Příspěvekod Denis » pon zář 14, 2015 10:21 am
Vrátil som sa z Rumunských hôr a nestačím sa diviť,
mjr, ak by si toto vlákno nezaložil ty, založil by som ho ja. Ak si ho založil a pozývaš ludí, tak sa cítiš byť organizátor? Lebo to znamená prevziať aj určitú zodpovednosť, napríklad za ten chemický záchod. Ten treba nielen objednať, ale hlavne zaplatiť, ak nepríde dosť ludí, cvakneš to? Pri prvej a druhej Dunaj párty som prebral túto zodpovednosť ja s Dedkom. Bavíme sa tu dosť dlho o tom, že by sme sa mohli stretnúť aj inde ako na brehu priehrady a ty kúsok pred realizáciou všetko napísané spochybníš.
Jozef sa ponúkol, že ukáže menej skúseným kamarátom spôsob ako chodíme my na vodu a miesta ktoré máme radi. Dedko je so svojou Marijke na priehrade, preto to nemôže zorganizovať nikde inde, len tam, na "osvedčenom" mieste.. Dedko je preč, nič nezorganizuje, nezúčastní sa ničoho. Takže buď to zorganizuješ Ty na priehrade, alebo Jozef na miestach ktoré popísal.
Zhrniem to ešte raz.
-Na termíne sme sa dohodli a keď bude ako tak pekne, tak ideme.
-Marína v Nesméji je prístupná po vode aj autom.
-Ubytovanie je možné aj na historickej lodi v kajutách, ak niekoho trápi kolko to stojí, Jozef to zistí presne /nie je to drahé/.
-Alternatíva ostrov, Je to kúsok od Nesméji. Na ostrove sa kotví bezproblémovo, 10 - 15 lodí tam kotví bežne, Velké lode tam nerobia žiadne vlnobitie !!! Les je rozsiahli a na záchod sa doň chodí po celú sezónu a aj večší páni ako sme my. Ak by to robilo niekomu psychické problémi, nech to vyskúša ako sa človek vyvýjal.
- Ak by niekto chcel ísť s malým gumákom, nech sa tu prihlási a budeme to riešiť, aby sa mohol bezproblémovo zúčastniť.
Možnosti:
-Môžme ísť na plavbu do Ostrihomu, boli sme tam 100x, ale skrz Vás tam radi pôjdeme aj stoprvý krát.
-Môžme ísť nižšie a pozrieť si deltu Ipla, môžme ísť ešte nižšie a pozrieť na úžasný štrkový ostrov Bahami. Kováčovské kopce, či skôr skaly sa tam opierajú o Dunaj a verte mi, že je to jeden z najkrajších úsekov Dunaja, ktorý končí Vyšegrádom. Aj tam to poznáme, vieme kde sú maríny, kde je reštaurácia, benzínka, kde kompa a ako sa ide na hrad. Boli sme tam viackrát, ale s Vami tam pôjdeme znovu a radi.
-Jozef vie perfektne po Maďarsky, vybaví ochutnávku vín u vinára v Pilišskej vínnej oblasti. Kedy sa tam kto z Vás dostane, keď po Maďarsky neviete ani ceknúť? Ak budeme chcieť, zaistí odvoz aj dovoz speť do Maríny. Ak nebudeme chcieť ísť, nepôjdeme, Jozef s toho nemá províziu a tlmočiť a vybavovať bude preto, lebo sa mu chce.
Pochybnosti.
-Nezmestíme sa./ Kolko ludí sa doteraz ozvalo? Prsty na rukách mi stačia.
-V noci mi bude zima. /Je tam ubytovanie na lodi.
-Nemám kajutovku./ Dá sa postaviť stan, alebo na historickej lodi v kajute.
- Nemám loď a rád by som prišiel autom./ Žiadny problém, čuduj sa svete, aj Maďari majú cesty a GPS tam funguje. Aj GLONAS.
- Nie je tam WC./ Na lodi sú pánske aj dámske. tuším po 4 kusy. Navyše je tam sprcha s teplou vodou, síce termálnou, ale je.
- Nebude pivo./ Ale bude, nebojte.
-Nedá sa variť guláš./ Jozef vybaví že sa bude dať, ale na 99% som presvedčený, že to vybavovať netreba.
-Je to ďaleko./ Dá sa ísť aj s Komárna, ale to by musel vybavovať Peter.
-Nie sú tam lavičky. / Sú
-Miestni sa tam budú motať medzi nás./Nebudú. Maďari sú slušní ludia.
- EŠTE NIEČO??? Pýtajte sa.
Jediná "vážna" nevýhoda je v tom, že minieme 50, možno 100 litrov benzínu. Ale nestojí to za to?
TAK IDEME, ALEBO NEJDEME?