Prosba

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

stenlykolibri
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod stenlykolibri » pon srp 23, 2010 5:27 pm

karf píše:
stenlykolibri píše:Můj člun s délkou 360 a váhou 70kg a motor 25kg dám do vody jen těžko sám. A tomu jsem i když mi to všichni kolem říkali nevěřil.

sorry za offtopic v motorové sekci. můj katamarán váží cca 180kg a do vody na manipulačním vozíku ho hodím bez problémů sám a když pořádně zaberu, tak ho i vytáhnu - na mírným písčitým přehu :whist:
100kg musí jít do vody/z vody jako nic ;)

S manipulačním vozíkem to je jasný. Také už jsem přemýšlel že si koupím kolečka na zrcadlo.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » pon srp 23, 2010 5:28 pm

to JK: Za těch 20dní pobytu á 8hod/den bych platil více než za celý pobyt. A šlapat každý den 3km tam a zpátky by mě nebavilo. Pokud ti to stačí. Ono vytáhnout
gumák někde v centru Prahy (on ten Smíchov je taky širší centrum) a min. 2-3 hod jej sušit a balit je něco jiného, než někde na okraji. A o to mě šlo. Jinak s vnuky
na ty lodičky v Praze chodím bez problémů.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon srp 23, 2010 8:14 pm

tataSi, ty to pořád nějak nechápeš! Já a ostatní tady přeci nikomu nevnucujeme jaký člun si má koupit, kde ho má spustit na vodu, kam s ním jet ..... Nenutíme nikomu svoje řešení!
Jen se snažím (snažíme) pokecat na dané téma a přispět svými zkušenostmi a znalostmi, které jsme často velmi draze získali pro dobrý pocit, že někomu informace pomohou a to nám namasíruje naše ego.
Pokud tady napíšu, že se mi jízda Prahou líbí a že z ní mám např. zajímavé fotky, tak mi Tvoje rekce, že si mám raději půjčit pramičku a fotky budu mít taky přijde nepochopitelná.
V minulém příspěvku jsi tady v souvislosti s mým psal pro změnu o plácání do vody.

tataSi, sedni si, soustřeď se, zhluboka dýchej a klidným, hlubokým polohlasem směovaným dovnitř si pomalu říkej: "ti na tom fóru nejsou moji nepřátelé, ti na tom fóru nejsou moji nepřátelé ........."
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon srp 23, 2010 9:16 pm

Já se přeci vůbec nesnažím dokázat, že jste nepřátelé. Já jsem se za dosti let co jsem dělal provozáře a zajišťoval opravy budov naučil dívat na věci reálně a proveditelně.
A proto jsem se dotyčné snažil postavit na tvrdou zem reality. Na vykládání pohádek mám malou vnučku (3,5 roku), která je ze všech pohádek na DVD a Youtube na
internetu tak vzdělaná, že si na ni s nějakými báchorkami již nepřijdu. Nevím co má za cenu tady ukazovat na Google map místa o kterých si dotyční myslí, že by se
dala použít, pokud to nemají osobně vyzkoušené. Já jsem si ta místa loni vytiskl a na kole objel a při tom jsem zjistil, že velká většina má nějaké chyby. Buď je tam zákaz
vjezdu, parkování pouze pro hotelové hosty, ve vodě u břehu spousta velkých balvanů a pod. A co má potom za cenu na ta místa někoho posílat? To je potom jak
v hospodě u piva, kde se dělá kde kdo důležitý s nějakými plky. Ze všech míst zde ukázaných jsou použitelná možná 2-3. A to je ještě v této chvíli neověřeno. Ona ta
mapa Google je min.2 roky stará a zatím se mohlo stát spousta věcí a nemusí to platit. Osobně si na procházkách s vnučkou kolem vody dosti všímám co tady plave
a nějaké gumáky nějak vidět nejsou. Pokud má někdo ověřené aktuální informace, tak je rád příjmu. Zatím to je spíše z kategorie "jedna paní povídala" a "já jsem tam
tehdy- kdysi" atd. Čekám, že se na mě zase sesypou sršni ale přesto na svém stanovisku zůstanu. (On stejně nikdo v centru Prahy na gumáku jezdit nebude a už vůbec
nebude komorovat. To by asi v tom smradu chcípl.). A aby tady diskuze zase nezašla na úbytě, jako většinou, tak vás musím hecovat, protože vám chybí pořádný argumenty.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon srp 23, 2010 9:33 pm

Dal jsem přesnou pozici dvou použitelných sjezdů do vody (a dalších několika v jiných vláknech). U všech jsem uvedl jejich popis, u několika zkušenost s vlastní manipulací.
Nedovedu si představit co bych tu měl napsat, abys to nezkritizoval. Možná bych to měl ještě teď v noci vše objezdit se svou lodí, všude jí naložit a složit a ráno poreferovat o aktuálním stavu. Mám ale obavu, že bys to stejně zpochybnil, protože ráno tam po mně přeci mohl najet buldozer a sjezd je fuč. :cry:
Sorry, ale aktuální stav si musí zjistit každý sám.
V pátek jsem potřeboval spouštět v Kamýku, taky jsem neznal aktuální stav, i když jsem tady na jaře zveřejňoval fotky sjezdu. Tak jsem dal tady dotaz a dozvěděl se, co jsem potřeboval.
Kde spouštíš svůj gumák v Praze Ty?
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon srp 23, 2010 9:44 pm

tataS píše:On stejně nikdo v centru Prahy na gumáku jezdit nebude a už vůbec
nebude komorovat. To by asi v tom smradu chcípl.....

Nevidím velký rozdíl mezi malým gumákem a malým motorovým člunem. Možná v tom gumáku sedíš o 30cm níže. Prahou jsem proplouval mnohokrát a není to tak zlé. Podbaba, Štvanice a Modřany prakticky vždy buď sám, nebo s jinou malinkou lodí. Není se čeho bát ani s gumákem.

Smíchovská je horší, tam je frmol, ale zase nevidím podstatný rozdíl mezi gumákem a malou pevnou lodí. Je to adrenalin, emoce, ale o to přeci také jde. Provozujeme svoje koníčky, abychom zapomněli na všední starosti a běhat o volnu po rozkvetlé louce by asi nikoho dlouho nebavilo. Chceme zážitky, ne jen tu idylku! O to je to pak lepší, když překonáme překážky, sami sebe ....
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon srp 23, 2010 10:02 pm

Já v ČR a v Praze zvlášť gumák na vodu moc nedávám, právě kvůli tomu sušení a balení. To si raději půjčím lamin. člun. Mezi člunem a malým Gumákem je dosti velký rozdíl.
Příště si musím dát větší pozor až pojedeš. Je mě již 65 let, tak abych to ještě stihl. Budeš v tomto asi bílá vrána. Jsem zvědav kolik lidí se k tomu v Praze ještě přihlásí.
Díky penzi a dvoujitému baipasu, si můžu dovolit ten přepych se vzrušovat jinými věcmi, protože mě již žádný šéf a podobní lidé neničí. A proto si vychutnávám svoji vnučku,
dokud to jde a to je lepší adrenalin.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon srp 23, 2010 10:20 pm

Loni v září jsme se takto proplavovali komorou Smíchov. Nebyli jsme organizovaná skupina, jen 2 první lodě. Další 3 se tam sešly náhodou. Později odpoledne nás dolů taky jelo více.
Obrázek
Vše lodě 4 až 5metrů. S gumákem jsem tam už také proplouval. Běžně komoru používají i kachny. Mají to nacvičené a u vrat jsou první. Jak se pootevřou, šup na dolní vodu! :)
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » pon srp 23, 2010 10:28 pm

Vždy, když se kouknu na fotky z tvých odkazů, tak dole v těch malých vidím svůj gumák v naší zátoce v HR. A tomu se sebelepší jízda Prahou nevyrovná. Bohužel až zase za rok, dáli Pán Bůh.
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » pon srp 23, 2010 11:01 pm

Abychom se ale vrátili k pointě původního dotazu.
Ferdo2, podle mne i s gumákem 3,2m a motorem 5HP stojí za to si jednou do roka projet Prahu po Vltavě. Vezmi někoho blízkého a podobně zapáleného, až budeš mít člun, nech se někým odvézt autem do Chuchle, tam to spusť a domluv se, ať vás na vyzvání vyzvednou pod Prahou. Pak to vezmi po proudu a odpoledne vytáhni z vody třeba v Roztokách. Budeš mít plno pěkných zážitků.
Dolů komorou to nehází, jen se lehce přidržíš žebříčku (vezmi si s sebou rukavici, jsou špinavé). V okolí Karlova mostu se drž stranou, jezdí tam velké lodě a kapitáni tam z toho dělají "loďodrom". Asi už je nebaví pořád jen dokola a zdymadlem nahoru a dolu. Tak si to kompenzují razantními manévry pod jezem a u přístaviště. :)
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » úte srp 24, 2010 3:20 pm

tataS píše:to Alffa: Než jsme loni s Rendou šli zkoušet jeho nový 310VIB, tak jsem obě nábřeží projel na kole aby vybral nejvhodnější místo a osobně jsem na místě zjistil, že takové
na Smíchově prakticky není. Již jsem to popisoval ve zmíněném vlákně. Pokud bys použil v tom Googlu maps větší rozlišení a další vymoženosti jako Street view a prošel
si tu Nábřežní ulici, tak bys tam krásně viděl ceduli Zákaz kotvení z obou tebou uvedených míst, navigaci vysokou nad vodou min 1m a ten plac co je do vody, tak ten je
plný hus a podle toho to tam vypadá. Chtěl bych vidět toho frajera, který by na tom zasraném místě dával dohromady člun a spouštěl jej na vodu mezi tou spoustou
kamení co tam jsou. Jinak jsou k tomu místu fotky z obou břehů, tak si je dobře prohlédni. Až to tak půjdeš zkusit, tak pískni a já ti natočím kamerou tvůj hrdinský
vstup na vodu. Vzhledem k tomu, že se jaksi moc dalších k vašemu chvalozpěvu na to místo nepřidalo, tak jste asi kapánek mimo realitu.
Nebo si počkej na toto (ovšem jestli tě tam vrátný za bakšiš pustí kouknout aspoň jedním okem):
http://bydleni.idnes.cz/vice-nez-stolet ... ektura_rez

Taky zážitek z gumáku v Praze:

http://www.lidovky.cz/strelba-na-vltave ... _domov_kim

to ferda2: Když chceš něco sdělit soukromě Alffovi, tak to neposílej mě do SZ. Ne že by mě to vadilo ale dotyčný se to nedozví.

Jo, okolo toho postřelenýho na gumáku jsem zrovna jel, policajtů tam bylo mraky.. Kolikrát si říkám, kdy mě taky někdo sestřelí za vlnobití, ale snažím se rybáře sledovat a pokud je vidím, tak zpomalím a obloukem se vyhnu.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
stenlykolibri
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stenlykolibri » úte srp 24, 2010 7:54 pm

Lubor píše:Loni v září jsme se takto proplavovali komorou Smíchov. Nebyli jsme organizovaná skupina, jen 2 první lodě. Další 3 se tam sešly náhodou. Později odpoledne nás dolů taky jelo více.
Obrázek
Vše lodě 4 až 5metrů. S gumákem jsem tam už také proplouval. Běžně komoru používají i kachny. Mají to nacvičené a u vrat jsou první. Jak se pootevřou, šup na dolní vodu! :)

Tak to by měl někdo těm kachnám vysvětlit že podle řádu státní plavební správy je v plavebních komorách, jejich obvodech a v místech určených pro čekání, předjíždění zakázáno.

Právě se učím na M100+C.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » úte srp 24, 2010 8:36 pm

Kdyby jste viděli ty obrovský nafouknutý potkany, jako já včera v komoře na Štvanici... bohužel jsem je nevyfotil
AdsBot [Google]

Příspěvekod AdsBot [Google] » stř srp 25, 2010 9:09 pm

stenlykolibri píše: Tak to by měl někdo těm kachnám vysvětlit že podle řádu státní plavební správy je v plavebních komorách, jejich obvodech a v místech určených pro čekání, předjíždění zakázáno.

Právě se učím na M100+C.

Ta kachna ale nepředjížděla, ona byla v komoře první. Spíše bych viděl problém v porušení zákazu koupání v komoře. I když na druhou stranu, koupe se kachna, když plave, nebo to za koupání považovat nelze, když si máchá jen nohy a kus břicha? :lol:

Zpět na