Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » úte dub 14, 2015 1:04 pm

gardaplavec píše:Měl bych takový dotaz, jestli by jste mi někdo dokázal odpovědět. V té vyhlášce je napsáno "plavidlo podléhající evidenci", pokud mám plavidlo, které je sice evidované ale nepodléhá evidenci, to je kajutový člun 550kg+posádka vejde se do 1000kg a motor 4Kw. Platí tento zákaz i na toto plavidlo? Miloš

"Plavidlo podléhající evidenci" je něco jného než "plavidlo evidované".

Definice "Plavidla podléhající evidenci" je dána technickými parametry, hmotnost 1000 kg, motor do 4 kW, plachty do 12 m2
Pokud tvoje plavidlo nepřekračuje ani jeden limit, jde o plavidlo nepodléhající evidenci. Bez ohledu na to jestli je zaevidováno nebo ne.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » úte dub 14, 2015 1:22 pm

To ano, ale stejne pak budes na SPS vysvetlovat, ze jsi mel na clunu zrovna jen 4kW a ne ten zapsany, silnejsi motor.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » úte dub 14, 2015 2:45 pm

gardaplavec píše:Měl bych takový dotaz, jestli by jste mi někdo dokázal odpovědět. V té vyhlášce je napsáno "plavidlo podléhající evidenci", pokud mám plavidlo, které je sice evidované ale nepodléhá evidenci, to je kajutový člun 550kg+posádka vejde se do 1000kg a motor 4Kw. Platí tento zákaz i na toto plavidlo? Miloš

Miloši-klídek-jsme na tom stejne-prijed v sobotu do Tynce a tam ti to vysvetlim-už jsem to tady taky popisoval :)
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » úte dub 14, 2015 5:41 pm

Zdenda12345 píše:Na ombudsmana bych nespoléhal. Bohužel současná ombudsmanka si přes úřad řeší hlavně svojí kariéru. Bohužel si jí řeší přes cikány. Takže dokud se omezení nebude týkat cikánů, tak se na nás pravděpodobně vykašle. I kdyby se nevykašlala, tak ombudsman nemá exekutivu. Maximálně prohlásí, že to není v pořádku. Pro ostatní to má váhu 00 nic.

Co se týká podezření z korupce.....
Taky jsem už uvažoval o trestním oznámení. Když přijdeš s tím, že máš podezření na spáchání trestného činu korupce a jako důkazy uvedeš to, co už tu zaznělo, tak by to mělo stačit. V tuto chvíli je jasné, že nikoho neusvědčí, ale jde o to, aby se o to začali zajímat.

Už si nepamatuju všechny důvody, ale napadá mě:
nikdo ze zúčastněných to nepožadoval
dostalo se to tam až ve chvíli, kdy se k tomu mohl vyjádřit jen omezený okruh oponentů
příprava vyhlášky neproběhla standardním způsobem
vyhláška extrémním způsobem zvýhodňuje podnikatele a podnikání kolem vody (určitou skupinu podnikatelů), tomuto odpovídá také sdělení APL vlastním členům
už před platností vyhlášky jsou podány žádosti o pronájem pozemků k podnikání = někdo věděl, že tam ten bod bude už mnohem dřív, než se to začalo připravovat (příprava podnikatelských projektů takových rozsahů zabere hodně času)
ředitelka odboru lže a není schopná vysvětlit na základě jakého požadavku je to takto formulováno
atd. atd.

No tak to asi opravdu na trestní oznámení stačí. Počkal bych jak se to vyvrbí a max do první pokuty podal. Lepší než na policii je na státní zastupitelství . Tím to u policie neleží od někoho z ulice.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 14, 2015 6:10 pm

topper
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod topper » úte dub 14, 2015 6:49 pm

" Stěžujte si třeba na hlavním nádraží"!!!

Tato hláška teď v souvislosti s naší nespokojeností nad zákazem volného nočního kotvení a reorganizace MD ČR nečekaně nabývá reálných parametrů.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem

Příspěvekod bernau1 » úte dub 14, 2015 7:01 pm

:clap: Co jachtař,to železničář :hmm:
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » úte dub 14, 2015 7:12 pm

Ke zrušení odboru plavby na MD:
Částečná bouře ve sklenici vody.

Ve vztahu k námořní plavbě se legislativně nic nemění.
Zákon říká Ministerstvo dopravy plní funkci Námořního úřadu.
Nic tam není o odboru nebo o oddělení.
Odbor plavby byly změněn na oddělení plavby. Ano je tam jeden mezistupeň k ministrovi navíc. Proto píši "částečná..."

Pro nás jachtaře se nic nemění.
Ani na moři, ani na řekách a rybnících.
Ani ve vydávání průkazů způsobilosti ani v registraci lodí.
Nikdy jsem neslyšel, že by se něco prosazovalo výš než u odboru plavby nebo SPS. Nikdy nebyla řeč o ministrovi nebo náměstkovi ministra. Co se protlačilo přes úředníky "plavby", to podepsal ministr. Netřeba stahovat kalhoty.
Protestanti proti nové úpravě kotvení máte dalšího úředníka navíc. Kromě náměstka ministra přibyl ještě vedoucí Odboru drah, plavby, železniční a kombinované dopravy Kušnír Jindřich, Ing.

Pochopitelně vedoucí odboru plavby měl blíž k náměstkovi ministra než bude mít vedoucí oddělení. Ten musí proskočit přes vedoucího odboru.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » úte dub 14, 2015 7:48 pm

Pan namestek Nemec mi rikal, ze ten odbor plavby zrusili kvuli tomu, ze novy sluzebni zakon chce 10 lidi, a ten odbor plavby mel "pouze" 8 lidi.
Udajne se pry jeste jeden clovek pribere do noveho oddeleni, takze jich bude 9.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mirzik » úte dub 14, 2015 8:00 pm

A kam uklidili paní Mgr??
J
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod J » úte dub 14, 2015 8:10 pm

Ale při sloučení s kosmickým výzkumem místo železnic, by měl odbor kosmického výzkumu aspoň nějaké lodě, když už ne kosmické.... :-)
TRIM
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod TRIM » úte dub 14, 2015 8:28 pm

Jarda885 píše:Ke zrušení odboru plavby na MD:
Částečná bouře ve sklenici vody.

Ve vztahu k námořní plavbě se legislativně nic nemění.
Zákon říká Ministerstvo dopravy plní funkci Námořního úřadu.
Nic tam není o odboru nebo o oddělení.
Odbor plavby byly změněn na oddělení plavby. Ano je tam jeden mezistupeň k ministrovi navíc. Proto píši "částečná..."

Pro nás jachtaře se nic nemění.
Ani na moři, ani na řekách a rybnících.
Ani ve vydávání průkazů způsobilosti ani v registraci lodí.
Nikdy jsem neslyšel, že by se něco prosazovalo výš než u odboru plavby nebo SPS. Nikdy nebyla řeč o ministrovi nebo náměstkovi ministra. Co se protlačilo přes úředníky "plavby", to podepsal ministr. Netřeba stahovat kalhoty.
Protestanti proti nové úpravě kotvení máte dalšího úředníka navíc. Kromě náměstka ministra přibyl ještě vedoucí Odboru drah, plavby, železniční a kombinované dopravy Kušnír Jindřich, Ing.

Pochopitelně vedoucí odboru plavby měl blíž k náměstkovi ministra než bude mít vedoucí oddělení. Ten musí proskočit přes vedoucího odboru.

Tobě zákaz volného kotvení vadí nebo nevadí ?
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte dub 14, 2015 8:59 pm

Treba ja na Orliku jeste nebyl na Slapech jednou a kdyz tam pojedu tak asi nebude neregistrovanou lodi. Ale ten zakaz mi vadi uz z principu. Dnes zakazi tady zitra tam a nakonec zakazou i dejchat.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte dub 14, 2015 9:51 pm

Zítřejší tiskovku APL bohužel nestihnu, je od 11 a já mám v 10 záležitost, kterou se mi nepodařilo přesunout na jindy. Půjdete tam někdo?
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » úte dub 14, 2015 10:05 pm

TRIM píše:
Jarda885 píše:Ke zrušení odboru plavby na MD:
........

Tobě zákaz volného kotvení vadí nebo nevadí ?

Vadí.
Můj podpis pod peticí má číslo 30.
leon1
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod leon1 » úte dub 14, 2015 10:12 pm

Zdravim vsechny,
jsem absolutni novacek na foru a zacatecnik na vode. Mam gumak 3,2 a 5hp (najezdeno 2 dovolene v HR), a protoze u tohoto uz nechci zustat, udelal jsem si VMP a posilhavam po plachtach (tydeni zazitek na La Grace z Palerma na Elbu me zachytil do site). Pred mesicem jsem si se svagrem zarezervoval Sasanku 660 na 3 dny v Cervnu na Orliku, abych se zaucil na plachty. Abych nasal co nejvice informaci zacal jsem procitat JI a narazil jsem na tohle vlakno (od te doby sleduji deni kzdy den). Nejdriv jsem se zaradoval :D muzu se svym gumakem na Prigl (Brnenska prehada), ale potom prislo rozcarovani :shock: . V Cervnu mam jet na Orlik a ted vubec nevim co si tam pocnu. Nejenom ze budu mit starost jak budu zvladat ovladani samotne lode, ale jeste budu ve stresu jestli nekde nekotvim blbe. Obavam se, ze kdyz vyjde nejaka nova vyhlaska budou hned kontroly, a i kdyz se vytasim s jeste mokrym VMP tak si me vychutnaji, i kdyz budu delat smutny oci jak Garfied :hmm: V pujcovne slibuji mapku kam se vydat atd., ale to vse podle stareho. Doufam ze nakonec dostanu nejake info co a jak za soucasne situace. Mozna si delam zbytecne starosti, protoze predpokladam, ze se budem placat v okoli pujcovny a trenovat manevry a vracet se zpet, ale co kdyby pocasi a nase schopnosti dovojily vyjet na vylet...... Zacina mi dochazet, ze touto vyhlaskou prichazim o jakekoli svobodne rozhodnuti okamziku a musim zasednout ke stolu a zacit planovat. No jo, ale podle ceho? Nemam zadne mapy, podklady, kde je jaka aktualni cedule...... Takze zacarovany kruh. Chci byt zodpovedny a nic nepodcenit. Vyletu na Orlik na lodi, se ale vzdat nehodlam. Manzelku a svagrovou nechci ochuzovat o kmfort vetsi lode a VMP jsem si nedelal, abych si ho dal do ramecku na zed. Co mam delat?

P.S. Petici jsem podepsal a klobouk dolu pred vsemi bojovniky kteri bombarduji prislusne urady. Uvazuji o tom, ze tento prispevek poslu na MD a dalsi urady s prosbou o stejnou radu co mam delat, kdz se chci vydat na Orlik ucit se jachtingu.

Omlouvam se jestli jsem napsal neco spatne. Jsem zde novacek. :oops:
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte dub 14, 2015 10:12 pm

Felix píše:Zítřejší tiskovku APL bohužel nestihnu, je od 11 a já mám v 10 záležitost, kterou se mi nepodařilo přesunout na jindy. Půjdete tam někdo?

Pavlii jde, ve čtvrtek bude referovat :roll:
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte dub 14, 2015 10:22 pm

leon1 píše:Zdravim vsechny,
jsem absolutni novacek na foru a zacatecnik na vode.
Omlouvam se jestli jsem napsal neco spatne. Jsem zde novacek. :oops:

Ahoj nováčku :) . Není zač se omlouvat, napsal jsi to dobře a vítej zde. Akorát by nebylo od věci poněkud doplnit údaje o sobě, tedy odkud jsi se vylíhnul a pod. :lol:
Mapy aktualizované na novou vyhlášku nebudou naším českým tempem ani za dva roky. Hlavně nepropadat panice, ono se to nějak vyvrbí, blbě jiste, jsme doma :gun:
leon1
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod leon1 » úte dub 14, 2015 10:54 pm

Jeste jednou zdravim,
pro upresneni jsem z Brna a diky nove vyhlasce se muj revir presouva z Dalesic blize k domovu na Prigl :whist:
Pavel63
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 44

Příspěvekod Pavel63 » stř dub 15, 2015 7:03 am

To Leon1:

Některé věci jsi trefil naprosto přesně a to ještě o některých dopadech nevíš. Největší problém vidím v tom, že na místo svobodné plavby dle nálady a počasí pouze s mapou přehrady v ruce (a případně nějakými turistickými zajímavostmi v okolí, neboť asi není cílem strávit veškerý čas jen na palubě lodě), kdy člověk jen kvůli počasí musel mít přeheld, kde je a kde je nějaká zátoka, kam by se schoval při zhoršení počasí, tak dnes to bude úplně někde jinde. Pro jednodenní výlet z kotviště někam a zpět to ještě jde, ale i tak může zahrát nepříznivé počasí, kdy se člověk bude muset uklidit někam do chráněného místa - a nevěřím ani náhodou, že do měsíce či dvou (v pol. června jsem 6 dnů na Orlíku) bude k dispozici mapa s povolenými kotvišti.
Pokud vypluji na více dnů - kde tedy budu kotvit? Kde to zjistím, když dnes patrně mapa není, nová kotviště taky asi nebudou hned, nehledě na to, že zejména asi od Zvíkova nahoru už je koryto Vltavy užší a není tam moc chráněných míst a jsou dál od sebe, než v dolní polovině přehrady. A když tam popluji a před večerem se zhorší počasí, nebudu tím pádem do západu slunce schopen (v daném počasí ochoten) doplout ještě několik hodin do nejbližšího povoleného kotviště, tak asi udělám co?
Nebo se budu chtít stavit na večeři do motorestu u Podolska. Fajn, ale zátoka kousek nad mostem nebude oficiálním kotvištěm - nejbližší bude třeba 2 hodiny plavby - tak půjdu na večeři už ve 3 odpoledne, abych se stihl najíst, dojít k lodi a doplout ještě do západu slunce na nejbližší kotviště?

Pavel.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » stř dub 15, 2015 7:10 am

bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod bernau1 » stř dub 15, 2015 7:25 am

Dnes debata v 7.50h na Radiožurnálu.
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » stř dub 15, 2015 7:32 am

Felix píše:Zítřejší tiskovku APL bohužel nestihnu, je od 11 a já mám v 10 záležitost, kterou se mi nepodařilo přesunout na jindy. Půjdete tam někdo?

Podařilo se mi tam také vnutit. Půjdu tam s Pavliim...
miras
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod miras » stř dub 15, 2015 7:40 am

Tak APL bude mít za chvíli, v 7:50 prostor na radiožurnálu a z upoutávky jsem odtušil, že budou mluvit o tom, jak je ta nová vyhláška skvělá a jak pomůže podnikání kolem vody. Pokusim se to poslechnout jestli budu u compu nebo radia. Mirek
David_
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod David_ » stř dub 15, 2015 7:57 am

Celá diskuze na Radiožurnálu se týkala jen těch motorů. V podstatě nic překvapivého nebo zajímavého jsem tam nezaznamenal. Jen, že z toho má APL opravdu radost a to jsme také věděli...

EDIT: Překlep

Zpět na