Česká registrace velké lodě

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » pon pro 17, 2007 9:29 pm

Docela by mne zajimalo jestli ma nekdo navod jak vyresit ceskou registraci tak velke lode jako se chysta koupit Sachmet ,aniz by:
a)musel nechat prepravit lod na kamionu do Cech a zpatky =moc penez
b)musel plout po kanalech do Cech a zpatky=moc casu
jedna se mi o vyreseni technicke prohlidky??????
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon pro 17, 2007 9:50 pm

Osobne by so sa snažil plávať pod súčasnou vlajkou plavidla a pod českú prejsť až v HR. Tam to vychádza na asi 10000 Kč ak tam príde kolík z ČR. A to sú papiere v ČR na malú loď na 5 rokov, u nás na 2 roky. Som z toho jeleň, oni sú snaď úplne debilní. A to si neviem predstaviť ako s našou Slovenskou vlajkou s krížom priplávam do Turecka. Vraj tam naši nosia ruskú vlajku /bez kríža/. Mali sme si aj mi nechať Česko-Slovenskú vlajku. Aspoň by nám bolo veselšie.
hlawa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hlawa » pon pro 17, 2007 9:53 pm

tady na tom foru jsou mozna uzitecny info pro ty z vas, kteri ziji na lodi.
No vlastne nejen pro vas.... ;)
http://www.cruiserlog.com/forums/index.php?showforum=41
Sachmet
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sachmet » pon pro 17, 2007 10:16 pm

Ahoj lidi, zrovna jsem začala řešit, jak to udělám s těma papírama, takže ten podnět je akorát aktuální....
Nejjednodušší a nejmíň nákladné mi připadá to nechat pod holandskou vlajkou, protože jednak už ji to má a jednak tam nemají centrální registr lodi, kde by se muselo převádět vlastnictví a všechno okolo. Prostě to funguje jen na smlouvu. Takže žádné poplatky navíc.
Ale zas mi přijde blbý prohánět se po světě bez CZ vlajky...vrhám se zjišťovat informace, řekla bych, že nebudou daleko...a dám vědět na co jsem přišla...
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pon pro 17, 2007 10:19 pm

to Denis;tak to je dobry ja jsem do chorvatska sehnal jen koliky ze slovenska,chteli 15000sk + naklady na dopravu,stravu a ubytovani,vychazelo to na cca 32 000 sk.a to jsem nevedel ze je to jen na dva roky.takze pokud by mel nekdo kontakt na ceskeho kolika za 10 tacu tak ho prosim zverejnete,to snad nebude reklama nebo jo? :mad: pokud vim tak plavebni sprava to nedela tam jsem se ptal,snad tedy namorni urad?
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pon pro 17, 2007 10:33 pm

to Sachmet:asi by to bylo nejlevnejsi nechat to na holandskych vlajkach, alespon po nejakou dobu,o narodni hrdosti tu uz probehla bourliva diskuse pred nekolika mesici ;),ale nastava problem s pojistkou.napriklad v cesku velmi tezko najdes pojistovnu,ktera pojisti lod zaregistrovanou v jinem state,ja ji teda nenasel.no a v holandsku to bude obdobne,i kdyz ti pojistovna lod pojisti tak pravdepodobne budou pozadovat aby jsi mela nejakou adresu v Holandsku.No a taky muzes jet bez pojistky,to uz se tu taky nekde probiralo...
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 6

Příspěvekod Monty » pon pro 17, 2007 11:24 pm

To:Dan.....No...Ono je to všechno trochu jinak jak si myslíš...Problémy s registrací do registru nám.plavidel nejsou zbla žádné.Stačí Ti potvrzení o odhlášení někde jinde ,kupní smlouva plus nová TK.Tohle nefunguje jako registrace na SPS.I když Česko nechce uznávat TK z jiních krajin,jenom svoji vlastní nebo nějakou renomovanou klasifikační společnost napr.LLOYD a pod.Je to ale jenom o České stupiditě.Jinak např.v Belgii zaregistruješ loď za 30 euro po netu a každé tři roky požádáš o vydání nového TP zase po netu za myslím 12 euro+poštovné....Všude jinde se dejchá trochu volnejc,jenom u nás to drží banda debílků a kreténů na hranici fašizmu. :cry:
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pon pro 17, 2007 11:26 pm

No a abych nezapomněl...S pojištěním je to ještě jednoduchší.... :mad:
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » pon pro 17, 2007 11:32 pm

To Denis:Sorry Denisi...Co je na Slovensku na dva roky...Mám loď pod slovenskou vlajkou,technickou letos z Hr. a papíry na pět let.Byl jsem na MD SR osobně pro papíry a po špatných zkušenostech to bylo teď zcela jiné..Byli všichni včetně p.Ing Copláka velice vstřícní.Takový,na jaké lidi od lodí a moře jsem byl zvyklej. :roll:
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pon pro 17, 2007 11:34 pm

Monty ja uz to mam za sebe vicemene doresene ;) mne proste jen zajima jak to resi lidi co trvaji na registraci v cechach pri koupi vetsich lodi v zahranici.mimochodem web odkaz na tu Belgii by nebyl?vlamsky jsemse jeste nenaucil tak se mi to blbe hleda :mad:
dan
s/y Hannah

Příspěvekod dan » pon pro 17, 2007 11:42 pm

to Monty;prosim Te tu technickou v HR ti delali slovaci nebo chorvati?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon pro 17, 2007 11:43 pm

To Monty. Coplák bol super a myslím že držal Slovenský jachting na Európskej úrovni. Ale pokial viem tak ho nový mocipáni odvolali. Preukaz je na 5 rokov, ale medzinárodný pokial viem je len na dva roky.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » úte pro 18, 2007 12:06 am

To Dan.Chorvati...Za 160 kuna + 50kuna kolek+... :D ...

To Denis:Průkaz jaký...Myslíš jako TP od lodi...Proč by byl jenom na dva roky...??? :shock: Tohle předce řeší legislativa a zákon o registraci námořních plavidel v SR.Jinak...Nevím,jestli ale tohle není náhodou výmysel p.Copláka...Předtím mi dal TP jenom na tři roky.Z důvodu cit."Je to stará loď".Což u lidí,kterým jsem to říkal (myslím lidi od lodí a moře) vyvolalo buď smích nebo nechápavej pohled.A chorvatskej kapitén,kterej mně dělal tech.kontrolu byl docela nasranej.Ptal se,jestli si páni na Slovensku myslí,že vědí o lodích více,jako oni u moře.A proč jsem nedostal papíry na pět let,když on mi udělal TK na pět let.No...Ale letos byli fakt na MD SR velice pohodoví a dobří.Dokonce konali nad rámec svých povinností,což je na ouřady docela k podivu.Prostě,jako za starejch časů :roll: .
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

lodě

Příspěvekod MARIS » úte pro 18, 2007 7:31 am

Ahoj Monty,
pokud si pamatuji,tak jsi psal,že máš loď na Murteru v Hramině.To ti dělal prohlídku kapitán z Murteru nebo někdo jiný.Mě to totiž čeká v polovině příštího roku,a slyšel jsem že to musí dělat někdo ze Šibeniku.A byl moc komisní?Nebo se s ním dá mluvit............?Jo,a mám loď pod HR vlajkou.
Monty
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Monty » úte pro 18, 2007 10:08 am

To Maris:Jo...Loď jsem měl na Murteru..Teď ale už je ve Francii.Technickou mně dělali na Kapitanátě na Murteru.Docela v pohodě Kápo.Moc to nežere a nedelá potíže.Jenom si s ním domluvit v předstihu.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » úte pro 18, 2007 2:47 pm

Denis píše:To Monty. Coplák bol super a myslím že držal Slovenský jachting na Európskej úrovni. Ale pokial viem tak ho nový mocipáni odvolali. Preukaz je na 5 rokov, ale medzinárodný pokial viem je len na dva roky.

To Denis. Kdy ho odvolali?? Ještě minulý pátek byl na místě? To je nějaká nová info nebo doměnka na základě 2 měsíce staré úvahy, že mu zlomí vaz ztroskotání lodi plující pod slovenskou vlajkou??
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » úte pro 18, 2007 3:33 pm

O Coplákovi som to nezisťoval osobne, len som počul že už neohrieva šéfovskú stoličku, ale na úrade zostal. To isté sa vraj stalo s riaditelom na ŠPS, ale tiež som si to neoveroval.
K technickému preukazu, respektíve k lodnému osvedčeniu, asi si budem musieť zistiť podla akého zákona sa to deje a naštudovať ho. Akurát na to pozerám, osvedčenie mám na 4 roky a medzinárodné osvedčenie len na 2 roky.

Zpět na