pojistění plachetnice 4,5m
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
pojistění plachetnice 4,5m
Dobrý den.Zakoupil jsem si na Orlík malou,4,5m délky plachetnici,je nutné nebo dobré tuto lod pojistit?Děkuji.
- bokal
- aktívní jachtař

- Reputace: 1
pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"
pojištěí Polsko
bokal píše:pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"
Ahoj Bokale,
prosím znáš podrobnosti? Chceme jet na Mazury s naší malou lodičkou 5m, je tam opravdu pojištění povinné? Byli jsme tam předloni s Finnem a nikdo po nás nic nepožadoval - pravda, řádnou škodu jsme nikomu nezpůsobili.
Měj se
Jarda
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař

- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, pídil jsem se po pojištění malé lodičky a našel jsem u ČPP, stojí to kolem 500 Kč na rok, ale nesplňuje to podmínky pro povinné pojištění pro závody pořádané ČSJ, kde požadují hranici 9 mil. Kč. Loni jsem měl pojištěnu dceřinu Evropu přes Respect u německé pojišťovny za 23 €, ale letos to už nesprostředkovávají. Ale pro běžný provoz stačí pojištění od České podnikatelské. Jirka
- Charlie
- zkušený harcovník

- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Tady: http://pojisteni.smarteo.cz/pojisteni-plavidel-a-lodi je slušnej výběr pojištění, stačí vyplnit a hned máš různé nabídky pro srovnání.
- bokal
- aktívní jachtař

- Reputace: 1
Re: pojištěí Polsko
Jardasu píše:bokal píše:pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"
Ahoj Bokale,
prosím znáš podrobnosti? Chceme jet na Mazury s naší malou lodičkou 5m, je tam opravdu pojištění povinné? Byli jsme tam předloni s Finnem a nikdo po nás nic nepožadoval - pravda, řádnou škodu jsme nikomu nezpůsobili.
Měj se
Jarda
Nemám to ověřeno z nějakých jejich předpisů, ale mám to od tamních jachtařů, kteří to tvrdí. Pokusím se zjistit něco více. Mnozí si cennější lodě pojišťují nejen pro pojištění odpovědnosti, ale i vlastní loď proti poškození, zničení nebo krádeži.
Re: pojištěí Polsko
bokal píše:Jardasu píše:bokal píše:pojištění při provozu na českých vodách není povinné, v jiných zemích někdy ano (např. Slovensko, Polsko, Chorvatsko a možná další. Takže pokud se nechystáš s lodí mimo ČR, je to na tobě, zda se pojistíš nějak pro odpovědnost za škody. U nás to pojišťuje např. Alianz, Kooperativa. Je to tzv. "Modrá karta"
Ahoj Bokale,
Měj se
Jarda
Nemám to ověřeno z nějakých jejich předpisů, ale mám to od tamních jachtařů, kteří to tvrdí. Pokusím se zjistit něco více. Mnozí si cennější lodě pojišťují nejen pro pojištění odpovědnosti, ale i vlastní loď proti poškození, zničení nebo krádeži.
Ahoj Bokale,
díky moc za ochotu.
Měj se.
J
to veltrusak: pojisteni lodi se tady jiz probiralo, zkus se sem podivat
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=220&start=0
PS jinak bych Ti doporucila kontaktovat p. Vejrycha z Allianz, ten Ti urcite rad poradi
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=220&start=0
PS jinak bych Ti doporucila kontaktovat p. Vejrycha z Allianz, ten Ti urcite rad poradi
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 192
- Kontaktovat uživatele:
Charlie píše:Tady: http://pojisteni.smarteo.cz/pojisteni-plavidel-a-lodi je slušnej výběr pojištění, stačí vyplnit a hned máš různé nabídky pro srovnání.
Ave píše:
Pojistovnu Smarteo, jsem rovnou zamitla po precteni recenze na jinych strankach... pry pokud se neco stane, tak komunikace z jeji strany vazne.
Já kdysi použil 1x Allianz. Problém je že část roku je jen o cca 10% levnější než celoroční.
Zatím nepojišťuji, když modrá karta tam kde zatím pluji není povinná. (resp. je až od výkonu motoru který na své plachetnici nikdy nepoužiji)