Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » čtv čer 11, 2015 12:57 pm

Rychlý update z tiskovky: Jsou tam lidi z ČT i Novy!
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod David_ » čtv čer 11, 2015 1:11 pm

Tiskovka právě skončila. Přišli tam novináři z:

* ČT - prý z toho bude nějaký sestřih na ČT24
* TV Nova - chtějí z toho udělat reportáž v hlavním zpravodajství
* ČTK
* Yacht Magazín
* A nějací vyslanci z APL

To je rozhodně mnohem lepší, než jsme čekali. Nebylo vůbec jisté, zda někdo dorazí. Felix je :evil:
Ave
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ave » čtv čer 11, 2015 1:17 pm

Kluci, sleduju to od rána a chci vám všem, co se na tom podílíte moc poděkovat.
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavlii » čtv čer 11, 2015 1:24 pm

Monstrózní!!!! Ještě je teda potřeba, aby z toho vylezlo to, co chceme - ale rozhodně se nebude moct říci, že někteří pro zdárnost záměru udělali maximum a/nebo i nad rámec!!

Ještě jednou moc díky!

P.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv čer 11, 2015 1:36 pm

Všem zasloužilým buldozerům je potřeba udělit pochvalu před nastoupenou jednotkou :good:

A Liborovi navrhuji, aby udělil ještě vyšší stupeň odměny - fotografii před rozvinutou zástavou JI. :thankyou:
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » čtv čer 11, 2015 2:11 pm

U Poseidona, já snad budu muset toho Chárona dodělat!! :jupi:
shooter
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 8

Příspěvekod shooter » čtv čer 11, 2015 2:41 pm

Pánové klobouk dolú.Máte múj hlubokosklonný obdiv.Sám jsem teda petici v el podobě šířil jak to šlo, a tak jsem rád že to snad bylo k něčemu.
Za mne obrovské díky.
Šutrák
MacHine
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MacHine » čtv čer 11, 2015 4:14 pm

Díky díky, CT24 už vydala komentář "http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/314365-zakaz-nocniho-kotveni-zrejme-zmizi-ale-az-pristi-rok/"
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » čtv čer 11, 2015 9:15 pm

:clap: :thankyou:
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv čer 11, 2015 9:46 pm

Chudák Pistolka :roll: :crazy: :good: :good: :good: :lol:
Termit
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Termit » čtv čer 11, 2015 9:59 pm

Felixi, výtečně!

Jako obvykle mne ty správné nápady napadají až s křížkem po funuse. V rámci rodinného lání ministerstvu a podobně nás napadla hezká analogie, jak problém přiblížit televiznímu divákovi:
Šlo by to přirovnat k zákazu koupání ve volné přírodě, kromě vyznačených míst. Těchto míst by bylo málo a ještě by byly vyznačené na místech nevhodných pro neplavce.
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » pát čer 12, 2015 1:07 pm

:thmbup:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » sob čer 13, 2015 1:50 pm

Ministerstvo dopravy potvrdilo do médií, že otevře jednání o novelizaci vyhlášky a změně zákazu. Krom toho jsme se v úterý dohodli, že doprady regulace bude konzultovat s ČSJ, ČSVM a ČANY. Jako první krok bychom do konce červa měli dostat ke konzultaci dva připravované předpisy: vyhlášku o technické způsobilosti malých plavidel a nařízení vlády o rekreačních plavidlech.

Ukázalo se, že účinné byly především dva postupy: masivní zveřejňování, od médií až po internetové diskuse. Pokud jsem správně pochopil, tak Jachting.info buď čtou všichni přímo, nebo dostávají svodky. Druhá velmi účinná cesta byla politizace - de facto využití právě toho, k čemu by zastupitelská demokracie měla být, totiž k působení našich zvolených zástupců na státní správu, aby respektovala názory voličů.

Osobně velmi děkuji všem, kteří se do diskuse a medializace zapojili, speciálně pak těm, kteří věnovali čas a energii tomu, aby na problém upozornili své poslance a senátory. Jsem přesvědčen, že bez vás a vašeho úsilí by se takovéhoto cíle nepodařilo dosáhnout :good:

Nicméně neusínáme, čekají nás ty dva technické předpisy a v nich lahůdky jako povinná stojná výška v kajutě nebo záchranné čluny a vory na všech plavidlech, delších než 6 metrů :mad: K tomu ale s dovolením zřídíme nějaké vlákno, které nemá přes 70 stránek ;)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » sob čer 13, 2015 7:06 pm

Super zprávy!
Mate muj obdiv.

Mel bych dva dotazy:

1) V "bojove skupine" je i CSJ?
2) Da se nekde videt zaznam ty tiskovky?

Dekuji, V.
windward
moderátor
Reputace: 62

Příspěvekod windward » ned čer 14, 2015 9:05 am

Felix píše:Ministerstvo dopravy potvrdilo do médií, že otevře jednání o novelizaci vyhlášky a změně zákazu. Krom toho jsme se v úterý dohodli, že doprady regulace bude konzultovat s ČSJ, ČSVM a ČANY. Jako první krok bychom do konce červa měli dostat ke konzultaci dva připravované předpisy: vyhlášku o technické způsobilosti malých plavidel a nařízení vlády o rekreačních plavidlech.

Ukázalo se, že účinné byly především dva postupy: masivní zveřejňování, od médií až po internetové diskuse. Pokud jsem správně pochopil, tak Jachting.info buď čtou všichni přímo, nebo dostávají svodky. Druhá velmi účinná cesta byla politizace - de facto využití právě toho, k čemu by zastupitelská demokracie měla být, totiž k působení našich zvolených zástupců na státní správu, aby respektovala názory voličů.

Osobně velmi děkuji všem, kteří se do diskuse a medializace zapojili, speciálně pak těm, kteří věnovali čas a energii tomu, aby na problém upozornili své poslance a senátory. Jsem přesvědčen, že bez vás a vašeho úsilí by se takovéhoto cíle nepodařilo dosáhnout :good:

Nicméně neusínáme, čekají nás ty dva technické předpisy a v nich lahůdky jako povinná stojná výška v kajutě nebo záchranné čluny a vory na všech plavidlech, delších než 6 metrů :mad: K tomu ale s dovolením zřídíme nějaké vlákno, které nemá přes 70 stránek ;)

Vsem zucastnenym nepochybne patri obdiv za tento vyznamny vysledek.
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » ned čer 14, 2015 2:40 pm

Neuvěřitelný :o Felixi a všichni ostatní, co jste se na tomhle vítězství podíleli, velké díky. Přiznám se, že když sem podepisoval petici, tak sem moc nevěřil
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » ned čer 14, 2015 7:16 pm

Pánové klobouk dolu před vašim tahem na branku. Bylo to výborný. Vysledek jsem si přečetl až teď, neb jsem ve spitale. Tleskám a gratuliji nám všem.
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod David_ » pon čer 15, 2015 8:41 am

Viky_CZ píše:V "bojove skupine" je i CSJ?

CSJ je jedním ze tří signatářů "memoranda o spolupráci" - tím se tedy do určité míry zapojilo i do "bojové skupiny". Pokud je mi známo tím to ale končí.
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » pon čer 15, 2015 9:07 am

To Felix - spěcializuji se sice na stavební právo, ale mohu pomoc i při přípravě novelizací, tak pokud bude třeba, dej SZ.
Jinak, Lipno tento víkend - na vodě cca 3 motorové lodě (rybáři), a kdo znáte zátoku Za kamnama, ze soboty na neděli celkem 17, ano nepřehlédli jste se, 17 lodí.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon čer 15, 2015 7:03 pm

David_ píše:CSJ je jedním ze tří signatářů "memoranda o spolupráci" - tím se tedy do určité míry zapojilo i do "bojové skupiny". Pokud je mi známo tím to ale končí.

Ono se to těžko rozlišuje - Martin Blagoev i já jsme členy legislativní komise ČSJ, takže tkáme na několika stavech najednou jak Lydia Korabelniková :D
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon čer 15, 2015 9:57 pm

jednou jste se tu někdo ptal, kam posunuli z MD Mgr. Kolejníčkovou.

Budete se divit, byla právě jmenována na SPS na odbor kontroly a metodiky do funkce legislativního právníka a zároveň byla jmenována vedoucí oddělení metodiky.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » pon čer 15, 2015 10:03 pm

No to je sila...... :puke: :puke: :puke:
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod David_ » úte čer 16, 2015 5:59 pm

Ahoj,

tak zase rychlý report od Felixe, který se před chvílí sešel s pan ministrem a místopředsedou sněmovny:

"Ministr před místopředsedou sněmovny potvrdil slib otevřít vyhlášku a jednat s MZe a MŽP o změně zákazu kotvení"

:good:

David
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » úte čer 16, 2015 6:30 pm

:good: jen aby to pan ministr stihl nez ho nekdo ve funkci vystřídá.... Po MŠ ma byt dalsí, tak aby to nebyl MD :shock:
Viper01
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Viper01 » úte čer 16, 2015 8:56 pm

Zdar,
no vida - věci se pohnuly. Předpokládám, že při konzultacích s Felixem a dalšími, kteří vědí o co jde, z toho vzejde přijatelná vyhláška. Víceméně by stačilo, kdyby k omezení kotvení připsali "v zimním období". Ale je mi jasné, že politicky to bude jednání na dlouhé lokte.
Nicméně děkuji všem zúčastněným :good: Sám jsem si také trošku zadopisoval...nebo spíše několikrát ryl do MD. Snad to teď dlouho nebude třeba opakovat.

Nicméně připomínám - neusněte na vavřínech. Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku. To přijde až se změnou zákona. Do té doby bychom to měli sledovat a být připraveni k podpoře.

Zpět na