Zdravím.
v roce 2012 jsem byl v marině Kremik a mistní chorvatský šamšula co vydává povolení k plavbě mi nechtěl uznat modrou kartu a pojistku od HDI rakouské pojiš´tovny se zastoupením v Praze.
Musel jsem si znovu zaplatit chorvatskou na místě znovu.Se slovy jestli chceš MOŽná to vyřídíš na kapitanatu vzdáleného 100Km.
Pojišťovna již tento případ eviduje a sjednává nápravu.Dokonce mi pro tento rok pojišťují loď zdarma.
Velká pochvala!! A doufám že se chorvati už vzpamatují.
Baharis a žádám tě -tohle je pro lidi tak to zase necenzuruj.
Zralok
CHorvati versus cizí pojišťovny-modrá karta
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Monty
- zkušený harcovník

- Reputace: 6
Hmmm...asi Chorvatská specialita. Já totiž sebou modrou kartu ani nemám.....a i když nějakou náhodou jo,stejně ji nikomu neukazuju. Pojišťovna mi ji vždy pošle i mailem a u kontroly stačí vždy nadiktovat "police number" neboli "reference number" (každá pojišťovna to zve různě) a prozatím se s tím každej spokojil. To mám uloženo v uPhonu a dokonce si nevzpomínám,že by to alespoň pro kontrolu chtěl někdo vidět. A to dokonce ani Španieli.
.Nicméně za svého působení v dřívějších dobách v Hr. se mně to taky nikdy nestalo.
howk
Monty
.Nicméně za svého působení v dřívějších dobách v Hr. se mně to taky nikdy nestalo.
howk
Monty
- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Ten doklad o uzavřené pojistce za škody se jmenuje asi Liability insurance card, a je jedno jestli je modrý nebo bílý.
Při koupi viněty v HR, ho úředník co vím požaduje vždy, když ho loď musí mít. Problém může nastat, když na té Liability insurance card není napsán limit plnění, protože některé státy mají stanovené minimum.
Minimum pro HR je tuším 500 000,- EUR, ale pro Itálii 5 milionů EUR. Tedy pojištění dostatečné pro HR je v Itálii málo.
Při koupi viněty v HR, ho úředník co vím požaduje vždy, když ho loď musí mít. Problém může nastat, když na té Liability insurance card není napsán limit plnění, protože některé státy mají stanovené minimum.
Minimum pro HR je tuším 500 000,- EUR, ale pro Itálii 5 milionů EUR. Tedy pojištění dostatečné pro HR je v Itálii málo.
Re: CHorvati versus cizí pojišťovny-modrá karta
zralok píše:Baharis a žádám tě -tohle je pro lidi tak to zase necenzuruj. Zralok
No ještě že ti lidi nejsou závislí jen na tvých sqělých informacích. To by zaplakali.
Tady toto jsi nám už s velkou pompou sděloval už před rokem. Také jsi kvůli tomu zakládal nové vlákno.
(Za dva roky 40 příspěvků, vesměs na jedno téma, to by jsi si mohl pamatovat co jsi už napsal...
)Před 2 lety asi ne když se to stalo v loni
ale je možné že jsem to někde písnul jak jsou dobří
.
K vůli takovým kapitánům bez lodi Baharis..tady chodím hooodně málo.
A odpověď pro pisatele který psal o malém limitu krytí.Ten byl dostačující ..vůbec ho to nezajímalo.Hlavně ho zajmalo a´t mi nacpe svou pojistku .Jinak by mi vinětu nevydal.
Tak se tady mějte jak si zasloužíte

ale je možné že jsem to někde písnul jak jsou dobří
.
K vůli takovým kapitánům bez lodi Baharis..tady chodím hooodně málo.
A odpověď pro pisatele který psal o malém limitu krytí.Ten byl dostačující ..vůbec ho to nezajímalo.Hlavně ho zajmalo a´t mi nacpe svou pojistku .Jinak by mi vinětu nevydal.
Tak se tady mějte jak si zasloužíte