Registrace v Belgii
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Re: Registrace v Belgii
Čaute poprosím Vás o pár rád pred dvoma týždňami som pre veľmi dobrého kamaráta vyplnil žiadosť zaplatil a mailom sme to poslali.Máme pdf payment a request lenže do dnešného dňa sme bez odpovede a už ma chytá celkom slušná panika lebo som ho presvedčil aby do toho išiel. Viem že sú dovolenky ale stalo sa to aj niekomu z Vás? Mali by nás kontaktovať lebo sme zabudli doložiť ofotený občiansky. Po ss už som krátko písal s kosakom. Ide o 5m motoráčik z roku 1980 takže by nemal potrebovať CE certifikaty prípadne ak máte niekto radu čo ďalej alebo ako by ste to riešili tak sem s ňou Ďakujem
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ja cekal cca 1,5 mesice na kompletni vyrizeni ted v lete. Takze se urco neboj. I kdyz ja se taky bal
Ted dostanes email s dotazem na dalsi dokumenty a pak sleduj status na jejich webu.
Martin

Martin
už sa bojím trocha menej ďakujem
tak a je to v piatok dosli papiere a pred tyzdnom pytali majlom obciansky
- catamaran
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mate nekdo zkusenost s odhlasenim z Belgie? Vsude se resi jak ji zaregistrovat, ale uz ne jak odhlasit, popripade prepsat...
Diky
Diky
Vetsinou se to resi hned pri koupi, dohodnes se s puvodnim majitelem at to vyjme z registru. Ty se bez nej neobejdes. Nemuze to udelat nikdo jiny, snad jen soud, pripadne exekutor, pokud by to byl nedobrovolny prodej pres nej.
- catamaran
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Prave ze jo, prodavam lod kterou mam registrovanou v Belgii, kupujici je Spanelka, ktera ji chce zaregistrovat ve Spanelsku. Tak jen jestli nemate nahodou nekdo zkusenost s odhlasenim z Belgie.
Diky
Diky
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k diskuzi ve vedlejším vlákně bych to tady rád oživil.
Pokud někdo hledá přívětivější podmínky, tak zde:
http://www.pavillon-belge.com/index_EN.html
Registrace v Belgii je otevřena všem občanům jakéhokoli členského státu EU. Také neexistuje žádná povinnost zřídit si sídlo v Belgii.
To nabízí mnoho výhod , mezi které patří:
Rychlý a jednoduchý registrační proces pro: nové lodě, sériové lodě, dovezené lodě, amatérské lodě, příležitostné lodě (již registrované nebo čekající registrace) a staré lodě zapsané do obchodního rejstříku.
Bez ohledu na typ zařízení nebo lodi se můžete volně pohybovat, protože neexistují žádné omezení kategorií
Vaše bezpečnostní vybavení si můžete libovolně přizpůsobit
Provozovat motorový člun bez licence kdekoli v námořní oblasti
Flexibilní belgické předpisy o lodní dopravě umožňují každému evropskému občanovi plavit se kdekoli legálně , s nižšími náklady a s menšími požadavky.
Belgická vlajka navíc těží z vynikající pověsti ve všech mořích světa!
A podobně v Holandsku
http://www.pavillon-hollandais.com/
Registrace v Nizozemsku je otevřena všem občanům Evropské unie bez povinnosti bydliště v Holandsku.
Holandská vlajka: registrace lodí v Nizozemsku je otevřena všem občanům kteréhokoli členského státu EU. V Nizozemsku také neexistuje povinnost pobytu.
Postup registrace je jednoduchý a rychlý , bez ohledu na váš případ: nová loď, standardní, dovážená, amatérská nebo příležitostná, již registrovaná nebo ne, stará loď registrovaná. Holandská vlajka je ideální zejména pro amatérské stavby!
Na palubě platí právo vlajky. Platí holandská vlajka, platí holandské nařízení. To nabízí mnoho výhod, mezi které patří: * licence je dostatečná, bez ohledu na vzdálenost od úkrytu (vyžaduje se pouze pro lodě> 15 m nebo možné rychlosti> 20 km / h - 10,8 uzlů) * Neexistují žádné námořní limity, * Může se volně přizpůsobit zabezpečení
Pokud někdo hledá přívětivější podmínky, tak zde:
http://www.pavillon-belge.com/index_EN.html
Registrace v Belgii je otevřena všem občanům jakéhokoli členského státu EU. Také neexistuje žádná povinnost zřídit si sídlo v Belgii.
To nabízí mnoho výhod , mezi které patří:
Rychlý a jednoduchý registrační proces pro: nové lodě, sériové lodě, dovezené lodě, amatérské lodě, příležitostné lodě (již registrované nebo čekající registrace) a staré lodě zapsané do obchodního rejstříku.
Bez ohledu na typ zařízení nebo lodi se můžete volně pohybovat, protože neexistují žádné omezení kategorií
Vaše bezpečnostní vybavení si můžete libovolně přizpůsobit
Provozovat motorový člun bez licence kdekoli v námořní oblasti
Flexibilní belgické předpisy o lodní dopravě umožňují každému evropskému občanovi plavit se kdekoli legálně , s nižšími náklady a s menšími požadavky.
Belgická vlajka navíc těží z vynikající pověsti ve všech mořích světa!
A podobně v Holandsku
http://www.pavillon-hollandais.com/
Registrace v Nizozemsku je otevřena všem občanům Evropské unie bez povinnosti bydliště v Holandsku.
Holandská vlajka: registrace lodí v Nizozemsku je otevřena všem občanům kteréhokoli členského státu EU. V Nizozemsku také neexistuje povinnost pobytu.
Postup registrace je jednoduchý a rychlý , bez ohledu na váš případ: nová loď, standardní, dovážená, amatérská nebo příležitostná, již registrovaná nebo ne, stará loď registrovaná. Holandská vlajka je ideální zejména pro amatérské stavby!
Na palubě platí právo vlajky. Platí holandská vlajka, platí holandské nařízení. To nabízí mnoho výhod, mezi které patří: * licence je dostatečná, bez ohledu na vzdálenost od úkrytu (vyžaduje se pouze pro lodě> 15 m nebo možné rychlosti> 20 km / h - 10,8 uzlů) * Neexistují žádné námořní limity, * Může se volně přizpůsobit zabezpečení
- catamaran
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Libore,
diky za info.
Rad bych doplnil moji osobni zkusenost s odhlasenim lodky v Belgii.
Znama co mluvi Francouzsky tam volala.
Pro zruseni registrace jsem jim poslal doporucene kopii smlouvy v AJ, origo registraci a a pruvodni dopis ve Franine.
Za tyden jsem mel doma dokument o odhlaseni.
Jeste jsem jim prilozil obalku s adresou kupce, kam to maji poslat, ale poslali to mne domu.
Nic jsem neplatil.
Jinak znamy Belgican rikal, ze od 1.1.2019, pokud budu chtit registrovat lod v B., tak musim pry nejak prokazat vztah k Belgii. Ale nevim, zatim jsem to neoveroval a je to ve fazi “jedna pani povidala”.
P.S. Kamarad Lukas ted taky odhlasoval registracii v B. a ma uplne stejnou zkusenost jako ja.
Ahoy, Martin
diky za info.
Rad bych doplnil moji osobni zkusenost s odhlasenim lodky v Belgii.
Znama co mluvi Francouzsky tam volala.
Pro zruseni registrace jsem jim poslal doporucene kopii smlouvy v AJ, origo registraci a a pruvodni dopis ve Franine.
Za tyden jsem mel doma dokument o odhlaseni.
Jeste jsem jim prilozil obalku s adresou kupce, kam to maji poslat, ale poslali to mne domu.
Nic jsem neplatil.
Jinak znamy Belgican rikal, ze od 1.1.2019, pokud budu chtit registrovat lod v B., tak musim pry nejak prokazat vztah k Belgii. Ale nevim, zatim jsem to neoveroval a je to ve fazi “jedna pani povidala”.

P.S. Kamarad Lukas ted taky odhlasoval registracii v B. a ma uplne stejnou zkusenost jako ja.
Ahoy, Martin
- Stanislav
- aktívní jachtař
- Reputace: 50
Od 1.9.2019 platí v Belgii nový zákon, který neumožňuje registrovat loď občanům jiných státu nemajících trvalé bydliště v Belgii, nebo nejsou li v Belgii registrovaná právnická osoba. Další možností je že loď z 50% patří osobě splňující výše uvedené. Týká se to i stávajících vydaných osvědčení.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Takže to SPS vyšlo !
Mám informace, že úředníci ze SPS si udělali výlet do Holandska a Belgie, aby zarazili převody lodí do jiných států. Argumentují prý tím, že Češi tím chtějí legalizovat lodě z trestné činnosti. Spíše si ale myslím, že se bojí o svoji existenci...lodní doprava prakticky neexistuje a máme zhruba jednoho úředníka SPS na dva kilometry vodní cesty.... to je luxus !!! 
P.s. zdá se mi divná poslední věta, že se to týká i "stávajících vydaných osvědčení" ... zákon přece nemůže platit zpětně...

P.s. zdá se mi divná poslední věta, že se to týká i "stávajících vydaných osvědčení" ... zákon přece nemůže platit zpětně...

- lynx
- zkušený harcovník
- Reputace: 418
geronimo píše:Mám informace, že úředníci ze SPS…
A byli zo opravdu lidé z SPS? Podle přístupu to vypadá spíš na lidi z Námořního úřadu MDČR. Jistou zkušenost s nimi mám.

geronimo píše: … zdá se mi divná poslední věta, že se to týká i "stávajících vydaných osvědčení" ... zákon přece nemůže platit zpětně...![]()
Pokud se osvědčení po nějakém čase prodlužují/obnovují, nemusejí Ti ho prodloužit. Ale je fakt, že taková retroaktivita je (bývala) nepřípustná. Časy se mění.
Škoda, že si Britové na sebe (i na nás) ušili brekekezit. JaOCZ mi říkal, že v UK to lze řešit založením něčeho jako s.r.o. Prý to vyjde na 150 liber, což není nic závratného.
Takhle to lze udelat temer vsude. Problem je v tom, ze jsi jiz pravnickou osobou, nikoli fyzickou. Tzn. tvrdsi legislativu, notarska overeni apod. Dalsi nevyhodou je, za ona pravnicka osoba se automaticky stava danovym poplatnikem v zemi registrace. Musis tedy kazdy rok podat danove priznani, i kdyby bylo nulove. Pokud opomenes, muze se ti lehce stat, ze sankce povedou az k zabaveni lode.
Nejak se mi nechce verit tomu, ze by belgie nebo holandsko schvalovalo zakony na zadost ceskych uredniku.. Hlavni motivace jsou lode prevazejici migranty registrovane v NL/B. Uz se to tu resilo v Holandskem vlakne.
Akorat je smutne, ze zrovna ted pro me zacina byt aktualni otazka kde tedy zaregistrovat lod... Zatim vaham nad velkou holandskou registraci (holandana bych sice mel, ale nechtel bych aby byla psana na nej) a svedskou registraci pres SXK (tam zas clovek automaticky neziska pravo vlajky, ale to by nemusel byt az takovy problem).
Akorat je smutne, ze zrovna ted pro me zacina byt aktualni otazka kde tedy zaregistrovat lod... Zatim vaham nad velkou holandskou registraci (holandana bych sice mel, ale nechtel bych aby byla psana na nej) a svedskou registraci pres SXK (tam zas clovek automaticky neziska pravo vlajky, ale to by nemusel byt az takovy problem).
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
lynx píše:A byli zo opravdu lidé z SPS? Podle přístupu to vypadá spíš na lidi z Námořního úřadu MDČR. Jistou zkušenost s nimi mám.![]()
Jedná se o SPS, ale můžou jednat společně s MDČR...

- Fulda
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Stanislav píše:Od 1.9.2019 platí v Belgii nový zákon, který neumožňuje registrovat loď občanům jiných státu nemajících trvalé bydliště v Belgii, nebo nejsou li v Belgii registrovaná právnická osoba. Další možností je že loď z 50% patří osobě splňující výše uvedené. Týká se to i stávajících vydaných osvědčení.
Stanislave kde se ten zákon dá dohledat. Díky Petr
- Stanislav
- aktívní jachtař
- Reputace: 50
Přímo zákon jsem nečetl, ale podmínky registrace jsou tady https://mobilit.belgium.be/fr/navigatio ... gistrement
no to je super, chtěl jsem se ta registrovat