Ten ZÁKON 187 ze dne 31. července 2014 (ucinny od 1.1.2015)
http://plavebniurad.cz/cz/zako-c-187201 ... 141995-sb/
super objev!
Vzhledem k němu se mi jako jediný rozumný řešení jeví úplné odstranění námi kritizovaného paragrafu z kritizovaný vyhlášky.
[hr]
Ale nedávno jsem si zkoušel napsat, jak by mohla vypadat co nejmenší změna kritizovanýho paragrafu, která by nám třeba mohla vyhovovat,
tak to sem dám, když už to mám
"nové" znění
(5) Na povrchových vodách, na kterých jsou vymezena a vyznačena místa pro dlouhodobé stání plavidel, nesmí plavidlo
podléhající evidenci stát mimo tato vyznačená místa dvě a více za sebou následujících nocí, jedná-li se o
a) nesledovanou vodní cestu,
b) vodní cestu účelovou, nebo
c) vodní tok Vltavy od říčního km 239,6 (České Budějovice) po říční km 91,5 (Třebenice).
Přičemž noc je doba od západu do východu slunce.
Vlastnosti:
- určuje, že kotvení bude krátkodobý
- dá se jednoduše kontrolovat; stačí dvě po sobě následující noci projet kolem stejnýho místa
(nemusí se sledovat zda stání probíhalo nějakou dobu v kuse nebo né)
- jachtařovi se bude taky dobře dodržovat (nemusí počítat nějaký hodiny atd.)
- nevýhoda - neunožňuje zakotvit na noc, druhej den ráno vyplout a večer zakotvit na noc zase na stejnym místě
původní znění
(5) Na povrchových vodách, na kterých jsou vymezena a vyznačena místa pro dlouhodobé stání plavidel, může plavidlo
podléhající evidenci stát přímo či nepřímo vyvázáno ke břehu nebo zakotveno mimo tato vyznačená místa pouze v době
od východu do západu slunce, jedná-li se o
a) nesledovanou vodní cestu,
b) vodní cestu účelovou, nebo
c) vodní tok Vltavy od říčního km 239,6 (České Budějovice) po říční km 91,5 (Třebenice).