Zdravim vsechny,
jsem absolutni novacek na foru a zacatecnik na vode. Mam gumak 3,2 a 5hp (najezdeno 2 dovolene v HR), a protoze u tohoto uz nechci zustat, udelal jsem si VMP a posilhavam po plachtach (tydeni zazitek na La Grace z Palerma na Elbu me zachytil do site). Pred mesicem jsem si se svagrem zarezervoval Sasanku 660 na 3 dny v Cervnu na Orliku, abych se zaucil na plachty. Abych nasal co nejvice informaci zacal jsem procitat JI a narazil jsem na tohle vlakno (od te doby sleduji deni kzdy den). Nejdriv jsem se zaradoval

muzu se svym gumakem na Prigl (Brnenska prehada), ale potom prislo rozcarovani

. V Cervnu mam jet na Orlik a ted vubec nevim co si tam pocnu. Nejenom ze budu mit starost jak budu zvladat ovladani samotne lode, ale jeste budu ve stresu jestli nekde nekotvim blbe. Obavam se, ze kdyz vyjde nejaka nova vyhlaska budou hned kontroly, a i kdyz se vytasim s jeste mokrym VMP tak si me vychutnaji, i kdyz budu delat smutny oci jak Garfied

V pujcovne slibuji mapku kam se vydat atd., ale to vse podle stareho. Doufam ze nakonec dostanu nejake info co a jak za soucasne situace. Mozna si delam zbytecne starosti, protoze predpokladam, ze se budem placat v okoli pujcovny a trenovat manevry a vracet se zpet, ale co kdyby pocasi a nase schopnosti dovojily vyjet na vylet...... Zacina mi dochazet, ze touto vyhlaskou prichazim o jakekoli svobodne rozhodnuti okamziku a musim zasednout ke stolu a zacit planovat. No jo, ale podle ceho? Nemam zadne mapy, podklady, kde je jaka aktualni cedule...... Takze zacarovany kruh. Chci byt zodpovedny a nic nepodcenit. Vyletu na Orlik na lodi, se ale vzdat nehodlam. Manzelku a svagrovou nechci ochuzovat o kmfort vetsi lode a VMP jsem si nedelal, abych si ho dal do ramecku na zed. Co mam delat?
P.S. Petici jsem podepsal a klobouk dolu pred vsemi bojovniky kteri bombarduji prislusne urady. Uvazuji o tom, ze tento prispevek poslu na MD a dalsi urady s prosbou o stejnou radu co mam delat, kdz se chci vydat na Orlik ucit se jachtingu.
Omlouvam se jestli jsem napsal neco spatne. Jsem zde novacek.