrkový ostrov Bahami. Kováčovské kopce, či skôr skaly sa tam opierajú o Dunaj a verte mi, že je to jeden z najkrajších úsekov Dunaja, ktorý končí Vyšegrádom. Aj tam to poznáme, vieme kde sú maríny, kde je reštaurácia, benzínka, kde kompa a ako sa ide na hrad. Boli sme tam viackrát, ale s Vami tam pôjdeme znovu a radi.
-Jozef vie perfektne po Maďarsky, vybaví ochutnávku vín u vinára v Pilišskej vínnej oblasti. Kedy sa tam kto z Vás dostane, keď po Maďarsky neviete ani ceknúť? Ak budeme chcieť, zaistí odvoz aj dovoz speť do Maríny. Ak nebudeme chcieť ísť, nepôjdeme, Jozef s toho nemá províziu a tlmočiť a vybavovať bude preto, lebo sa mu chce.

Pochybnosti.
-Nezmestíme sa./ Kolko ludí sa doteraz ozvalo? Prsty na rukách mi stačia.
-V noci mi bude zima. /Je tam ubytovanie na lodi.
-Nemám kajutovku./ Dá sa postaviť stan, alebo na historickej lodi v kajute.
- Nemám loď a rád by som prišiel autom./ Žiadny problém, čuduj sa svete, aj Maďari majú cesty a GPS tam funguje. Aj GLONAS.
- Nie je tam WC./ Na lodi sú pánske aj dámske. tuším po 4 kusy. Navyše je tam sprcha s teplou vodou, síce termálnou, ale je.
- Nebude pivo./ Ale bude, nebojte.
-Nedá sa variť guláš./ Jozef vybaví že sa bude dať, ale na 99% som presvedčený, že to vybavovať netreba.
-Je to ďaleko./ Dá sa ísť aj s Komárna, ale to by musel vybavovať Peter.
-Nie sú tam lavičky. / Sú
-Miestni sa tam budú motať medzi nás./Nebudú. Maďari sú slušní ludia.
- EŠTE NIEČO??? Pýtajte sa.

Jediná "vážna" nevýhoda je v tom, že minieme 50, možno 100 litrov benzínu. Ale nestojí to za to?
TAK IDEME, ALEBO NEJDEME?
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon zář 14, 2015 11:31 am

Ubytovanie v Neszmélyi na lodiach stojí:
V zátvorke cena s plnou penziou.
Námornícke kajuty 4 postele: 2000.- HUF/osoba (4150.-)
3 izbová kapitánska kajuta max 5 osôb: 3000.- HUF/osoba (5150.-)
Pirátska kajuta vysuté postele-siete (nič pre mňa): 1000.- HUF/osoba (3150.-)
Platí sa ešte turistický príplatok 330.- HUF/deň

Link:http://www.hajoskanzen.hu/szaacutellaacutes.html
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » pon zář 14, 2015 1:30 pm

Denis, ide len o vzájomné nepochopenie. Vlákno som založil s tým, že v prípade mne známej lokality by som samozrejme väčšiu časť organizačného zabezpečenia, ako zhotovenie mapky, zabezpečenie miesta, objednanie toi toi záchoda (hoci aj na vlastné náklady), zabezpečenie kotliny a podobne, ponúkol a zabezpečil osobne.

Žiaľ pri inej lokalite, ktorú nepoznám, bude musieť prevziať iniciatívu niekto iný. Čím samozrejme nechcem povedať, že nemôžem pomôcť alebo že je iné miesto zlé, práve naopak. Rád pôjdem na oveľa krajší úsek Dunaja, ktorý som doteraz poznal len z brehu.

Akurát kvôli nám ostatným sa prosím toho niekto ujmite, napíšte súradnice, mapku miesta,cestu, kto čo prinesie. Ja viem zabezpečiť kotlinu, elektrocentrálu, výčap, stánok. Ak by sme boli na ostrove, treba vyriešiť aj ako preplaviť ľudí a veci, ktorí neprídu člnmi. Je pomaly najvyšší čas.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon zář 14, 2015 4:51 pm

Ja dúfam, že môj predchádzajúci príspevok nevyznel príliš ostro, či hádam nepriatelsky. Ak áno, nebol to úmysel.
V prípade akceptovania Jozefovho návrhu bude spôsob prípravy pomerne odlišný, než ako sme boli zvyknutí. V prvej rade je to stretnutie ludí čo majú loď a na tej svojej lodi aj jazdia. Ak sa prihlási niekto bez lode, musí prísť do Nesmély v Maďarsku. Uznám že je to kúsok ďalej ako za Bratislavské humno, ale ako som napísal, je to hlavne o plavbe. Stretnutie bez lodí sa robí v Hodoníne. Zabezpečenie občerstvenia bude spočívať v uvarení kotlíka, či kotla halásle, alebo gulášu, alebo držkového perkeltu. Pivo, víno si prinesie každý sám a ponúkne svojho suseda. Ak budeme v maríne, tak tam sa čapuje a nemá význam skrz pár pív nosiť všetku výbavu. Ta alternatíva pod priehradou je ovela jednochšia na organizáciu a zrejme aj krajšia na plavbu. Netreba sa toho báť. Treba len nahlásiť kto príde, aby sme nevláčili príliš velký kotol a mohli sme zabezpečiť parkovanie áut,

Ozzie, kolko je tam prosím ťa kajút? V kempingu sú chatky?

Ak nie sú výhrady k miestu konania, Jozef sa ujme organizovania, naša pomoc je samozrejmosť. Vyrazíme z Medveďova, každý kto sa prihlási, dostane informáciu čo a ako.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pon zář 14, 2015 6:22 pm

Počet kajút je 11, každý pre 4 osoby + 1 kajuta pre 2 osoby. Ešte k tomu ako som písal Kapitánská kabína na lodi Zoltán, ceľkom pre 5 ľudí.

Camping Eden je perfektný, ale už oveľa drahší.
Link: http://www.edencamping.com/eng/index_eng.html#camping

Keby sme išli, ja osobne neočakavám od nikoho, aby mi ťahal kotol na ostrovčeky-varil guláš, čapoval pivo a staval altánky. Sú to perfektné veci, ale nie nevyhnutné. Nie sme deti, každý sa dokáže o seba postarať. Toto je moje stanovisko. :D
juro
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod juro » pon zář 14, 2015 8:08 pm

nedá mi: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon zář 14, 2015 9:22 pm

Aj malá loď uvezie vela. Gulášik uvaríme kde budeme chcieť :D . Všetci máme v lodi chladničky, mäso teda nie je problém uložiť, pivo a víno si nachladíme v Dunaji.

Juro, ty prídeš so svojím krížnikom?
mjr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mjr » pon zář 14, 2015 10:11 pm

Juro, Ty asi Elda vyťahovať z vody nebudeš. Nešli by sme spolu dvoma člnmi spolu z BA až na miesto zrazu? Prípadne kto by mal záujem?
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod kilda » pon zář 14, 2015 11:25 pm

Ať je jak je, já a Blahoš jedem. Pokud bude třeba vezmeme ty nožový pártystany. Otázka je tam sjezd? Otázka nechat napéct koláčky?Mají Maďaři burčák? Je Lebon abstinent?
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon zář 14, 2015 11:32 pm

Leboň netuší co to je abstinent,ale bude to asi něco ošklivého,v Edenu sjezd je(ale nevím jestli Brňáků) a ještě nevím jestli jet až tam nebo s tím praštit v Medveďove.Počkám,co domorodci vymyslí.Já jsem takový povolný,měkoučký jak myší bříško.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » úte zář 15, 2015 6:22 am

Medveďov hlásí 68 cm. Neviem či sa tam dostaneme na vodu.
Sklz je aj v kempe Eden a ďalší je priamo v lodnom skanzene. Len neviem či sa dajú použiť aj za nízky stav.
Sklz je aj v Komárne pod železničným mostom. Ten sa dá použiť aj za nízkého stavu len to chce dlhú oj, alebo s autom do vody. Autá by sa mohli nechať vedľa u Mira Hladila.

Zpět na