Po promítání v Hodoníně jsem si vzpomněl jak jsem začínal fotit "na barvu" kdysi na diapozitivy.
A to promítání "diáků" mělo vždy jinou atmosféru než prohlížení fotek v albu. Dělali se tak i přednášky pro mnoho lidí.
A to promítání dnešních 0 a 1 v podstatě není nic jiného (pomiňme rozlišení) a přináší navíc další možnosti.
Sedí mi to ze všech formátů nejvíc, raději něco vyfotím, než natočím.
Budu do budoucna i pro svůj archiv dělat takové sestřihy fotek, občas proložených nějakým "pohybem" kde to bude dávat smysl.
Cestopis je také fajn, myslel jsem že je i pracnější, ale to si už nemyslím. Hlavně musí být psán poutavou čtivou formou aby zaujal a na to musí mít člověk prostě dar. Svůj potenciál jsem asi vyčerpal popisem plavby ze Švédska do Polska.
Dnes na nedělní odpoledne vám nabízím dílko zpracované po večerech, první kousek a to první díl plavby co jsem promítal v Hodoníně. Něco jsem doplnil, hlavně titulky, a něco upravil. Pak jsem to nahrál na Youtube, bohužel to YT degraduje z mého rozlišení na nějaký jeho standard SD který je více než o polovinu horší. S tím nic neudělám.
Díky popiskům doufám to bude koukatelné i bez mého komentáře na živo. Pokud se to setká s pozitivním ohlasem budu pokračovat ve zveřejňování dalších částí a dalších plaveb.
Těším se na ohlasy a prosím o shovívavost, je to přeci jen prvotina.
A zde slíbené video pro ty co nebyli a i ty co byli:
https://youtu.be/Eu9PTL1gdkQ