Eagle Ray pilot a mapy

Na četná přání ... a také někteří se plaví rádi v této nádherné lokalitě a rádi se podělí o své zkušenosti.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

kargee
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Eagle Ray pilot a mapy

Příspěvekod kargee » pon zář 17, 2012 12:24 pm

Znáte prosím publikace vydavatelství Eagle Ray? Např.
http://www.eagleray.gr/ar_sg3_en.html
Jak si stojí v porovnání s Imray?

Díky
Karel
greenhorn
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Eagle Ray sprievodca

Příspěvekod greenhorn » ned říj 27, 2013 11:55 pm

Toto leto som stretol na kotve pri Skiathos stretol veľmi dospelého angličana, ktorý s maželkou trávia polovicu roku na vode, teraz v Grécku, predtým aj okolo sveta. Keď sa ma spýtal, akého sprievodcu používam, tak som hrdo odpovedal, že "bibliu" od Heikella. Starý pán sa usmial, ospravedlnil sa, že ako angličan by mal svojho krajana tiež podporovať, ale že sprievodca od gréckeho lodného kapitána je oveľa, oveľa lepší. Doslova povedal, že o hodne viac ako o sto percent! A hneď mi knihu ukázal. Je podstatne väčšieho rozmeru ako A4, pokrýva len určitý výrez (myslím že na Grécko má 4 knihy) sú tam úplne presné a podrobné námorné mapy každej oblasti, sú tam aj také fajnovosti, (čo som si zapamätal) ako napr. obrázok - kresba kopcov ktoré sú v danej oblasti a aké počasie znamenajú aké oblaky nad tými kopcami. Nie je tam toľko farebných obrázkov (ak vôbec) ani rôznych informácií, ako v Greek waters pilot, ale je to naozaj profesionálnejšie prevedenie. A netreba mať zvlášť papierové mapy, lebo tu sú úplne podrobné. Nemal som čas prezerať to nejako moc, trochu som polistoval a stačilo mi ubezpečenie Johna, že to je na oveľa vyššej námornej úrovni ako R.H. Sorry. Je to ale čertovsky drahé v porovnaní s Heikellom - Greek W.P. stojí cca 50E a od Eagle Ray stojí celé Grécko vyše 350E. Neobnovuje to tak často ako Heikell, ale sú tam doplnky, dodatky, neviem či ich treba dokupovať alebo tie sú už grátis. Trochu ma rušilo, že v knihe je hodne písmenok, lebo je písaná v gréčtine a angličtine, hoci nemá také turistické podrobnosti ako Heikell. Ale popis dna, miest na kotvenie, varovania, nebezpečia a pod. sú podľa Johna podstatne lepšie. Ako som kúpil, tak predávam. Až si jednu Eagle Ray kúpim, dám vedieť viac. Howg.
Dnes mám holt písací deň.

Zpět na