pojistění plachetnice 4,5m

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

pojistění plachetnice 4,5m

Příspěvekod veltrusak » stř bře 21, 2012 6:56 am

Dobrý den.Zakoupil jsem si na Orlík malou,4,5m délky plachetnici,je nutné nebo dobré tuto lod pojistit?Děkuji.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » stř bře 21, 2012 10:35 am

pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod veltrusak » stř bře 21, 2012 2:41 pm

Dobrý den.Děkuji za odpověd.Dojdu se raději zeptat na pojištovnu,ale nevím,na plachetnici jsem ani nenašel štítek,tak to asi ani nepojistí.Jestli tedy dobře chápu,tak to funguje jako v případě auta?Pojštěni jak havárie,tak odpovědnosti za škodu kterou způsobím já?Děkuji.
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

pojištěí Polsko

Příspěvekod Jardasu » stř bře 21, 2012 4:07 pm

bokal píše:pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"

Ahoj Bokale,

prosím znáš podrobnosti? Chceme jet na Mazury s naší malou lodičkou 5m, je tam opravdu pojištění povinné? Byli jsme tam předloni s Finnem a nikdo po nás nic nepožadoval - pravda, řádnou škodu jsme nikomu nezpůsobili.
Měj se
Jarda
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » stř bře 21, 2012 5:59 pm

Chlapi, pídil jsem se po pojištění malé lodičky a našel jsem u ČPP, stojí to kolem 500 Kč na rok, ale nesplňuje to podmínky pro povinné pojištění pro závody pořádané ČSJ, kde požadují hranici 9 mil. Kč. Loni jsem měl pojištěnu dceřinu Evropu přes Respect u německé pojišťovny za 23 €, ale letos to už nesprostředkovávají. Ale pro běžný provoz stačí pojištění od České podnikatelské. Jirka
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » stř bře 21, 2012 6:23 pm

Tady: http://pojisteni.smarteo.cz/pojisteni-plavidel-a-lodi je slušnej výběr pojištění, stačí vyplnit a hned máš různé nabídky pro srovnání.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: pojištěí Polsko

Příspěvekod bokal » stř bře 21, 2012 9:03 pm

Jardasu píše:
bokal píše:pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"

Ahoj Bokale,

prosím znáš podrobnosti? Chceme jet na Mazury s naší malou lodičkou 5m, je tam opravdu pojištění povinné? Byli jsme tam předloni s Finnem a nikdo po nás nic nepožadoval - pravda, řádnou škodu jsme nikomu nezpůsobili.
Měj se
Jarda

Nemám to ověřeno z nějakých jejich předpisů, ale mám to od tamních jachtařů, kteří to tvrdí. Pokusím se zjistit něco více. Mnozí si cennější lodě pojišťují nejen pro pojištění odpovědnosti, ale i vlastní loď proti poškození, zničení nebo krádeži.
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Re: pojištěí Polsko

Příspěvekod Jardasu » čtv bře 22, 2012 1:09 am

bokal píše:
Jardasu píše:

Ahoj Bokale,

Měj se
Jarda

Nemám to ověřeno z nějakých jejich předpisů, ale mám to od tamních jachtařů, kteří to tvrdí. Pokusím se zjistit něco více. Mnozí si cennější lodě pojišťují nejen pro pojištění odpovědnosti, ale i vlastní loď proti poškození, zničení nebo krádeži.

Ahoj Bokale,

díky moc za ochotu.

Měj se.

J
Ave
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ave » čtv bře 22, 2012 7:12 am

to veltrusak: pojisteni lodi se tady jiz probiralo, zkus se sem podivat
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=220&start=0

PS jinak bych Ti doporucila kontaktovat p. Vejrycha z Allianz, ten Ti urcite rad poradi
Libor
bez hodnocení
Reputace: 192
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv bře 22, 2012 8:21 am

Charlie píše:Tady: http://pojisteni.smarteo.cz/pojisteni-plavidel-a-lodi je slušnej výběr pojištění, stačí vyplnit a hned máš různé nabídky pro srovnání.

Ave píše:
Pojistovnu Smarteo, jsem rovnou zamitla po precteni recenze na jinych strankach... pry pokud se neco stane, tak komunikace z jeji strany vazne.

Já kdysi použil 1x Allianz. Problém je že část roku je jen o cca 10% levnější než celoroční.

Zatím nepojišťuji, když modrá karta tam kde zatím pluji není povinná. (resp. je až od výkonu motoru který na své plachetnici nikdy nepoužiji)
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » čtv bře 22, 2012 9:21 pm

V chorvatsku to bylo dříve povinné od výkonu motoru tuším 20koní
Ale při poslední plavbě 2009 mi na kapitanátu tvrdili, že to musím mít i s menším motorem.
Osobně jsem si to raději pojistil, představa, že v nějaké situaci poškodím někomu loď za mnoho milionů by mi nedala klidu.

Zpět na