záchranář při povodni
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Pavel63
- aktívní jachtař

- Reputace: 44
Zdendo, v OL to bohužel bagatelizovalo vedení Povodí. Mám spolehlivé informace a proto si to dovolím napsat. Konec konců dodnes žijí svědkové, tehdejší vedení Magistrátu a další. Ti by mohli dosvědčit, jaké informace měli nebo neměli od kompetentních orgánů. Ale jak jsem psal, to jsme OT a navíc to nevyřešíme. Mně jde opravdu spíš o to, aby si vedení záchranných sborů uvědomilo, že výcvik směrovaný tímto směrem má smysl a že na tekoucí vodě to není sranda. Je to prostě asi jako když se překotíš na kánoi někde na rybníku a nebo se převrátíš na člunu na moři 5 km od nejbližšího břehu. A to snad na tomhle fóru nikomu nemusím vysvětlovat. Ale mám obavu, že ani tohle zde nevyřešíme.
Pavel.
Pavel.
-
dedko
- aktívní jachtař

- Reputace: 20
https://www.youtube.com/watch?v=VP9DZOe71wY
Hmm... neviem prečo spochybňujete tohoto chlapíka (záchranára) v tom gumáku !!!
To že sa prevrátil s gumákom, spravil profesionálne a dobre.
Dokonca ani svoj gumák sa nesnažil otočiť späť, aby zabránil úplnému zatopeniu motora...
Keby sa prevrátil neskôr, a nedaj bože s nejakými malými deťmi...tak to mohlo dopadnúť horšie !!!
Robiť profesionálneho záchranára je zložité.
Je smutné, že do záchranných zložiek, sa dostanú aj takýto...
Dokonca ani svoj gumák sa nesnažil otočiť späť, aby zabránil úplnému zatopeniu motora...
Keby sa prevrátil neskôr, a nedaj bože s nejakými malými deťmi...tak to mohlo dopadnúť horšie !!!
Robiť profesionálneho záchranára je zložité.
Je smutné, že do záchranných zložiek, sa dostanú aj takýto...
- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
[quote="dedko"]https://www.youtube.com/watch?v=VP9DZOe71wY
Ani profesionálně a už vůbec ne dobře,.... a to od samého začátku v té lodi neměl co dělat...
1.do mělké vody měl přijet setrvačností s minim.přizvednutým motorem-"na kvedlačku" a nezaaretovaným, 2.nevypínat motor,...3.když viděl,že drhne ostruhou,měl vysednout nebo poposunout se,...4.podcenil vyvážení člunu,když viděl,že se mu zvedá příď,....5.neměl přidávat plyn,ale naopak ubrat,...prostě strécin amatér,kterému IZS dal drahou hračku....
Navíc na klidné vodě...
Možná těch chyb uvidí někdo ještě více
Ani profesionálně a už vůbec ne dobře,.... a to od samého začátku v té lodi neměl co dělat...
1.do mělké vody měl přijet setrvačností s minim.přizvednutým motorem-"na kvedlačku" a nezaaretovaným, 2.nevypínat motor,...3.když viděl,že drhne ostruhou,měl vysednout nebo poposunout se,...4.podcenil vyvážení člunu,když viděl,že se mu zvedá příď,....5.neměl přidávat plyn,ale naopak ubrat,...prostě strécin amatér,kterému IZS dal drahou hračku....
Navíc na klidné vodě...
Možná těch chyb uvidí někdo ještě více
- bozakafka
- aktívní jachtař

- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Motor neni az tak problem, ten se vyplachne vysusi a jede to dal. Mne spis prekvapuje jak ten dotycny vudce plavidla urputne pokracoval ve sve akci, zrejme rozkaz znel jasne
. Podle mne to byl proste vystresovany zmatkar. Asi jako kdyz cuci na zenskou deset chlapu, kdyz se snazi zajet mezi dve auta. Fakt ty mobily nemam rad, jak je jednoduchy natocit zoufalstvi druheho cloveka a prdnout to na net. Podle mne ten chlap vyrazil s cistou dusi nekomu pomoct v zoufalstvi a ted je za pitomce. Tak trochu si preju natocit toho co to sem dal v obdobny situaci, aby vedel jaka je to pakarna. Coz se mne asi nestane, protoze zde pritomni jsou veleprofesionalove v plavbe s gumovou klobasou

. Podle mne to byl proste vystresovany zmatkar. Asi jako kdyz cuci na zenskou deset chlapu, kdyz se snazi zajet mezi dve auta. Fakt ty mobily nemam rad, jak je jednoduchy natocit zoufalstvi druheho cloveka a prdnout to na net. Podle mne ten chlap vyrazil s cistou dusi nekomu pomoct v zoufalstvi a ted je za pitomce. Tak trochu si preju natocit toho co to sem dal v obdobny situaci, aby vedel jaka je to pakarna. Coz se mne asi nestane, protoze zde pritomni jsou veleprofesionalove v plavbe s gumovou klobasou

nemůžu si pomoct, boža je první kdo napsat trochu soudnou reakci.........
asi to byl ,jak píše kdosi výše, strécin amatér, ale v možná nejtěžší životní situaci,
kdy přicházel o vše, ve stresu a dobře míněné snaze pomoci..........
Jistě nejel na výlet........ Když takové video vidím, tak je mi smutno a
ještě smutněji mi je když čtu vaše reakce zde......... to se zase tříbí
charaktery a nebo jste z těch, kteří se nahlas smějí když se někomu přihodí
nějaké neštěstí ??? v tom videu žádné poučení nehledejte, je to jen
záznam cizího neštěstí......... rozhodně se mi příčí a ekluje jakékoliv hodnocení,
či to dokonce považovat za zábavu.........
sek
božo díky za reakci výše........
sek
asi to byl ,jak píše kdosi výše, strécin amatér, ale v možná nejtěžší životní situaci,
kdy přicházel o vše, ve stresu a dobře míněné snaze pomoci..........
Jistě nejel na výlet........ Když takové video vidím, tak je mi smutno a
ještě smutněji mi je když čtu vaše reakce zde......... to se zase tříbí
charaktery a nebo jste z těch, kteří se nahlas smějí když se někomu přihodí
nějaké neštěstí ??? v tom videu žádné poučení nehledejte, je to jen
záznam cizího neštěstí......... rozhodně se mi příčí a ekluje jakékoliv hodnocení,
či to dokonce považovat za zábavu.........
sek
božo díky za reakci výše........
sek
- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše:Už se tu debat moc nezúčastňuji, ale jsekera... musím souhlasit, ten člověk možná seděl prvně v životě v lodi a jel někomu pomáhat, nebo se jel podívat, jak dopadl jeho majetek.
Už jen ty škodolibé komentáře toho, kdo to točil jsou na rozbití huby....
Doporučuju se ještě jednou na to video podívat a dotyčného si prohlédnout,než začnou lítat ty pěsti do huby;pro některé to platí i vícekrát,...
Dle vybavení výstroje to na amatéra nevypadá,....člun s 15k motorem rovněž vyžaduje oprávnění,....takže v té lodi neměl co dělat,....opravdu je to jak s Pionýra sednout do Tatry
Ostatně těch naprosto zbytečných škod od takovýchto"zachranářů"bylo jen v Olomouci víc než dost a jak potvrzuje další přímý účastník zde výše,tak i v Troubkách

- Finn
- aktívní jachtař

- Reputace: 16
Myslete si o mě co chcete, ale já to video sem hodil pro pobavení - jak se dá s gumákem šplhat po zdi. Nic se nestalo. Já u toho sice nebyl, ale ty kluky co to natočili samozřejmě znám a jejích komentářům se ani nedivím, měli taky zatopený baráky a tohle bylo aspoň takový zpestření, člověk se i zasmál.
Kaptn ví o čem mluví, ale to jsem nechtěl rozebírat. Beru reakci dědka, tak jsem to nějak myslel.
Kaptn ví o čem mluví, ale to jsem nechtěl rozebírat. Beru reakci dědka, tak jsem to nějak myslel.
[quote="Finn"]Myslete si o mě co chcete, ale já to video sem hodil pro pobavení - jak se dá s gumákem šplhat po zdi.
Ne, ne - já si o Tobě určitě nemyslím nic špatného - jsem dokonce rád, že jsi to sem dal. Vzpomněl jsem si na sebe - toto se mi sice nestalo, ale plno jiných podobných zážitků...
Jen se mi nelíbí reakce některých neomylných - rádoby mořských vlků.
Ne, ne - já si o Tobě určitě nemyslím nic špatného - jsem dokonce rád, že jsi to sem dal. Vzpomněl jsem si na sebe - toto se mi sice nestalo, ale plno jiných podobných zážitků...
Jen se mi nelíbí reakce některých neomylných - rádoby mořských vlků.
- Viky_CZ
- zkušený harcovník

- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše:Jojo kapitáne, máš pravdu, měl říct : já na ten 15ti koňský motor nemám papíry, bohužel těm lidem nemohu pomoci...tak nashle....
Jedna věc je, nemit papiry na tech 15HP a uplne jina věc je, nemit v zivote v ruce ovladani zavesnyho motoru (coz teda v tomhle pripade tak nejak vypada).
Při takovyhle pohrome by si lidi měli tim vic uvědomit, ze zachranuje se tak, aby obet byla zachranena a ne tak aby se ze zachrance stala obet. Tim nikomu nepomuzes. A skurvenim motoru, kterej mohl někdo sikovnejsi ucinne vyuzit, taky ne.
- kaptn
- pravidelný návštěvník

- Kontaktovat uživatele:
geronimo píše:Jojo kapitáne, máš pravdu, měl říct : já na ten 15ti koňský motor nemám papíry, bohužel těm lidem nemohu pomoci...tak nashle....
Zkus se na to video taky podívat víckrát,...nemyslím,že někoho zachraňoval,mě to přišlo,že dovezl ty chlapy na pivo,viz čisté hadry
Tak od "zachranáře" bych čekal i něco víc,než jen ty papíry,....nebo raději ani nechtěl pomoci,....hrdinů jsou dost plné hřbitovy a já se mezi ně moc nepočítám,....spíše jsem vždy ty hrdiny a jejich horké brambory po nich řešil