Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Kazdy rok ctu nejakou takovou zalezitost. A kazdy rok se cim dal tim vice utvrzuji, jak jsem udelal dobre, ze jsem tu svou zrzceku sem neprivezl a radeji ji opravuji venku, neprihlasil ji tady a tak mam jinou vlajku a jak delam dobre, ze se po par vyletech na Lipne a Labi orientuji jiz zcela na vnitrni toky jinych, vodacky kulturnejsich zemi.
Je to jako se vsim v teto republice, ostatni casti prava a zakonu nevyjimaje. Naprosto skvele. Zmetek vedle zmetku. Nu coz, co si volime, tak to mame. Co jineho chtit po vladni reprezentaci, v jejimz cele je clovek, ktery v zivote nepracoval, kasu ridi udavac a stat reprezentuje ozrala. proste dobrej oddil
.
Je to jako se vsim v teto republice, ostatni casti prava a zakonu nevyjimaje. Naprosto skvele. Zmetek vedle zmetku. Nu coz, co si volime, tak to mame. Co jineho chtit po vladni reprezentaci, v jejimz cele je clovek, ktery v zivote nepracoval, kasu ridi udavac a stat reprezentuje ozrala. proste dobrej oddil
.
Tato změna vznikla tak, že evropská unie donutila úřad povolit plavbu na motory . V celé Evropě to tak je, tak to bude i v Čechách . Jinak žádné dotace do vodních cest. To další, (motory pouze do 10 kW , kotvení ...) je už aktivita našeho úřadu, protože předjímá, že povolením plavby na motory nastanou strašné věci.
Co s tím můžeme dělat :
1. nic
2. odstěhovat se do Německa
3. švejkovat
4. viz níže .
Vždycky když nastane nějaký omezující zásah do naší aktivity vznikne písemný průjem nevolí k danému omezení. Dovolím si zúčastnit se tohoto jevu. Opakovaně tvrdím, že dokud všichni lodičkáři plachetní , motoroví veslující i pádlující malí či velcí nevytvoří jednu organizaci " OPMP (ochrana práv malých plavidel)", nic nezmůžeme. V této organizaci by člen měl pouze dvě povinnosti:
1. povinnost platit 100-300 Kč/rok na právníky, lobisty , nebo úplatek pro poslance
2. jednou ročně bude-li potřeba, se zúčastnit demonstrace
Pouze na toto úředník slyší.
Dovětek :
Pochopitelně organizace by musela mít mnoho tísíc členů. Problémy se zákazy mají všichni , i např. čundrující vodáci na řekách .
Nevěřím na možnost , že se toho může ujmout některá z existujících organizací (příklad ČANY a další ...) z důvodů roztříštěných další zájmů.
Nejvíce úředník jedná s APL, která si primárně protlačuje věci ve svém zájmu, ale určitě odvrátila řadu hovadin které by nám vadily. Jenže APL např. neuspořádá demostraci za provoz motorů starších 20 let.
Co s tím můžeme dělat :
1. nic
2. odstěhovat se do Německa
3. švejkovat
4. viz níže .
Vždycky když nastane nějaký omezující zásah do naší aktivity vznikne písemný průjem nevolí k danému omezení. Dovolím si zúčastnit se tohoto jevu. Opakovaně tvrdím, že dokud všichni lodičkáři plachetní , motoroví veslující i pádlující malí či velcí nevytvoří jednu organizaci " OPMP (ochrana práv malých plavidel)", nic nezmůžeme. V této organizaci by člen měl pouze dvě povinnosti:
1. povinnost platit 100-300 Kč/rok na právníky, lobisty , nebo úplatek pro poslance
2. jednou ročně bude-li potřeba, se zúčastnit demonstrace
Pouze na toto úředník slyší.
Dovětek :
Pochopitelně organizace by musela mít mnoho tísíc členů. Problémy se zákazy mají všichni , i např. čundrující vodáci na řekách .
Nevěřím na možnost , že se toho může ujmout některá z existujících organizací (příklad ČANY a další ...) z důvodů roztříštěných další zájmů.
Nejvíce úředník jedná s APL, která si primárně protlačuje věci ve svém zájmu, ale určitě odvrátila řadu hovadin které by nám vadily. Jenže APL např. neuspořádá demostraci za provoz motorů starších 20 let.
Ahoj všem,
protože jsem zde nový a než se představím, tak bych rád podotknul, že jsem si nemyslel že toto bude můj první příspěvek na foru.
Od mládí jsem víceméně vyrůstal u vody a k vodě mám blízko. Minulou sezonu se mi splnil sen a stal jsem se štastným majitelem Sportiny a i následující sezonu díky předchozímu majiteli budu dál kotvit na Slapech. Jachting pro mě znamená volnost, pohodu a nezávislost.
Toto nové nařízení je velký krok zpátky. A už vůbec nechápu, proč se v tomto státě investují miliony na splavnění a na rozvoj vodní turistiky na Vltavě, když současně vznikají takové zákony, které jednoznačně tuto možnost zabíjí.
Naprosto souhlasím s Trimem, s vytvořením organizace sdružující naše zájmy a hájit naše práva před stupiditou/zkorumpovaností našich zákonodárců…Podle SPS v r. 2013 nás bylo 14 000 majitelu malých plavidel a 72 000 drzitelů VPM.
Uděláme s tím něco???
Radek
protože jsem zde nový a než se představím, tak bych rád podotknul, že jsem si nemyslel že toto bude můj první příspěvek na foru.
Od mládí jsem víceméně vyrůstal u vody a k vodě mám blízko. Minulou sezonu se mi splnil sen a stal jsem se štastným majitelem Sportiny a i následující sezonu díky předchozímu majiteli budu dál kotvit na Slapech. Jachting pro mě znamená volnost, pohodu a nezávislost.
Toto nové nařízení je velký krok zpátky. A už vůbec nechápu, proč se v tomto státě investují miliony na splavnění a na rozvoj vodní turistiky na Vltavě, když současně vznikají takové zákony, které jednoznačně tuto možnost zabíjí.
Naprosto souhlasím s Trimem, s vytvořením organizace sdružující naše zájmy a hájit naše práva před stupiditou/zkorumpovaností našich zákonodárců…Podle SPS v r. 2013 nás bylo 14 000 majitelu malých plavidel a 72 000 drzitelů VPM.
Uděláme s tím něco???
Radek
- copy
- zkušený harcovník

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
bomba píše: No a Hausboty na Perneku?So einfach,doteď jsme jim zákazem motorů tzv.znemožňovali plavbu,takže museli "chudáci" mít ty svoje křápy na kozách na břehu a vařit na obrovských ohništích kukuřici pro kapry a teď jelikož je povoleno pouze 10kW je to pro jejich křápy s ohledem na plavební oblast Lipna a konstrukci těch křápů málo (minimum pro Lipno a tenhle křáp je cca 25PS) málo,takže "chudáci" zase nemůžou plavat,takže zase bue jeden obrovskej mejdan na břehu Lipna u načerno postavené chatičky
To je zrejme nejaká lokálna špecialita. Nikde inde v Európe som nič podobné nevidel. Hausbóty na suchu
https://www.youtube.com/watch?v=LrVTJ8pkk4o- bernau1
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 9
Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem
Mám kamarády důchodce,celý život plují vždy z Lovosic na Orlík po vodě a tam na lodi tráví celou sezónu.Na konci září se přes komory vrací zpět.Špatná zpráva pro ně.Já jen doufám,že se to nějak vysvětlí,že došlo k nějakému omylu.Jinak by to bylo velice zásadní omezení,navíc jen pro určitou skupinu lodí.Nic proti rybářům ale asi budou mít zátoky jen pro sebe.Čas je proti nám,nežli se tady sjednotíme,dávno bude uvedená vyhláška platit
A co půjčovny?Ti se také budou muset každý den vracet a přehradu si ani neprohlédnou....
A co půjčovny?Ti se také budou muset každý den vracet a přehradu si ani neprohlédnou.....Čas je proti nám,nežli se tady sjednotíme,dávno bude uvedená vyhláška platit Mad
Dobře tak něco rychlejšího . Kolik lidí bude ochotno připřáhnout loď za auto a jet na demonstraci v neděli dopoledne do Prahy ?
Lodě jsou ještě na přívěsech takže ideální doba.
Demonstrace by měla poukázat:
na chybný princip - o nás bez nás (nebo bylo jednáno s některými sdruženími ?)
na diskriminaci jedné skupiny ( lod bez papíru , rybáři mohou užívat břeh )
na nepřínostnost tohoto omezení (např se dá předpokládat ve večerním tichu hromadný úprk na motory do povolených stání )
na zhoršení vztahu s druhou skupinou - s rybářema . Ve vyhlášce poprvé vidím že mohu jet 25m od břehu na motor nástraha nenástraha .
atd
Demonstrace by měla dosáhnout jednání s ministerstvem dopravy s cílem zrušiti zákaz stání .
(Kdyby alespoň úředník svolal jednání s konkrétními uživateli konkrétních povrchových vod a dohodl se kde budou povolené noční stání , nebo ještě lépe pouze na tom kde nebudou. Ne prostě, unie nás donutila povolit motory tak vám to osladíme. A už zítra . )
Tato akce se dá uspořádat velmi rychle . Když se nebude jednat o shromáždění na jednom místě , není nutné povolení . Podmínkou efektu jsou stovky aut s loďmi na přívěsech. V tom případě budeme nejenom na Nově. A zde bude prostor promluvit do televize jak daný úředník , a jeho strana leze lidem do života. A slíbit že za týden znova.
Dobře tak něco rychlejšího . Kolik lidí bude ochotno připřáhnout loď za auto a jet na demonstraci v neděli dopoledne do Prahy ?
Lodě jsou ještě na přívěsech takže ideální doba.
Demonstrace by měla poukázat:
na diskriminaci jedné skupiny ( lod bez papíru , rybáři mohou užívat břeh )
na nepřínostnost tohoto omezení (např se dá předpokládat ve večerním tichu hromadný úprk na motory do povolených stání )
na zhoršení vztahu s druhou skupinou - s rybářema . Ve vyhlášce poprvé vidím že mohu jet 25m od břehu na motor nástraha nenástraha .
atd
Demonstrace by měla dosáhnout jednání s ministerstvem dopravy s cílem zrušiti zákaz stání .
(Kdyby alespoň úředník svolal jednání s konkrétními uživateli konkrétních povrchových vod a dohodl se kde budou povolené noční stání , nebo ještě lépe pouze na tom kde nebudou. Ne prostě, unie nás donutila povolit motory tak vám to osladíme. A už zítra . )
Tato akce se dá uspořádat velmi rychle . Když se nebude jednat o shromáždění na jednom místě , není nutné povolení . Podmínkou efektu jsou stovky aut s loďmi na přívěsech. V tom případě budeme nejenom na Nově. A zde bude prostor promluvit do televize jak daný úředník , a jeho strana leze lidem do života. A slíbit že za týden znova.
- topper
- návštěvník fóra

- Reputace: 2
[quote="TRIM"].Čas je proti nám,nežli se tady sjednotíme,dávno bude uvedená vyhláška platit Mad
V neděli jsou ministerstva a úřady prázdné, úřednicí si užívájí volného dne s rodinami a po výletech, ty lodě na přívěsech budou v neděli akorát atrakcí pro turisty (v Praze). Myslím, že tohle o víkendu funguje pouze u předem svolaných a hlavně předem oznámených akcí. Nějaká senzacíchtivá televize by přijet mohla, ale mě by stejně nejdřív zajímal odborný právní výklad zda je situace skutečně taková jak se tady domníváme.
V neděli jsou ministerstva a úřady prázdné, úřednicí si užívájí volného dne s rodinami a po výletech, ty lodě na přívěsech budou v neděli akorát atrakcí pro turisty (v Praze). Myslím, že tohle o víkendu funguje pouze u předem svolaných a hlavně předem oznámených akcí. Nějaká senzacíchtivá televize by přijet mohla, ale mě by stejně nejdřív zajímal odborný právní výklad zda je situace skutečně taková jak se tady domníváme.
- bahno
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
TRIM píše::
Bylo. A sypu si trochu popel na hlavu - znacne neofiko(nejsem clenem zadneho sdruzeni co se vody tyce) jsem mohl do navrhu nahlidnout a mozna na to alespon upozornit. Ale v predvanocnim shonu(mel jsem na to asi tyden pred vanoci) jsem se k tomu vubec nedostal - a tohohle jsem si pri zbeznym cteni vubec nevsiml.
- tkruska
- aktívní jachtař

- Reputace: 20
Navrhuji prvni jednoduchy postup, ktery muze udelat kazdy. Doufam ze se pridate.
Odeslat email s dotazem na SPS - reditelstvi@plavebniurad.cz a MDCR (odbor Plavby) posta@mdcr.cz
Zahrnout je odtazama a nevoli a pokud k tomu neco dopisete tim lepe. Musime byt slyset.
Odeslat email s dotazem na SPS - reditelstvi@plavebniurad.cz a MDCR (odbor Plavby) posta@mdcr.cz
Dobrý den,
prohlížel jsem si novou vyhlášku č. 46/2015 Sb. a v § 2 se píše:
(5) Na povrchových vodách, na kterých jsou vymezena a vyznačena místa pro dlouhodobé stání plavidel, může plavidlo podléhající evidenci stát přímo či nepřímo vyvázáno ke břehu nebo zakotveno mimo tato vyznačená místa pouze v době od východu do západu slunce, jedná-li se o
a) nesledovanou vodní cestu,
b) vodní cestu účelovou, nebo
c) vodní tok Vltavy od říčního km 239,6 (České Budějovice) po říční km 91,5 (Třebenice).
Pochopil jsem to správně tak, že malé plavidlo podléhající evidenci nemůže zakotvit přes noc v zátoce mimo zákaz kotvení (např. Orlík, Lipno) a přitom plavidlo nepodléhající evidenci může?
Obávám se, že zrovna toto opatření nevede ke zlepšení situace kolem vodního turismu a rekreace.
Děkuji za vysvětlení
Zahrnout je odtazama a nevoli a pokud k tomu neco dopisete tim lepe. Musime byt slyset.
copy píše:bomba píše: No a Hausboty na Perneku?So einfach,doteď jsme jim zákazem motorů tzv.znemožňovali plavbu,takže museli "chudáci" mít ty svoje křápy na kozách na břehu a vařit na obrovských ohništích kukuřici pro kapry a teď jelikož je povoleno pouze 10kW je to pro jejich křápy s ohledem na plavební oblast Lipna a konstrukci těch křápů málo (minimum pro Lipno a tenhle křáp je cca 25PS) málo,takže "chudáci" zase nemůžou plavat,takže zase bue jeden obrovskej mejdan na břehu Lipna u načerno postavené chatičky
To je zrejme nejaká lokálna špecialita. Nikde inde v Európe som nič podobné nevidel. Hausbóty na suchuhttps://www.youtube.com/watch?v=LrVTJ8pkk4o
No a to jim to tam zaměstnanci Povodí Vltavy jednou za čas za naše prachy pěkně uklidí, naposledy to bylo někdy před 6-7 léty.
Uklízeli tam za naše peníze cca týden a ta hromada,co odtud vyvezli a za naše peníze zlikvidovali by byla v zimě vhodná na sáňkování pro děti

- copy
- zkušený harcovník

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
ferdas píše:Může na tom něco být. Na Dalešicích jsem koukal na nádherný člun, vzadu 2x 200HP Honda. Paráda. V kluzu byli skoro hned, vzadu metr hluboká brázda a byli pryčMusím uznat, že to byla špička, ty motory jen ševelily, ale chce to prostor. Tady v republice ho moc není..
ferdas, coz o to, prostor.. chce to cisternu s benzinom..