CHorvati versus cizí pojišťovny-modrá karta

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

zralok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

CHorvati versus cizí pojišťovny-modrá karta

Příspěvekod zralok » úte čer 11, 2013 10:34 am

Zdravím.

v roce 2012 jsem byl v marině Kremik a mistní chorvatský šamšula co vydává povolení k plavbě mi nechtěl uznat modrou kartu a pojistku od HDI rakouské pojiš´tovny se zastoupením v Praze.
Musel jsem si znovu zaplatit chorvatskou na místě znovu.Se slovy jestli chceš MOŽná to vyřídíš na kapitanatu vzdáleného 100Km.

Pojišťovna již tento případ eviduje a sjednává nápravu.Dokonce mi pro tento rok pojišťují loď zdarma.
Velká pochvala!! A doufám že se chorvati už vzpamatují.

Baharis a žádám tě -tohle je pro lidi tak to zase necenzuruj.

Zralok
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » úte čer 11, 2013 11:09 am

Hmmm...asi Chorvatská specialita. Já totiž sebou modrou kartu ani nemám.....a i když nějakou náhodou jo,stejně ji nikomu neukazuju. Pojišťovna mi ji vždy pošle i mailem a u kontroly stačí vždy nadiktovat "police number" neboli "reference number" (každá pojišťovna to zve různě) a prozatím se s tím každej spokojil. To mám uloženo v uPhonu a dokonce si nevzpomínám,že by to alespoň pro kontrolu chtěl někdo vidět. A to dokonce ani Španieli. :? .Nicméně za svého působení v dřívějších dobách v Hr. se mně to taky nikdy nestalo.

howk
Monty
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte čer 11, 2013 3:32 pm

Ten doklad o uzavřené pojistce za škody se jmenuje asi Liability insurance card, a je jedno jestli je modrý nebo bílý.

Při koupi viněty v HR, ho úředník co vím požaduje vždy, když ho loď musí mít. Problém může nastat, když na té Liability insurance card není napsán limit plnění, protože některé státy mají stanovené minimum.

Minimum pro HR je tuším 500 000,- EUR, ale pro Itálii 5 milionů EUR. Tedy pojištění dostatečné pro HR je v Itálii málo.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: CHorvati versus cizí pojišťovny-modrá karta

Příspěvekod Anonym » stř čer 12, 2013 7:34 am

zralok píše:Baharis a žádám tě -tohle je pro lidi tak to zase necenzuruj. Zralok

No ještě že ti lidi nejsou závislí jen na tvých sqělých informacích. To by zaplakali.
Tady toto jsi nám už s velkou pompou sděloval už před rokem. Také jsi kvůli tomu zakládal nové vlákno.
(Za dva roky 40 příspěvků, vesměs na jedno téma, to by jsi si mohl pamatovat co jsi už napsal... :lol: )
Macek0585
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Macek0585 » stř čer 12, 2013 8:32 am

:good: :good: :good: :good: :good:
zralok
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zralok » stř čer 12, 2013 10:19 am

Před 2 lety asi ne když se to stalo v loni :mad: ale je možné že jsem to někde písnul jak jsou dobří :gun: .
K vůli takovým kapitánům bez lodi Baharis..tady chodím hooodně málo.

A odpověď pro pisatele který psal o malém limitu krytí.Ten byl dostačující ..vůbec ho to nezajímalo.Hlavně ho zajmalo a´t mi nacpe svou pojistku .Jinak by mi vinětu nevydal.

Tak se tady mějte jak si zasloužíte :D ;)
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » stř čer 12, 2013 12:07 pm

No zraloku, asi si se úředníkovi nelíbil. Vzhledem k tvé poznámce o kapitánech bez lodi se mu moc nedivim. :hmm:

Zpět na