Nafukovací katamaran

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Kora
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Kora » ned srp 14, 2011 2:34 pm

katboris píše:kolko by si bol ochotny dat za smartkat performance edition 1 co stoji 4690 eur?

Jestli by byl na prodej , mel bych zájem. Kdyžtak mne kontatuj na mail pkucto@volny.cz
medour
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod medour » úte srp 16, 2011 11:59 pm

Ahoj, Mám 3 dotazy na Smartkat. Kdysi jsem plachtíval na oplachtěném gumovém člunu (kajak) dokonce s připásaným kýlem. Při bočním větru dost driftoval po větru, přecijen plocha boku byla velká a potopená část minimální. Chci se proto zeptat na zkušenosti se Smartkatem, jak drží směr při bočním větru? Neklouže po větru? Případně jak je tento jev výrazný a dá se kompenzovat? Předpokládám, že plachtění je možné bez licence, jak je to ale s přídavným motorem, je ho možné rovněž používat bez licence. Poslední dotaz: Nevíte o nějaké půjčovně, kde by se dal vyzkoušet? Díky .
skyrider
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyrider » stř srp 17, 2011 8:16 am

Nevím zda a jak to v půjčovně funguje, ale našel jsem toto
http://www.obytna-auta-pronajmy.cz/novinky/
a pokud se mi nepodaří náhodné svezení nebo půjčení od někoho z majitelů (občas se s tím někdo na přehradě objeví), tak v budoucnu tu půjčovnu prubnu.
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » stř srp 17, 2011 8:40 am

Docela pravidelně vídám nějaký s červenýma plovákama a snad i oranžový Smartkat v zátoce u černé v pošumaví na lipně. Jestli to nemáš na Lipno daleko tak se tam můžeš porozhlédnout
skyrider
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyrider » stř srp 17, 2011 9:25 am

Já viděl ve východních Čechách na Rozkoši Smartkat i Happycat, ale nebylo to aktuální, tak jsem se já vůl nesvezl. A teď se tady né a né nikdo objevit přesně podle hesla - kdykoliv se rozhodnete dát za něco duši, je všude duší dostatek :) .
A ještě odpověď Medourovi - "papíry" na to nepotřebuješ, neb to má plachty do 12m. S připojeným motorem to je podle toho, kolikakoňový motor na to pověsíš, ale předpokládá se elektrika nebo něco kolem 2HP a v tom případě to je v pohodě. To jsou tedy alespoň mé informace. Pokud je to jinak, tak mě zkušenější opraví.
medour
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod medour » čtv srp 18, 2011 6:40 pm

Dík za rady a odkazy. Půjčení je v tomto směru důležitá věc, auto si člověk taky nekoupí, když si ho neprojede. Nejsou to malé peníze, takže před koupí je vyzkoušení naprostá nutnost. Lipno daleko mám, ale příští týden tím směrem jedu, tak to zkusím nějak skloubit.
katboris
nováček na fóru
nováček na fóru

smartkat

Příspěvekod katboris » čtv srp 18, 2011 10:44 pm

licenciu na plachty ani na motor do 5 koni nepotrebujes ako pisal kolega. a co sa tyka sklzu pri bocnom vetre sice to nemam s cim porovnat ale myslim si ze sklz aj pri silnom bocnom vetre je vdaka velkemu kylu minimalny.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 204
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pát srp 19, 2011 1:25 pm

skyrider:
Smartkata už mám zase doma, takže pokud se chceš svézt, budu celý víkend na Hracholuskách, mobil Ti pošlu v SZ.
skyrider
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyrider » pát srp 17, 2012 10:05 am

Tak přátelé - toto téma jsem podle prvního příspěvku založil skoro přesně před rokem a protože jsem danou věc vyřešil, sluší se to uzavřít... Trvalo mi to rozhodování možná trochu déle, ale přeci jen jsem věděl celkem přesně, co hledám a než jsem za něco vydal peníze, chtěl jsem si leccos vyzkoušet. Ve výběru byly 3 možnosti. Český MINICAT 420, rakouský SMARTKAT a nakonec HAPPYCAT od Grabnera. Rozhodování nebylo tak úplně jednoduché a co chybí jednomu, to zase vyváží nedostatek jiného. Po všech "ohmatáních" a zkušenostech jsem nakonec rozhodnul, zvolil a pořídil SMARTKATa. Mám za sebou první plavby a plachtění, první zkušenosti a tak se omlouvám, že to je možná trochu delší, ale třeba to někomu ušetří rozhodování. Jsem rád, že jsem SKARTKAT nakonec zvolil, protože splňuje vše, co jsem od toho čekal = je to skládací, snadná přeprava, hodíte to do vody prakticky kdekoliv. Ačkoliv nejsem žádný jachtař, velmi snadno se to ovládá i v jednom člověku, nikam to "neutíká", jede to přesně tam, kam potřebuji. Plachtím za větru, kdy ostatní stojí. Za silnějšího větru jsem měl bobky, ale nakonec jsem i jako naprostý začátečník musel uznat, že se není čeho bát. Prostě se s tím dá bez problémů hezky fičet a je přede mnou pořád to lákadlo postavit to na jeden plovák :). Mezi další velké plus patří promyšlená kontrukce a vůbec celá ta věc je dělaná evidentně lidmi, kteří tomu rozumí. Měl jsem možnost vidět několik kusů a protože se v některých věcech lišily, tak i na tom je vidět, že to nesekají "jak Baťa cvičky", ale zřejmě naslouchají zákazníkům a neustále něco vylepšují. Taky musím říct, že jsem byl maximálně spokojem s přístupem prodejce. No a toto všechno mě nejen přesvědčilo, ale i dále utvrzuje v tom, že SMARTKAT je prostě a jednoduše dobrá volba. Kdo tedy o něčem podobném uvažujete a rozhodujete se, mohu vřele doporučit - budete spokojeni.
Mějte se krásně, ať vám to všem příjemně fouká do plachet.
pagotamd
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pagotamd » pát srp 17, 2012 7:54 pm

jen jestli muzu : co ti nevyhovovalo na minicatu 420 ? , ja u nakupu smartkatu tvrde vymeknul po zjisteni pripadnych oprav a vubec cen nahradnich dilu :shock: , protoze nekdo jezdi bez problemu nekolik sezon a ja treba v jedne dvakrat rozparu plovak ,proste mam smulu :D
karf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod karf » sob srp 18, 2012 8:41 am

jeste jsme zapomneli na trochu radikalnejsi ale stale nafukovaci baby predator :good:
www.f20predator.com/baby-predator-2/
skyrider
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skyrider » stř srp 22, 2012 9:26 am

pagotamd píše:jen jestli muzu : co ti nevyhovovalo na minicatu 420 ? , ja u nakupu smartkatu tvrde vymeknul po zjisteni pripadnych oprav a vubec cen nahradnich dilu :shock: , protoze nekdo jezdi bez problemu nekolik sezon a ja treba v jedne dvakrat rozparu plovak ,proste mam smulu :D

V první řadě mějte na paměti, že to je moje zkušenost a rozhodnutí, nikomu to nenutím ani nepřemlouvám. Jen jsem prošel nějakým rozhodovacím procesem, a protože jsem sám sháněl informace, kde se dalo, tak třeba moje zkušenost někomu prospěje.
Ale k otázce... Proti Minicatu 420 jsem měl 2 nebo 3 věci. Moc ve mě nebudily příiš důvěry ty ploutvičky na plovácích. Jak jsem se později přesvědčil, tak právem. Sice jsem v tom viděl malinkaté + v podobě ochrany samotného plováku, ale je to...prostě je to kompromis - velikost/směrová stabilita/otáčení. A jako každý kompromis je na houby a sice to tak nějak zajistí všechno, ale pořádně nic. Jedna pořádná sklápěcí ploutev ve středu lodě - to je léty prověřená a fungující věc. A to plus tě nakonec začne otravovat tím, že s lodí nezajedeš až ke břehu. Další věc s tím spojená - "vyvlíknutí" a ztráta těch ploutviček.
Druhá věc - cena. Moje osobní zkušenost - při nákupu například kormidla z Minikatu - docela se mi protočily panenky. Takže není to všechno, jak to na první pohled vypadá.
Znova opakuji, že to nikomu nenutím a jen popisuji, co mě k čemu vedlo. Taky neříkám, že je to jediná a nejlepší volba a někomu může vyhovovat něco jiného. Jednoho Smartkata jsem viděl i dost "použitého" a bylo na něm vidět, co asi jde a nejde opravit. Naopak při nákupu kormidla na Minicat se mi prodejce omlouval za zdržení ;) a omlouval to tím, že má zákazníka, který to rozlámal a musel jet zjišťovat škody a seznam náhradních dílů. Stát se to jistě může, ale nedovedu si představit situaci, kdy bych totálně rozlámal Smartkat.
S tím souvisí zase jedna věc...když se to přežene a jde to plachtou pod vodu. U Smartkatu se nic moc neděje, na videích je vidět, jak se to převrací zpět. Viděl jsem to na vlastní oči (osobní zkušenost zatím není :) . Nic se neutrhne, neohne, všechno drží. Pověsíš se za ploutev, chvíli počkáš a je to. Nedovedu si to moc představit u Minicatu, kde se nemáš za co chytit a loď převážit. Na netu je spousta videí s krásnýma slečnama, ale jak se dostane zpět převrácený Minicat -nikde.
Takže suma sumárum. Opět zdůrazňuji, že nikoho nehaním. Ale Minicat z mého výběru vypadnul jako první a další rozhodování bylo mezi Happycatem a Smartkatem, pro který jsem se nakonec rozhodnul, a zatím pořád nelituju. Zkrátka nic neřeším, nemusím nic dodělávat a něčeho se obávat. Jezdím, užívám si to a jen čekám na příhodný větřík = tady je už týden totální kolaps a ani se to nehne :mad: Tedy až do včerejška, kdy zase lilo a dneska to pokračuje :hmm: Ale jednou....jednou to zase příjde. :D
Jinak pokud by někdo měl zájem, klidně předvedu, nebo se můžeme stávající i budoucí majitelé všech typů setkat, vyměnit zkušenosti, porovnat a hlavně společně zaplachtit.
pagotamd
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pagotamd » stř srp 22, 2012 10:52 am

me treba k nicemu nenutis beru to pouze jako tvoji informaci a zkusenost k necemu co neslo s nikym prodiskutovat, kormidlo od minicatu 310/420 jsem treba ja pouzil jako zadklad kormidla pro muj super rychlej minitrimaranek -tedy doufam ze bude :D ,proste jsem nic levneji nesehnal , zrovna kormidlo resp. list kormidla lze jednoduse zakoupit primo z vyroby resp. u firmy ktera ho pro minicat vyrabi , nemel jsem problem tam zakoupit i celou knihu ,kterou jsem tedy musel upravit pro ovadani lanky... ,ale to uz jsem odbocil :D

pokud se ti ale zdalo komidlo na minikat 420 dosti drahe ,obavam se ze u smartkatu te moc nepotesej jak u kormidla tak u te stredove ploutve o oprave plovaku ani nemluvim , zjistoval jsem to ale pouze po telefonu osobni zkusenost nemam,ani nevim jak kvalitni a trvanlive tyto dily na smartkatu jsou ,preju ti ale aby jsi zadny nahradni dil nepotreboval a guma dobre slouzila :)

ja si na gume jeste obcas vyjedu ,pristi sezonu bude na prodej ,na jednodenni vylety je to proste moc prace -nafouknout a nastrojit -jak jsem proste okusil malej trimaranek -guma jde na vodu uz jen vyjmecne :D

jen dodam ze stim prevracenim zpet mas pravdu ,podle filmecku na nettu to na smartkatu jde samo :D a to je hodne dulezite
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » čtv srp 23, 2012 8:54 am

Ono je převrácení katu bez středové ploutve taky easy. Stačí lano přivázané k patě stěžně. To se přehodí přes jeden plovák a nohama a celým tělem se vyklonit z druhého plováku. Za chvilku se začne zvedat stěžeň z vody (pokud byl kat otočen stěžněm dolu). Pokud leží jen na boku, je to otázka okamžiku a je zpět. Takhle v pohodě převrátím v jedné osobě svůj 4,7m dlouhý katík (pravda, není nafukovací, ale to je jedno).
Jan Dvořák
nováček na fóru
nováček na fóru

Re:

Příspěvekod Jan Dvořák » ned pro 11, 2016 8:33 pm

karf píše:jeste jsme zapomneli na trochu radikalnejsi ale stale nafukovaci baby predator :good:
http://www.f20predator.com/baby-predator-2/

Ahoj, sice je toto téma asi už trochu delší dobu u ledu, ale kdyby náhodou...táta má doma jeden odladěný výše zmíněný katamaran. Sice se to o nějakou minutku staví déle, ale to vás nemusí trápit, protože na vodě to jezdí tak rychle, že majitelům konkurenčních nafukovacích katů můžete dá klidně půl hodiny fóra :) Lodí má ale táta nějak moc...takže je skoro nejetý a bude ho prodávat. Takeláž komplet carbon, oplachtění z plachetnice D-One, genaker...no kdyby to někoho zaujalo, brnkněte tátovi na 602411691 nebo napiště na jandvorak@email.cz a já pošlu fotky a další info.

Díky ! H.

Zpět na