lepeni gumaku

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Petr OKIN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: lepeni gumaku

Příspěvekod Petr OKIN » ned srp 25, 2019 12:57 pm

Tak - vše připraveno, gumák opraven, vybaven a jde za chvíli (se mnou) prvně do vody. Foto a dojmy sdělím večer, pokud se vrátím... :crazy:

PS: kluk si vymínil vlajku a tak jsem chtěl její držák přilepit tím Neostickem - nedrží to :? . Záplatu na podlaze jsem lepil origo lepidlem od Zodiacu a nebyl žádný problém, drží to festově... :good:
Petr OKIN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr OKIN » ned srp 25, 2019 4:18 pm

Tak dvě hodinky na Lipně a první zkouška - vše je jak má, maximální spokojenost. Nakonec jsem udělal i jednu školáckou chybu a vyjel interní nádrž dočista do čista a pak se trochu zapotil, než to zase chytlo :lol: Zítra připojím externí nádrž, jestli teda zjistím, jak to na ni přepnout - manuál k Johnsonu 4HP je nesehnatelná záležitost :shock:

gumak.jpg

Osádka 2 dospělí a dva kluci, jelo to podle očekávání, takže první zkušenost s gumákem mám za sebou. Ještě jednou díky Karlovi, že to bylo možné. Odlepenou podlahu ve špičce jsem jednoduše přeplátoval celou záplatou ze sady (ca 10mc průměr) a je po problémech - celá tato část se znatelně zpevnila... :good:
karel-h
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod karel-h » ned srp 25, 2019 8:01 pm

Teda... jsi rychlý jak vítr. :good:
Petr OKIN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr OKIN » ned srp 25, 2019 8:25 pm

Detail záplaty - spoj podlahy a předního buřtu. Pracováno podle návodu. Odmaštění, šmirgl, 2x lepidlo na trup i záplatu a pak přiloženo a malým válečem vyhlazeno. Na záplatu jsem pak dal filc a sevřel vše mezi dvě desky truhlářskou svorkou. Po 24hod to drží jako od výrobce (tedy zatím). :crazy: Jak už jsem psal, lepidlo originál ze sady k lodi.

zaplata.jpg

PS: ještě mám dotaz, nafukovací kýl je přilepen po celé délce k podlaze nebo jen na koncích? Kouknete se někdo? Díky!
Petr OKIN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr OKIN » úte srp 27, 2019 1:13 pm

Po dvou dnech na vodě začal gumák opět nabírat vodu :shock:
Dnes jsem ho otočil na krovky a důvod je jasný - další odlepený kus podlahy - tentokrát ale řádný.

dira.jpg

To co leží pod dírou je kus čehosi (asi silikon) co bylo vpraveno do spoje podlahy a buřtu, zřejmě při ne úplně odborné opravě v minulosti. Totéž je ve špici, kterou jsem vytvrzoval záplatou a na druhé straně. Takže dobře drží jen ta moje záplata :roll: Když jsem ji tam lepil,přišla mi ta podlaha ve spoji nějaká divná - tvrdá a podivně zvlněná, tak už vím proč.

podlaha.jpg

Ten silikon, či co to je, je takto nacpaný do toho spoje po celé přední části a opravdu lepený spoj podlahy k buřtu je ani ne třetinový. Takže celé odlepit a opravit...
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte srp 27, 2019 3:19 pm

člun jsem už vyměnil, ale kýl byl chycený jen na konci a pak přes takovou pásku jako je jeho samotný materiál ještě přilepený cca ve středu k podlaze. člun měl 2,7m.

Ale myslím že by to šlo i když bude chycený jen na konci.

Po celé délce by s tím byl asi opruz při balení i čištění.
Petr OKIN
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr OKIN » úte srp 27, 2019 3:48 pm

Díky moc Libore, tak je to stejné - napadlo mě, že je to asi schválně, aby měl nějakou vůli při tlakování kýlu pod podlážkami.

Zpět na