"pumpovaní"podlahy selva 390

Nejen na "velkých" lodích se plavíme ...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

karabinka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

"pumpovaní"podlahy selva 390

Příspěvekod karabinka » úte srp 20, 2019 8:08 pm

dobrý den
koupil jsem z druhe ruky clun selva 390 s nafukovacím kylem a hlinikovou podlahou.pri jizde ve dvou lidech se podlaha v zadní tretine clunu pomalu nahrbi a zase slehne.je to jako by motor (honda bf20)vytvoril pod lodi vakum ktere se postupne naplní vodou nebo naopak se tam natlaci vzduch a po chvili zmizi.je to normalni jev?v jednom to nedela,to leti nad hladinou asi cely. :D .chystam se v budoucnu(na příští sezonu)clun vymenit.rozhoduji se mezi bush a allroudmarine.oboje kolem 400cm.co bude lepsi volba?
Lemon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Re: "pumpovaní"podlahy selva 390

Příspěvekod Lemon » úte srp 20, 2019 11:58 pm

Především zkontroluj tlaky ... v buřtech by mělo být 0,25 bar, v kýlu 0,35 - alespoň tak to bylo u Selvy, kterou jsem měl půjčenou. Přesně dohledáš v manuálu. A nepodceňovat vliv okolní teploty. Mě se jednou lámala vepředu ( vydouvala ) překližková podlaha u Bushe. Problém byl v přefouknutém kýlu. Nafukoval jsem to večer když byla relativně zima a u moře jak do toho pražilo se tlak zvednul. U Bushe je kýl poměrně maloobjemový oproti buřtům.

Dá se pořídit manometr, kterým je nejlepší to zkontrolovat na vodě.

Když to nepomůže, bude nějaká chyba v člunu. Viděl jsem , že někdo měl podlahu u gumáku nahoře celou prošroubovanou přesně naohýbaným jeklem. Aby to bylo tužší. Může to být řešení, pokud to dělá co píšeš a tlaky máš OK.
karabinka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karabinka » stř srp 21, 2019 3:41 pm

mam kompresor s moznosti nastaveni tlaku.vse bylo presne nafoukane.hodne se to zmirnilo,kdyz zaclo foukat a na labi se udelali vlnky
Zahajskej
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Zahajskej » čtv srp 22, 2019 12:15 pm

Zkoušel sis pohrát s trimováním motoru? Je antikavitační deska vůči hraně kýlu správně?
karabinka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karabinka » pát srp 30, 2019 5:17 pm

takže asi objevena příčinana.obratil jsem člun vzhuru nohama,kylem nahoru kdyz jsem ho cely myl.koukam,ze ta stredova guma co sluzi jako ochrana kylu je nejak nakrivo.zjistil jsem,ze ten nafukovaci kyl je hozeny cely k prave strane a podlaha ma na jedne strane mnohem vetsi pruhyb nez na druhe.(take clun kdyz doslo k "odfouknuti boule pod podlahou ,vzdy uhnul doleva).clun jsem dal na bok,kyl vypustil a kamarad ho pri opetovnem pomalem nafukovani tlacil smerem ke stredu.ted to sedi jak ma a clun uz jezdi dobře.az ho na podzim rozeberu,podivam se,zde neni valec nafukovaciho kylu odlepeny.

Zpět na