Ahoj.
V souvislosti s novou informací SPS o registrace v jiném něž českém registru ......
Hledám rezoluci č. 13 a 14 EHK-OSN viz. "mezinárodního průkazu způsobilosti vůdce rekreačního plavidla ve smyslu rezolucí č. 13 a 14 EHK-OSN"
A prostě mi to nejde a nejde

, nevěděl by jste někdo?
Hovořil jsem totiž s SPS (jako ČANY): říkají, že registrace lodě občanem ČR jinde než v ČR je obcházení českých zákonu, s dotazem kde je toto v předpisech uvedeno (v českých předpisech jsem nic takového nenašel) - odvolávají se na rezolucí č. 13 EHK-OSN.
Takže bych moc rád ony rezoluce načetl.
Také jsem byl informován, že letos budou stav monitorovat a v případně českých majitelu lodí s registrací jinde než SPS budou tyto majitele letos informovat, že se stav mění - no, nevím zdali to je informace, která by měla dotčené osoby uklidnit.
Po diskuzi ohledně toho, že v v ČR je v porovnání s většinou států EU přehnaná regulace a byrokracie ohledně registrace lodí, jsem se dozvěděl, že jsou si toho vědomi. Skoro to znělo nadějně, že by se uvažovalo o uvolnění stavu, ale jak je vidět, vydali se směrem opačným, tedy směrem dalších regulací, místo toho, aby se inspirovali v legislativně přívětivější legislativě jiných států EU