Rychlost na přehradách - vyhláška

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

kutil1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Rychlost na přehradách - vyhláška

Příspěvekod kutil1 » čtv kvě 14, 2015 9:21 am

Včera ve zprávách na Primě říkali, že jsou plavci na přehradách ohroženi rychlostí člunů.
Na Orlíku i na Slapech platila jízda ve výtlačném režimu. Změnila to nová vyhláška, může se ve skluzu?
david
moderátor
Reputace: 234

Re: Rychlost na přehradách - vyhláška

Příspěvekod david » čtv kvě 14, 2015 9:42 am

zrovna ses probudil? :lol:
kutil1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kutil1 » čtv kvě 14, 2015 9:47 am

Ne, vstával jsem dnes 6:15, ale děkuji i za tuto odpověď. Loď jsem zazimoval loni v říjnu a dosud jsem se o nic nestaral. Tedy, jak píšeš, probudil jsem se.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv kvě 14, 2015 9:53 am

já jen, že kotvení/nekotvení a tohle se tady probírá už cca 2 měsíce.

tedy na řekách 25 m a přehradách 50 m od břehu není omezení rychlosti, pokud značka na břehu nepovídá něco jiného.
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » čtv kvě 14, 2015 12:04 pm

Mne spíše zaujala věta, že slíbili rychlost omezit. Žeby zásah do vyhlášky? ,nebo jenom místní úprava plavebními znaky?
Janch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Janch » čtv kvě 14, 2015 12:16 pm

:whist: Jo, to chápu, po zimním spánku má člověk dost starostí. Takže pro úplnost doporučuji na fóru dvě vlákna:
"Nova vyhlaska o zakazu plavby se spalovacim motorem," což je výživné čtení toho času o 65 stránkách
a hlavně Petice Vraťte nám noční kotvení (podepsat!).
Tu rychlost David ocitoval z nové vyhlášky MD č. 46/2015. Rozumím obavám dálkoplavců, hlavně těch, kteří rádi plavou napříč přehradou - tedy jestli se rozvine to podnikání v prodeji a půjčování motorových člunů a vodních skůtrů, jak slibovala Asociace malého a středního podnikání, že. Jinak nemám strach, že by mě přejela Benetau nebo Štír ve skluzu :D
V "rekreačnějších" oblastech předpokládám omezení plavebními znaky, jak naznačuje Tatavod.
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mirzik » čtv kvě 14, 2015 2:03 pm

To bude na těch březích vypadat... samá cedule, (povolené kotvení, omezená rychlost, .. a co ještě cedulema upraví?), že by loby výrobce cedulí....
Nechápu proč v našem bananastátě nemůže být něco uděláno dobře a tak aby se to nemuselo upravovat a dodělávat :shock: ... a to tahle vyhláška je jen zlomek všeho :puke:

Zpět na