Sicílie září 2009

V předmětu vždy uveďte jméno ostrova jehož oblast popisujete.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

pavel12
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Sicílie září 2009

Příspěvekod pavel12 » úte říj 20, 2009 7:55 pm

Před časem jsem položil otázku k plavbě ze Sicílie na Maltu a do Tunisu.

Nyní když je již naše skvělá plavba zanáma musím říci, že záměr byl více než ambiciozní. :lol:
2 hodiny po vyplutí ze Santa Agáty, kde jsme přebírali loď nám moře dalo jasně najevo co si s licencí B můžeme a kdo je tady pánem. :D
Byla to ukrutná bouře a vlny 4 metry, no metr měly určitě :D
Následoval návrat do maríny, kde mě místní námořník sledoval jak chytám ryby. Nevydržel, odešel, vzápětí se vrátil s hákem, muškou a olovem a řekl 2 míle odbřehu to tahej 50 m. za lodí a budeš jíst své ryby. 5 min po nahození jsem vytáhl první makrelu...
Millazo, příjemné město severně nad Messinou. Molo plovoucí, 60euro (Bavaria36), personál řídila baba metrnice a jejích cca 10 synů, byli příjemní.
Messina, stihli jsme ji ještě před tím sesuvem půdy. Marina plovoucím molem, 60 eur + 10 euro energie. Ochotný personál.
Riposto pod Etnou. Pevné molo 80 euro+10euro energie. Auto z půjčovny 80euro+60 euro na osobu za lanovky na Etnu. Etna překrásná, výhled také. Navrcholu klendra.
Z Riposta doporučujeme zajet do Taorminy, lze tam zakotvit na mooring. Taormina mondénní město s atmosferou.
Vulcano proběholo na mooringu za 25 euro, ze zátoky lze pozorovat čmoudíky vystupující z vulkánu. Moc pěkné :)
Lipary, plovoucí molo za 40e. Také nádherné.

Sicílie nádherná, vřele doporučujeme. Trochu to tam houpe.
Sicilané příjemní, ochotní.
Jídlo neskutečně dobré, ceny normální.
Počasí se změní během hodiny od azůra do bouřky a zpět.
Cena trajektu za auto je50e zpáteční tiket.

Určitě se tam vrátíme

Jestli to budu umět pověsím fotky.

Zdravíme

Pavel&Martina
MartinB
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 106

Příspěvekod MartinB » úte říj 20, 2009 8:21 pm

Ahoj Pavle
mohl by jsi prosím blíže popsat to rybářské náčiní.
Kdyby byla nějaká fotka, nebo alespoň nákres, velikost háčku, olovat.
Díky moc.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte říj 20, 2009 8:25 pm

Ahoj Pavle

a já bych poprosil o trochu rozepsání Tvé cesty. Kotvení, vítr, směry adt. Děkuji
pik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43

Příspěvekod pik » úte říj 20, 2009 8:27 pm

Ahoj,
Mě by to taky zajímalo, a taky do jaké rychlosti se dá něco chytit a kolik toho nachytals (jestli to nebyla jenom náhoda)
Já totiž nikdy nic nechytl. Dík
pavel12
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod pavel12 » úte říj 20, 2009 8:41 pm

Pánové ahoj,

hned jak se mi podaří umístit fotky, což mi právě teď hlásí nějaký critický error. tak uvidíte nádobíčko. Ale budete asi zklamaní, normální teleskop z tesca (tři metry), naviják tamtéž asi 600kč. Háček o poloměru asi centimetr. Muška asi 5 centimetrů a olůvko bude na obrázku.

Řekl abych to házel 1-2míle od břehu, při rychlosti 3-5 kn. Já to prostě hodil, odmotal jsem asi 60 metrů a prut jsem vložil do trubky od vlajky pak sem se na to akorát čas od času mrknul. Prut se trochu ohnul, nic dramatického. Makrely měly kolem 30 cm. Čerstvé, no co vám mám povídat. Vytáhnul, vykuchal, po vegetoval a šup na pánev na oliv olej. Od chycení k snězení 10 minut.

Zpět na