Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Zdenda12345 píše:Pro zajímavost: http://www.aplcz.cz/cz/seznam-clenu-apl-15/
Ani u jednoho nic nekoupím a nekoupil jsem bo jsou to jen překupníci ze západu, Číny a Ebaye ...

-
- moderátor
- Reputace: 234
Pistolka píše: Odstavit si loď kde se mi zachce je trochu utopie , sorry . Kotví bohužel i ti co na všechno kašlou a podle toho to taky vypadá a vznikají zákazy ...
není to utopie. v Německu, Polsku - kde to mám projeté, je na jezerech zákaz pouze tam, kde je příslušná cedule. U nás to je naopak. a to je to nahovno, co nás ....
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Davide,
jenže členy nejsou jen prodejci a obchodníci s materiálem, ale taky např. pan Straka, podle jehož skript o námořní plavbě jsem se učil na zkoušky "C". Pak je tam třeba Jacht Marten (nebo jak to je), což je kluk, co nabízí chartery hlavně v zahraničí. A nebo Aleš Morávek, také hlavně zprostředkování charteru v zahraničí. A konkrétně o nich si třeba nemyslím nic špatného.
Pavel.
jenže členy nejsou jen prodejci a obchodníci s materiálem, ale taky např. pan Straka, podle jehož skript o námořní plavbě jsem se učil na zkoušky "C". Pak je tam třeba Jacht Marten (nebo jak to je), což je kluk, co nabízí chartery hlavně v zahraničí. A nebo Aleš Morávek, také hlavně zprostředkování charteru v zahraničí. A konkrétně o nich si třeba nemyslím nic špatného.
Pavel.
Pavel63 píše:Pistoko, toje to nejjednodušší. Házet všechny do jednoho pytle (myslím ty členy APL). Nejsi nakonec původcem toho zákazu nočního kotvení, protože ti nějaký jachtař dělal kravál u chaty u vody?
Pavel.
Ne nemám chatu u vody ... jen plachetnici ...

-
- moderátor
- Reputace: 234
Pavel63 píše:Davide,
Pavel.
taky se nebavím o kvalitě pana Straky, ale prodejců odranděnejch předraženejch lodí, lodního cajku a servisu
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- tkruska
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Rad bych timto opet pozval vsechny co maji chut bojovat tuto stredu do CANY v 18:00. Spocitame podpisy co mame z vystavy a doladime dalsi kroky. Jakykoliv napad vitan!
Velky dik patri MartinovB, Felix, David_, Geronimo, JakubSipek, Dzordzo ze "pohlidaly" peticni archy na vystave a nebetycne prudily pritomne organy
(pokud jsem na nekoho zapomel tak se omlouvam, nemohl jsem tam byt bohuzel furt)
Velky dik patri MartinovB, Felix, David_, Geronimo, JakubSipek, Dzordzo ze "pohlidaly" peticni archy na vystave a nebetycne prudily pritomne organy

(pokud jsem na nekoho zapomel tak se omlouvam, nemohl jsem tam byt bohuzel furt)
- pavlii
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Já za sebe děkuju! Ze spousty důvodů se nemůžu angažovat úplně vždy a všude, tak poděkování za ty zásadnější kroky, kde moje maličkost chybí
P.
EDIT: Legrace taky je, že už je to pomalu 2 týdny od platnosti vyhlášky 46/2015 Sb., kterou se - mimo jiné - zrušuje vyhláška 241/2002 Sb., ale ta je pořád různě prezentovaná v legislativních souborech - na Povodí například. Nějak všem zúčastněným vázne aktualizace předpisové základny
když už děláme i hnidopichy
Jdu baštit.

P.
EDIT: Legrace taky je, že už je to pomalu 2 týdny od platnosti vyhlášky 46/2015 Sb., kterou se - mimo jiné - zrušuje vyhláška 241/2002 Sb., ale ta je pořád různě prezentovaná v legislativních souborech - na Povodí například. Nějak všem zúčastněným vázne aktualizace předpisové základny

Jdu baštit.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Zdenda12345 píše:Ty lidi přece nikdo nenutí bejt v tom spolku (asociaci). Když se jim nebude líbit co ten spolek dělá, tak z něj přece vystoupí ne? Když z něj nevystoupí, tak to považuju za jejich souhlas s jeho konáním. Je prakticky jedno, jestli se účastní aktivně, nebo pasivně.
geronimo píše:Zdendo přesně tak, pokud má APL na svědomí zákaz noční o kotvení a já věřím, že ano, musí si jeho členové rozmyslet, jestli chtějí takovou organizaci podporovat, nebo ne....
Věc není černobílá. Jsem členem několika spolků (včetně neformálních uskupení). Neexistuje žádný aktivní spolek, který by dělal pouze věci, se kterými souhlasím. V každém spolku se najde něco s čím nesouhlasím.
Například jsem víc jak deset let členem ČANY. I na zdejším JI jsou dohledatelné některé moje názorové neshody s vedením a spoustou členů blízkých vedení. To je demokracie. Buď dosáhnu takové argumentační síly, že přesvědčím, nebo se musím smířit s tím, že mám menšinový názor.
Teprve poslední varianta je vystoupení ze spolku (obecně nikoliv jen ve vztahu k ČANY). Ta přichází v případě, že mi začne spolek škodit.
Pavel63 napsal tři jména členů APL, kteří se zabývají mořem a vnitřní vody nejsou jejich hlavním živobytím. Jsem přesvědčen, že nikdo z nich nebyl u zrodu zde kritizovaného nesmyslu i v případě, že byste měli pravdu vy co říkáte, že je to z jejich dílny. Někteří ani o zákazu kotvení neví.
Další informace. Pokud si chceš půjčit loď na moře mimo Chorvatsko, narazíš na některého člena APL v 99%. Asi by ses těžko svezl na kvalitní lodi s kvalitním zázemím v exotické destinaci. Na půjčení lodě v západní Evropě (NL, F) taky těžko nedosáhneš tak výhodnou cenu bez člena APL. Nehledě na možnost komunikace v češtině. U většiny členů charterové sekce APL máš maximální pravděpodobnost se zajištěním špičkového servisu pro charter kdekoliv na moři nebo na evropských vnitřních vodách.
Je tam taky hlavní partner JI. Chceš-li skutečně blokovat všechny aktivity členů APL, přestaň sledovat toto fórum.
Jarda885 píše:Zdenda12345 píše:Ty lidi přece nikdo nenutí bejt v tom spolku (asociaci). Když se jim nebude líbit co ten spolek dělá, tak z něj přece vystoupí ne? Když z něj nevystoupí, tak to považuju za jejich souhlas s jeho konáním. Je prakticky jedno, jestli se účastní aktivně, nebo pasivně.geronimo píše:Zdendo přesně tak, pokud má APL na svědomí zákaz noční o kotvení a já věřím, že ano, musí si jeho členové rozmyslet, jestli chtějí takovou organizaci podporovat, nebo ne....
Věc není černobílá. Jsem členem několika spolků (včetně neformálních uskupení). Neexistuje žádný aktivní spolek, který by dělal pouze věci, se kterými souhlasím. V každém spolku se najde něco s čím nesouhlasím.
Například jsem víc jak deset let členem ČANY. I na zdejším JI jsou dohledatelné některé moje názorové neshody s vedením a spoustou členů blízkých vedení. To je demokracie. Buď dosáhnu takové argumentační síly, že přesvědčím, nebo se musím smířit s tím, že mám menšinový názor.
Teprve poslední varianta je vystoupení ze spolku (obecně nikoliv jen ve vztahu k ČANY). Ta přichází v případě, že mi začne spolek škodit.
Pavel63 napsal tři jména členů APL, kteří se zabývají mořem a vnitřní vody nejsou jejich hlavním živobytím. Jsem přesvědčen, že nikdo z nich nebyl u zrodu zde kritizovaného nesmyslu i v případě, že byste měli pravdu vy co říkáte, že je to z jejich dílny. Někteří ani o zákazu kotvení neví.
Další informace. Pokud si chceš půjčit loď na moře mimo Chorvatsko, narazíš na některého člena APL v 99%. Asi by ses těžko svezl na kvalitní lodi s kvalitním zázemím v exotické destinaci. Na půjčení lodě v západní Evropě (NL, F) taky těžko nedosáhneš tak výhodnou cenu bez člena APL. Nehledě na možnost komunikace v češtině. U většiny členů charterové sekce APL máš maximální pravděpodobnost se zajištěním špičkového servisu pro charter kdekoliv na moři nebo na evropských vnitřních vodách.
Je tam taky hlavní partner JI. Chceš-li skutečně blokovat všechny aktivity členů APL, přestaň sledovat toto fórum.
Jardo885 při vší úctě , jakmile se k problému sdělí, že nic není černobíle tak se obvykle nezaujme stanovisko.
Domnívám se, že se ALP etablovala jako jediný zástupce veřejnosti -lodičkářů u ministerstva a tak nese svůj díl zodpovědnosti . Jestliže se mi postarala o to, že musím vyhodit starý byť funkční motor a teď byla u zákazu kotvení, tak musím mít možnost zpětné vazby . Pro funkčnost jakéhokoliv systému je zpěná vazba nutná . Tedy zde např. bojkotovat, zvláště budu-li přesvědčen je to byl úmysl. A není to nic osobního proti některým členům asociace, je to pouze prostá zpětná vazba, s cílem zajištění větší obezřetnosti příště.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Měl jsem možná napsat ještě, že pouze někteří členové APL prodávají lodě, příslušenství, servis na vnitřní vody.
Taky pochybují o tom, že pro většinu členů APL je výhodný zákaz kotvení. Většině členům asi spíše škodí než prospívá.
Nebude se kotvit, budou se méně kupovat nové lodě, méně náhradních dílů, méně bude servisních prací, hůře se budou pronajímat lodě.
Blokujte si kdokoliv jednotlivé členy. Stejně to dělám i já. Některým členům APL odmítám dát vydělat jedinou korunu.
Za nepřijatelný považuji princip kolektivní viny. Protože někdo ze spolku udělal něco, co mi škodí, nemohu přece blokovat celý spolek.
To je základ tolerance.
Princip "blokovat všechny členy" vede ke katastrofám, národnostním válkám, holokaustu a podobným svinstvům.
Pro mne je princip kolektivní viny absolutně nepřijatelný.
Taky pochybují o tom, že pro většinu členů APL je výhodný zákaz kotvení. Většině členům asi spíše škodí než prospívá.
Nebude se kotvit, budou se méně kupovat nové lodě, méně náhradních dílů, méně bude servisních prací, hůře se budou pronajímat lodě.
Blokujte si kdokoliv jednotlivé členy. Stejně to dělám i já. Některým členům APL odmítám dát vydělat jedinou korunu.
Za nepřijatelný považuji princip kolektivní viny. Protože někdo ze spolku udělal něco, co mi škodí, nemohu přece blokovat celý spolek.
To je základ tolerance.
Princip "blokovat všechny členy" vede ke katastrofám, národnostním válkám, holokaustu a podobným svinstvům.
Pro mne je princip kolektivní viny absolutně nepřijatelný.
- Jarda885
- zkušený harcovník
TRIM píše:Jardo885 při vší úctě , jakmile se k problému sdělí, že nic není černobíle tak se obvykle nezaujme stanovisko.
........
Pokud pochybuješ o mém vztahu k zákazu kotvení, tak věz, že můj podpis pod elektronickou peticí má číslo 30. Mám vytištěnou papírovou petici. Dával jsem zde avízo, že kdokoliv z Ostravy a okolí se mi má ozvat a budeme se domlouvat, aby mohl podepsat. Beru papírovou petici do Chorvatska na regatu, aby ji mohli podepsat lidé z Moravy, kteří tvoří většinu účastníků.
A to české vnitřní vody jsou mým silně okrajovým zájmem.
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
Jardo 885, Pavle 63, cokoliv si přes ty naše překupníky z ALP objednáš v Anglii a kdekoliv jinde v západní Evropě, (myslím tím lodě v charteru) tak to vždy výrazně přeplatíš o desítky procent, než kdyby sis to objednal na přímo u místního dodavatele. Takže to nejsou žádní lidumilové, ale pěkné vyžírky. Samozřejmě můžeš argumentovat - za lenost a negramotnost se musí platit. a proto nebuďtež líní a učte se jazyky.
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
Jardo, nebudu Tě mocí mermo přesvědčovat, ale jedna moje studentka teď prováděla v rámci bakalářky komparaci cen charteru v Anglii, když si to zařídíš sám přímo a když jdeš přes českého překupníka. ty rozdíly jsou opravdu markantní. Až bude mít obhájeno, tak sem zase podstatné pasáže publikujeme, neboť v práci sumarizuje komplexně podmínky rekreační plavby v GB.
Princip kolektivní viny taky nemám rád a je na ALP, aby si to doma vyřešili a od "podvraťáků" se distancovali.
Princip kolektivní viny taky nemám rád a je na ALP, aby si to doma vyřešili a od "podvraťáků" se distancovali.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Před tím, než můžu někoho obviňovat je potřeba vědět, kdo skutečně ten zákaz kotvení do té vyhlášky procpal.
Pánové z APL jsou z nové vyhlášky nadšení, zákaz kotvení jim nevadí, ale možná ho tam opravdu nechtěli oni.
Zaznělo zde jméno pana Hackla.
Dobré by bylo vědět, jeho vztah k MD, jeho podíl na přípravě vyhlášky, a jeho stávající vliv na MD.
Pánové z APL jsou z nové vyhlášky nadšení, zákaz kotvení jim nevadí, ale možná ho tam opravdu nechtěli oni.
Zaznělo zde jméno pana Hackla.
Dobré by bylo vědět, jeho vztah k MD, jeho podíl na přípravě vyhlášky, a jeho stávající vliv na MD.