Registrace v Belgii
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Pročetl jsem celé vlákno a u registrace v belgii se tedy platí 50euro za registraci na 5let a pak daň 61,5eura jednorázově (loď mám 34let starou, 7,64m dlouhou).
Jak potom probíhá prodloužení registrace? Už jste to někdo absolvoval a jaké jsou zkušenosti? Kontrolovala už vás SPS s belgickou registrací?
Jak potom probíhá prodloužení registrace? Už jste to někdo absolvoval a jaké jsou zkušenosti? Kontrolovala už vás SPS s belgickou registrací?
- daliborM
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Charlie,
registroval jsem tam Hurley 22, papíry zatím ještě nedošly, ale popíšu jak to funguje.
Lodě od 7mi metrů mají poplatek 50 E (myslím na pět let) + daň z převodu jak píšeš.
U lodí do 7 metrů se neplatí nic!
Celá registrace se vyplňuje online na http://www.mobilit.belgium.be/fr/naviga ... /pavillon/
kliknout na → demande lettre de pavillon
spustí se aplikace a v horní části si vybereš "demandes" pak "lettre de pavillon" a pak novou registraci -"Par nouvelle demande".
Poté vyplníš všechny potřebné informace, případně si uložíš do počítače rozpracovanou registraci kliknutím na "memoriser la dem ..." v levé horní části.
Když budeš chtít pak rozpracovanou registraci dokončit klikneš v levé horní části na " cuvir la demande" a vybereš soubor který si předtím uložil (v základním nastavení se jmenuje "draft").
Poté co všechny potřebné údaje vyplníš klikneš " Telecharges le formulaire" a formulář se ti uloží do počítače v pdf.
Tenhle formulář si vytiskneš a spolu s dalšími dokumenty odešleš na pobočku.
Já to posílal na adresu:
Yacht Registration
Guichet navigation de plaisance Bruxelles
Rue du Progrès 56, 1210
Bruxelles
Belgium
Pak jsem s nima komunikoval přes email- chyběly mi nějaké dokumenty.
K formuláři požadovali:
Kupní smlouvu na loď
Kupní smlouvu na motor
CE certifikát na motor (od výrobce) (nezáleží na HP, vyžadují to od všech)
Kopii pasu
Kopii předchozí (zrušené) registrace
Všechno přeožené do FR, němčiny nebo dutch.
Překládal jsem si to sám přes google, vždycky jsem přidal kopii originálu a k tomu přicvakl překlad.
Jak se platí poplatky nevím- loď mám do 7m. Přeregistrace bude nejspíš probíhat stejně online jako registrace.
Kromě toho, že se s nima nedalo domluvit moc anglicky a usel jsem tedy využívat překladač to bylo ok.
Trochu jsem měl problém s tím CE certifikátem, ale i ten jsem nakonec od výrobce dostal oskenovaný a poslal jim ho.
registroval jsem tam Hurley 22, papíry zatím ještě nedošly, ale popíšu jak to funguje.
Lodě od 7mi metrů mají poplatek 50 E (myslím na pět let) + daň z převodu jak píšeš.
U lodí do 7 metrů se neplatí nic!
Celá registrace se vyplňuje online na http://www.mobilit.belgium.be/fr/naviga ... /pavillon/
kliknout na → demande lettre de pavillon
spustí se aplikace a v horní části si vybereš "demandes" pak "lettre de pavillon" a pak novou registraci -"Par nouvelle demande".
Poté vyplníš všechny potřebné informace, případně si uložíš do počítače rozpracovanou registraci kliknutím na "memoriser la dem ..." v levé horní části.
Když budeš chtít pak rozpracovanou registraci dokončit klikneš v levé horní části na " cuvir la demande" a vybereš soubor který si předtím uložil (v základním nastavení se jmenuje "draft").
Poté co všechny potřebné údaje vyplníš klikneš " Telecharges le formulaire" a formulář se ti uloží do počítače v pdf.
Tenhle formulář si vytiskneš a spolu s dalšími dokumenty odešleš na pobočku.
Já to posílal na adresu:
Yacht Registration
Guichet navigation de plaisance Bruxelles
Rue du Progrès 56, 1210
Bruxelles
Belgium
Pak jsem s nima komunikoval přes email- chyběly mi nějaké dokumenty.
K formuláři požadovali:
Kupní smlouvu na loď
Kupní smlouvu na motor
CE certifikát na motor (od výrobce) (nezáleží na HP, vyžadují to od všech)
Kopii pasu
Kopii předchozí (zrušené) registrace
Všechno přeožené do FR, němčiny nebo dutch.
Překládal jsem si to sám přes google, vždycky jsem přidal kopii originálu a k tomu přicvakl překlad.
Jak se platí poplatky nevím- loď mám do 7m. Přeregistrace bude nejspíš probíhat stejně online jako registrace.
Kromě toho, že se s nima nedalo domluvit moc anglicky a usel jsem tedy využívat překladač to bylo ok.
Trochu jsem měl problém s tím CE certifikátem, ale i ten jsem nakonec od výrobce dostal oskenovaný a poslal jim ho.
Naposledy upravil(a) daliborM dne úte říj 07, 2014 10:29 am, celkem upraveno 1 x.
- Stanislav
- aktívní jachtař
- Reputace: 50
Obnovoval jsem letos. Vycvičen českým úředníkem, požádal jsem Sourcofa (umí francouzsky) a někdy v červnu jsme společně vyplnili elektronickou žádost. Je to stejný formulář jako na novou žádost a když označíš že se jedná o prodloužení tak se dostaneš na původní žádost o registraci a nemusíš nic znova vyplňovat. Žádost se odešle elektronicky ale také se musí vytisknout a podepsat a poslat poštou. Na žádosti je číslo žádosti a to se použije jako variabilní symbol pro zaplacení 50 eur. To vše jsem udělal a čekal.
Někdy v červenci mi přišel mail a tam mi zdělili že k prodloužení musím vrátit originál původní registrace. Vytiskl jsem mail (aby věděli o co jde), přiložil originál registrace a odeslal. Pak se nic nedělo a týden před ukončením platnosti staré registrace mi přišla nová.
Do Belgie jsem vše posílal jako obyčejný dopis, ne doporučeně.
Někdy v červenci mi přišel mail a tam mi zdělili že k prodloužení musím vrátit originál původní registrace. Vytiskl jsem mail (aby věděli o co jde), přiložil originál registrace a odeslal. Pak se nic nedělo a týden před ukončením platnosti staré registrace mi přišla nová.
Do Belgie jsem vše posílal jako obyčejný dopis, ne doporučeně.
- Stanislav
- aktívní jachtař
- Reputace: 50
Ahoj JJ,
stojím v Belgii v Nieuwpoortu a zaplatil jsem si přístup v marině. Právě dopisuji krátké povídání pro JI. Ke komunikaci jinak používám radio a winlink. Je trady o tom někde vlákno. Nedostanu se sice přes radio na internet, ale stáhnu si griby, navtex, lokální předpovědi a mnoho dalšího o počasí, mohu přijímat a odesílat maily. Funguje to všude po světě a provoz je zadarmo.
S.
stojím v Belgii v Nieuwpoortu a zaplatil jsem si přístup v marině. Právě dopisuji krátké povídání pro JI. Ke komunikaci jinak používám radio a winlink. Je trady o tom někde vlákno. Nedostanu se sice přes radio na internet, ale stáhnu si griby, navtex, lokální předpovědi a mnoho dalšího o počasí, mohu přijímat a odesílat maily. Funguje to všude po světě a provoz je zadarmo.
S.
- daliborM
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Dokumentace lodě v USA na CoastGuard lze udělit jen občanovi USA. Pokud nemáš občanství, můžeš loď registrovat (na stejném úřadě jako auto), ale už k registraci nelze získat mezinárodně platné MMSI číslo- jen lokálně platné ve vodách USA, což je problém pro EPIRB (více o tom je v jiném vlákně). To je dle mě hlavní nevýhoda oproti Belgii.
Naposledy upravil(a) daliborM dne pon říj 20, 2014 8:49 am, celkem upraveno 1 x.
- Janula
- návštěvník fóra
díky za komentáře. Plán na pár dalších let je zůstat v Řecku. Dívám se právě na jejich poplatky a podmínky pro lodě registrované mimo EU. Ideální mi přijde přeregistrovat loď na řeckou vlajku. A je to tak, loď je v USA registrovaná pouze na "Dept of Highway Safety and Motor Vehicles". Při odjezdu z US na nás chápavě úředník kývl "první koupená loď, co?" a nechal nás odplout i bez řádných čísel. Nic jiného mu vlastně ani nezbývalo.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 29
- Kontaktovat uživatele:
Re: Registrace v Belgii
Nezměnily se náhodou podmínky pro registraci lodě v Belgii?
Odkaz na elektronický formulář pro registraci lodě již nefunguje a nepodařilo se mi ho ani "vygooglit".
Snad jen blbě hledám...
Odkaz na elektronický formulář pro registraci lodě již nefunguje a nepodařilo se mi ho ani "vygooglit".
Snad jen blbě hledám...
Ci sa zmenili podmienky neviem....ale skus
http://es.mobilit.fgov.be/maritiem-vlaggenbrief/
Ides registrovat?
Ides registrovat?
- Surcouf
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 2
expol píše:Ci sa zmenili podmienky neviem....ale skus
Ides registrovat?
Jak jsem se díval na francouyskou mutaci, tak bz to mělo stále fungovat stejně.
Surcouf
- catamaran
- aktívní jachtař
- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, řeším registraci v Belgii.
Odkaz sice funguje, ale nevím co s ním
Chtěl bych tam registrovat 8m plachetnici.
Nemáte někdo čerstvé info?
Díky, Martin
Odkaz sice funguje, ale nevím co s ním

Chtěl bych tam registrovat 8m plachetnici.
Nemáte někdo čerstvé info?
Díky, Martin
- Richard
- věčný začátečník
- Reputace: 82
Mám čerstvé info ... když použiješ překladač google a vše pozorně projdeš, tak najdeš vše potřebné pro postup. S prvním vstupem a orientací v systému mi velmi užitečně pomohl Surcouf (díky!). Připravíš si dokumenty v pdf - ideálně v jednom dokumentu originál a současně i stručný francouzský překlad. Dále si připravíš pro každý z dokumentů stručný název - obsah, opět francouzsky. No a pak se pustíš do postupného vyplňování požadovaných údajů. Je dobré si rozpracované uložit pod nějakým jménem - systém to umožňuje - můžeš pak práci přerušit a kdykoliv se k ní vrátit. Na závěr přiložíš připravené dokumenty a přidáš připravené popisky. Zaplatit můžeš on-line kartou (myslím 138 éček). A pak čekáš ... Může stát, že Tě vyzvou k doplnění nějakých dokumentů (což se mi stalo).
Zdá se, že jsem celým procesem úspěšně prošel - změnil se mi status na "jde do tisku".
Zdá se, že jsem celým procesem úspěšně prošel - změnil se mi status na "jde do tisku".
- catamaran
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Richarde, moc děkuji za informace, takže to bude asi utrpeni to delat ve Fránině 
Ale pokusím se.
Jestli budes od te dobroty, tak nam dej vedet, jak pokracuje tvoje registrace, zda-li jsi ji dostal ci co.
Martin

Ale pokusím se.
Jestli budes od te dobroty, tak nam dej vedet, jak pokracuje tvoje registrace, zda-li jsi ji dostal ci co.
Martin
- Richard
- věčný začátečník
Martine,
přišel mi výměr daně - 61,50 + 10,00 eur, již jsem zaplatil. Registrační číslo lodi už mám, teď jen čekám, kdy dojde poštou doklad.
přišel mi výměr daně - 61,50 + 10,00 eur, již jsem zaplatil. Registrační číslo lodi už mám, teď jen čekám, kdy dojde poštou doklad.
- catamaran
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Richarde,
Uz mas doklad doma?
Takze jsi dostal od nich doklad a cislo (nalepovaci) ?
Mohl bych ti zavolat? (Kdyztak mi posli cislo do SZ a cas kdy mohu volat)
Diky, Martin
Uz mas doklad doma?
Takze jsi dostal od nich doklad a cislo (nalepovaci) ?
Mohl bych ti zavolat? (Kdyztak mi posli cislo do SZ a cas kdy mohu volat)
Diky, Martin
- Richard
- věčný začátečník
Doklad ještě nedošel, denně nahlížím do schránky
Číslo mám přidělené, vím jej, ježto bylo uvedeno ve výměru daně. A nalepovací číslo si nechám zhotovit u nás, to je to nejmenší v celé věci.

Číslo mám přidělené, vím jej, ježto bylo uvedeno ve výměru daně. A nalepovací číslo si nechám zhotovit u nás, to je to nejmenší v celé věci.
- Richard
- věčný začátečník
Doklad - Lettre de pavillon je doma
Mám to za sebou ... na pět roků vystaráno.

Mám to za sebou ... na pět roků vystaráno.