Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

xiom
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod xiom » pon dub 13, 2015 10:13 am

packa píše:proč na jacht-foru se řeší splouvaní jezů a například na www.hydromagazin.cz o tom není ani zmínka?-že by to vodaky nezajímalo?a hned by pribylo hezkych par stovek nespokojenych

už si toho všimli - viz http://www.raft.cz ... a možná i díky tomu, že si toho všiml někdo tady - i vodáci můžou být jachtaři a obráceně.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pon dub 13, 2015 11:11 am

Přezdívku "Pytlík" znám. :lol:
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Crazymen » pon dub 13, 2015 12:28 pm

JJ,všimli :-D
Právě teď probíhá jednání GŘ Povodí s SPS-kou, tak pokud máte přímé linky, je potřeba ŽHAVIT TEĎ HNED.
(to Baharis:znáš? Fákt,nepovidej :oops: )
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pon dub 13, 2015 12:55 pm

Crazymen píše:JJ,všimli :-D
Právě teď probíhá jednání GŘ Povodí s SPS-kou, tak pokud máte přímé linky, je potřeba ŽHAVIT TEĎ HNED.

Budeš vědět taky o nějakém výsledku jednání?
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pon dub 13, 2015 1:18 pm

To bude jednani tak leda o tom, kde nasadit nove cedule.
Vyhlasku muze upravit jen MD.
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Crazymen » pon dub 13, 2015 1:21 pm

Podle mých info se cedulemi nechtěj zabývat (plechové cedule na nesledovaných tocích :mad: ), tož uvidíme....
upraveno 18:00 - i po skončení jednání jsou tajemní jak hrad v Karpatech :cry: , máme čekat na ofiko tiskovou zprávu.. (bojim,bojim :blink: )
dodatek 18:36 - některé nejmenované půjčovny si myslí, že když má zákon v názvu "motor", že se to pádlování netýká :gun:
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pon dub 13, 2015 6:40 pm

Crazymen píše:upraveno 18:00 - i po skončení jednání jsou tajemní jak hrad v Karpatech :cry: , máme čekat na ofiko tiskovou zprávu.. (bojim,bojim :blink: )

A ta ofiko tisková zpráva bude kdy?

Oni toho nadělají jak kdyby šlo o supertajnou informaci proti teroristům s loděma....
Ale jestli fakt takhle tajemní jsou, tak to vypadá fakt asi na :prdel:
Držím nám palce, a píšu další dopis na zainteresovaná místa....., přece to nevzdáme :good:
Crazymen
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Crazymen » pon dub 13, 2015 7:01 pm

v tuto chvíli mám pocit, že jsou některá Povodí dost vytočená, že je ministerstvo (i s Vltavou) obešlo a oni to musí řešit, nicméně "koho chleba jíš..", takže si zase nemůžou moc vyskakovat. Myslím, že to zůstane na tlaku na MD a doufám, že se kanoisti brzo přidají a pochopí wo co go (nebo aspoň splují s davem) ...howg :?
P.S: je to státní podnik, než něco vyplodí...
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pon dub 13, 2015 7:16 pm

Takový pocit také mám, a vsadil bych se že MD neustoupilo a chce vymezit parkoviště.
Přesně takhle mi to říkal i jeden pán z Státní PS, "taky se nám to nelíbí, ale..... co máme dělat, jen plníme rozkazy...."
petrhu
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod petrhu » pon dub 13, 2015 7:37 pm

Co ta reportáž s ČT? Bude nějaká opravná
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon dub 13, 2015 11:07 pm

mirzik píše:Takový pocit také mám, a vsadil bych se že MD neustoupilo a chce vymezit parkoviště.
Přesně takhle mi to říkal i jeden pán z Státní PS, "taky se nám to nelíbí, ale..... co máme dělat, jen plníme rozkazy...."

Páni ze SPS jsou pouze alibisti, bojíce se o židli pod prde-lí. Kdyby ne, takový sračky by nemohli projít. Oni mají být ta odborná instituce, která řekne, co ještě lze a co už ne.

A mrizíku, já má pocit, že jsem měl v `69 měl zůstat venku. V týhle, sice krásný, ale plný blbů prd-eli Evropy to už asi lepší být nemůže nikdy. Plynule furt 100 let za vopicema, a je buřt, vládne-li bolševik nebo kapitalista v českým provedení.

Kolik zákazů už jsem na vodě zažil a jsem zvědavej, kolik ještě zažiju.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » pon dub 13, 2015 11:36 pm

mirzik píše:Takový pocit také mám, a vsadil bych se že MD neustoupilo a chce vymezit parkoviště.

No uvidíme . když to shrnu tak přestože se udělalo hodně , některé instrumenty nebyly použity .

Uděláno :
Jako reakce na hloupou vyhlášku, která vadí hodně lidem je petice. Jak vidno podepíše jí spousta lidí, takže jako skupina máme určitý malý mandát.
Problém s diskriminací registr/neregistr řeší ombusman , čekáme , uvidíme .
Spousta dotazů na hloupou vyhlášku - úřad odpovídá a snad částečně pochopil , že si dost přidělal práci.
Reportáž v televizi, sice spackaná , ale trochu bububu, kam až jsme schopni jít to asi udělalo .
Dle zákona o přístupu k informacím, žádost o zveřejnění dokumentů proč ten zákaz. Úřad nemůže jednoduše nevyhovět, tak čekáme .

Zatím nepoužito :
Sprosté lhaní úřadu - kam s tím ? Netuší někdo - nepatří to na ministerstvo vnitra jako správní orgán ?
Podezření na cílenou nahrávku budovatelům marín - co takhle trestní oznámení ? Máme to čím podepřít kromě lhaní ?
Ještě jsme neoslovili žádné časopisy a málo poslanců .
Protože se jedná o podivnost a není snaha či schopnost to vyřešit - co takhle manifestace ? Ale pořádná .
My chceme od úřadu službu , úřad chce buzerovat-co takhle hledat cestičky k eliminaci , jako první- hromadně evidovat lodě v jiných státech .

Tak uvidíme jak to dopadne a když nedopadne, je jak pokračovat.
Surcouf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2

Příspěvekod Surcouf » úte dub 14, 2015 2:06 am

Což takhle demonstrativní blokaci smíchovského zdymadla desítkami registrovaných i neregistrovaných lodí.

Dále bude asi nutné ustavit jednotnou zastřešující asociaci organizací sdružujících všechny typy rekreační plavby jako partnera pro jednání s úřady a pokud možno včetně APL, aby bylo jen jeden z mnoha a mělo jen jeden hlas z mnoha. Takto to funguje v civilizovaných evropských zemích.

Dále by bylo dobré se nějak dostat k informacím, kolik členů APL již má zažádáno o registraci kotvišť a pak opravdu podat podnět na protikorupční útvar.

Bombardovat také Sobotku, Babiše a další. Možná by bylo efektivní poštvat proti MD třeba i Kalouska a ODS, neb "velmi miluje" ANO. Vymítat čerta ďáblem sice není moc fér, ale tady účel světí prostředky.
gardaplavec
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod gardaplavec » úte dub 14, 2015 8:40 am

Měl bych takový dotaz, jestli by jste mi někdo dokázal odpovědět. V té vyhlášce je napsáno "plavidlo podléhající evidenci", pokud mám plavidlo, které je sice evidované ale nepodléhá evidenci, to je kajutový člun 550kg+posádka vejde se do 1000kg a motor 4Kw. Platí tento zákaz i na toto plavidlo? Miloš
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » úte dub 14, 2015 8:53 am

Na ombudsmana bych nespoléhal. Bohužel současná ombudsmanka si přes úřad řeší hlavně svojí kariéru. Bohužel si jí řeší přes cikány. Takže dokud se omezení nebude týkat cikánů, tak se na nás pravděpodobně vykašle. I kdyby se nevykašlala, tak ombudsman nemá exekutivu. Maximálně prohlásí, že to není v pořádku. Pro ostatní to má váhu 00 nic.

Co se týká podezření z korupce.....
Taky jsem už uvažoval o trestním oznámení. Když přijdeš s tím, že máš podezření na spáchání trestného činu korupce a jako důkazy uvedeš to, co už tu zaznělo, tak by to mělo stačit. V tuto chvíli je jasné, že nikoho neusvědčí, ale jde o to, aby se o to začali zajímat.

Už si nepamatuju všechny důvody, ale napadá mě:
nikdo ze zúčastněných to nepožadoval
dostalo se to tam až ve chvíli, kdy se k tomu mohl vyjádřit jen omezený okruh oponentů
příprava vyhlášky neproběhla standardním způsobem
vyhláška extrémním způsobem zvýhodňuje podnikatele a podnikání kolem vody (určitou skupinu podnikatelů), tomuto odpovídá také sdělení APL vlastním členům
už před platností vyhlášky jsou podány žádosti o pronájem pozemků k podnikání = někdo věděl, že tam ten bod bude už mnohem dřív, než se to začalo připravovat (příprava podnikatelských projektů takových rozsahů zabere hodně času)
ředitelka odboru lže a není schopná vysvětlit na základě jakého požadavku je to takto formulováno
atd. atd.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » úte dub 14, 2015 8:54 am

gardaplavec píše:Měl bych takový dotaz, jestli by jste mi někdo dokázal odpovědět. V té vyhlášce je napsáno "plavidlo podléhající evidenci", pokud mám plavidlo, které je sice evidované ale nepodléhá evidenci, to je kajutový člun 550kg+posádka vejde se do 1000kg a motor 4Kw. Platí tento zákaz i na toto plavidlo? Miloš

Jestli máš člun přihlášený, tzn. má evidenční číslo.... tak podle mého výkladu zákaz platí. Ale třeba se pletu :hmm:
Proboha proč jsi to přihlašoval??? :shock:
MilanR
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MilanR » úte dub 14, 2015 9:20 am

mirzik píše:
gardaplavec píše:Měl bych takový dotaz, jestli by jste mi někdo dokázal odpovědět. V té vyhlášce je napsáno "plavidlo podléhající evidenci", pokud mám plavidlo, které je sice evidované ale nepodléhá evidenci, to je kajutový člun 550kg+posádka vejde se do 1000kg a motor 4Kw. Platí tento zákaz i na toto plavidlo? Miloš

Jestli máš člun přihlášený, tzn. má evidenční číslo.... tak podle mého výkladu zákaz platí. Ale třeba se pletu :hmm:
Proboha proč jsi to přihlašoval??? :shock:

Jsem v podobné situaci, Vlaštovka má plachty 11,86 m2, motor 4kW, celkovou hmotnost do 1000. Koupil jsem jí už evidovanou.
Příští týden se půjdu zeptat na možnost odhlášení.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte dub 14, 2015 9:31 am

Odpoved zni:
Musel bys tam v tu chvili nemit cisla. Technicke provedeni necht si každý vyresi dle moznosti. ;-)
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod tkruska » úte dub 14, 2015 9:43 am

Nemate nahodou nekdo primy kontakt na Petra Ctvrtnicka? On mel a mozna jeste ma "parnik" na Vltave.

pres divadlo na zabradli, Jsem ho zkusil oslovit s prozbou o nejakou "ftipnou" reakci ;)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte dub 14, 2015 10:23 am

Máš SZ :roll:
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod tkruska » úte dub 14, 2015 10:24 am

MD vcera vydalo prohlaseni ohledne transformace odobru plavby na oddeleni:

http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpravy/MD_ma_novou_organizacni_strukturu.htm a link na novou org. strukturu

Bohuzel o duvodech odvolani Mgr. Kolenickove nic.
Lakomec

nová vyhláška

Příspěvekod Lakomec » úte dub 14, 2015 11:04 am

Ahoj všichni zde diskutující a píšící. nechtěl jsem reagovat, ale protože se tady na fóru skoro nic jiného neprobírá, dovolte mi zareagovat. Je potřeba říct, že loď nemám a na Slapech jsem byl naposled asi před 20-ti lety, když jsem dostal ten hloupý nápad jít si zasurfovat.
To, co se dostalo do vyhlášky je z pohledu jachtaře hrozné, z pohledu majitelů pozemků okolo vody dobré. Nebudu to vůbec hodnotit, protože mi to je jedno. Zatím.
Podle mě na to ale jdete ze špatné strany. Koukal jsem na reportáž ČT, jako nezúčastněný divák jsem ji pochopil a nepřišla mi jako výplod nekvalifikovaných jedinců, kteří nevědí která bije. Reprtáž vznikla narychlo na základě nějakého tlaku jachtařů, reportéři se zeptali na MD ČR, pánové v ní i vystoupili a řekli, že to oni ne, že to stížnosti majitelů pozemků je k tomu vedli. Byl tam zástupce APL, který řekl co chtěl a byl tam majitel lodě, který byl nešťastný. Já bych byl za takovou reportáž rád, protože tam klidně v zájmu objektivity mohl povídat taky majitel nějakého pozemku a blít nesmysly o vožralých a problémových majitelech lodí.
Z celé vyhlášky mám dojem, že někdo lže. A to je asi MD ČR. Petice je dobrá věc, ale moc nezmění, aspoň ne tak rychle, jak byste si přáli. Je zde ale i další aspekt celé záležitosti. Pokud bych byl zainteresovaný i já, tak by mě ani tak neštvalo, že vydali nějakou vyhlášku, ale to, že jsem o tom nevěděl a nebyl informován. Je zarážející, že za pár dní dáte dohromady tisíce podpisů, máte mezi sebou práva znalé osoby a nejste schopni se zorganizovat tak, aby s vámi bylo nutné vše konzultovat a abyste byli vtaženi do připomínkového procesu. Nevím kolik z vás má pocit, že APL je na vaší straně a že vás zastupuje.
Já bych založil a zaregistroval sdružení majitelů lodí, zvolil bych si "prezidenta" (to aby mu při jednání třeba na MD ČR říkali pane prezidente) a našel právníky. Na základě zákona či vyhlášky o přístupu k informacím bych si sehnal všechny podklady k dotacím nejen z EU do zmíněných vodních cest, o diskriminačním charakteru vyhlášky se zde psalo. vyhodnotil bych informace získané a pokud bych nabyl dojmu, že MD ČR pochybylo anebo nejednalo v souladu se zákonem, dal bych podnět k příslušnému soudu na zrušení dané vyhlášky anebo rovnou MD ČR zažaloval.
Podle mě to je jediná cesta, která vás dovede k tomu, že se o vás všichni dozví a budou vás brát vážně.
Tak tolik jsem vám chtěl napsat.
gardaplavec
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod gardaplavec » úte dub 14, 2015 11:59 am

Proč jsem to přihlašoval? :) Je tam současně silnější závěsný motor. Potíž je v tom, že s tou 4Kw neprojedu z Kralup do Prahy. Chci jet z Chvaletic do Týna n/Vl. To znamená projet Prahu, sundat čísla a vyměnit motor. Jinak to nepůjde.
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » úte dub 14, 2015 12:35 pm

Zdenda12345 píše:vyhláška extrémním způsobem zvýhodňuje podnikatele a podnikání kolem vody (určitou skupinu podnikatelů), tomuto odpovídá také sdělení APL vlastním členům
už před platností vyhlášky jsou podány žádosti o pronájem pozemků k podnikání = někdo věděl, že tam ten bod bude už mnohem dřív, než se to začalo připravovat (příprava podnikatelských projektů takových rozsahů zabere hodně času)
ředitelka odboru lže a není schopná vysvětlit na základě jakého požadavku je to takto formulováno
atd. atd.

Ja se teda v pravu moc nevyznam, ale vubec nechapu, jak to ze nikdo neni schopen vysvetlit, na zaklade ci iniciativi se tam ta formulace dostala (Zvlast kdy ji pry nikdo nepozadoval). Napr. z prace mam zazite takove postupy, ze kdyz vznika nejaky dokument, ktery prochazi pripominkovanim, tak je tam vzdy uveden seznam jednotlivych verzi a u kazde datum kdy vznikla, kdo ji vyhotovil a strucne popsano jake zmeny/pripominky byly zapracovany.

Tohle se u vzniku vyhlasky nedeje nebo co? Neni mozne zpetne projit jednotlive verze a zjistit v jakem okamziku a na zaklade ceho se tam ta zminovana formulace dostala?

Nemam lod ani na Slapech ani na Orliku, takze by me to nemuselo v podstate zajimat, ale stve me to z principu. Osobne si myslim, ze podani trestniho oznameni na policii na neznameho pachatele by mohlo byt prospesne. Duvody uz ty byly napsany mnohokrat, nikdo to nepozadoval, podezreni z kopupce, ... .

Mel jsem dosud jednu zkusenost se soudem a jednu s trestnim podanim. Moje zkusenost je, ze soudy nefungujou, ale trestni oznameni na policii zafungovalo dobre, policie aktivne vysetrovala a hledala dukazy a vyslychala lidi. Myslim, ze by vysetrovani policie mohlo do situace vnest jasno, protoze na mail, co nejakej lodickar napise na nejakou instituci mu muzou odpovedet v podstate co chtej. Ale kdyz se na totez zepta policie je to uz neco jineho, za krivou vypoved muze hrozit postih. A kdyz se to poda treba jako podezreni z korupce ....

A takoveho trestniho oznameni se muzou chytit i media.

Dodo
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte dub 14, 2015 12:38 pm

Lakomec: Mas jiste v mnoha vecech pravdu, akorát bych podotkl, ze tahle upravicka vznikla az v době, když uz bylo prakticky pozde se k tomu vyjadrovat. Tim jde veskera legalni snaha vniveč.

Zpět na