Motorovy cln na Dunaj a jeho ramena
Moderátoři: vilma, Pepa, david
tak tyhle Kanadsky cluny myslim jsou presne to co potrebujes. Odolny, lehky a hlavne dobre skladovatelny a distributor je i v Nemecku http://www.instaboat.com/index.html
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Hliníkové člny ako Mariner sú nepotopitelné vďaka vzduchovým komorám v laviciach, prípadne je v lavici nafúkaná pena. Mne sa to vidí ako najlepšie riešenie. Dedko také niečo má, je rybár, tak predpokladám že má s nimi največšie skúsenosti. Zatial som počul od neho na hliníkový čln len chválu. A pri splavovaní Malého Dunaja ho prenáša cez hrádze, teda to čo ty požaduješ.
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
kenaj
Nenapísal si kolko chceš investovať.
Čln ktorý hladáš ťažko najdeš.Váha do 50 kg, traja ludia,motor, rybarská výstroj,jedlo pitie oblečenie poviná výbava.Člny do 50 kg sú kratké, úzké majú nízký bok, nosnosť tiež malá.A ešte aby bol bezpečný na velký Dunaj ?
Na Dunajské ramená by ťi stačil aj tento
Uploaded with ImageShack.us
Ale na velký Dunaj už potrebuješ minimálne takýto.
Tovarenské hliníkove člny sú nepotopitelné,nemusíš mať obavy. Ťažko sa Ťi vyberá keď
chceš aj - aj. Prenášanie môžeš poriešiť s kolieskami. Výrobca ích aj ponúka, poprípade si ích môžeš vyrobiť aj sám.
Nenapísal si kolko chceš investovať.
Čln ktorý hladáš ťažko najdeš.Váha do 50 kg, traja ludia,motor, rybarská výstroj,jedlo pitie oblečenie poviná výbava.Člny do 50 kg sú kratké, úzké majú nízký bok, nosnosť tiež malá.A ešte aby bol bezpečný na velký Dunaj ?
Na Dunajské ramená by ťi stačil aj tento

Ale na velký Dunaj už potrebuješ minimálne takýto.

Tovarenské hliníkove člny sú nepotopitelné,nemusíš mať obavy. Ťažko sa Ťi vyberá keď
chceš aj - aj. Prenášanie môžeš poriešiť s kolieskami. Výrobca ích aj ponúka, poprípade si ích môžeš vyrobiť aj sám.
- kenai
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
K tej nepotopitelnosti ano, asi malo citam, medzi technickymi prarametrami som to nenasiel, a podrobne recenzie som necital. Ospravedlnujem sa za tuto mystifikaciu. Ta nepotopitelnost plati aj so zavesenim povecme 50kg motorom, ci je to pocitane len na hmotnost samotneho clnu?
Ano, uvedomujem si, ze je to komplikovane a je problem s vyberom, ved keby to bolo jednoduche, tak by sme to tuna neriesili, ale stacila by info od prveho predajcu clnov.
Ak musim z toho zoznamu nieco skrtnut, tak to bude asi velky Dunaj, to mozno vyriesim neskor gumakom specialne pre tento ucel. Koniec koncov na privodny kanal VD aj tak nesmiem na Hrusov je nutny presun autom, na stary Dunaj to nie je o moc lepsie. Vacsina vyuzitia bude zrejme strkovisko pred domom a ramena Dunaja, kde to budem prekladat bez koliesok, tie by tam aj tak velmi nepomohli.
Ano, uvedomujem si, ze je to komplikovane a je problem s vyberom, ved keby to bolo jednoduche, tak by sme to tuna neriesili, ale stacila by info od prveho predajcu clnov.
Ak musim z toho zoznamu nieco skrtnut, tak to bude asi velky Dunaj, to mozno vyriesim neskor gumakom specialne pre tento ucel. Koniec koncov na privodny kanal VD aj tak nesmiem na Hrusov je nutny presun autom, na stary Dunaj to nie je o moc lepsie. Vacsina vyuzitia bude zrejme strkovisko pred domom a ramena Dunaja, kde to budem prekladat bez koliesok, tie by tam aj tak velmi nepomohli.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
A ak si ešte povieš, že pohodlnšie je chytať ryby z brehu, ako z člna, tak sme zasa pri tej kánojke. Na tom vašom štrkovisku sa prevezieš dva krát do roka a na ramená pôjdeš raz, možno 2x. Takže na to by stačila ta kánojka v pohode, ale lepšie by bola stará, inak je to zbytočne vysoká investícia. Všetci čo chodíme na vodu s vlastnými loďkami, všetci si ich prenášame, prevážame. Len výnimočne niekto býva na brehu rieky, jazera, alebo mora. Tak to u nás býva. Ak sa ti nechce voziť loď k vode, tak si ju potom v žiadnom prípade nekupuj. Je to zbytočnosť. Kup si niečo hodne lacné, nech ti toho nie je lúto, ak sa ti to romantické jazdenie nebude páčiť. A ak sa ti zapáči, s jedlom narastie chuť, tak si kup niečo lepšie, poriadny čln.
- karel
- Macher
- Reputace: 14
ahoj kenai , nevím jestli by se ti chtělo , ale co si něco slepit sám ? Třeba něco takovýho
http://translate.google.cz/translate?js ... %3Fid%3D46
Když to budeš vyndavat z vody tak to nemusíš celé laminovat . Váží to sice 56 Kg ale dáš až čtyři lidi na palubu . Bez barvy materiály vycházejí s borovicovýma překližkama na cca 7000,- Kč .
Když to budeš vyndavat z vody tak to nemusíš celé laminovat . Váží to sice 56 Kg ale dáš až čtyři lidi na palubu . Bez barvy materiály vycházejí s borovicovýma překližkama na cca 7000,- Kč .
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
avalon píše:.... vzdy ked citam slovo nepotopitelny v spojitosti s lodou velmi sa pobavim ....![]()
![]()
Avalon
Nebuď tajnostkár, a napíš obbšírnejšie čo ťa pobaví ?
Viďel si už potopený poliestyrén či špecialnú penu ktorú použivajú výrobcovia člnov ?

Tá stará hliníková pramička na hornom fote je z roku 1966 a má v laviciach vzduchové komory ktoré mu bránia aby sa čln potopil. Ja osobne som odskúšal pod vodu som ho nedostal aj keď bola plná vody. Lindera som tiež testoval.
Už si niečo také skúšal ? Máš iné skúsenosti ?
Napíš nám nech sa aj mi pobavýme alebo poučíme

kevin
hliníková pramička na predaj dlžka 2,8 m šírka 1,1m váha 40 kg tuším
za 350 Eur Slovenských. Ak máš zaujem tak ti to vyhladám na nete.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Keď už na ryby tak s riadnou loďou. Škoda že nie som rybár:
Robia sa aj viacmiestné, ale žial nestoja 350 EURO.

- kenai
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Denis píše:A ak si ešte povieš, že pohodlnšie je chytať ryby z brehu, ako z člna, tak sme zasa pri tej kánojke. Na tom vašom štrkovisku sa prevezieš dva krát do roka a na ramená pôjdeš raz, možno 2x. Takže na to by stačila ta kánojka v pohode, ale lepšie by bola stará, inak je to zbytočne vysoká investícia. Všetci čo chodíme na vodu s vlastnými loďkami, všetci si ich prenášame, prevážame. Len výnimočne niekto býva na brehu rieky, jazera, alebo mora. Tak to u nás býva. Ak sa ti nechce voziť loď k vode, tak si ju potom v žiadnom prípade nekupuj. Je to zbytočnosť. Kup si niečo hodne lacné, nech ti toho nie je lúto, ak sa ti to romantické jazdenie nebude páčiť. A ak sa ti zapáči, s jedlom narastie chuť, tak si kup niečo lepšie, poriadny čln.

To by samozrejme bolo riesenie, ale na ramenach sa pekelne zle chyta z brehu, teda ak nejdes aspon na vikend a nepouzijes motorovu pilu, kosacku, a postrek proti komarom. A aj keby tak preprava tohto vybavenia kanojkou, zazil som a ziadna sranda, mam este nikde fotky, ponor som mal tak 15 cm od vrchu a ked som to do prevazal tak som bol grogy a to bolo sotva 3km po vode s jednym prekladanim.
Urcite chcem cln, z ktoreho sa da chytat.
- kenai
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
karel píše:ahoj kenai , nevím jestli by se ti chtělo , ale co si něco slepit sám ? Třeba něco takovýho
Pekne, ale nemam dost velku dielnu a vonku by som to robil len nerad. Ale ten web poriadne prestudujem, zda sa ze to stoji za namahu. Aspon budem vediet, ake su moznosti.
- kenai
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ozzie píše:Keď už na ryby tak s riadnou loďou. Škoda že nie som rybár:
Pekne, nejaky vyrobca, katalog ? Co to je ?
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Typ lode.
Ahoj Kenai. Loď na obrázku od Ozzieho je typ podobný tzv. Duck, Hunting boat. Amíci ji používají na lov kačen a ryb. Tady je katalog: http://www.directboats.com/index.html .
Klikni na obr. Boats by type, pak sjeď níž na Duck, Hunting boats. Napravo je zase Mini Bass boats, a dole zase Small Fishing boats. Ale můžeš postupně prohlížet i ostatní druhy člunů a motorů.
Nové přívěsné motory od Colemana mají zaujímavou cenu: http://www.directboats.com/cooumo.html . samoliter.
Klikni na obr. Boats by type, pak sjeď níž na Duck, Hunting boats. Napravo je zase Mini Bass boats, a dole zase Small Fishing boats. Ale můžeš postupně prohlížet i ostatní druhy člunů a motorů.
Nové přívěsné motory od Colemana mají zaujímavou cenu: http://www.directboats.com/cooumo.html . samoliter.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Perfektné, kým RTM na rybárské účely upravuje svoje turistické lode, američania ponúkajú vysokošpecializované a účelové lode. Cena je približne rovnaká. Ocean Quatro od RTM v základnej výbave stojí cca 750.- EURO plus sedačky, veslá a ďalšia výbava. Duck Hunting boats dostaneš od 750.- 1.000.- USD. Ešteže je z čoho vyberať.
Re: Motorovy cln na Dunaj a jeho ramena
Ahoj @kenal ...ako si to nakoniec poriesil? Ja riesim podobne veci...mam 360ku nafukovacku, ale na ramena by som siel asi s belly boatom. Daj vediet.