Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- David_
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
Tiskovka právě skončila. Přišli tam novináři z:
* ČT - prý z toho bude nějaký sestřih na ČT24
* TV Nova - chtějí z toho udělat reportáž v hlavním zpravodajství
* ČTK
* Yacht Magazín
* A nějací vyslanci z APL
To je rozhodně mnohem lepší, než jsme čekali. Nebylo vůbec jisté, zda někdo dorazí. Felix je
* ČT - prý z toho bude nějaký sestřih na ČT24
* TV Nova - chtějí z toho udělat reportáž v hlavním zpravodajství
* ČTK
* Yacht Magazín
* A nějací vyslanci z APL
To je rozhodně mnohem lepší, než jsme čekali. Nebylo vůbec jisté, zda někdo dorazí. Felix je

Felixi, výtečně!
Jako obvykle mne ty správné nápady napadají až s křížkem po funuse. V rámci rodinného lání ministerstvu a podobně nás napadla hezká analogie, jak problém přiblížit televiznímu divákovi:
Šlo by to přirovnat k zákazu koupání ve volné přírodě, kromě vyznačených míst. Těchto míst by bylo málo a ještě by byly vyznačené na místech nevhodných pro neplavce.
Jako obvykle mne ty správné nápady napadají až s křížkem po funuse. V rámci rodinného lání ministerstvu a podobně nás napadla hezká analogie, jak problém přiblížit televiznímu divákovi:
Šlo by to přirovnat k zákazu koupání ve volné přírodě, kromě vyznačených míst. Těchto míst by bylo málo a ještě by byly vyznačené na místech nevhodných pro neplavce.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Ministerstvo dopravy potvrdilo do médií, že otevře jednání o novelizaci vyhlášky a změně zákazu. Krom toho jsme se v úterý dohodli, že doprady regulace bude konzultovat s ČSJ, ČSVM a ČANY. Jako první krok bychom do konce červa měli dostat ke konzultaci dva připravované předpisy: vyhlášku o technické způsobilosti malých plavidel a nařízení vlády o rekreačních plavidlech.
Ukázalo se, že účinné byly především dva postupy: masivní zveřejňování, od médií až po internetové diskuse. Pokud jsem správně pochopil, tak Jachting.info buď čtou všichni přímo, nebo dostávají svodky. Druhá velmi účinná cesta byla politizace - de facto využití právě toho, k čemu by zastupitelská demokracie měla být, totiž k působení našich zvolených zástupců na státní správu, aby respektovala názory voličů.
Osobně velmi děkuji všem, kteří se do diskuse a medializace zapojili, speciálně pak těm, kteří věnovali čas a energii tomu, aby na problém upozornili své poslance a senátory. Jsem přesvědčen, že bez vás a vašeho úsilí by se takovéhoto cíle nepodařilo dosáhnout
Nicméně neusínáme, čekají nás ty dva technické předpisy a v nich lahůdky jako povinná stojná výška v kajutě nebo záchranné čluny a vory na všech plavidlech, delších než 6 metrů
K tomu ale s dovolením zřídíme nějaké vlákno, které nemá přes 70 stránek 
Ukázalo se, že účinné byly především dva postupy: masivní zveřejňování, od médií až po internetové diskuse. Pokud jsem správně pochopil, tak Jachting.info buď čtou všichni přímo, nebo dostávají svodky. Druhá velmi účinná cesta byla politizace - de facto využití právě toho, k čemu by zastupitelská demokracie měla být, totiž k působení našich zvolených zástupců na státní správu, aby respektovala názory voličů.
Osobně velmi děkuji všem, kteří se do diskuse a medializace zapojili, speciálně pak těm, kteří věnovali čas a energii tomu, aby na problém upozornili své poslance a senátory. Jsem přesvědčen, že bez vás a vašeho úsilí by se takovéhoto cíle nepodařilo dosáhnout

Nicméně neusínáme, čekají nás ty dva technické předpisy a v nich lahůdky jako povinná stojná výška v kajutě nebo záchranné čluny a vory na všech plavidlech, delších než 6 metrů

Felix píše:Ministerstvo dopravy potvrdilo do médií, že otevře jednání o novelizaci vyhlášky a změně zákazu. Krom toho jsme se v úterý dohodli, že doprady regulace bude konzultovat s ČSJ, ČSVM a ČANY. Jako první krok bychom do konce červa měli dostat ke konzultaci dva připravované předpisy: vyhlášku o technické způsobilosti malých plavidel a nařízení vlády o rekreačních plavidlech.
Osobně velmi děkuji všem, kteří se do diskuse a medializace zapojili, speciálně pak těm, kteří věnovali čas a energii tomu, aby na problém upozornili své poslance a senátory. Jsem přesvědčen, že bez vás a vašeho úsilí by se takovéhoto cíle nepodařilo dosáhnout![]()
Nicméně neusínáme, čekají nás ty dva technické předpisy a v nich lahůdky jako povinná stojná výška v kajutě nebo záchranné čluny a vory na všech plavidlech, delších než 6 metrůK tomu ale s dovolením zřídíme nějaké vlákno, které nemá přes 70 stránek
Vsem zucastnenym nepochybne patri obdiv za tento vyznamny vysledek.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
David_ píše:CSJ je jedním ze tří signatářů "memoranda o spolupráci" - tím se tedy do určité míry zapojilo i do "bojové skupiny". Pokud je mi známo tím to ale končí.
Ono se to těžko rozlišuje - Martin Blagoev i já jsme členy legislativní komise ČSJ, takže tkáme na několika stavech najednou jak Lydia Korabelniková

- Viper01
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Zdar,
no vida - věci se pohnuly. Předpokládám, že při konzultacích s Felixem a dalšími, kteří vědí o co jde, z toho vzejde přijatelná vyhláška. Víceméně by stačilo, kdyby k omezení kotvení připsali "v zimním období". Ale je mi jasné, že politicky to bude jednání na dlouhé lokte.
Nicméně děkuji všem zúčastněným
Sám jsem si také trošku zadopisoval...nebo spíše několikrát ryl do MD. Snad to teď dlouho nebude třeba opakovat.
Nicméně připomínám - neusněte na vavřínech. Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku. To přijde až se změnou zákona. Do té doby bychom to měli sledovat a být připraveni k podpoře.
no vida - věci se pohnuly. Předpokládám, že při konzultacích s Felixem a dalšími, kteří vědí o co jde, z toho vzejde přijatelná vyhláška. Víceméně by stačilo, kdyby k omezení kotvení připsali "v zimním období". Ale je mi jasné, že politicky to bude jednání na dlouhé lokte.
Nicméně děkuji všem zúčastněným

Nicméně připomínám - neusněte na vavřínech. Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku. To přijde až se změnou zákona. Do té doby bychom to měli sledovat a být připraveni k podpoře.