[font=Arial Black] [/font] Charterová plavba z Tureckých marin Bodrum a Marmaris
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
Charterová plavba z Tureckých marin Bodrum a Marmaris
Charter z Řeckého os. Kós nebo Tureckého Bodrumu (popř.Marmaris), má někdo zkušenost a jakou??
[font=Arial Black] [/font]
[font=Arial Black] [/font] -
Lakomec
Kos
Kos je oblíbenou destinací, má zde sídlo dost chartrovek, taky Kiriacoulis. Je zde nová moderní marína, krásná oblast pro plavbu. Letecké spojení, nebo trajekt z Atén. Pokud chceš plout víc v řecku a do Turecka jen na návštěvu, pak jako výchozí marína Kos nebo Rhodos.
Bodrum je krásný, taky moderní marína, veškerý servis. Pokud chceš plout v Turecku a jen na skok třeba na vulkán Nisyros do Řecka, zvol Bodrum.
V Marmarisu jsem nebyl, nemůžu poradit
Bodrum je krásný, taky moderní marína, veškerý servis. Pokud chceš plout v Turecku a jen na skok třeba na vulkán Nisyros do Řecka, zvol Bodrum.
V Marmarisu jsem nebyl, nemůžu poradit
- tatinecek
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Vloni jsem jel jak z Rodosu, tak Kosu a letos 2x z Kosu.
Podívej se pořádně na mapu a co chceš víc, zda plachtit nebo poznávat. Pokud pojedeš z Kosu, tak más velký výběr směrů ale musíš plánovat podle větru, a to je hlavně NW. Pokud z pojedeš z Rodosu, musíš prakticky jen na W a pokud objedeš Kos a okolní ostrovy, tak uděláš hravě 250 Nm za týden. Nebo varianta, že pojedeš mezi Tureckem a Řeckem a pak riskuješ, že nějaký úředník při přihlašování může začít buzerovat, ato jak Turek , tak Řek. Turecko chystám na příští rok, a zůstanu asi jen v Turecku, nepojedu do Řecka a asi Bodrum, kvůli spojení. Dá se i letět na Kos a pak trajektem do Bodrumu./1 hod max/.
Marína je lepší na Kosu než na Rhodosu/nebyly sociálky v dobrém stavu/, historie je na obou ostrovech víc než dost.
Podívej se pořádně na mapu a co chceš víc, zda plachtit nebo poznávat. Pokud pojedeš z Kosu, tak más velký výběr směrů ale musíš plánovat podle větru, a to je hlavně NW. Pokud z pojedeš z Rodosu, musíš prakticky jen na W a pokud objedeš Kos a okolní ostrovy, tak uděláš hravě 250 Nm za týden. Nebo varianta, že pojedeš mezi Tureckem a Řeckem a pak riskuješ, že nějaký úředník při přihlašování může začít buzerovat, ato jak Turek , tak Řek. Turecko chystám na příští rok, a zůstanu asi jen v Turecku, nepojedu do Řecka a asi Bodrum, kvůli spojení. Dá se i letět na Kos a pak trajektem do Bodrumu./1 hod max/.
Marína je lepší na Kosu než na Rhodosu/nebyly sociálky v dobrém stavu/, historie je na obou ostrovech víc než dost.
Vypadá to, že koncem září budu na týden v Řecku. tentokrát vyplouvám z Rhodosu. A jelikož Řecko není zrovna mojí extra oblíbenou zemí a její dějiny také ne, rád bych poprosil o radu. Posádka sice budou kamarádi, ale i tak jim to chci udělat zajímavé a hlavně tentokrát se mnou pojede manželka - takže plavba musí být krásná, ne extra náročná a budu preferovat přístavy a městská mola - zátoku tak max. 2x na noc. Na koupání samozřejmě kdykoliv. Noční plavba bude, ale jenom jedna - musím na ní (ženu) opatrně
už dvakrát jsem to dost posr...
Tak jestli máte někdo tip, prosím, sem s ním.
už dvakrát jsem to dost posr...
Tak jestli máte někdo tip, prosím, sem s ním.
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Ahoj Jirko,
a chceš do Řecka nebo Turecka?
V Řecku jsem byl jen na Rhodu a plul kolem ostrova Kastellorizo. To je také můj tip. Je to nejvýchodnější obydlený řecký ostrov (asi 75 mil východně od Rhodu). Jednou jsem kroužil v noci v přístavu, ale kvůli silnému větru jsem se neodvážil sólově přistát a odplul do nedalekého tureckého Kase (ani ne dvě míle). Kromě krásných staveb, hradu, taveren, letiště atd. je tu taky Modrá jeskyně: https://www.google.cz/search?q=kastelor ... 20&bih=965
Plavba tam by byla na onu noční plavbu a pak je možné postupovat podél tureckého pobřeží zpět. Jsou tu již zmíněný Kas, Kalkan (tam jsem nebyl), Fethyie, Gocek, Marmaris, Dalyan atd. A spousta bezva míst na kotvení – hlavně ve Fethyiské zátoce.
Potíží s úředníky bych se nebál, ale turecký transit log je nezbytný. (Tedy pro plavbu na Kastellorizo samozřejmě ne.)
Městská mola nebo mariny jsou ve všech přístavech, které jsem vyjmenoval. Mariny v Kasi (tady je i městský přístav, ale bývá plný), Fethyi a Marmarisu jsou luxusní, ale za přijatelný peníz.
V Turecku je taky spousta antických památek a nad pobřežím se tyčí až 3000 metrů vysoké hory.
Chcš-li zůstat v Řecku, s trochou štěstí na počasí by se dalo doplout na Krétu a zpět, ale jak píšu, tam jsem nebyl.
L.
a chceš do Řecka nebo Turecka?
V Řecku jsem byl jen na Rhodu a plul kolem ostrova Kastellorizo. To je také můj tip. Je to nejvýchodnější obydlený řecký ostrov (asi 75 mil východně od Rhodu). Jednou jsem kroužil v noci v přístavu, ale kvůli silnému větru jsem se neodvážil sólově přistát a odplul do nedalekého tureckého Kase (ani ne dvě míle). Kromě krásných staveb, hradu, taveren, letiště atd. je tu taky Modrá jeskyně: https://www.google.cz/search?q=kastelor ... 20&bih=965
Plavba tam by byla na onu noční plavbu a pak je možné postupovat podél tureckého pobřeží zpět. Jsou tu již zmíněný Kas, Kalkan (tam jsem nebyl), Fethyie, Gocek, Marmaris, Dalyan atd. A spousta bezva míst na kotvení – hlavně ve Fethyiské zátoce.
Potíží s úředníky bych se nebál, ale turecký transit log je nezbytný. (Tedy pro plavbu na Kastellorizo samozřejmě ne.)
Městská mola nebo mariny jsou ve všech přístavech, které jsem vyjmenoval. Mariny v Kasi (tady je i městský přístav, ale bývá plný), Fethyi a Marmarisu jsou luxusní, ale za přijatelný peníz.
V Turecku je taky spousta antických památek a nad pobřežím se tyčí až 3000 metrů vysoké hory.
Chcš-li zůstat v Řecku, s trochou štěstí na počasí by se dalo doplout na Krétu a zpět, ale jak píšu, tam jsem nebyl.
L.
- tatinecek
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Jirko, bude Ti foukat pravděpodobně NW,W a podle toho se můžeš zařídit. Odplout z Rhodosu na Symi / buď městěčko nebo zátoka Panoramitis, pak určitě na Nysiros lepší stání je v Pallonu, v Mandraki je lepší noční život a půjčíš si skůtr a pojedeš na sopku. Můžeš se pak podívat na Kos, hezčí je stát ve starém přístavu než v maríně.Moc hezká zátoka je Vathi na Patmosu, je to takový fjord. Pak si dej noční plavbu na Chalki / v noci v Řecku někdy nefouká/, přeskoč na Tilos / čerstvé ryby v restauraci dostaneš jen u kostela/. A pak už zpátky na Rhodos. Pokud budeš chtít vědět víc , tak zavolej. Ceny za stání tak 2-10 EUR , el.5 Eur , voda 5 Eur. Přejet do Turecka je otázka, protože se musíš odhlásit a přihlásit.
Přeji pěkný vítr, já tam budu až kolem 20.října.
Přeji pěkný vítr, já tam budu až kolem 20.října.
- MartinB
- zkušený harcovník

- Reputace: 106
Jestli zaplujete na Nisyros a půjčite si mopedy, určitě nevynechte vesničku Nikkia, super výhled na kráter, na moře, v Mantraki je ruina prehistorické pevnosti. Pokud budeš stát v Pali a tam je to lepší jak píše Tatíneček, v některých starších pilotech neodpovídá vjezd do mariny skutečnosti, přestavěli to. Stálo se tam na kotvě, zadkem k molu, možná tam už jsou dnes muringy.