Lubor píše:Zpropadeně, byl jsem odhalen!
pánové, to bylo vtipné z obou stran, gratuluji.
Mějte se
jarda
P.S. potřebuji stojan na motor 2,5 koně...
Moderátoři: vilma, Pepa, david
tataS píše:To ovšem potvrzuješ davidovu teorii, že motor má viset na lodi. Tam by ovšem platili jiné bezpečnostní normy. Jelikož tyto sis vycucal z palce, tak bys musel cucat další
a měl bys vycucané dva palce.
Je to ovšem efektní odpověď kutilům.
? To se mě furt nedaří, tak řeším stojan.Lubor píše:Já doporučuji k tomu vybetonovat bazének příslušné velikosti (podle motoru). Nezapoměňte při návrhu jeho rozměrů na možnost sklápět motor. Pro použití venku je třeba bazének řádně zaizolovat a instalovat vytápění. Jinak si v zimě neškrtnete!
!

david píše: lubore, zapoměl jsi na deflektor, který vrátí vodu zět k vrtuli. takhle by ti vychlístala z bazénku ven.

Dnes je vyhlášen den svobody ptákovin do odvolání...
L.
tataS píše:Když již bylo možná dosaženo účinnosti zařízeni s pouze teoretickým 90% doplatkem. Bylo by možná zajímavé výstup připojit přez několik 3fázových vypínačů, proudových
chráničů, jističů a sestavy voltmetrů s ampérmetry (případně stabilní rozvodny vysokého napětí s příslušnými transformátory a odpojovači) k té fikusově autobaterii 12V/55Ah.
Pro jistotu bych navrhoval postavit okolo několik hromosvodových stožárů a loď umístit do suchého doku pod střechu, protože člověk nikdy neví co se může stát a život
člověka nebo veverky je přednější před blbou technikou jakkoliv drahou.

tataS píše:Neuvádíš počet osob, velikost člunu, sílu motoru a místo a účel použití. Z toho US nemusí mít CE a prohlášení o shodě pokud by byl větší a byla by nutnost registrace.
Na DE vebech je teď spousta levných sestav včetně vleků. Ovšem u hodně z nich je třeba dát dobrý pozor jestli tady půjdou přihlásit. CE, shoda, stáří motoru do 25let,
kupní smlouva na jméno apod. Podvodníci jsou všude. A kavky taky.
Lubor píše:Ne, ale teď opravdu vážně!
Kluci, chtěl bych si pořídit gumák, abych s ním mohl plout. Poraďte mi nějaký vhodný typ a fakt dobrý a levný motor k němu. A nějaký dobrý shop, i když spíše si ho asi dovezu ojetý z ameriky!![]()
Moc díky za jakoukoli radu! Plavbě zdar!

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host