AKCE : Kurz první pomoci

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » úte bře 03, 2009 10:51 am

To jsem Vilmo rád, že jsi to vytáhla na světlo boží, už jsem se to chystal oživit sám. Termín se kvapem blíží a tak by bylo dobré zopáknout základní info, potvrdit termíny a podobně. Papito byl trošku rozhozenej z malé účasti tak se snad se akcička vydaří.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 03, 2009 12:32 pm

ty nám snad Vilmičko závidíš, nebo co
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte bře 03, 2009 12:52 pm

Samozřejmě. Pokud bude pořadatel ochoten uspořádat akci i s menším počtem účastníků, tím líp pro Vás. To si dáte !
P.S. Já kdybych jela, nejpozději ode dneška bych začala dělat kliky a sklapovačky.
Ti skauti, co budou ležet v kečupu v terénu naštěstí nemívají 120 kg nadváhu, ale i tak, pro skutečně účinnou resuscitaci je potřeba síla už podobná té, při které praskají žebra.
Papito
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Papito » úte bře 03, 2009 2:01 pm

To marks - náplň kurzu a detaily jsou na předchozí stránce, kdyby se náhodou někdo zajímal. Navrhoval jsem náčelníkovi Royal Rangers kurz pro malou účast zrušit. Odpověděl mi, že ho udělají i s těmi sedmi statečnými, kteří se přihlásili, protože jde o víc než o peníze a protože on drží slovo.
To Vilma - na útlost figurantů bych nespoléhal, já vloni v noci v terénu po orkánu vyfasoval dívčinu o váze 115 kg netto. Byla v bezvědomí, v šoku, měla otevřenou zlomeninu holenní kosti a rozbitou hlavu. K ruce jsem měl dvě dámy středního věku. Veškerá nosítka, která jsme improvizovaně sestrojili praskla, vydržel až indiánský smyk, ale než jsme ji dopravili přes vyvrácené stromy ke shromaždišti, chtělo se mi umřít.
Přijedu do Černošína zvedat morálku malomyslným.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte bře 03, 2009 2:09 pm

:good: :good:
právě jsem zjistila, že jsem i škodolibá

Teda Vilmo.... :? ;) B.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte bře 03, 2009 4:04 pm

jestli to není profesionální deformace :mad:

tak sedm nás je, no to bude nářez :ambulance:
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát bře 06, 2009 9:33 pm

.. tak mozna vas bude jen 6. ac mam zaplacenu zalohu, tak si nejsem jisty, jestli budu moct vubec dorazit,
bohuzel mam moc veliky trable a nevim jestli mi to tedy vyjde :-(

ps: kdyby to cirou nahodou jeste na posledni chvili slo prehodit, tak bych to moc uvital
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » sob bře 07, 2009 8:48 am

moc me to mrzi ale ja nakonec jet nemuzu :cry:

udelal jsem si neco se zadama :( .... vcera jsem byl u doktora a rikal ze mam neco s plotynkou a naridil mi lezet :(

zalohu mam taky zaplacenou ale jet v tomhle stavu proste nemuzu. Stejne jako jerryx bych uvital kdyby to slo jeste prelozit - rad bych toho kurzu totiz zucastnil. V mem pripade by ale melo smysl kdyby posun byl aspon o nekolik tydnu - driv zdravej bohuzel nebudu :(
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » sob bře 07, 2009 9:55 am

Nechce se ještě někdo přihlásit, 5 lidí - to není fakt moc.
BuBu
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod BuBu » pon bře 16, 2009 2:14 pm

Ahoj všem, jako absolvent avizovaného kurzu si myslím, že si zaslouží 15. PH Royal Rangers (jednoduše organizátor) obrovské uznání! Kurz je bezkonkurenční!
Jinak je to paradox, bolí mě celé tělo, ruce mám rozdrápané, okolo nehtů mi nejde vymýt a vyčistit "cosi červeného", nelezu hustým lesem v noci, není tu mokro, není tu zima, nikdo nekřičí a neblouzní, nikdo nekrvácí, všichni mají všechny své kosti a orgány na svých místech, žádný utopený nechce tahat z vody, není třeba se potopit k omdlelému potápěči a tahat ho z výstrojí ze dna, člun není převrácený (vlastně tu ani žádný člun není), nikoho nikam netáhneme a v kapsách nemám ani jeden obvaz!... A já si na to nějak nemohu zvyknout:) A zkušeností a zážitků hafo! Kurz všem vřele doporučuji! Myslím, že už ted v dubnu se koná další.. je sice bez nadstavby vodní záchrany, ale to je detail. Aspon bude výmluva, proč jet příště znovu. Já bych jela!:)
Více na www.zs-rr.cz
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 16, 2009 3:02 pm

když to tedy bubu začala...přidám pár fotek. Některé si prohlížejte až po 22 hodině :lol:

převracení člunu, tahání utopenců z vody, přístrojové potápění...nic drastického, jen pěkná zabíračka. 2x po čtyřech hodinách v bazénu. Pokud jste neměli tu čest, vězte, že manipulace s topícím není moc snadná.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

vsuvka pro členy jachting.info : oživování na rozbouřeném moři. Vypadá to na obrázku možná trochu legračně, ale bylo to velmi věrohodné. Jen ta vodní tříšť by mohla být teplejší.. Třeba jsme byli ale na Baltu

Obrázek
Obrázek

tahání zraněných jen tak po rovině je strašná práce..
Obrázek
nenecháme ho tady?
Obrázek

ubohé zraněné dítko v lese..zafixovat nožičku,zajistit v nosítkách a dopravit k vrtulníku. Nechápu, proč musí vrtulník přistávat zrovna na nejvyšším a nejprudším kopci..
Obrázek
Obrázek

tahání zraněného z díry. Vypadalo to jako lukna ;) skoro

Obrázek

krev z malé tepny na ruce stříká hrozně rychle..za dvě minuty je konec :shock:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
občas člověk najde v lese různé věci..
Obrázek
tak je tedy dopraví k mamince..
Obrázek

cyklisti dělají na silnicích jenom neplechu..
Obrázek
Obrázek
nakonec mu to docela slušelo... :)
Obrázek

protržená tepna, pneumotorax, rozbitá lebka, zástava dechu. Co si ještě přát?
Obrázek
Obrázek

Nakonec bych chtěl říci absolventům přednášek červeného kříže a školení řidičů (také ho mám) a různých jiných zdravotnických minim - snad nebudete konfrontováni s podobnými situacemi v reálu.
Všechno, co jsme během čtyř dnů a nocí absolvovali nás může kdykoli potkat. Jak na moři, tak i na suchu. Netoužím po tom, ale připadám si trochu připravenější.
Díky holkám a klukům z Royal Rangers a Papitovi.
vranoch
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vranoch » pon bře 16, 2009 3:53 pm

Taky se pripojuju s ovaci na napln a prubeh kurzu a jeho organizatory. Opravdu klobouk dolu pred temito lidmi a jejich cinnosti. Jen bych se ale primlouval za to, aby se obsah kurzu prilis nezverejnoval a nebagatelizoval, protoze i onen moment prekvapeni je dulezitou soucasti pripravy. Je to myslim dost plytvani obrovskou energii a usilim, ktere organizatori do pripravy vkladaji. :?
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 16, 2009 5:14 pm

- obsah kurzu je detailně rozepsán Papitem o iks příspěvků výše
- foto z kurzů je zveřejněno na stránkách pořadatele
- uvedené fotografie (jak víš, jde jen o několik málo) mohou někoho odradit, jiného však naopak přesvědčit, že je vše velice vážné a dokonale připravené.
- jsem přesvědčen, že prvek překvapení se dostaví i tak, protože realita kurzu a celková atmosféra je velice překvapivá
- nesnažil jsem se kurz ani snahu pořádajících bagatelizovat, jestliže to tak z mého příspěvku vnímáš, je mi líto
janekz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod janekz » pon bře 16, 2009 7:56 pm

Mě rozhodně fotky ani zážitky ani obsah kurzu od absolvování neodradí - naopak jsem se utvrdil v názoru, že když zdravokurz, tak od Royal Range. Designer mi dnes dopoledne snad hodinu telefonicky líčil podrobnosti kurzu a z jeho hlasu bylo cítit uznání, spokojenost a únava. Má smysl věci dělat pořádně.

A já tam nebyl. Ač jsem původně vyjádřil zájem, jarní termín se kryl s našimi prázdninami a já slíbil dětem hory. Ty se nakonec stejně nekonaly, bo všichni postupně nepěkně ochořeli a tak jsem si alespoň doma vyzkoušel péči o několik různě nefunkčních členů rodiny - taková malá příprava na kurz zdravo.

Bude-li opakování (nejlépe s tím dodatkem pro námořníky), rád se zúčastním snad už doopravdy.
Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viper01 » pon bře 16, 2009 8:39 pm

Ahoj, kurzy první pomoci jsou určitě dobrá věc. Taky bych si chtěl někdy tímto projít. Projdu si stránky organizátora a uvidím kdy. Snad to nějak vyjde - jsem totiž potvrzením toho, že jachtař není součástí ´horních 10-ti tisíc´, jelikož na mém kontě za posledních 5 let mnoho nebylo. Ale do těhle věcí investuju rád.
Zatím jsem si jen dal kurz pořádaný oddílem Aikida - asi rok a něco zpátky, jeden výkend a to byla víceméně teorie pár hodin denně (víc času s náma sensei mlátil o trávník).

Jinak znám pár lidí, co si tímhle prošli - z řad airsoftových nadšenců.....máme v Milovicích takový malý záhumenek, na kterém se tihle lidé občas sejdou a snaží se něco z toho, co se naučili předat ostatním. Není to oficiální kurz, jen amatérská akce s omezenými prostředky...samozřejmě v military stylu. Koneckonců .. posoudit můžete zde:
http://www.youtube.com/watch?v=8vWIyqpgivw
Papito
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Papito » pon bře 16, 2009 9:45 pm

Designera kurz naladil tak dobře, že mě pozval na noviny (tak jako jiní na kafe či pivo), což jsem do té doby netušil že lze a s povděkem přijal.
Člověk se holt celej život učí.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon bře 16, 2009 9:57 pm

určitě dojde i na to kafe nebo pivo. Nebo obojí. V Praze je výborná pivotéka, vždy asi 6 točených piv z malých pivovarů a dalších asi 250 druhů v lahvích.
vranoch
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vranoch » pon bře 16, 2009 11:34 pm

designer píše:- nesnažil jsem se kurz ani snahu pořádajících bagatelizovat, jestliže to tak z mého příspěvku vnímáš, je mi líto

ale ne, nemyslel jsem to tak, ze bys to ty bagatelizoval. :) Jen si myslim, ze to, co tento kurz odlisuje od hromady ostatnich, je zejmena ta atmosfera, moment prekvapeni a autenticnost situaci. Ten bezprostredni prozitek nam myslim kazdemu zajisti mnohem hlubsi vryti a trvanlivost ziskanych "informaci" a "vyzrazovat" neco dopredu znamena ochudit pripadne budouci frekventanty o tuto vyjimecnost. I ja osobne bych byval uprednostnil, kdybych nektere veci nebyl vedel dopredu (urcite jsi k dane situaci pristupoval vnitrne jinak, kdyz jsi ji resil podruhe, nez kdyz jsi tam vpadnul poprve a jsem presvedcen, ze si budes vic pamatovat to "poprve"). Je to proste myslim zejmena na skodu budoucim frekventantum. Bagatelizovani jsem myslel zejmena na ruzne prispevky ohledne barvy, kecupu, atd. Jasne, ze to tak bylo (nastesti) a vsichni jsme to vedeli, ale jiste mi das za pravdu, ze to bylo tak pripravene (coz stalo spoustu casu a energie), ze v te chvili clovek rozhodne nemel pokuseni brat situaci na lehkou vahu (na rozdil od ruznych brannych cviceni, apod.). A to by prave myslim bylo skoda, kdyby se v ramci "propagace" podarilo zlikvidovat.
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » pát říj 23, 2009 1:13 pm

Chci se zeptat zda-li není v plánu další takový kurz první pomoci... Ráda bych se zúčastnila.
Díky, hezký den, L*
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát říj 23, 2009 2:37 pm

můžu ti dát kontakt na organizátory, domluv se s nimi
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » pát říj 23, 2009 2:43 pm

Luna píše:Chci se zeptat zda-li není v plánu další takový kurz první pomoci... Ráda bych se zúčastnila.
Díky, hezký den, L*

Ráda bych se přidala, pokud se něco podaří zorganizovat, hlásím se jako účastník.
Luna
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Luna » pát říj 23, 2009 3:08 pm

designer píše:můžu ti dát kontakt na organizátory, domluv se s nimi

Budu moc ráda, děkuji. L* :)
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát říj 23, 2009 3:13 pm

Tomáš tel: 606500252
odvolej se na mé jméno
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » pát říj 23, 2009 3:23 pm

ja bych se k vam taky pridal, ten posledni kurz jsem musel bohuzel odvolat :-(
MalyBob
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 10

Příspěvekod MalyBob » pát říj 23, 2009 3:54 pm

Prosím, ať to netuplujem, pokud nějak pokročíte, pověste to sem, děkuji. Našel jsem jejich stránky http://www.ph15rr.cz/ , ale nic o aktuálních kurzech jsem nenašel.

Zpět na