PETICE : Zachování a modernizace sportovního přístavu v Podolí
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- MartinB
- zkušený harcovník

- Reputace: 106
PETICE : Zachování a modernizace sportovního přístavu v Podolí
Kamarádi, jsem přesvědčen o tom, že následující petice si určitě zaslouží Vaši pozornost a podpis nejen Váš, ale i dalších.
Mimochodem se jedná i o Český Yacht Klub, jeden z nejstarších existujících jachtařských klubu v Evropě. Klub přes 120 let, budova klubu a Loděnice přes 100 let.
https://www.petice.com/zachovani_a_oder ... u_v_podoli
V zátoce ochranného přístavu pod Vyšehradem – v Podolí je již od nepaměti centrum vodních sportů a rekreačních sportovců z celé Prahy. V současné době zde sídlí sportovní kluby Český Yacht Klub, T.J. Tatran Praha a přírodovědecká fakulta UK. V posledních letech se projevuje snaha developerů toto krásné místu využít ke stavbě komerčního projektu – postavit zde hotel s přilehlým přístavem. To by však narušilo vzhled celé zátoky, která je v památkové zóně Vyšehradu a zejména by omezilo nebo zcela zlikvidovalo sportovní činnost všech těchto klubů, rekreační sport běžných občanů i výcvik dětí a mládeže v této lokalitě, která je na území celé Prahy jedinečná a nenahraditelná. Proto se všechny dotčené kluby spojily a vypracovaly společný projekt modernizace sportovního přístavu v Podolí.
..............
Mimochodem se jedná i o Český Yacht Klub, jeden z nejstarších existujících jachtařských klubu v Evropě. Klub přes 120 let, budova klubu a Loděnice přes 100 let.
https://www.petice.com/zachovani_a_oder ... u_v_podoli
V zátoce ochranného přístavu pod Vyšehradem – v Podolí je již od nepaměti centrum vodních sportů a rekreačních sportovců z celé Prahy. V současné době zde sídlí sportovní kluby Český Yacht Klub, T.J. Tatran Praha a přírodovědecká fakulta UK. V posledních letech se projevuje snaha developerů toto krásné místu využít ke stavbě komerčního projektu – postavit zde hotel s přilehlým přístavem. To by však narušilo vzhled celé zátoky, která je v památkové zóně Vyšehradu a zejména by omezilo nebo zcela zlikvidovalo sportovní činnost všech těchto klubů, rekreační sport běžných občanů i výcvik dětí a mládeže v této lokalitě, která je na území celé Prahy jedinečná a nenahraditelná. Proto se všechny dotčené kluby spojily a vypracovaly společný projekt modernizace sportovního přístavu v Podolí.
..............
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Re: PETICE : Zachování a modernizace sportovního přístavu v Podolí
Podepsal jsem, protože místo má silného genia loci a výstavba hotelu by ho zcela zničila.
A taky chci na pivo chodit do ČYKu a ne do tuctového hotelu.
A taky chci na pivo chodit do ČYKu a ne do tuctového hotelu.
- Stanislav
- aktívní jachtař

- Reputace: 50
JJ, taky jsem podepsal, sice tam má kustod v poslední době mizerný pivo, ale to místo, historie a možnost se tam setkávat je něco nenahraditelného.
-
Husky
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 35
Developeři všech zemí , vyližte si prdel!!!
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem podepsal, resp. chtěl jsem jako 5-tý v pořadí...
Ale nepřišel mi potvrzující mail. Zkusím to tedy asi s jinou adresou.
Ale nepřišel mi potvrzující mail. Zkusím to tedy asi s jinou adresou.
Podepsáno. Je to jasné. Při vzpomínce na strženou legendární dřevostavbu Štvanického stadionu mě děsí představa, že by měla zmizet jedna z posledních staveb tohoto druhu v Praze. V přístavu jsem prožil část dětství, část ji tam prožila moje dcera, když se učila na Optíku. Bylo by škoda, kdyby další místo, které patří Praze a Pražanům, zmizelo a bylo nahrazeno kosmopolitním NIC.
podepsano, krasny ještě nedotceny kout na vode a vzpomínky na mladi, i když vloni jsem tam opet priplul
- RACEK
- zkušený harcovník

- Reputace: 100
Zájmy jednotlivých developerů a skupin v podolském přístavu nejsou příliš čitelné. Rozhodně nejde o historickou budovu ČYku. Ani stavba hotelu asi nebude hlavním důvodem. Všem jde jen o ten přístav.
Studie jsou různé . . .
https://www.zalepsismichov.cz/index.php ... ky-pristav
https://www.robust.cz › pristav-podoli
Nejde jen o ČYK, ale i Tatran a podepsání petice je forma podpory těchto tradičních pražských klubů.
Studie jsou různé . . .
https://www.zalepsismichov.cz/index.php ... ky-pristav
https://www.robust.cz › pristav-podoli
Nejde jen o ČYK, ale i Tatran a podepsání petice je forma podpory těchto tradičních pražských klubů.
- Martin88
- aktívní jachtař

- Reputace: 18
CYK je ok a chapu snahu o zachovani, v Tatranu jsem take uz chvili pobyl a par piv vypil, problematiku invazaku znam. Co mi vadi v souvislosti s petici je zastupce fy. CERE, kdyz v petici se zminuje odmitani "milionarskych klubu", 79.000,- za rocni kotveni v CERE je pro sirokou verejnost?
- RACEK
- zkušený harcovník

CERE podpořilo okolní kluby. CERE podpořilo tuto petici. CERE podpořilo ČYK a Tatran i Universitu.
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník

- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Vážení nebuďme najivní. Peníze všude vládnou. A developeři vládnou velkými penězi.
Jednoho dne bude rozhodnuto budova ČYK vyhoří, nikdo nic neví a neudělal a není co řešit.
Vždyť je víc takových případů, kdy památkáři nedovolili.. a tak přišel oheň a ten vyřešil co developer chtěl.
CERE zmizí jak pára nad hrncem.
S manželkou jsme členy ČYK od 1962.
Jako studenti jsme tam chodili i v zimě, jediná společnost v zimě byli kustodi manželé Pecháčkovi se psem a Jarda Machek
ČYK je pro nás významná část našeho života. Zachovejme přístav v Podolí pro budoucí generace
Samozřejmě jsme petici podepsali.
Tady je jeden z děsných návrhů. Kde je budova ČYK?? Tatran??
Jednoho dne bude rozhodnuto budova ČYK vyhoří, nikdo nic neví a neudělal a není co řešit.
Vždyť je víc takových případů, kdy památkáři nedovolili.. a tak přišel oheň a ten vyřešil co developer chtěl.
CERE zmizí jak pára nad hrncem.
S manželkou jsme členy ČYK od 1962.
Jako studenti jsme tam chodili i v zimě, jediná společnost v zimě byli kustodi manželé Pecháčkovi se psem a Jarda Machek
ČYK je pro nás významná část našeho života. Zachovejme přístav v Podolí pro budoucí generace
Samozřejmě jsme petici podepsali.
Tady je jeden z děsných návrhů. Kde je budova ČYK?? Tatran??
- marky32
- návštěvník fóra

- Reputace: 1
Studie http://www.robust.cz/pristav-podoli/ je výsledkem spojení ČYK, CERE, TJ Tatran Praha a Přírodovědecká fakulta UK a jsem přesvědčen, že zohledňuje činnosti klubů a neměli bychom zapomínat na jejich výchovnou činnost mládeže.
Poslední prezentovaná studie na zalepsismichov.cz je přáním developera(ů). Jak si vyložit jejich komentář, že "stávající plochy přístavu slouží především jako skladové plochy, místy i neřizené skládky.", řekl bych, že jako jejich neznalost! Sami víte, že když děláte údržbu lodě, je to nejen spousta práce, ale i materiálu kolem, ale to je řešitelné už teď a samozřejmě i v rámci projektu zmíněných klubů.
Projekt zalepsismichov.cz mi přijde, že s ničím takovým nepočítá, lodě jen na vodě a to zřejmě celoročně, žádné místo pro ně na břehu nevidím a promenáda až na konec ochranné hráze, aby lidi měli pěkný výhled při procházce Prahou.
Za mě tedy podpora petice a výše uvedených klubů. Taky podepsáno!
Poslední prezentovaná studie na zalepsismichov.cz je přáním developera(ů). Jak si vyložit jejich komentář, že "stávající plochy přístavu slouží především jako skladové plochy, místy i neřizené skládky.", řekl bych, že jako jejich neznalost! Sami víte, že když děláte údržbu lodě, je to nejen spousta práce, ale i materiálu kolem, ale to je řešitelné už teď a samozřejmě i v rámci projektu zmíněných klubů.
Projekt zalepsismichov.cz mi přijde, že s ničím takovým nepočítá, lodě jen na vodě a to zřejmě celoročně, žádné místo pro ně na břehu nevidím a promenáda až na konec ochranné hráze, aby lidi měli pěkný výhled při procházce Prahou.
Za mě tedy podpora petice a výše uvedených klubů. Taky podepsáno!
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mi po 14 dnech konečně přišel potvrzující mail na podpis petice.
Divné že až teď
Divné že až teď

-
vojtaharok
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Já bych hrozně rád podepsal, ale nemůžu se na tu petiční stránku dostat. Hází mi to různé errory 

- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Mně odkaz normálně funguje – ten v prvním příspěvku.
https://www.petice.com/zachovani_a_odernizace_sportovniho_pistavu_v_podoli
https://www.petice.com/zachovani_a_odernizace_sportovniho_pistavu_v_podoli
-
vojtaharok
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Asi petice.com blokuje můj provider, můj router nebo blokuje petice.com mého providera nebo můj router.
Nakonec jsem se přihlásil přes mobilní data ... PODEPSÁNO.
Nakonec jsem se přihlásil přes mobilní data ... PODEPSÁNO.
- RACEK
- zkušený harcovník

Kdyby jste šli kolem ČYKu, tak ve vstupu do budovy jsou podpisové archy. Zrovna přemýšlím, jestli elektronická petice na petice.com, má nějakou váhu a nebo je to o zobrazování reklamy? Jestli český petiční zákon z roku 1990 vůbec zná elektronickou formu. A myslím, že nezná.....