Registrace lodi v Italií

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

stanley-man
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Registrace lodi v Italií

Příspěvekod stanley-man » čtv led 10, 2013 7:03 am

Není tady vlákno na ten téma, tak zakládám nové ;)
Podělte se o zkušenosti v tom, co se tyká registrace lodi v Italií.
Jsem psal na Italskou ambasádu v Praze, oni mě odkázali na konzulární oddělení ČR Řím, i včera jsem dostál odpověď

Vážený pane ........,
jako občan EU nemáte problém zaregistrovat jachtu v Itálii. Musíte se obrátit na úřad: Capitaneria di Porto nebo Ufficio Circondariale Marittino v oblasti, kde budete loď registrovat. Zasílám link na webové stránky, kde jde celá procedura popsaná (bohužel pouze v italštině) - http://www.navis.it/usato_guida.asp.

S pozdravem

Markéta Iannelli
konzulární oddělení ZÚ Řím
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv led 10, 2013 9:38 am

Vůbec nechápu co tě vede k tomu si chtít loď registrovat v Itálii. Jseš Čech, a tak si registruj loď v Čechách. Italské lodě v Itálii platí od roku 2012 poplatek za plavbu (nevím kolik).
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » čtv led 10, 2013 9:46 am

Racku, ak chce Stanly kúpiť loď v Itálii a chcel by ju na českú vlajku, tak tu lodičku musí dovliecť do Čiech. To nie je lacná záležitosť a hlavne si potom limitovaný pri kúpe lode. Musíš kúpiť tak velkú, ťažkú, akú si schopný odvliecť. V prímorských krajinách váhu lode vôbec neriešia, takže ak kupiš nejakú 24 ft, tak váhu nikto nevie. Musíš ju nejako zvážiť, podla toho kúpiť vlek a podla toho zasa zohnať auto. To je problem na problem.
Poplatky v Itálii snaď platia len jachty nad 12? metrov, nie?
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » čtv led 10, 2013 11:43 am

Asi jsem nějak špatně odhadl, jakou loď chce Stanly koupit, jak velkou, jak starou, a kolik na to má vlastně peněz.
stanley-man
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod stanley-man » čtv led 10, 2013 1:57 pm

Loď bude mezi 7-8 metry... cenově do 10 000 EURO
Proč registrace v Itálie? Protože nechci dělat šapito a vozit jí sem a tam z Česka do Italie a zpět a ničit jí cestou. Bude stát v italské Marině, a bude se tam dělat i připadne STK, nebo, jak se tomu říká mezi Kapitáni... :mad:
Proč Itálie, a ne Chorvatsko - je to dlouhodobě stabilní kapitalistický a relativně bezpečný stát z poměrně benevolentní legislativou... nikdo mi tam nezavře za jointa, vyhuleného v parku + tolerované množství alkoholu za volantem něco přes 0,5 promile, ani ne to se nehrotí...
Do severní Italie mám z domova kolem 900 km... Kdybych měl blíž do Španělska – uvažoval bych o Španělsku
Řecko je příliš daleko, beru v uvahu jenom ti státy, kam mohu dojet autem rychle a bez potíží, hraničních kontrol aj…

Zpět na